Home Άρθρα Αναλύοντας το FM21: Νέα καταγραφή ετοιμότητας και απόδοσης παικτών
Αναλύοντας το FM21: Νέα καταγραφή ετοιμότητας και απόδοσης παικτών

Αναλύοντας το FM21: Νέα καταγραφή ετοιμότητας και απόδοσης παικτών

631
0

Στο FM21 έρχεται μια σειρά αλλαγών της απεικόνισης της κατάστασης και των ratings των ποδοσφαιριστών. Και η αλλαγή στην απεικόνιση αυτών των δυο στοιχείων δεν είναι η μόνη, καθώς έχει αλλάξει και η καταγραφή τους εκτός αγώνων.

Όταν παίζει αγώνα στο Football Manager τα κυριότερα πράγματα που σε απασχολούν, και τα προσέχεις συνεχώς είναι:

  1. Το σκορ
  2. Η εξέλιξη του αγώνα
  3. Το condition των ποδοσφαιριστών σου
  4. Τα ratings των ποδοσφαιριστών σου

Στο FM21 έρχεται μια σειρά αλλαγών της απεικόνισης της κατάστασης και των ratings των ποδοσφαιριστών. Και η αλλαγή στην απεικόνιση αυτών των δυο στοιχείων δεν είναι η μόνη, καθώς έχει αλλάξει και η καταγραφή τους εκτός αγώνων.

Όσον αφορά τα Match Rating, στο FM21 έχουν αλλάξει ριζικά, καθώς γράφτηκε νέος κωδικός έτσι ώστε να απεικονίζονται πιο ρεαλιστικά, και να μας δίνουν περισσότερα δεδομένα. Και αυτά αφορούν και τους τερματοφύλακες.

Match Ratings

Δεν είναι και τόσο εύκολο να καταγράψεις τη βαθμολογία των ποδοσφαιριστών με βάση την απόδοσή τους και αυτό φαίνεται και από τις διαφορετικές βαθμολογίες που μπορεί να συναντήσεις στα Μέσα για τον ίδιο αγώνα. Το FM21 προσπαθεί να κάνει την βαθμολόγηση των ποδοσφαιριστών πιο αντικειμενική. Με ποιον τρόπο;

IN-GAME MATCH RATINGS

Ο τομέας των Match Ratings γράφτηκε από την αρχή κάτω από νέα βάση. Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται για την καταγραφή της απόδοσης ενός ποδοσφαιριστή έχει πλέον να κάνει με τη θέση, το ρόλο και το καθήκον του στο παιχνίδι.

Και για να γίνει αυτό, γράφτηκε ένας κώδικας ο οποίο αναλύσει το κάθε στατιστικό δεδομένο ξεχωριστά και το βαθμολογεί ανάλογα με το ποιος είναι ο κύριος ρόλος ενός ποδοσφαιριστή στο γήπεδο.

Στον αλγόριθμο του FM21, ο κάθε ποδοσφαιριστής βαθμολογείται ανάλογα με το καθήκον του και τη θέση του στο παιχνίδι, καθώς οι τομείς των στατιστικών που αφορούν τη θέση του έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.

Post-game match ratings

Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό, τα ratings των μέσων θα προκύπτουν όχι μόνο ανάλογα με τη θέση αλλά και με το καθήκον τους. Για παράδειγμα, με άλλον τρόπο θα κριθεί ο Ball-Winning Midfielder και με άλλον τρόπο θα κριθεί ο Advanced Playmaker, με την βαρύτητα να πέφτει στη «δουλειά» που έχουν επωμιστεί.

Φυσικά, η αλλαγή σε αυτό τον τομέα αφορά και τους τερματοφύλακες, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η όποια αδικία υπήρχε στα προηγούμενα FM και να αναγνωριστούν οι… κόποι τους.

Condition and Match Sharpness

Το FM21 αποφάσισε να φύγει από την «ψυχρή» καταγραφή του ποσοστού ετοιμότητας του κάθε ποδοσφαιριστή. Πόσο πειστική είναι η απάντηση οτι ένας παίκτης είναι 85% έτοιμος να παίξει; Στο FM21 τα ποσοστά φεύγουν και έρχεται μια καρτέλα στην οποία παρέχονται όλα τα στοιχεία που αφορούν τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα πριν την ώρα την τελικής απόφασης που αφορά την παρουσία του στην 11άδα, στον πάγκο ή στην κερκίδα.

Condition tooltip

Η Match Condition καταγράφεται μέσω μιας καρδιάς που είναι από γεμάτη και αδειάζει την ώρα που η Match Sharpness σου δείχνει τ πως νιώθει ο ποδοσφαιριστής ενόψει της αναμέτρησης.

Με αυτό τον τρόπο μπορείς να αντιληφθείς για τα ρίσκα που παίρνεις με τη χρησιμοποίηση του κάθε ποδοσφαιριστή.

Όσον αφορά τον τρόπο με το επηρεάζονται τα δεδομένα την ώρα του παιχνιδιού, έχουν πλέον προσμετρηθεί όλοι οι παράγοντες. Τα χιλιόμετρα που έχει καλύψει ο ποδοσφαιριστής, τα σπριντ που έχει κάνει οι αλλαγές κατευθύνσεων, οι καιρικές και οι γηπεδικές συνθήκες. Όλα μπαίνουν πλέον στη ζυγαριά επηρεασμού της φυσικής κατάστασης του ποδοσφαιριστή.

Και μιας και οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τακτικές που απαιτούν πίεση στον αντίπαλο, όλα αυτά έπρεπε να καταγραφούν, να προσμετρηθούν και να αποδοθούν στην εικόνα των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο, ανάλογα και με τα χαρακτηριστικά τους.

(631)

Tsakalaki Αν νομίζεις οτι το Football Manager "είναι ένα παιχνίδι μωρέ..." δε θα με καταλάβεις ποτέ. Αν νομίζεις οτι το fmgreece.gr "είναι ένα σάιτ που κατεβάζεις γραφικά" δε θα με καταλάβεις ποτέ. Και δε θα φταις εσύ. Απλά εγώ την έχω δει περίεργα με το Manager που το "κόλλησα"στα μέσα του '90 και κανείς δε βρέθηκε να πει στη μάνα μου " Κυρία Κλεάνθη, ανίατη είναι η συγκεκριμένη ασθένεια...". Αν το έπαθες κι' εσύ πάντως, είσαι στο σωστό μέρος. Όχι, δε γιατρεύουμε κανέναν. Απλά μαζευτήκαμε εδώ για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Come on, join the joyride...

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close