Home Άρθρα Downloads FMGreece Real Names Fix 2021
FMGreece Real Names Fix 2021

FMGreece Real Names Fix 2021

6.70K
8

Όσοι παίζετε ήδη το Football Manager 2021 θα έχετε παρατηρήσει πως και φέτος αρκετά ονόματα ομάδων, διοργανώσεων αλλά και σταδίων διαφέρουν από τα πραγματικά, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Juventus που αναφέρεται ως “Zebra Turin”. Αυτό δεν έγινε από απροσεξία των researchers αλλά λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Το fmgreece.gr ανανέωσε και φέτος το αρχείο Real Names Fix που διορθώνει αυτά τα “λάθη” ακόμα και σε saves που έχετε ήδη ξεκινήσει.

Τι δεν κάνει το αρχείο Real Names;

Ας ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα από τα συνηθισμένα. Ας δούμε ποια προβλήματα δεν λύνει το αρχείο Real Names αλλά και πως να τα λύσετε.

 • Ενεργοποίηση εθνικών Γερμανίας και Ιαπωνίας

Αν δείτε τα ρόστερ των εθνικών Γερμανίας και Ιαπωνίας θα προσέξετε πως αποτελούνται από ψεύτικους παίκτες και όχι πραγματικούς. Για να το διορθώσετε αυτό και να κληθούν οι κανονικοί παίκτες θα πρέπει να πάτε στον υπολογιστή σας στην τοποθεσία: C:\Program Files\(x86)\Steam\steamapps\common\Football Manager 2021\data\database\db\<αριθμός db>*\lnc\all και να σβήσετε ΜΟΝΟ τα εξής αρχεία:

fake.lnc

nleague.lnc

Στην επόμενη κλήση των εθνικών ομάδων θα δείτε τα κανονικά ρόστερ Γερμανίας και Ιαπωνίας. Δυστυχώς θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε φορά που υπάρχει update που ανανεώνει τη database.

 • Διόρθωση βραζιλιάνικων ομάδων

Από το FM 2016 και μετά είναι λάθος τα ονόματα και χρώματα των βραζιλιάνικων ομάδων και δεν μπορούν να διορθωθούν με το αρχείο Real Names. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι πριν ξεκινήσετε νέο παιχνίδι να πάτε εδώ: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Football Manager 2021\data\database\db\<αριθμός db>*\dbc\permanent και να σβήσετε τα αρχεία:

brazil_kits και Licensing2.

Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία αν γίνει κάποιο update που ανανεώνει τη database και θέλετε να ξεκινήσετε νέο παιχνίδι.

 • Διόρθωση ονόματος Juventus

Αντίστοιχα με τα βραζιλιάνικα ονόματα, για να εμφανιστεί σωστά το όνομα της Juventus στο FM 2021 θα πρέπει πριν ξεκινήσετε νέο παιχνίδι να πάτε εδώ: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Football Manager 2021\data\database\db\<αριθμός db>*\lnc\temporary και να σβήσετε το αρχείο zebre.lnc. Πρέπει να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε φορά που γίνεται update της database αλλά δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε νέο παιχνίδι για να περαστεί η αλλαγή.

Για περισσότερη αληθοφάνεια στη Juventus καλό είναι να πάτε και στο: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Football Manager 2021\data\database\db\<αριθμός db>*\dbc\ και να σβήσετε τα αρχεία: zebra award.dbczebra turin fake staff.dbc και zebra turin new.dbc. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία αν γίνει κάποιο update που ανανεώνει τη database και θέλετε να ξεκινήσετε νέο παιχνίδι.

Το αρχείο για το γήπεδο της Γιουβέντους, πρέπει να το αποθηκεύσετε στο: C:\Users\user\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2021\editor data

Τι κάνει τελικά το αρχείο;

Το αρχείο διορθώνει ονόματα που εμφανίζονται λάθος από:

 • Ομάδες: Διορθώνονται τόσο τα σύντομα ονόματα των ομάδων όσο και τα πλήρη. Διορθώνονται ονόματα ομάδων από Αυστρία, Βέλγιο, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία.
 • Διοργανώσεις: Διορθώνονται ονόματα διεθνών διοργανώσεων (πχ. Champions League) αλλά και διοργανώσεων διαφόρων χωρών.
 • Στάδια: Διορθώνονται ονόματα σταδίων (λίγα προς το παρόν) που φέρουν ονόματα χορηγών και δεν μπορούν να περαστούν επίσημα στο Football Manager.

Που εγκαθιστώ το αρχείο;

Αφού κατεβάσετε το αρχείο από το fmgreece.gr θα το τοποθετήσετε εδώ: C:\Program Files\(x86)\Steam\steamapps\common\Football Manager 2021\data\database\db\<αριθμός db>\lnc\all*. Είναι πολύ σημαντικό πως οι αλλαγές μπορούν να εφαρμοστούν και σε save που έχετε ήδη ξεκινήσει. Απλά αφού βάλετε το αρχείο κλείστε το FM αν το έχετε ανοικτό και ξανανοίξτε το.

*Μπορεί να έχετε εγκαταστήσει το FM 2021 (ή οποιοδήποτε άλλο FM) σε κάποιον άλλο φάκελο και όχι στον Program Files

Γιατί να μην κατεβάσω κάποιο άλλο από τα αρχεία που κυκλοφορούν;

Γενικά κυκλοφορούν πολλά αρχεία, και μερικά από αυτά εδώ και χρόνια, αλλά συνήθως δεν είναι πολύ προσεγμένα και “διορθώνουν” τα λάθος ονόματα με άλλα λάθος. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε στο fmgreece.gr να δημιουργήσουμε το αρχείο Real Names. Αν δείτε κάποιο λάθος όνομα που μας έχει ξεφύγει ή κάποιο λάθος που έχουμε κάνει εμείς μπορείτε να το αναφέρετε ΕΔΩ.

Από που κατεβάζω το αρχείο Real Names Fix;

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο από τον σύνδεσμο που ακολουθεί.

FMGreece Real Names Fix 2021
FMGreece Real Names Fix 2021 » Post
FMGreece-Real-Names-Fix-2021.lnc
Version: 1
24.6 KiB
4252 Downloads
Details

(6700)

Tsakalaki Αν νομίζεις ότι το Football Manager "είναι ένα παιχνίδι μωρέ..." δε θα με καταλάβεις ποτέ. Αν νομίζεις ότι το fmgreece.gr "είναι ένα σάιτ που κατεβάζεις γραφικά" δε θα με καταλάβεις ποτέ. Και δε θα φταις εσύ. Απλά εγώ την έχω δει περίεργα με το Manager που το "κόλλησα"στα μέσα του '90 και κανείς δε βρέθηκε να πει στη μάνα μου " Κυρία Κλεάνθη, ανίατη είναι η συγκεκριμένη ασθένεια...". Αν το έπαθες κι' εσύ πάντως, είσαι στο σωστό μέρος. Όχι, δε γιατρεύουμε κανέναν. Απλά μαζευτήκαμε εδώ για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Come on, join the joyride...

Comment(8)

 1. Δεν βρίσκω τον φάκελο αυτό πουθενά στον σκληρό δίσκο. Που αλλού μπορεί να είναι;

 2. Καλημέρα, στη θέση Inc έχω βάλει ότι κατέβασα από sortitoutsi και από εσάς, ενώ στο editor data το δικό σας αρχείο αλλά για γήπεδο της ΑΕΚ μου παρουσιάζει το Γαλάτσι και της Γιούβε το λέει Zebra. Τι γίνεται λάθος?

 3. Καλησπέρα, όσον αφορά τα kits και logos, είναι συμβατά αυτά του FM20 ή πρέπει να κατεβάσουμε τα νέα για το FM21 ?
  Ευχαριστώ!

 4. Εγώ το έκανα αλλά μαζί με τα άλλα μου γύρισε και τα ονόματα των ελληνικών ομάδων στα λατινικά.. Δεν γράφει Άρης αλλά Aris αντίστοιχα σε όλες τις ελληνικές ομάδες..Τι μπορώ να κάνω?

 5. Σε ποιο αριθμό bd το περνάω; Μο εμφανίζει 3 επιλογές

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close