Home Άρθρα Ειδήσεις Sports Interactive Αναλύοντας το FM21: Οι αλλαγές στις μεταγραφές
Αναλύοντας το FM21: Οι αλλαγές στις μεταγραφές

Αναλύοντας το FM21: Οι αλλαγές στις μεταγραφές

816
0

Κάθε χρόνο, το Football Manager προσπαθεί να βασιστεί πάνω στις απαιτήσεις των χρηστών του αλλά και των ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, δουλεύοντας σε αυτό. Στο FM21 (το οποίο μπορείτε να προ-παραγγείλετε από εδώ) η διαδικασία αναζήτησης ποδοσφαιριστών άλλαξε και βελτιώθηκε χάρη σε σειρά ανθρώπων που έχουν εμπειρία σε θέσεις εκτός και εντός γηπέδου.

Έχουν γίνει αλλαγές αναφορικά με τα δεδομένα που έχει στα χέρια του ο προπονητής, σε μια προσπάθεια προσομοίωσης των καταστάσεων που οι προπονητές στο ποδόσφαιρο ζουν καθημερινά.

Ως προπονητής, θα βρίσκεσαι πλέον πιο κοντά στους ανθρώπους που θα είναι σύμμαχοί σου στην προσπάθεια αξιολόγησης, επιλογής και απόκτησης ποδοσφαιριστών, έχοντας ένα πλάνο για βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, ανάλογα με τις ανάγκες του ρόστερ.

Έχουν προστεθεί νέοι ρόλοι ενώ έχουν δημιουργηθεί «δωμάτια μεταγραφών», όπως συμβαίνει στις ομάδες στην πραγματικότητα, εκεί που οι επικεφαλής του κάθε τμήματος συζητούν για τις μεταγραφές.

Μεταγραφικές συναντήσεις

Στο «δωμάτιο μεταγραφών» του FM21 θα γίνονται οι συσκέψεις με τους άμεσους συνεργάτες σου σε αυτό τον τομέα. Ο τεχνικός διευθυντής, ο πρόεδρος και ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ θα είναι συγκεντρωμένοι όλοι μαζί ώστε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ σας.

Το αριστερό σας μπακ είναι έτοιμο να αποχωρήσει. Ο βασικός σας επιθετικός φτάνει στο φινάλε της καριέρας του και θα τον αποδεσμεύσετε; Τι γίνεται με τους παίκτες στις ομάδες με τις οποίες συνεργάζεστε; Ποιοι παίκτες σας έχουν τάσεις φυγής;

Το τμήμα σκάουτινγκ είναι εκεί για να σας δώσει τις πρώτες του προτάσεις αλλά και να ακούσει τις εντολές που θα του δώσετε για τις επόμενες αναζητήσεις.

Πλέον, θα έχετε την δυνατότητα να γίνετε όσο πιο συγκεκριμένοι μπορείτε έτσι ώστε οι σκάουτς να ξέρουν ποια είναι τα στάνταρ των απαιτήσεών σας. Δεν ψάχνουν απλά με βάση τη θέση, την ηλικία και την τιμή. Και αυτό διότι στο παιχνίδι μπαίνουν και οι αναλυτές δεδομένων. Οι άνθρωποι που θα ξέρουν τις στατιστικές επιδόσεις των παικτών και θα σας παρουσιάσουν τους παίκτες που βρήκανε με τα κριτήρια που εσείς θέσατε.

Και, ως γνωστόν, από τη στιγμή που η μεταγραφική περίοδος για μια ομάδα ξεκινά πριν ξεκινήσουν οι μεταγραφές, με την προεργασία που πρέπει να γίνει. Οι πρώτες συναντήσεις έρχονται νωρίς μέσα στη σεζόν.

Οι νέες μεταγραφικές συναντήσεις θα είναι και το πρώτο πράγμα που θα συμβεί μόλις πιάσετε δουλειά σε μια ομάδα, για να αρχίσει η χάραξη κοινής πολιτικής.

Νέος ρόλος αναλυτή

Στη μεταγραφική διαδικασία, όπως προαναφέραμε, έρχονται και νέοι ρόλοι. Στο FM21 έρχεται ένας νέος ρόλος αναλυτή, που θα είναι υπεύθυνος για την εξέταση όλων των στατιστικών δεδομένων των μεταγραφικών στόχων. Αυτό σημαίνει οτι οι αναλυτές πλέον χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Θα υπάρχουν οι αναλυτές δεδομένων αγώνων της ομάδας και οι αναλυτές δεδομένων μεταγραφών στόχων.

Την ώρα που οι σκάουτς θα αναζητούν και θα παρακολουθούν παίκτες με βάση τα χαρακτηριστικά που εσείς θέλετε να έχουν, οι αναλυτές δεδομένων θα ξεσκαρτάρουν όλες τις πληροφορίες που αφορούν τα στατιστικά των παικτών.

Συμφωνίες για δανεισμούς εκτός μεταγραφικής περιόδου

Οι αλλαγές που έχουν καταγραφεί στα μεταγραφικά δεδομένα λόγω των συνθηκών που επικρατούν έχουν επηρεάσει και τις καταστάσεις που θα βιώσουμε στο παιχνίδι. Το προσεχές διάστημα θα γίνουν και ανακοινώσεις για τις «Covid effects» στο παιχνίδι.

Αυτό που αξίζει να καταγραφεί είναι η αλλαγή όσον αφορά τους δανεισμούς παικτών. Συμφωνίες για δανεισμούς μπορούν πλέον να γίνουν και εκτός μεταγραφικής περιόδου.

Οι ατζέντηδες στο… κόλπο

Στο FM21 μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια έχει να κάνει με την προσέγγιση του παίκτη, μέσω του ατζέντη του, πριν γίνει η προσέγγιση της ομάδας, κάτι που συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Πλέον έχεις την δυνατότητα να μάθεις από τον ατζέντη του παίκτη αν εκείνος σκέφτεται να φύγει από την ομάδα, και τις πρώτες του απαιτήσεις. Πλέον εσύ, ανάλογα με την απάντηση, θα αποφασίζεις αν έχει νόημα να κάνεις πρόταση στην ομάδα του για την απόκτησή του.

Τα δεδομένα στο τομέα των μεταγραφών αλλάζουν. Το «δωμάτιο μεταγραφών» σε βάζει στον προθάλαμο μιας διαδικασίας μέσω της οποίας θα προσπαθήσεις να φτάσεις στις καλύτερες δυνατές επιλογές. Οι σκάουτς σου φέρνουν όλα τα δεδομένα με περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ στο κόλπο μπαίνουν και οι αναλυτές, που σου παρέχουν όλα τα στατιστικά δεδομένα των παικτών που οι σκάουτ έχουν τσεκάρει, ενώ κάνουν αναζητήσεις με βάση τις δικές σου απαιτήσεις.

Το παιχνίδι προσπαθεί να κινηθεί πάνω σε ρεαλιστικές καταστάσεις. Βέβαια, στον τομέα των μεταγραφών εσύ έχεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο καθώς μπορείς να επιλέξεις να κινηθείς αυτόνομα.

Μπες στη συζήτηση για το FM21

(816)

Tsakalaki Αν νομίζεις οτι το Football Manager "είναι ένα παιχνίδι μωρέ..." δε θα με καταλάβεις ποτέ. Αν νομίζεις οτι το fmgreece.gr "είναι ένα σάιτ που κατεβάζεις γραφικά" δε θα με καταλάβεις ποτέ. Και δε θα φταις εσύ. Απλά εγώ την έχω δει περίεργα με το Manager που το "κόλλησα"στα μέσα του '90 και κανείς δε βρέθηκε να πει στη μάνα μου " Κυρία Κλεάνθη, ανίατη είναι η συγκεκριμένη ασθένεια...". Αν το έπαθες κι' εσύ πάντως, είσαι στο σωστό μέρος. Όχι, δε γιατρεύουμε κανέναν. Απλά μαζευτήκαμε εδώ για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Come on, join the joyride...

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close