Home Άρθρα Οδηγοί FAQ: Εγκατάσταση Γραφικών στο FM2014 και Steam Workshop
FAQ: Εγκατάσταση Γραφικών στο FM2014 και Steam Workshop

FAQ: Εγκατάσταση Γραφικών στο FM2014 και Steam Workshop

1.26K
14

FM2014HomepageΘέλετε να εγκαταστήσετε φωτό παικτών, σήματα ομάδων, skins, εμφανίσεις ομάδων και δεν ξέρετε πως; Διαβάστε τον παρακάτω οδηγό σε μορφή ερωταπαντήσεων για να κατατοπιστείτε. Επίσης, μάθετε να κάνετε αλλαγές στο skin και ενημερωθείτε για τη χρησιμότητα του Steam Workshop.


Μέρος Πρώτο: Γενικά Στοιχεία

-Σε τι μου χρησιμεύουν τα γραφικά στο παιχνίδι μου;
Πρακτικά; Σε τίποτα. Η ουσία των γραφικών είναι να βελτιώσουν την αισθητική στο παιχνίδι, και δεν έχουν καμία επίδραση πάνω στην ομάδα που προπονείτε.

-Αν βάλω κάποια γραφικά στο save μου θα πρέπει να ξεκινήσω νέο παιχνίδι για να δουλέψουν;
Όχι, όπως είπα τα γραφικά δεν επηρεάζουν τίποτα πέρα από το αισθητικό κομμάτι του παιχνιδιού, συνεπώς δεν χρειάζονται τίποτα πέρα από μία απλή διαδικασία για να ενεργοποιηθούν.

-Και που τα βρίσκω;
Γραφικά μπορείς να κατεβάσεις από εδώ, από διάφορα άλλα forums, ή πλέον μέσω του steam workshop.

-Σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται;
Οι κύριες κατηγορίες των γραφικών αφορούν τα faces(τα πρόσωπα ποδοσφαιριστών,προπονητών,κλπ), logos(σήματα ομάδων και διοργανώσεων), kits(εμφανίσεις ομάδων), & skins. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα πακέτα backgrounds, adboards αλλά και άλλων κατηγοριών.

Μέρος Δεύτερο: Εγκατάσταση και άλλες απορίες

-Ωραία, με έπεισες, και τώρα, πως εγκαθιστώ τα γραφικά που κατέβασα;
Η διαδικασία είναι απλούσταση. Συνήθως τα γραφικά βρίσκονται σε συμπιεσμένα αρχεία (τύπου .zip ή .rar). Αφού τα αποσυμπιέσετε, παίρνετε τον φάκελο που βγαίνει και τον τοποθετείτε στη διαδρομή My Documents/Sports Interactive/Football Manager 2014/graphics αν μιλάμε για faces, logos ή kits, ενώ στην διαδρομή My Documents/Sports Interactive/Football Manager 2014/skins αν έχετε κατεβάσει κάποιο skin. Στην συνέχεια μέσα από το παιχνίδι θα πάτε στις Προτιμήσεις (Preferences), στην καρτέλα Περιβάλλον (Interface), θα βγάλετε το τικ από το “Χρησιμοποιείστε την προσωρινή αποθήκευση για να μειώσετε τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας” (use skin cache to decrease page loading time), και θα το βάλε στο “Επαναφόρτωση skin με την επιβεβαίωση αλλαγών των προτιμήσεων” (reload skin when confirming changes in preferences). Θα περιμένετε λίγο να φορτώσει (ανάλογα με το “βάρος” των γραφικών που βάλατε στο παιχνίδι) και μόλις τελειώσει είστε έτοιμοι!

reload skin on confirm

-Και αν έχω Ubuntu(Linux);
Η διαδικασία παραμένει η ίδια, πάλι θα πρέπει να βάλετε αυτά που κατεβάσατε στον φάκελο graphics ή skins, και να ακολουθήσετε την ίδια διαδρομή εντός παιχνιδιού.

-Και αν έχω Mac;
Η διαδικασία δεν αλλάζει είτε μιλάμε για Windows, είτε για Macintosh, Linux. Εφόσον έχετε τα γραφικά σας στον σωστό φάκελο, το παιχνίδι θα τα διαβάσει.

-Αν κάποιος από τους φακέλους που πρέπει να βάλω τα γραφικά δεν υπάρχει τι κάνω;
Όποιος από τους φακέλους graphics ή skins λείπει τον δημιουργείτε εσείς.

-Πως μπορώ να οργανώσω καλύτερα τα γραφικά μου;
Στον φάκελο graphics μπορείτε να φτιάξετε υποφακέλους, ανάλογα με τα γραφικά που έχετε κατεβάσει. Έτσι για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε τον φάκελο faces για τα πρόσωπα, τον φάκελο logos για τα σήματα, και τον φάκελο kits για τις εμφανίσεις. Αυτός ο διαχωρισμός των υποφακέλων γίνεται μόνο για πρακτικούς λόγους. Το παιχνίδι από την στιγμή που το αρχείο βρίσκεται στον φάκελο graphics το διαβάζει, όμως συνίσταται να χωρίζετε έτσι τα γραφικά σας ώστε να διορθώσετε πιο εύκολα προβλήματα, ή να μπορείτε να τα ανανεώνετε με μεγαλύτερη άνεση αν θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε άσκοπα.

12

-Πήγα να βάλω τα γραφικά, αλλά βλέπω δύο φακέλους Sports Interactive. Ποιός είναι ο σωστός;
Θα πρέπει να ανοίξετε τους φακέλους, και να βρείτε αυτόν που περιέχει τον φάκελο “games”, δηλαδή τον φάκελο των save σας. Σε αυτό τον φάκελο Sports Interactive θα βάλετε τα γραφικά σας.

-Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες αλλά τα γραφικά δεν δουλεύουν, γιατί;
Πρέπει να σιγουρευτείτε πως τα γραφικά που κατεβάσατε έχουν ένα αρχείο με όνομα “config”. Σε περίπτωση που λείπει είτε ίσως δημιουργήθηκε πρόβλημα όταν κατεβάζατε τα γραφικά και έτσι πρέπει να τα ξανακατεβάσετε, ή αν κατεβάσατε σωστά και το αρχείο πάλι λείπει, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με τον δημιουργό του πακέτου.

-Τα skin δουλεύουν και για το FMC;
Τα skin που είναι συμβατά για την κανονική εκδοχή του παιχνιδιού ΔΕΝ είναι συμβατά με αυτήν του FMC, όπως και το αντίστροφο. Για αυτό όταν κατεβάζετε ένα skin πρέπει να βλέπετε για ποιο mode του παιχνιδιού είναι.

-Τα υπόλοια γραφικά δουλεύουν στο FMC;
Ναι, ενώ και η διαδικασία εισαγωγής δεν αλλάζει.

-Μπορώ να χρησιμοποιήσω γραφικά παλαιότερων FM και στο φετινό;
Όλα τα γραφικά ΕΚΤΟΣ από τα skin, μπορούν να μεταφερθούν από παλαιότερες εκδόσεις του παιχνιδιού στην φετινή και το αντίστροφο, δεν τίθεται θέμα συμβατότητας.

protimhseis1

Μέρος Τρίτο: Αλλαγές στο skin

-Δεν μ’ αρέσουν τα χρώματα των στατιστικών, μπορώ να τα αλλάξω;
Ναι, θα πας στις Προτιμήσεις (Preferences), στην καρτέλα Περιβάλλον (Interface), και στην υποκαρτέλα Χρώματα Skin (Skin Colours). Εκεί μπορείς απλά και εύκολα να βάλεις τα χρώματα που θέλεις, στα στατιστικά και όχι μόνο.

skin colours

-Έκλεισα το παιχνίδι, το άνοιξα, και οι αλλαγές στα χρώματα είχαν χαθεί. Γιατί;
Αυτό συμβαίνει γιατί το παιχνίδι αποθηκεύει τις αλλαγές στην cache (προσωρινή μνήμη), και είναι πιθανό να έχετε τικ στην επιλή “Επαναφόρτωση Skin”. Απλώς κάντε τις αλλαγές σας, και βάλτε το τικ στο “Χρησιμοποιείστε την Προσωρινή Αποθήκευση”.

-Ναι, αλλά αν βγάλω το τικ από το “Επαναφόρτωση Skin” και το βάλω στο “Χρησιμοποιείστε την Προσωρινή Αποθήκευση”, δεν θα χαθούν τα γραφικά μου;
Όχι, γιατί το παιχνίδι τα έχει αποθηκεύσει στην προσωρινή του μνήμη, έτσι μπορείτε βάλετε το τικ στο “Χρησιμοποιείστε την Προσωρινή Αποθήκευση”, να κάνετε τις αλλαγές στα χρώματα που επιθυμείτε. Παράλληλα χρησιμοποιώντας την cache του παιχνιδιού γλυτώνετε αρκετό χρόνο όταν φορτώνει το παχνίδι!

protimhseis2

Μέρος Τέταρτο: Steam Workshop

-Τι είναι το Steam Workshop;
To Steam Workshop με λίγα λόγια είναι ο νέος εύκολος τρόπος για διαμοιρασμό των αρχείων που αφορούν το FM, όπως τα faces, logos, kits αλλά και τακτικές, λίστες παικτών, και άλλα.

-Πως μπαίνω στο Steam Workshop;
Μπορείτε να μπείτε στο Workshop με δύο τρόπους.
Α/ Μέσα από το FM. Στην κεντρική σελίδα θα πατήσετε Λήψεις (Downloads), και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί θα επιλέξετε την καρτέλα Εργαστήρι Steam (Steam Workshop). Αν βρίσκεστε μέσα σε κάποιο save σας, θα πατήσετε το εικονίδιο FM, και στην λίστα που θα βγει κάτω-κάτω θα δείτε να λέει Λήψεις, πατήστε εκεί, και μετά θα δείτε την καρτέλα Εργαστήρι Steam.
Β/ Μέσα από το Steam. Θα πάτε στην Συλλογή (Library), θα βρείτε το FM14, και θα πατήσετε Περιήγηση στο Εργαστήρι (Browse Workshop).

browse workshopdownloadsdownloads_zps6d54d66c

-Πως μπορώ να εγκαταστήσω το Dark Skin;
Α/ Αν έχετε κλειστό το FM, θα ανοίξετε το steam, θα πάτε στην συλλογή των παιχνιδιών, θα διαλέξετε το Football Manager 2014 και θα πατήσετε Περιήγηση στο Εργαστήρι (Browse Workshop). Εκεί θα ψάξετε για το Official FM14 Dark Skin, μόλις το βρείτε θα κάνετε κλικ πάνω του και στην σελίδα που θα ανοίξει, θα πατήσετε Συνδρομή (Subscribe). Στην συνέχεια θα ανοίξετε το FM14, θα πατήσετε στο Λήψεις (Downloads), μετά κλικ στην καρτέλα Εργαστήρι Steam (Steam Workshop), και στην καρτέλα Εγγεγραμμένος (Subscribed) πρέπει να βρίσκετε το FM14 Dark Skin. Πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση (Install) στα δεξιά, μόλις ολοκληρωθεί, το κουμπί Αλλαγή Skin (Change Skin) που θα εμφανιστεί. Είστε έτοιμοι!
Β/ Αν έχετε ανοιχτό το FM, θα πατήσετε στο Λήψεις (Downloads), μετά κλικ στην καρτέλα Εργαστήρι Steam (Steam Workshop), και μετά κλικ στην καρτέλα Μεταφόρτωση πρόσθετων απευθείας από Steam (Download add-ons directly from Steam). Στην καρτέλα που θα ανοίξει βρείτε το Official FM14 Dark Skin, κάντε κλικ και στην σελίδα που θα ανοίξει πατήστε Συνδρομή (Subscribe). Στην συνέχεια κλείστε τις καρτέλες που άνοιξαν, και λογικά θα βρεθείτε πάλι στην καρτέλα Εργαστήρι Steam, με το Dark Skin να βρίσκετε στην καρτέλα Εγγεγραμμένος (Subscribed). Πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση (Install) στα δεξιά, και μόλις ολοκληρωθεί, το κουμπί Αλλαγή Skin (Change Skin) που θα εμφανιστεί. Είστε έτοιμοι!

workshop main menu

-Τι άλλα μπορώ να κατεβάσω από το Steam Workshop;
Διάφορα πρόσθετα του FM, από τακτικές και shortlists, μέχρι γραφικά και προκλήσεις.

-Τα γραφικά έχουν την ίδια διαδικασία εγκατάστασης όπως χωρίς το Workshop;
Αφού βρείτε το αρχείο γραφικών που θέλετε να κατεβάσετε θα πατήσετε Εγκατάσταση (Install) όπως στο skin, όμως και πάλι θα πρέπει να ακολουθήσετε την διαδικασία της Επαναφόρτωσης του Skin για να δουλέψουν σωστά.

-Μπορώ να ανεβάσω και εγώ αρχεία μου στο Workshop, και αν ναι πως;
Φυσικά, αυτή είναι και η όλη σημασία της ύπαρξης του workshop, η άμεση διανομή των αρχείων.
Για να ανεβάσετε τα αρχεία ανοίγετε το FM. Στην αρχική σελίδα πατάτε Λήψεις (Downloads), και μετά κάνετε κλικ στο Εργαστήρι Steam (Steam Workshop). Στην καρτέλα Στο Παιχνίδι (In Game) θα βρείτε τα αρχεία που έχετε περάσει εσείς στο παιχνίδι σας. Επιλέγοντας ένα από αυτά θα δείτε πως δεξιά εμφανίζεται μια στήλη που έχει μια εικόνα (που μπορείτε να αλλάξετε), από κάτω της υπάρχει το πεδίο Τίτλος (Title) που αφορά το όνομα του αρχείου που θέλετε να ανεβάσετε, το πεδίο Περιγραφή (Description), όπου μπορείτε να γράψετε μία μικρή περιγραφή σχετικά με το αρχείο που θέλετε να ανεβάσετε, ενώ βλέπετε και τις επιλογές Δημόσιο-Μόνο Φίλοι-Κρυμμένο (Public-Only Friends-Hidden). Επιλέγοντας Δημόσιο κάνετε το αρχείο διαθέσιμο προς όλους τους χρήστες να το κατεβάσουν, επιλέγοντας Μόνο Φίλοι, το αρχείο που θα ανεβάσετε θα το βλέπουν μόνο οι φίλοι σας στο Steam, ενώ επιλέγοντας Κρυμμένο το αρχείο θα είναι φανερό μόνο προς εσάς, ένας καλός τρόπος αν ακόμη δοκιμάζετε το αρχείο και δεν είστε έτοιμος να το ανεβάσετε. Μετά βλέπετε τις επιλογές Δημοσίευση (Publish) και Απεγκατάσταση (Uninstall). Επιλέγοντας Απεγκατάσταση το αρχείο καταργείται από την λίστα και παράλληλα διαγράφεται (προσοχή σε αυτό), ενώ επιλέγοντας δημοσίευση ανεβάζετε το αρχείο σας στο Steam Workshop. Μπορείτε να δείτε όλα τα αρχεία που έχετε ανεβάσει στην καρτέλα Δημοσιεύτηκε (Published), να τα αλλάξετε, ή και να τα διαγράψετε. Όταν κάνετε μια αλλαγή στο αρχείο, βάζετε τικ στο αντίστοιχο πεδίο (Ενημέρωση Αρχείου Προεπισκόπησης/Workshop-Update Preview/Workshop File), και πατάτε στο Ενημέρωση (Update).
Αφού τα ανεβάσετε μπορείτε να κάνετε και διάφορες άλλες αλλαγές μέσω steam, είτε πατώντας το όνομά σας, περιεχόμενο και αντικείμενα εργαστηρίου, είτε πηγαίνοντας στην σελίδα του FM, από την καρτέλα Συλλογή, μετά Περιήγηση στο Εργαστήρι και μετά πάλι Αρχεία Εργαστηρίου.

Αν θέλετε να ανεβάσετε γραφικά βεβαιωθείτε πως λειτουργούν και πως το παιχνίδι τα διάβασε και βρίσκονται στον φάκελο My Documents/Sports Interactive/FM14/steam_workshop.
Προσοχή! Μην ξεχνάτε πως πρέπει να σέβεστε τον κόπο των δημιουργών, για αυτό μην ανεβάζετε αρχεία που δεν έχετε δημιουργήσει εσείς, ή αρχεία για τα οποία δεν έχετε πάρει την άδεια του δημιουργού.

-Δεν μπορώ να συνδεθώ στο Steam Workshop, και το παιχνίδι κρασάρει, γιατί;
Προς το παρών αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα όταν ο φάκελος των γραφικών μας είναι αρκετά μεγάλος. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι πριν συνδεθείτε στο Εργαστήρι να μετονομάσετε προσωρινά τον φάκελο (π.χ. σε graphics1), και μόλις τελειώσετε το κατέβασμα των αρχείων που επιθυμείτε, μετονομάζετε τον φάκελο ξανά σε graphics. Πιστεύουμε πως το πρόβλημα θα διορθωθεί σύντομα πάντως.

(1263)

Comment(14)

  1. Καλημέρα κ καλές γιορτές να εχουμε . Μηπώς μπορείτε να με βοηθήσετε στο πως βρίσκω να κατεβάσω πρόσωπα , παιχτών κ προπονητών απο όλο τον κόσμο ?

  2. sorry pou grafw edw ala den vriskw kati se ani3te 8ema klp 8a vgei update apo to steam gia ths metagrafes tou ianouariou kai 8a exei klismenos tous pextes ths aek pou exoune klisei px opos erxotane madalos kai fage sth b???

  3. εμενα δεν υπαρχει ο φακελος graphics. που να τον φτιαξω?..πες μου αναλυτικα αν μπορεις

  4. mporoume na valoume me kapio tropo sinthimata H na katevasoume apo kapou ta sinthimata kai na ta metatrepsoume se arxeia mp3 kai na ta valoume kapws???

  5. μπορειτε να μου πειτε πως μπορω να βαλω δικες μου φωτογραφιες η logos?

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close