Tonton Zola Moukoko

0
50

Tonton Zola Moukoko. Ίσως ο μοναδικός παίκτης του θρυλικού Championship Manager 3 που θα μπορούσε να συγκριθεί με τον γίγαντα Λευκορώσο επιθετικό, Maxim Tsigalko σε δημοφιλία. Ο Moukoko ήταν ένας από τους παίκτες εκείνης της εποχής που δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για αυτόν λόγω των εξαιρετικών του αποδόσεων στο CM. Τι λέει όμως ο ίδιος για όλα αυτά;

Αξίζει να διαβάσουμε μια από τις σπάνιες συνεντέυξεις του, η οποία έχει δημοσιευθεί στο βιβλίο «Football Manager Stole My Life: 20 Years of Beautiful Obsession» έτσι ώστε να δούμε πως διαχειρίστηκε μια απροσδόκητη δημοφιλία που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα του χωρίς ο ίδιος να το επιδιώκει. Και τον ακολουθεί μέχρι σήμερα…

Δύσκολα σε βρίσκει κανείς, Tonton…

Αρκετοί έχουν προσπαθήσει αυτά τα χρόνια να με προσεγγίσουν αλλά δυσκολεύονται. Δεν μου αρέσει το Facebook, οπότε δεν διατηρώ προφίλ εκεί. Η αδερφή μου λαμβάνει αρκετά μηνύματα από κόσμο που της λέει πόσο καλός ήμουν στο παιχνίδι. Επίσης, οι εφημερίδες.

Οι εφημερίδες;

Με προσεγγίζουν εφημερίδες από όλον τον κόσμο, από την Αγγλία μέχρι την Αυστραλία, και θέλουν να μιλήσουν μαζί μου. Υπάρχει μια αστεία ιστορία όταν το “Championship Manager Magazine” προσπάθησε να με προσεγγίσει. Όταν δεν κατάφεραν να με βρουν τύπωσαν ένα πόστερ με ένδειξη “Wanted” και προσφέρεσαν στους αναγνώστες $97 σε όποιον τους θα τους έλεγε που βρίσκομαι. Έριξα πολύ γέλιο με αυτό, ειδικότερα όταν η κοπέλα μου και φίλοι μου είπαν ότι θα με μαρτυρούσαν και θα έπαιρναν τα λεφτά!

Σε ενοχλεί όλο αυτό το ενδιαφέρον;

Έχει πλάκα. Είναι κάτι ακίνδυνο, ίσως κάπως περίεργο. Το αστείο είναι ότι περισσότεροι με ρωτούν τώρα για το παιχνίδι παρά πριν 10 χρόνια. Είναι αρκετά πιο δημοφιλές τώρα.

Πότε κατάλαβες ότι είσαι ένας σούπερσταρ;

Όταν ήμουν 17 χρονών και έπαιζα στη Derby θυμάμαι ότι κατέβαινα να αγωνιστώ σε ένα συνηθισμένο ματς της αναπληρωματικής ομάδας αλλά τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αφού αρκετοί φίλαθλοι ενθουσιάζονταν που με παρακολουθούσαν. Αρκετοί άρχισαν να έρχονται στα παιχνίδια για να μου μιλήσουν, να πάρουν αυτόγραφα και να βγάλουν φωτογραφίες μαζί μου. Ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ. Του ατζέντη μου δεν του άρεσε εκείνη την περίοδο. Ήθελε πολύ να έρθει σε επαφή με τους δημιουργούς του παιχνιδιού και να τους ζητήσει να με βγάλουν από αυτό. Θεωρούσε ότι γινόταν υπερβολική κουβέντα γύρω από μένα.

Η καρτέλα του Moukoko στην αρχή του CM 00/01. Ή αλλιώς “Mokouko” αφού ο τότε Assistant Researcher της Derby County το είχε το επίθετό του περασμένο λάθος στο παιχνίδι!

Αυτό σε ακολουθούσε από τότε;

Σε όλη μου την καριέρα. Οι νέοι μου συμπαίκτες με γνώριζαν από το παιχνίδι αλλά δεν με πίεζαν περισσότερο λόγω αυτού του γεγονότος. Απλώς κάναμε χαβαλέ για αυτό.

Τελικά, έπαιξες το παιχνίδι;

Εννοείται! Όταν ήμουν στη Derby αναλάμβανα την ομάδα στο CM. Είχα ακούσει τόσο καλά λόγια για αυτόν τον Tonton Zola Moukoko και ήθελα να το διαπιστώσω και ο ίδιος. Είχαμε μια καλή συνεργασία!

Η καρτέλα του Moukoko, έτσι όπως την ξέρουμε! CM3 μετά από κάποια χρόνια ingame…

Αλήθεια όμως, τι παίκτης ήταν πραγματικά ο Moukoko; Η εικόνα που είχαμε δημιουργήσει για αυτόν λόγω των εκατοντάδων φορών που εμφανίστηκε μπροστά ματς να αναβοσβήνει το “Tonton Zola Moukoko scores!” απείχε αρκετά με την πραγματικότητα. Δυστυχώς, δεν κυκλοφορούν αρκετά βίντεο με αγώνες του. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια highlight του, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας θυμίζει Abdul Ajagun σε στυλ παιχνιδιού!

https://www.youtube.com/watch?v=r6UM2AxmhR8

O Moukoko μετά το αποτυχημένο πέρασμά του στη Derby County σε νεαρή ηλικία, επέστρεψε στην Σουηδία και συνέχισε να αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Τα ίχνη του τελευταία φορά εντοπίστηκαν στην IFK Lidingös.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.