Home Άρθρα FM21: Οδηγός για να βρεις μέσω scouting τα επόμενα wonderkids
FM21: Οδηγός για να βρεις μέσω scouting τα επόμενα wonderkids

FM21: Οδηγός για να βρεις μέσω scouting τα επόμενα wonderkids

943
0

Η αναζήτηση wonderkids είναι μια από τις πλέον αγαπημένες διαδικασίες σε κάθε Football Manager. Το παιχνίδι είναι ήδη γεμάτο με αυτά, και συνεχώς παράγει newgens που σε περιμένουν.

Το πλέον σημαντικό κομμάτι στην εξεύρεση των wonderkids δεν είναι άλλο από το scouting και ο δρόμος ανοίγει μέσω των Assignments, που θα πρέπει να υποστηρίζονται από την διευρυμένη World Knowledge.

Tο Scouting Centre είναι για αρχόντους και αν μάθεις να το αξιοποιείς, τα οφέλη σου θα είναι πολλαπλά.

Ώρα για Assignment

Κάνοντας κλικ στο Scouting Responsibility θα διαπιστώσεις πως έχεις την δυνατότητα να έχεις εσύ τον έλεγχο του scouting. Για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να έχεις κατανοήσει πλήρως το πώς λειτουργεί στο FM21. Θα πρέπει να αφοσιωθείς, να ξοδέψεις ώρα πάνω σε αυτό, και αυτός ο χρόνος που θα ξοδέψεις, αν το κάνεις σωστά, θα αποδώσει…

SH

Μόλις αναλάβεις τον έλεγχο, θα μπορείς να ξεκινήσεις τα assignments. Τι είναι τα assignments; Είναι σα μια…shopping list, σε επίπεδο scouting. Όταν ξεκινήσεις να στήσεις τις πρώτες οδηγίες ενός assignment, θα διαπιστώσεις ότι μπορείς να γίνει πολύ συγκεκριμένος σε αυτό που ψάχνεις.

SA1

Και αυτό είναι το θετικό στα assignments. Υπάρχουν οι προκαθορισμένες επιλογές, υπάρχει όμως και η δυνατότητα να γίνει όσο πιο συγκεκριμένος μπορείς αναφορικά με θέση, ρόλους, καθήκοντά, χαρακτηριστικά.

SA2

Ψάχνεις, αλλά… που;

Ωραία. αποφάσισες για το στυλ ποδοσφαιριστή ψάχνεις. Ναι, αλλά, που θα τον ψάξεις; Δώσε βάση. Εδώ παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες.

Ο κάθε scout στο Football Manager έχει ένα συγκεκριμένο level of knowledge που αφορά χώρες, περιοχές και ηπείρους, το οποίο διαμορφώνεται είτε από τον τόπο καταγωγής του είτε από το μέρος στο οποίο εργάζεται. Θα πρέπει να έχεις κάνει την κατάλληλη προεργασία όσον αφορά τους scouts σου. Να βρεις ανθρώπους που να ξέρουν καλά τις χώρες στις οποίες θα τους στείλεις.

SA3

Ποιος να πάει, και που;

Άλλες λεπτομέρειες, που αφορούν το οικονομικό κομμάτι αλλά και το ποιοτικό – ποσοτικό κομμάτι, έχει να κάνει με τη διάρκεια της αποστολής.

Όσο περισσότερο χρόνο καθίσει ο scout σε μια χώρα, τόσο περισσότερες αναφορές θα σου στείλει, αλλά παράλληλα αυτό θα σου κοστίσει και παραπάνω. Πρόσεξε. Αν ο scout που έχεις είναι και καλός στη δουλειά του, αλλά και γνώστης της περιοχής, αξίζει να τον…. ξεχάσεις σε μια περιοχή/χώρα/ήπειρο και να περιμένεις ανά μήνα τις αναφορές του.

Κάποιοι έχουν την υπομονή να στέλνουν καλούς scout σε περιοχές που δεν τις γνωρίζουν και περιμένουν από αυτόν να… δικτυωθεί.

Όλα αυτά βέβαια, για να γίνουν, θα πρέπει να έχεις αγοράσει και το κατάλληλο πακέτο που αφορά το επίπεδο αναζήτησης που μπορείς να κάνεις. Κατά το κοινώς λεγόμενο, ό,τι πληρώσεις, θα πάρεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείς να «ξετρυπώσεις» περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα αποδειχθούν «λαβράκια» ακόμα και με μεσαία γνώση του scouting.

Πάντα παίζει μεγάλο ρόλο και η στιγμή που θα ψάξεις, η φουρνιά της χώρας, τα χρήματα που θα έχεις να διαθέσεις για να πάρεις τον ποδοσφαιριστή που θα βρεις.

WK

Το σίγουρο είναι ένα. Όταν, με το καλό, αφιερώσεις χρόνο, στήσεις τα πρώτα assignment και αρχίσουν σιγά – σιγά να έρχονται τα report, θα μπεις στη φάση.

Το scouting θέλει χρόνο και υπομονή. Ναι, όλοι θέλουμε wonderkids και τα θέλουμε τώρα. Στο κάτω – κάτω της γραφής, το καλύτερο με το Football Manager είναι πως είναι ένα παιχνίδι που στο δίνει την δυνατότητα να παίξεις με διαφορετικούς τρόπους. Και ο καθένας διαλέγει τον δικό του δρόμο.

Πηγή

(943)

Tsakalaki Αν νομίζεις οτι το Football Manager "είναι ένα παιχνίδι μωρέ..." δε θα με καταλάβεις ποτέ. Αν νομίζεις οτι το fmgreece.gr "είναι ένα σάιτ που κατεβάζεις γραφικά" δε θα με καταλάβεις ποτέ. Και δε θα φταις εσύ. Απλά εγώ την έχω δει περίεργα με το Manager που το "κόλλησα"στα μέσα του '90 και κανείς δε βρέθηκε να πει στη μάνα μου " Κυρία Κλεάνθη, ανίατη είναι η συγκεκριμένη ασθένεια...". Αν το έπαθες κι' εσύ πάντως, είσαι στο σωστό μέρος. Όχι, δε γιατρεύουμε κανέναν. Απλά μαζευτήκαμε εδώ για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Come on, join the joyride...

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close