Home Άρθρα FM21: Πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις ακαδημίες της ομάδας σου!
FM21: Πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις ακαδημίες της ομάδας σου!

FM21: Πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις ακαδημίες της ομάδας σου!

1.28K
2

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που μεγαλώνουν στα χέρια μας είναι ένα από τα πιο απολαυστικά κομμάτια ενός save στο Football Manager. Μεγαλύτερη είναι η χαρά είναι να βλέπεις νεαρούς να βγαίνουν από τις ακαδημίες σου. Ναι, δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τις όποιες πιθανότητες έχεις για να πετύχεις κάτι τέτοιο.

Ας ξεκινήσουμε με κάτι βασικό. Δεν είναι εύκολο να βγάλεις wondekid από την ακαδημία σου, ακόμα και αν έχεις τις… «καλυτερότερες» ακαδημίες του κόσμου. Υπάρχουν πολλά που το καθορίζουν αυτό. Δεν είναι μόνο η ποιότητα των εγκαταστάσεών σου. Παίζουν ρόλο η χώρα στην οποία βρίσκεσαι, οι προπονητές που έχεις, οι σκάουτς που έχεις. Μπορεί να σου βγει μια καλή φουρνιά μια σεζόν, μπορεί να μη σου βγει και ποτέ.

Μη ξεχνάς ότι όσο περνάνε τα χρόνια, για να μένεις σε μια ομάδα σημαίνει ότι πηγαίνεις καλά, ότι την εξελίσσεις, ότι ανεβάζεις την ποιότητά της, κάτι που σημαίνει ότι ανεβάζεις και τις απαιτήσεις που έχεις για τους παίκτες που βγαίνουν από την ακαδημία.

Αν, για παράδειγμα, έχεις τον Ιωνικό, και φτάσεις μετά από 8 χρόνια να παίζεις ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ, οι ακαδημίες του Ιωνικού θα εξακολουθούν να βγάζουν ποδοσφαιριστές ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο έχει οριστεί από το παιχνίδι η Ελλάδα. Αν εσύ αναπτύξεις τις ακαδημίες σου, θα μπορεί να βγάζεις τους καλύτερους σε σχέση με το επίπεδο της Ελλάδας.

Ωραία ως εδώ. Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα: Εμείς, ως προπονητές, πού μπορούμε να επέμβουμε για να βελτιώσουμε τις ακαδημίες μας; Η ποιότητα των ακαδημιών σου, επηρεάζει το επίπεδο των newgens*, και το επίπεδο του Staff σου είναι αυτό που θα επηρεάσει τον βαθμό ανάπτυξης των ποδοσφαιριστών.

Όπως λέγαμε νωρίτερα, με παράδειγμα τον Ιωνικό, αν καταφέρεις να κάνεις την ομάδα να έχει τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, και σε αυτές δουλεύουν οι καλύτεροι Junior Coaches και έχουν και το καλύτερο Youth Recruitment, θα είσαι εσύ η ομάδα που από τους 10 «καλούς» newgens που θα βγάλει η Ελλάδα ως χώρα, θα έχεις την πλειοψηφία. Αυτό όμως δεν φτάνει, καθώς αυτοί πρέπει να δουλευτούν από τους καλύτερους έτσι ώστε το CA τους να φτάσει όσο πιο κοντά στο PA τους.

Τα τρία σημεία πρέπει να εστιάσεις είναι: Youth Facilities, Junior Coaching και Youth Recruitment.

Youth Facilities

WatFac

Υπενθύμιση. Σημαντική. Είναι άλλο το επίπεδο των προπονητικών σου εγκαταστάσεων και άλλο αυτό των εγκαταστάσεων των ακαδημιών σου. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Αν βελτιώσεις τα Youth Facilities θα βοηθήσεις τους newgens που θα έρθουν στην Intake Day να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Junior Coaching

Από τη στιγμή που οι Youth Facilities είναι διαφορετικές από αυτές της ανδρικής ομάδας, είναι και άλλο το staff που έχεις. Θα χρειαστεί να ψάξεις να βρεις. Τα ratings που έχεις σε Youth Facilities και Junior Coaching ratings καθορίζουν το πόσο θα αναπτυχθούν οι newgens σου μέχρι την Intake day, όταν και τα CA και PA τους, θα καθοριστούν.

SnippyBoi

Youth Recruitment 

Η διαφορά του Youth Recruitment από το staff του Junior Coaching είναι σημαντική. Είναι εκείνοι που θα ψάξουν να βρουν newgens να σου φέρουν με φόντο την Intake day. Όσο καλύτερο Youth Recruitment έχεις, τόσο πιο πιθανό είναι να φέρεις στην ομάδα σου τα καλύτερα newgen που πρόκειται να βγάλει η χώρα στην οποία βρίσκεσαι.

Υπάρχει, λοιπόν, αρκετή δουλειά που έχεις να κάνεις μέχρι να έρθει στο mail σου η ειδοποίηση για το Youth Intake. Και υπάρχει και συνέχεια…

BazzaQ

Ένας καλός Head of Youth Development πρέπει να έχει προσωπικότητα διότι αυτή επηρεάζει τον τύπο των ποδοσφαιριστών που βγαίνει από τις ακαδημίες σου. Και φυσικά να έχει την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία όσον αφορά τον αγαπημένο σχηματισμό.

Είναι πολλά αυτά που μπορείς να προσέξεις στις ακαδημίες σου, έτσι ώστε να εξαντλήσεις τις πιθανότητες να πάρεις κάτι από αυτές. Και τότε, η χαρά θα είναι μεγάλη. Καλές οι μεταγραφές αλλά οι «one of our own» έχουν άλλη γλύκα…

Πηγή: Byline

Newgens: Οι ποδοσφαιριστές που δημιουργεί το παιχνίδι. Παλαιότερα υπήρχαν οι λεγόμενοι «regens», με το παιχνίδι να «παράγει» ποδοσφαιριστές «copy-paste» με ποδοσφαιριστές που είχαν αποσυρθεί, κάτι που πλέον δεν ισχύει.

(1284)

Tsakalaki Αν νομίζεις οτι το Football Manager "είναι ένα παιχνίδι μωρέ..." δε θα με καταλάβεις ποτέ. Αν νομίζεις οτι το fmgreece.gr "είναι ένα σάιτ που κατεβάζεις γραφικά" δε θα με καταλάβεις ποτέ. Και δε θα φταις εσύ. Απλά εγώ την έχω δει περίεργα με το Manager που το "κόλλησα"στα μέσα του '90 και κανείς δε βρέθηκε να πει στη μάνα μου " Κυρία Κλεάνθη, ανίατη είναι η συγκεκριμένη ασθένεια...". Αν το έπαθες κι' εσύ πάντως, είσαι στο σωστό μέρος. Όχι, δε γιατρεύουμε κανέναν. Απλά μαζευτήκαμε εδώ για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Come on, join the joyride...

Comment(2)

  1. Τσακ, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, νομίζω ότι τα youth facilities επηρεάζουν την ομάδα των u-19 και όχι τα regens που θα σου βγούνε.
    Youth recruitment, junior coaching, καλό head of youth development ιδανικά με γνώση της χώρας και των τριγύρω χωρών (και αν είσαι “ψείρας” με προτίμηση στο ίδιο σύστημα με το δικό σου).

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close