Man2Man ή Zonal;

Συζητήστε για τις ανίκητες τακτικές που δημιούργησατε !
User avatar
Katmai
Amateur
Amateur
Posts: 223
Joined: Wed May 21, 2003 11:00 pm
Location: Άλιμος
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Αχεμ... Θα διαφωνισω στον πρωταρχικο κανονα... 3 dc, οι δυο ακραιοι μαν2μαν με βελακια προς τις ακρες και ο μεσαιος ζωνη. Τραβαει καλυτερα απο sweeper γιατι προωθειται στις στημενες φασεις. Ολοι τερμα defensive.
Προς Pav_rod: φιλε μου πεφτεις στην περιπτωση. Εγω προσωπικα παιζω ολη την ομαδα με Hard Tackling. Ολη! Και οποιος μαζεψει τις περισσοτερες κιτρινες στο τελος της χρονιας παιρνει το τελευταιο prize! :D :D
Προς KeyserSoze: Για τους 4 σε σειρα συνισταται ζωνη.Εγω βαζω στο κεντρικο διδυμο ultra defensive και στο προτεινω. Για περισσοτερες πληροφοριες δεν εχω παιξει ακομα στο FM και δεν μπορω να σου πω. Στα DR/DL ξερω οτι στανταρ εβαζα "forward runs" και "crossing". Οχι "run with ball" .Mentatility στο defensive. Παρατηρησα πως οι direct πασες δουλευουν καλα αν παιζεις με αντεπιθεσεις.Αλλα still working on it.
Κατι ακομα για το closing down. Οποιος παιζει με αντεπιθεσεις καλο ειναι να το βαζει own area. Ετσι ανεβαινει η αλλη ομαδα και γινεται ευκολα αντεπιθεση. Στο μετρο του δυνατου για τις δυνατοτητες της ομαδας. Οσοι δεν το χρησιμοποιουν καλο ειναι το all area αλλα κουραζονται οι παικτες πιο γρηγορα.
[color=blue:37r0pddp][b:37r0pddp][i:37r0pddp]
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΠΟΤΕ ΟΕΕΕΕΕ
ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΟΛΕΕΕΕΕ ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΟΛΕΕΕΕΕ
[/i:37r0pddp][/b:37r0pddp][/color:37r0pddp][/size:37r0pddp]
User avatar
ArisSalonika
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 411
Joined: Fri Mar 21, 2003 12:00 am
Football Manager της ομάδας: Αρης
Αγαπημένη Ομάδα: Αρης
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Εγώ όποια ομάδα και να πάρω, πάντα παίζω zonal marking είται είναι πάω για πρωτάθλημα είτα πάω να σωθώ.Το στύλ του παιχνιδιού που παίζω είναι έτσι και δεν το αλλάζω καθόλου.
KeyserSoze
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 277
Joined: Sat Dec 25, 2004 2:20 am
Has thanked: 0
Been thanked: 0

File Katmai:

Prwto filiko me Auxere dokimasa na paixw me 3 DC pisw epeidi epaize me ena SC.Evala kai ta velakia pou moupes,panwlethria.Exw kanonisei kai alla filika alla den vlepw na to protimw me 3 DC(btw ti protinete an i alli omada paizei me ena SC,pws na tin antimetwpizoume?)

2o me Vyza kai 1-1!!Apisteuto,apogoiteutika an kai paradexomai pws aplws mpaino0vgaza paixtes

3o filiko EKTOS me Fraiburg,dokimasa ta 2 DC zonal kai na markaroun ta 2 SC tis oi DR/DL mou.0-1 me swria eukairiwn kai autoi kanane mono ena.Exw alla dyo me Lens kai Osasouna,makari na synexisei na douleuei(epitelous ena kalo mats kai apo ton Udeze!!)

Exw valei kai terma to deep defensive line kai terma to hard tackling sta team instructions.Mentality omws toxw afisei sto Normal ws team instructions


Erwtisi pros ta paidia pou paizoun 4-4-2 me DMC: O allos sas xaf paizei ws katharos MC i ws AMC?
dimosdial
Πρωταθλητής Προγνωστικών
Πρωταθλητής Προγνωστικών
Posts: 2990
Joined: Mon Apr 21, 2003 11:00 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Eγω τον αλλο χαφ τον εχω καθαρο MC και οχι AMC ωστε να κουβαλαει περισσοτερο μπαλα και να μη ''χανεται'''.
Αν θες να δεις ακριβως την τακτικη μου την εχω ποσταρει δτο τοπικ του pao_13 [quote]χανω τον τιτλο βοηθεια!!!![/quote] :wink:
User avatar
DEM
Trialist
Trialist
Posts: 7
Joined: Sat Apr 10, 2004 11:00 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

To Football Μanager απο τον καιρό του Cm4 ακόμη μας έδωσε την δυνατότητα πραγματικα να παρατηρούμε τι γίνεται μεσα στον αγωνιστικό χώρο καθώς και να ελέγχουμε το κατα πόσο οι εντολές που δίνουμε εφαρμόζονται. Το Football Manager εμπλούτισε ακόμα περισσότερο τις τακτικές μας επιλογές αφου πλέον μας δίνονται δυνατότητες να καθορίζουμε το ύψος της αμυντικής μας γραμμής και το πλάτος που θα καλύπτουμε μεσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι πλέον το παιχνίδι έχει πλησιάσει αρκετά τις πραγματικές συνθίκες ποδοσφαίρου και περισσότερο μάλιστα στις αμυντικές εντολές καθώς στην επίθεση λοίπουν επιλογές όπως αλλάγή θέσεων και κάλληψη σε πέρίπτωση προώθήσεως.(Αυτά γίνονται αυτόματα μερικές φορές χωρίς να το έχουμε καθορίσει). Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω μπόρώ να πω ότι οι διαφορές,πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα του μαν του μαν έναντι της ζώνης στο FM ταυτίζονται αρκετά με τα αντίστοιχα στο κανονικό ποδόσφαιρο. Πρέπει σε αυτό το σημείο να εξηγίσω ότι η ζώνη είναι ουσιαστικά μαν του μαν απο έναν αμυντικό στον επιτιθέμενο μέσα σε μια συκγεκριμένη ζώνη (φανταστίτε το σαν ενα τετράγωνο γύρω από τον αμυντικό σας.) Η διαφορά με την εντολή μαν του μαν είναι ότι στην ζώνη όταν ο επίτιθέμενος βγεί από την περιοχή επίβλεψης του αμυνόμενου τότε κάποιος αλλος αμυντικός που ελέγκχει εκείνη την περιοχή θα αναλάβει το μαρκαρισμά του μαν του μαν!
Χαρακτηριστικό πλεονέκτημα της άμυνας ζώνης είναι η διατήρηση της διάταξης της ομάδας μας και η αλληλοκάληψη ενώ βασικό μειονέκτημα παρατηρείται στις περιπτώσεις που δυο ή περισσότεροι αντίπαλοι επιθετικοί βρίσκονται στην ιδια ζώνη ευθίνης με τον ένα αμυντικό μας.
Το μαν του μαν από την άλλη εξασφαλίζει(πάντα σε συνάρτιση με τα χαρακτηριστικα αμυνόμενου- επιτιθέμενου παίκτη) την εξουδετέρωση του παίκτη που μαρκάρεται αλλά μπορεί έυκολα να υπάρξουν καινοί χώροι για επιθετικούς που έρχονται από πίσω. Πχ ο επιθετικός που μαρκάρεται κόβει έξω δεξια και φυσικά ο αμυντικός μαν του μαν τον ακολουθει στο καινό χώρο υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος αμαρκάριστος προωθημένος παίχτης του κέντρου. Στην αμυνα ζώνης αυτό δε θα συνέβεναι καθώς ο αμυντικός θα άφηνε το μαρκάρισμα του επιθετικού που κόβει δεξιά σε άλλον παίχτη (αριστερό μπακ σε αυτό το παράδειγμα). Για την σωστή εφαρμογή ζωνης απαιτούνται καλύτεροι αμυντικοί από ότι στον μαν του μαν. Δεν είναι απαραίτητο να είναι γρήγοροι (αν και βοηθάει) όσο το να έχουν υψηλά χαρακτηριστικά όπως anticipation,positioning.
Παρατηρόντας αρκετές απορίες όσο αναφορά συστήματα εφαρμογής ζώνης η μαν του μαν παραθέτω τα εξής (Πάντα σύμφωνα με την ταπεινή μου και προσωπική άποψη). Με όσα έχω αναφέρει παραπάνω γίνεται αντιλειπτό ότι σε μια αμυνα με 4 αμυντικους και αντίπαλη επίθεση με 2 Στραικερ θα ήταν καταστροφικό να παιξεις μαν του μαν τους δύο αντίπαλους επιθετικους ειδικά αν η αντίπαλη ομάδα έχει επιθετικογενείς μέσους . Ο κανόνας είναι απλός. Όταν κάνεις μαν του μαν με εναν παίχτη πρέπει να έχεις άλλον παικτη να μαρκάρει χώρο δίπλα του η ακόμα καλύτερα πίσω του. Σε ένα σύστημα με 3 (5 μαζί με τα full back) αμυντικούς μπορούν οι δυο κεντρικοί να μαρκάρουν τους δυο CF μαν του μαν και ο τρίτος να είναι σκούπα (προσωπικά συνηστώ την χρηση Sweeper πίσω απο τους δύο μαν του μαν και όχι τοποθέτηση στην ίδια ευθεία με αυτούς). ¨Αμα ο αντίπαλος έχει έναν φορ μπορεί να εφαρμοστεί μαν του μαν και σε άμυνα με 4. Ο ένας CD μαρκάρει και ο άλλος καλύπτει. Για όσους θέλουν να παίξουν ζωνη σε μια αμυνα με τέσσερις και μια νατίπαλη επίθεση με δυο επιθετικούς τα παρακάτω ΄μπορεί να φανούν χρησιμα. Βαλτε την αμυντική σας γραμμή DEEP (ειδικά άμα οι επιθετικοί είναι εκρικτικοί και γρήγοροι) εφαρμόστε tight marking χωρίς μαν του μαν. Μην παίζεται τεχνικό offside σε περίπτωση που δεν διαθέτεται κατάληλους αμυντικούς.
ΟΥΦ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ελπίζω όμως να μη σας κούρασα και να φάνικα χρήσιμος
Περιμένω με χαρά σχόλια και παρατηρίσεις!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ! :D
User avatar
Akyla
Twitch Streamer
Twitch Streamer
Posts: 11087
Joined: Sun Jan 23, 2005 1:48 am
Football Manager της ομάδας: Chester FC
Αγαπημένη Ομάδα: Leeds
Status: Weekends are overrated
Location: Νέο Ηράκλειο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Πο πο :shock: .Ολοκληρη εκθεση εγραψες :) Κι εγω πανω-κατω συμφωνω μαζι σου.Το μονο που θελω να πω ειναι πως αν καποιος χρησιμοποιησει sweeper με 2 CD man-to-man θα πρεπει να προσεξει τα εξης.........Ο sweeper θα πρεπει να εχει καλο positioning και καλη αντιληψη χωρου και οι 2 DC καλο marking [quote="DEM"]

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ! :D[/quote]οιπαρχουν κε χηρωταιρει :D
myle
Hot Prospect
Hot Prospect
Posts: 505
Joined: Sun Apr 24, 2005 9:25 pm
Location: Πάτρα
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Λλαις; δαιν τω ποισταιββω...
Post Reply

Return to “Τακτικές FM2005”