Ρεαλιστικότητα - Προτάσεις για μελλοντικά FM

Συζητήστε σχετικά με το νέο Football Manager 2021!
Post Reply
User avatar
Tsouninho
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 355
Joined: Wed Feb 19, 2014 1:47 pm
Football Manager της ομάδας: Πας Γιαννινα
Αγαπημένη Ομάδα: Ολυμπιακος
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Ίσως νωρίς ίσως αργά αλλά ήθελα να ανοίξω αυτό το τοπικ για να γράψω μερικές προτάσεις ή και κάποιες επιθυμίες που θα θέλαμε να έχει το καινούργιο παιχνίδι.

1) Πλάνο Β ομάδων:
Πιστεύω ότι σε 2-3 χρόνια μέσα στο παιχνίδι θα μπορούσε να υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσουμε β ομάδες σε β ή γ εθνική των: Αστέρα Τρίπολης,Πας Γιάννινα (προσωπική επιθυμία), κάποιας ομάδας που θα ανέβει και θα μένει χρόνια στην Α εθνική όπως πχ Ξάνθη, Ιωνικός, Παναχαϊκή κτλπ

2) Μισθούς προσωπικού:
Ένα εύκολο "cheat" όταν θες να φτιάξεις το τεχνικό επιτελείο σου να παίρνεις προσωπικό απ'την ποδοσφαιρομάνα Σερβία με μισθούς πείνας.
Καταλαβαίνω ότι πχ ένας φυσιοθεραπευτής που είχαμε στον Πας Γιάννινα δούλευε και σε δικό του φυσιοθεραπευτήριο οπότε το να παίρνει 5-6-7 χιλιάρικα τον χρόνο είναι φυσιολογικό σε έναν βαθμό αλλά το να φέρνεις ξένους γυμναστές με αυτά τα λεφτά δεν εχει λογική και στην πραγματικότητα δεν πιστεύω ότι μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος με 5-6-7 χιλιάρικα τον χρόνο σε μια πόλη της Ελλάδος.

3) Επιτρεπόμενοι γυμναστές σε μικρό μεσαίες ομάδες:
Σε πολλά save και με Γιάννενα και με μικρότερες ομάδες σε μικρότερες διοργανώσεις πιστεύω ότι ο αριθμός που σου επιτρέπει ο προεδρας να έχεις είναι υπερβολικός,(σε ένα live του sport24 ο Θέμης λέει ότι εκτός μεγάλων ομάδων και αν δεν κάνω λάθος του Ατρομήτου που "γέμισε" το ρόστερ του προσωπικού του με παίχτες παλαιχαμους στις υπόλοιπες ομάδες ο βοηθός προπονητή κάνει την ανάλυση των αγώνων στον προπονητή και αν φύγουν δεν υπάρχει database)
Οπότε και λόγο ρεαλιστικότητας θα μπορούσαν οι βοηθοί στις ελληνικές ομάδες να έχουν 2 δουλειές αυτή του βοηθού και αυτή του αναλυτή αγώνων.

4) Λόγο χρεών ή και μεγάλων συμβολαίων για την κάθε ομάδα να μπορούν να φύγουν παίχτες ελεύθεροι και να πηγαίνουν σε μεγαλύτερες ή ίδιες ομάδες.

5) Δεν ξέρω αν ευθύνονται τα πακέτα που βάζω ή έλλειψη Ελλήνων γυμναστών αλλά σε κάθε save δημιουργούνται Έλληνες γυμναστές ανάλογα με την δυνατότητα της ομάδας σας,πχ σε save με τον Ολυμπιακό το μάνατζερ δημιουργεί διευθυντές ακαδημιών που είναι καλύτεροι από αντίστοιχους της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα,όπως και γυμναστές κτλπ.
Τα παιδιά στο fmgreece ήδη έχουν φτιάξει παρά πολλούς γυμναστές, προπονητές σε μικρότερες κατηγορίες που μπορείς να τους ψαρέψεις σε "μεγαλύτερες' ομάδες που αναλαμβάνεις,αλλά η πρόταση μου είναι αν δημιουργεί παίχτες το ίδιο το παιχνίδι να φτιάχνει19-20-21-22 χρονών και καλά σαν ρεαλιστικότητα ότι έχουν βγάλει μια σχολή προπονητικής, φυσιοθεραπείας κτλπ.

6) Μεταγραφές και συμβόλαια παιχτών:
Και λόγο πανδημίας αλλά και λόγο οικονομικών δεν γνωρίζω αν γίνεται από τώρα ακόμα αλλά πιστεύω ότι πρέπει να πέσουν τα κόστη στις πωλήσεις παιχτών και να μπορείς να πάρεις έναν παίχτη με μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης,πχ ο Περεα απ'τον ΠΑΟ στα Γιάννενα με 50χιλιαρικα και 30-35% ποσοστό μεταπώλησης. Επίσης αν κάποιος παίχτης ψάχνεται να πάει σε ομάδα να ρίχνει αρκετά τις απολαβές του.

7) Γραφικά σταδίων: Επειδή το μάνατζερ έχει τεράστια κοινότητα, μεγαλύτερη απ'του φιφα και του προ θα μπορούσε η εταιρία να "ανοίξει" κάποια γραφικά και να μπορούμε να βάλουμε κάποια στάδια από αλλά παιχνίδια,όχι στάδια των 500mb απ'το φιφα 21 αλλά πχ το Καραϊσκάκη, Λεωφόρο, Τούμπα κτλπ απ' τα προ 6-10 που είναι στα ίδια επίπεδα γραφικών με τα τωρινά μάνατζερ

8) Ήχοι: Πολλοί παίχτες μαζί και εγώ μπορεί να βλέπουμε όλο το ματς ή εκτεταμένα στιγμιότυπα,όπως στα pro θα μπορούσε να υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής συνθημάτων σε ομάδες έστω 4-5 συνθήματα και ήχους σε φάσεις που χάνει ευκαιρία η ομάδα ή που δεν παίζει καλά (γιουχα)

9) Με το καλό στο καινούργιο μάνατζερ και αν έχω αποκτήσει τον editor θα προσπαθήσω να φτιάξω όσο μπορώ παίχτες στις Κ19 ομάδες των ομάδων της σούπερ λίγκας για αρχή,δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσει η εταιρία ή το fmgreece ομάδες Κ17 ή Κ15 χωρίς να δικαιολογεί το επίπεδο του ταλέντου σε αυτές τις ομάδες αλλά περισσότεροι ρεαλιστικότητα για να τρέξεις ενα save με μια μικρομεσαία ομάδα για πολλά χρόνια και ίσως η δυνατότητα μέσα στα χρόνια να σου επιτρέπει ο πρόεδρος να φτιάξεις αυτές τις ομάδες όπως τις β που γράφω ποίο πάνω.

Δεν ξέρω αν είμαι στο πνεύμα του παιχνιδιού και αυτά που γράφω είναι βλακείες αλλά θα ήθελα να δω μερικά απ'αυτά τα πράγματα σε επόμενα μάνατζερ.
Αν έχετε και εσείς κάποιες προτάσεις ευχαρίστως να γίνει μια πολύ ωραία κουβέντα και να εμπλουτίσω το πρώτο post.
User avatar
BigYG
Trialist
Trialist
Posts: 40
Joined: Thu Sep 08, 2016 4:08 am
Football Manager της ομάδας: Schalke
Αγαπημένη Ομάδα: Ολυμπιακός, Liverpool
Has thanked: 0
Been thanked: 0

1) Πρακτικα δεν ειναι κατι δυσκολο. Στην ουσια ειναι ευκολο να φτιαχτουν οι Β ομαδες, πες οτι εισαι Σουπερλιγκ θα παιζουν στο πρωταθλημα των Β' ομαδων, αν δεν εισαι Σουπερλιγκ απλα θα κανονιζεις φιλικα με αλλες Β ομαδες η με ομαδες νεων κατα τη διαρκεια της χρονιας.

2) Εε νταξει με την ιδια λογικη αυτοι που παιρνουν ξερω γω 40 χιλιαρικα τους κανεις προταση και σου ζητανε 90-100 χιλιαρικα. Παιζει ρολο η φημη και λιγο και ο τρεχων μισθος. Στην τελικη αν θες να το κανεις δυσκολο στον εαυτο σου ασε τους Σερβους σπιτι τους.

3) Αυτο ισχυει αλλα φανταζομαι λογω immersion η SI δεν θα το ψαξει τοσο.

4) Μακαρι.

5) Νομιζω ειναι αναλογως τι πρωταθληματα φορτωνεις αλλα δε παιρνω κι ορκο. Θεωρητικα εχουν «βγαλει» σχολη, τωρα αρχιζουν να δουλευουν.

6) Και τα δυο γινονται. Οταν παιρνεις μεταγραφη μπορεις να πληρωσεις λιγοτερα και να αφησεις μεγαλο ποσοστο μεταπωλησης, ειδικα με τους μικρους δεχονται πολυ ευκολα. Αυτο με τις απολαβες παικτων γινεται αλλα οχι υπερβολικα, φανταζομαι επειδη και irl δεν υπαρχουν πολλοι παικτες που κατεβαζουν τρομερα το κασε τους. Προσωπικα στο παιχνιδι το εχω δει μονο με παικτες που σταματανε να παιζουν Καταρ-Κινα κλπ και ξαναγυρνανε Ευρωπη με πολυ μικροτερα συμβολαια.

7) Με λιγα λογια stadium creator. Μακαρι αλλα δεν το βλεπω.

8.) Να βαλεις συνθηματα in-game δυσκολο, ανοιξε κανα youtube ξερω γω. Για γιουχες και τετοια νομιζω υπαρχουν, δε παιρνω κι ορκο γιατι εχω κλειστο τον ηχο.

Γουσταρω μερικα απο αυτα που λες, ειδικα η επεξεργασια σταδιων θα ταν μεγαλη προσθηκη για μενα. Θα θελα και αλλες προσθηκες, πιο generic πχ αν ειμαστε πιο ενεργοι σε οτι αφορα marketing-τηλεοπτικα συμβολαια-μανατζερς αλλα θα μου πεις αυτο δεν εξαρταται τοσο απτον εκαστοτε προπονητη. Απλα για τη τρελα μας.

Επισης, λιγο καλυτερη δουλεια στην AI. Με τοσο καψιμο βλεπω συνεχεια τα ιδια πραγματα:

Οι μεγαλες ομαδες ανταλλαζουν τους σταρ τους σαν να ειναι πουκαμισα.
Ελληνικες ομαδες δεν παιρνουν ελληνα παικτη ουτε για αστειο, το μισο ροστερ μενει εκτος ευρωπαικης λιστας και παιζουν με 16χρονα.
Ομαδες που εχουν πχ ηδη 2 δεξια μπακ ποιοτητας θα αγορασουν και τριτο ΚΑΙ τεταρτο.

Μερικα απτα βασικοτερα που μου ηρθαν στο μυαλο. Επισης θελω πιο πολλες επιλογες στις συζητησεις με παικτες. Πιο πολλα interaction με τον αρχηγο της ομαδας. Πιο πολυ interaction με τους fans (στη τελικη τα stats των οπαδων που βρισκεις στον editor μου φαινονται ανουσια). Να μπορω να πω στο 18χρονο που τον θελει η Παρι οτι εκει που παει ΔΕΝ θα παιξει χωρις να εκνευριζεται.

Rant over.
User avatar
Tsouninho
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 355
Joined: Wed Feb 19, 2014 1:47 pm
Football Manager της ομάδας: Πας Γιαννινα
Αγαπημένη Ομάδα: Ολυμπιακος
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Ναι είχα ξεχάσει και αυτό που πλασαρανε φέτος ότι μιλάς με όλους και να μπορείς πλέον να μιλάς με όλους χωρίς να σου κάνουν προτάσεις οι μάνατζερς και να τους ζητάς εσύ παίχτες να σου προτείνουν (εφόσον συνεργάζεσαι ήδη με κάποιους παίχτες τους) σε τι θέσεις θέλεις και γιατί όχι να σου φορτώνουν και κανένα παλτό πχ για να πάρεις ένα 18χρονο ταλέντο απο μια ομάδα για να στον φέρει ο μάνατζερ να πρέπει να του πάρεις και τον 30φευγα παίχτη του αλλιώς δεν θα σου φέρει τον μικρό.

Και επανασχεδιασμό των συνεντεύξεων τύπου πχ σε μικρομεσαίες ομάδες κάθε 3 και λίγο συνέντευξη για έναν παίχτη που πήραμε.
User avatar
BigYG
Trialist
Trialist
Posts: 40
Joined: Thu Sep 08, 2016 4:08 am
Football Manager της ομάδας: Schalke
Αγαπημένη Ομάδα: Ολυμπιακός, Liverpool
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δε φανταζομαι να σε ενοχλει που πριν τον τελικο Τσαμπιονς Λιγκ οι δημοσιογραφοι σε ρωτανε για τον 17χρονο που εχεις δωσει δανεικο στην Ακαντεμικα.. :-P
User avatar
peritri
Head Researcher - Webmaster
Head Researcher - Webmaster
Posts: 75719
Joined: Mon Sep 16, 2002 11:00 pm
Location: Νέο Ψυχικό
Has thanked: 7 times
Been thanked: 26 times
Contact:

Όντως είναι κάπως αργά για προτάσεις, αλλά δεν είναι ποτέ αργά για κουβεντούλα :-)

Όσον αφορά τις Β' Ομάδες, γράφω εδώ ό,τι έγραψα και στο παραδίπλα topic:

Τους κανονισμούς των Β' Ομάδων μπορείτε να τους βρείτε στο παρακάτω link:
https://www.fmgreece.gr/phpBB3/viewtopi ... 40&t=45363

Έχουν ζητηθεί αρκετά από τα παραπάνω αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι πάρα πολύ δύσκολο να περαστούν τόσο περίπλοκοι κανονισμοί, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα δείξει.
User avatar
BigYG
Trialist
Trialist
Posts: 40
Joined: Thu Sep 08, 2016 4:08 am
Football Manager της ομάδας: Schalke
Αγαπημένη Ομάδα: Ολυμπιακός, Liverpool
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Η αληθεια ειναι πως τωρα που το διαβασα ολοκληρωμενα, μου βγηκαν τα ματια. Ειχα κατι εντελως διαφορετικο στο μυαλο μου, στα σαιτ δεν τα ειχαν αναλυσει διεξοδικα, αυτο που διαβασα μου θυμισε μια μιξη Τολκιν με Φυσικη Γ΄Λυκειου. Παρα πολυ δυσκολο να μπει στο παιχνιδι φανταζομαι αφου θα πρεπει συνεχεια να μετραει βαθμους απο τις 10 τελευταιες σεζον συν οι οσοι περιεργοι κανονισμοι υπαρχουν. Φανταζομαι αν περαστει στο game θα απλοποιηθουν λιγο αλλα και παλι εχεις δικιο, δειχνει πολυ δυσκολο.

Ειδωμεν
User avatar
peritri
Head Researcher - Webmaster
Head Researcher - Webmaster
Posts: 75719
Joined: Mon Sep 16, 2002 11:00 pm
Location: Νέο Ψυχικό
Has thanked: 7 times
Been thanked: 26 times
Contact:

Εν τω μεταξύ παντού διαβάζω πως η ΑΕΚ δεν θα κατεβάσει ομάδα Κ19 και δεν βρίσκω να προβλέπεται αυτό βάσει των κανονισμών.

Βρήκα μόνο το παρακάτω που σε καμία περίπτωση δεν αναφέρει πως μια από τις 4 ομάδες που διαθέτουν Β' Ομάδα δικαιούνται να μην κατεβάσουν ομάδα Κ19:
4. ΠΑΕ που διατηρεί Β΄ Ομάδα δεν υποχρεούται να συμμετέχει στα Πρωταθλήματα Υποδομής που τυχόν διοργανώνει η διοργανώτρια αρχή στην οποία μετέχει η Β΄ Ομάδα. Αντιθέτως η ίδια ΠΑΕ συμμετέχει υποχρεωτικά στα Πρωταθλήματα Υποδομής που διοργανώνει η διοργανώτρια αρχή στην οποία μετέχει η κύρια ομάδα αυτής και για τα οποία είναι υποχρεωτική η συμμετοχή για όλες τις ΠΑΕ της κατηγορίας.
User avatar
Tsouninho
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 355
Joined: Wed Feb 19, 2014 1:47 pm
Football Manager της ομάδας: Πας Γιαννινα
Αγαπημένη Ομάδα: Ολυμπιακος
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Και να προσθέσω επειδή το είδα σήμερα καλό θα ήταν να μπορούν να έρχονται γυμναστές και διευθυντές ακαδημιών (ναι για σένα το λέω Ελευθεριάδη που δεν μου έρχεσαι στον Ολυμπιακό γιατί πριν ήσουν στον Παναθηναϊκό αλλά ακόμα ποίο παλιά ήσουν στον Πειραιά)

https://www.sport24.gr/football/sylaido ... 05208.html

Όσο για τους γυμναστές που λες BigYG στον Ολυμπιακό "αναγκάζομαι" να παίρνω για γυμναστές τους Βενετίδη, Γιαννακόπουλο....με εξαίρεση τους Αμανατίδη.
Post Reply

Return to “Γενική συζήτηση”