Home Άρθρα Αφιερώματα Η «ιδανική» U-23 11άδα με βάση την ανάλυση δεδομένων
Η «ιδανική» U-23 11άδα με βάση την ανάλυση δεδομένων

Η «ιδανική» U-23 11άδα με βάση την ανάλυση δεδομένων

1.23K
0

Ένας τομέας του Football Manager 2021 που κάποιος ή θα τον λατρέψει ή θα αδιαφορήσει είναι αυτός που αφορά την ανάλυση στατιστικών δεδομένων. Τα πάντα μπαίνουν στο μικροσκόπιο, πιο αναλυτικά από ποτέ, με νέα γραφικά, και σου δίνουν την δυνατότητα να ψάξεις για τους μεταγραφικούς σου στόχους με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο!

Οι ανακοινώσεις για την παρουσία των xGoals στο FM21 ήταν οι πρώτες και αυτές που ακολουθούν αφορούν τους τομείς που έχουν επανασχεδιαστεί και αφορούν τους Performance Analysts, την παρουσίαση των δεδομένων και τα νέα στατιστικά. Πλην του Data Analyst, του οποίου ο ρόλος έχει αναβαθμιστεί, προστέθηκε ο Performance Analyst. Πρόκειται για τον άνθρωπο που θα έχει συγκεντρωμένα όλα τα δεδομένα της ομάδας, των αγώνων και των αντιπάλων.

Δεν είναι μόνο η παρουσία του ανθρώπου που θα κρατάει όλα τα δεδομένα και πρωτοεμφανίζεται στο FM21 ένα νέο δεδομένο, αλλά και ο τρόπος παρουσίασης αυτών έχει εξελιχθεί σε σχέση με όσα ξέραμε μέχρι τώρα. Αρχικά, ο κάθε προπονητής θα λαμβάνει τη μηνιαία αναφορά του Performance Analyst και θα αφορά τα δεδομένα της ομάδας αλλά και τις συγκρίσεις με τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτό θα γίνει στις κατηγορίες General Performance, Shot Map, Defensive Efficiency και Attacking Efficiency και θα συνοδεύεται από το σχόλιο του αναλυτή. Η κάθε καρτέλα θα εξηγεί και την υφή της στατιστικής κατηγορίας για να μπορεί ο καθένας να «διαβάσει» τον πίνακα που θα έχει μπροστά του.

Στο φινάλε της σεζόν θα έρχεται η ετήσια Analysis Report προκειμένου να έχεις τα συγκεντρωτικά δεδομένα στα χέρια σου και να πάρεις τις τελικές σου αποφάσεις ενόψει της μεταγραφικής περιόδου. Η ανάλυση έχει αλλάξει όχι μόνο σε ομαδικό αλλά ατομικό επίπεδο. Θα μπορείς να συγκρίνεις με κάθε λεπτομέρεια τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών. Μερικές φορές, μπορεί η λεπτομέρεια να κάνει τη διαφορά. Για παράδειγμα, τώρα μπορείς να συγκρίνεις τις επιδόσεις δυο παικτών σε επίπεδο ασίστ και key pass ανά 90λεπτο.

Στο FM21 προστέθηκαν και νέες κατηγορίες στατιστικών. Για παράδειγμα, στους αμυντικούς, από τις πάσες εξαιρέθηκαν οι απομακρύνσεις της μπάλας (Clearances), ενώ προστέθηκαν οι ανακτήσεις και οι απώλειες κατοχής μπάλας.

Όλα αυτά σου ανοίγουν νέους μεταγραφικούς δρόμους. Μπορεί να συνεχίσεις να ψάχνεις παίκτες με βάση την αξιολόγηση των χαρακτηριστικών τους, αλλά παράλληλα μπορείς να αναζητήσεις τους πιο αποτελεσματικούς σε διάφορους τομείς της στατιστικής.

Για παράδειγμα είναι σίγουρο πως άλλους παίκτες θα έχει η λίστα με τους επιθετικούς με βάση το finishing, το composure, το off the ball και το acceleration και άλλους θα έχει η λίστα με εκείνους που έχουν τον μεγαλύτερο δείκτη στα xGoals, ή τις περισσότερες πετυχημένες ντρίπλες.

Η ανάλυση της ιδανικής U-23 11άδας

(κλίκαρε τις εικόνες για την ανάλυση)

(1233)

Tsakalaki Αν νομίζεις οτι το Football Manager "είναι ένα παιχνίδι μωρέ..." δε θα με καταλάβεις ποτέ. Αν νομίζεις οτι το fmgreece.gr "είναι ένα σάιτ που κατεβάζεις γραφικά" δε θα με καταλάβεις ποτέ. Και δε θα φταις εσύ. Απλά εγώ την έχω δει περίεργα με το Manager που το "κόλλησα"στα μέσα του '90 και κανείς δε βρέθηκε να πει στη μάνα μου " Κυρία Κλεάνθη, ανίατη είναι η συγκεκριμένη ασθένεια...". Αν το έπαθες κι' εσύ πάντως, είσαι στο σωστό μέρος. Όχι, δε γιατρεύουμε κανέναν. Απλά μαζευτήκαμε εδώ για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Come on, join the joyride...

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close