Home Άρθρα Αφιερώματα Τα ρεκόρ στο Football Manager είναι για να καταρρίπτονται
Τα ρεκόρ στο Football Manager είναι για να καταρρίπτονται

Τα ρεκόρ στο Football Manager είναι για να καταρρίπτονται

628
0

bland1Το Football Manager είναι το παιχνίδι της καρδιάς μας. Τα έχουμε πει. Δε θα συμφωνήσουμε ποτέ -αλλά δε θα διαφωνήσουμε κιόλας- για το αν είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι ή όχι. Μας προσφέρει τις πιο ευχάριστες εργατοώρες που θα μπορούσαμε να έχουμε, και ευτυχώς για όλους μας, εδώ στην Ελλάδα,  υπάρχει ο χώρος που μπορούμε να λέμε ανενόχλητοι ιστορίες επί ιστοριών, το fmgreece.gr.


Ωραία όλα αυτά, γραμμένα και χιλιοειπωμένα. Πριν λίγες μέρες όμως το παιχνίδι μας βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο μπαίνοντας στα ρεκόρ Guinness. Ένας συνάδελφος, ο οποίος πλέον μπήκε δικαιωματικά στους κορυφαίους του Hall of Fame, έπαιξε 154 σεζόν με την Φιορεντίνα φτάνοντας έως το 2163, όπου ένα ατυχές συμβάν του ανέκοψε το δρόμο προς τη δόξα! O Darren Bland ή αλλιώς “Wulfhammer” ανέλαβε τους «βιόλα», το 2013, στο Football Manager 2010 και μετά από 154 σεζόν είχε καταφέρει να κατακτήσει 151 πρωταθλήματα Ιταλίας ανατρέποντας το κατεστημένο των γιουβεντίνων. Είναι γνωστό πως η ηλικία του προπονητή μεγαλώνει κανονικά στο παιχνίδι και «τερματίζει» στα 99. Με απλούς υπολογισμούς όμως η ηλικία του συναδέλφου στο παιχνίδι θα πρέπει να ήταν 185 ετών… Προκειμένου να καταγράψει αυτό το ρεκόρ ο Wulfhammer έπαιξε 173 ημέρες, 16 ώρες και 51 λεπτά, δηλαδή σχεδόν μισό ημερολογιακό έτος χωρίς  σταματημό!

Ο Darren δήλωσε σχετικά: «Στον πραγματικό κόσμο (σ.σ. τι εννοεί πραγματικό κόσμο;) είμαι οπαδός της Λίβερπουλ από τις ένδοξες μέρες των 80’s. Είχα ένα προηγούμενο save με τη Λίβερπουλ, το οποίο προχώρησε για 80 σεζόν, αλλά η δυνατότητα επιλογής είναι δελεαστική κι έτσι επέλεξα την Φιορεντίνα. Όταν ξεκινώ save με έναν συγκεκριμένο σύλλογο, τελειώνω και με αυτόν. Γιατί να εγκαταλείψεις όλη τη σκληρή δουλειά που έχεις κάνει, μόνο και μόνο για έναν υπολογιστικό αλγόριθμο και να πρέπει να τα κάνεις όλα εξ’ αρχής; Ξεκίνησα με την Φιορεντίνα για δυο λόγους. Πρώτον γιατί ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής, η ευφυΐα, ο γιατρός, από την μεγάλη Βραζιλία του 1982, ο Socrates είχε μια μέτρια σεζόν με αυτούς και δεύτερον γιατί φορούν μωβ, ένα καθόλου κακό χρώμα για να κοιτάς για 154 χρόνια…». Για την ιστορία, η ακριβότερη μεταγραφή του ήταν ο Luis Tejedor για 125.000.000€ την 1/7/2040.

Keep coaching, που λεν’ και στο χωριό μου κι ίσως το επόμενο ρεκόρ για το παιχνίδι να το κάνει κάποιος από εμάς. Καλό μανατζερικό υπόλοιπο και μην ξεχνάτε 4/11 κυκλοφορεί το FM2017 και περίπου 2 εβδομάδες νωρίτερα η beta έκοδοσή του!

(628)

tzor-el Απόγονος της γνωστής οικογενείας των El, απ τον Krypton. Αφού έστειλα το γιο μου στη γη για να γίνει σούπερ ήρωας, ανακάλυψα το Football Manager. Ήταν το μακρινό έτος 2001-02 -πάνε 15 χρόνια- όταν γνωριστήκαμε στο σπίτι ενός ξαδέρφου. Ο ξάδερφος μου έδειχνε τους Γκουμομπασινάδες, αλλά εγώ ήδη φλέρταρα ανοιχτά με το Manager, χωρίς να τον πολυακούω. Από τότε είμαστε αχώριστοι. Μέχρι και όνομα άλλαξε, τo 2005, αλλά εγώ το ξαναβρήκα. Κάθε Νοέμβρη η καρδιά χτυπάει πιο δυνατά και γνωριζόμαστε ξανά απ’ την αρχή. Μείνετε συντονισμένοι και δε θα χάσετε. Η σχέση μας καρμική και είναι γεμάτη από χαρές, λύπες, άγχη, σχέδια, τακτικές, αλλά κυρίως γκολ και θέαμα. Λέμε τώρα…

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close