Atalanta Bergamasca Calcio - #LaDea

Αναλύστε το υπάρχον έμψυχο δυναμικό της ομάδας σας και προτείνετε τα "πουλέν" σας
Post Reply
User avatar
DimiZag
Youth Team Manager
Youth Team Manager
Posts: 2278
Joined: Tue Apr 10, 2012 4:30 pm
Football Manager της ομάδας: Wrexham FC
Αγαπημένη Ομάδα: Milan, Ath. Bilbao, Newcastle
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Image
Νέα σεζόν, νέο FM. Καλώς ήρθατε για ακόμα μια φορά σε άλλη μία ανάλυση by DimiZag. Κάθε φορά προσπαθώ οι αναλύσεις μου να πηγαίνουν τουλάχιστον ένα βήμα παραπέρα το είδος και να αποτελούν διαφήμιση για το FMGreece, οπότε αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί και η παρούσα ανάλυση. Μία ανάλυση που αντικατοπτρίζει το πως βλέπω την εκάστοτε ομάδα και το FM γενικότερα. Αυτή τη φορά ''μπαίνει στο μικροσκόπιο'' η Atalanta, μια ενδιαφέρουσα και πιθανότατα πολλά υποσχόμενη μελλοντική δύναμη του ιταλικού Kάλτσιο. Ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος είχε υπάρξει στο Bergamo από το 1903 και ιδρύθηκε από Ελβετούς μετανάστες, γνωστός ως Football Club Bergamo. Ο αντίπαλος σύλλογος αυτής, η Atalanta προέκυψε από μια διαίρεση μεταξύ διαφορετικών αθλητικών εταιρειών στην πόλη το 1907. Το όνομα της ομάδας προέρχεται από την δρομέα Αταλάντη, ένα πρόσωπο της ελληνικής μυθολογίας με ισχυρές παραδόσεις τόσο στη Θήβα όσο και στην Αρκαδία, που και οι δυο διεκδικούν την καταγωγή της. Η ιταλική ομοσπονδία δεν είχε εντυπωσιαστεί με το νέο club και δεν το αναγνώρισε επίσημα μέχρι το 1914. Το σημερινό club είναι το αποτέλεσμα μιας συγχώνευσης μεταξύ της Atalanta και μιας τρίτης ομάδας που ονομάζεται Bergamasca. Η πρώτη, με χρώματα ασπρό και μαυρο και η δεύτερη με χρώματα μπλε και λευκό, συγχωνεύθηκαν το 1924 ως Atalanta Bergamasca di Ginnastica e Scherma 1907. Η ομάδα μετακόμισε στο χώρο που είναι το σημερινό της γήπεδο, στο Viale Giulio Cesare, το 1928.
Η Atalanta προσχώρησε στο ιταλικό πρωτάθλημα το 1929 και έφτασε για πρώτη φορά στη Serie A το 1937, αλλά υποβιβάστηκε αμέσως. Η ομάδα επέστρεψε το 1940 και παρέμεινε στη Serie A μέχρι το 1959. Μετά από μια σεζόν στη Serie B, ο σύλλογος προήχθη και άντεξε μια ακόμη δεκαετία στη Serie A πριν από τον υποβιβασμό του το 1973, που οδήγησε σε μια αβέβαιη περίοδο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ανάμεσα σε Serie A-Serie B. Στην Ιταλία, η Atalanta ονομάζεται συχνά Regina delle provinciali (βασίλισσα των επαρχιακών συλλόγων) για να σηματοδοτήσει το γεγονός ότι ο σύλλογος είναι μακράν ο πιο συνεπής μεταξύ ιταλικών συλλόγων που δεν εδρεύουν σε μητροπολιτική περιοχή, έχοντας παίξει 58 φορές στη Serie A, 28 φορές στη Serie B και μόνο μία φορά στη Serie C. Η υψηλότερη θέση του συλλόγου επιτεύχθηκε το 1948, όταν τερμάτισε στην 5η θέση. Το 1981 ο σύλλογος έπεσε στην Serie B, για να επιστρέψει την επόμενη σεζόν. Υποβιβάστηκε έκτοτε ξανά το 1984, 1987, 1994, 1998, 2003, 2005 και 2010. Αν υπήρξε ομάδα-ασανσέρ για μια σχεδόν 20ετία, η Atalanta πλέον έχει ατσαλωθεί, όντας μόνιμη εκπρόσωπος της Serie A και με την οικογένεια Percassi από πίσω, με μπροστάρη τον Antonio Percassi που υπήρξε πρώην παίχτης της, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.
Το μοναδικό της τρόπαιο είναι ένα Coppa Italia, το οποίο κατέκτησε την περίοδο 1962-63, επικρατώντας στον τελικό της Τorino με 3-1. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας διαγράφηκε το 1987-88 στο Κύπελλο Κυπελλούχων, όπου συμμετείχε ως φιναλίστ του Coppa Italia (ενώ αγωνιζόταν τότε στην Serie B, μια επίδοση που μοιράζεται με την Cardiff City που σε αντίστοιχη περίπτωση δεν αγωνιζόταν στην Premier League), μιας και η νικήτρια ομάδα της Νapoli είχε κατακτήσει και το πρωτάθλημα και ως νταμπλούχος συμμετείχε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Στο Κύπελλο Κυπελλούχων έφτασε ως τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα τροπαιούχο βελγική Μechelen. Η Atalanta συμμετείχε επίσης για τέσσερις σεζόν στο τότε Κύπελλο UEFA, φτάνοντας στα προημιτελικά της περιόδου 1990-91.
Image

:arrow:Περισσότερο Info
https://en.wikipedia.org/wiki/Atalanta_B.C.
https://www.transfermarkt.com/atalanta- ... verein/800
Image
Atalanta λοιπόν. Ή αλλιώς La Dea, ή Νerazzurri ή Orobici. Τι δουλειά έχει αρχικά ένας τρελός Μιλανέζος, με το Μπέργκαμο; Για να το πιάσουμε από την αρχή, η Atalanta είνια μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια είναι κακός δαίμονας της ομάδας μου και σε κάθε συνάντησή τους της κόβει βαθμούς. Δεν μπορώ όμως να μην της αναγνωρίσω ότι διαθέτει μενταλιτέ. Η πρώτη μου επαφή από κοντά με την Atalanta ήταν πέρσι μέσα Μάρτη όταν και πέρασα από το Bergamo και έξω από το Stadio Atleti Azzurri d'Italia (ένα ομολογουμένως πανέρμορφο, κλασικό, ρετρό ιταλικό γήπεδο), πηγαίνοντας για 3ήμερο στο Μιλάνο για διακοπές και για να δω το ματς Milan-Chievo Verona. Φαινομενικά, οι αγώνες Milan-Atalanta θεωρούνται ως ντέρμπι, αφού και οι 2 εκπροσωπούν την επικράτεια της Λομβαρδίας (Derbi Lombardo), όμως σε επίπεδο διοικήσεων, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση, καθώς και έντονη μεταγραφική δραστηριότητα. Η πιο πρόσφατη είναι η μετακίνηση του -προσωπικά αγαπημένου μου- Jack Bonaventura στην Milan τον Αύγουστο του '14. Αν πρέπει να θυμηθώ όμως κάποιον πρόσφατο αγώνα με ένταση ανάμεσα στις 2 ομάδες, τότε σίγουρα θα έλεγα την 36η αγωνιστική της σεζόν '16-17, όπου κρινόταν ακόμα η συμμετοχή της Milan στο Europa League της επόμενης χρονιάς. Τελικό σκορ 1-1 (Conti-Deulofeu) και απολογισμός στο τέλος της σεζόν με την Atalanta 4η και την Milan 6η. Ακόμα πιο σπουδαίο όμως θεωρείται το Derbi Bergamo κόντρα στην Brescia, κατά το παρελθόν όμως και τα ματς με την Torino και την Napoli γενικά ''μυρίζουν'' μπαρούτι. Αρκετοί σπουδαίοι παίχτες έχουν φορέσει την την φανέλα της ομάδας, όπως οι Caniggia, Bellini, Stromberg, Denis, Carrera.

Image
Στο παραπάνω ss βλέπουμε συνοπτικά τις σημαντικότερες διακρίσεις του συλλόγου.

:arrow:Εμφανίσεις
Image
Σε διαφορετική περίπτωση, τα χρώματα της Atalanta θα μου προκαλούσαν... αλλεργεία. Προχωράμε.

:arrow:Στάδιο
Image
Image
Ένα κλασικό ιταλικό γήπεδο μιας άλλης εποχής το Stadio Atleti Azzurri d'Italia, χωρητικότητας 26.562 θεατών, που θα είναι σκέτο κολαστήριο στα εντος έδρας ματς μας.

:arrow:Με μια ματιά
Image
Η Atalanta εδώ και αρκετά χρόνια έχει κερδίσει με το σπαθί της τον τίτλο της ''μικρής Masia της Ευρώπης'', καθώς ουκ ολίγα είναι τα ονόματα που κάνουν καριέρα μακρία από το Bergamo, έχοντας ήδη χτίσει ένα πολύ καλό όνομα εκεί. Επομένως είμαστε ήδη σε ένα εξαιρετικό επίπεδο εγκαταστάσεων, όμως θα κυνηγήσουμε περαιτέρω βελτίωση.

:arrow:Στόχοι 1ης σεζόν
Image
Πιστεύω ακράδαντα στην έξοδο στο Europa League και αυτό έθεσα και ως αρχικό στόχο. Στην πρώτη χρονιά θα προσπαθήσουμε για πορεία μέχρι τους 16, αλλά και αν δεν γίνει αυτό δεν θα αγχωθούμε. Στο κύπελλο θα το παλέψουμε για τα Προημιτελικά. Με ένα μπάτζετ στα 14Μ έχουμε μια σχετική ευελιξία να κυνηγήσουμε και να επενδύσουμε σε αρκετά ταλέντα για την ''Masia''.

:arrow:Οικονομικά
Image
Η Atalanta ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν κάνοντας τζίρο 100Μ από πωλήσεις παιχτών, επομένως καταλαβαίνει κανείς πόσο νοικοκυρεμένη έχει την ομάδα η οικογένεια Περκάσι.

:arrow:Μεταγραφική δραστηριότητα με την έναρξη του παιχνιδιού
Image

:arrow: Roster
Image
α) Τερματοφύλακες
Image
:!:Σχόλιο/Συμπέρασμα: Δύο σχεδόν ισάξιοι τερματοφύλακες οι Berisha-Gollini, όμως σε πρώτη φάση ο Berisha παίρνει φανέλα βασικού. Ο Rossi είναι περιττός, επομένος τον Γενάρη μας χαιρετάει. Γενικά είμαστε καλοί για χρόνια εδώ.

β) Δεξιά Μπακ
Image
:!:Σχόλιο/Συμπέρασμα: Castagne μια πλευρά μόνος του, επομένως παίρνει φανέλα βασικού σπίτι του. Ο Hateboer είναι σχεδόν ισάξιος του, οπότε και εδώ είμαστε πλήρεις για χρόνια, Masiello-Djimsiti μπορούν να δώσουν λύσεις. Matiello, όταν γυρίσει θα πωληθεί.

γ) Κεντρικά Μπακ
Image
:!:Σχόλιο/Συμπέρασμα: Επειδή το ρόστερ είναι έτσι δομημένο για 3άδα πίσω, προτείνω Palomino-Toloi-Mancini, καθώς είναι μια πολύ ισορροπημένη 3άδα και με μέλλον. Varnier-Ibanez είναι το μέλλον επίσης, ενώ και πάλι Masiello-Djimsiti δίνουν λύσεις και ανάσες. Συμπερασματικά είμαστε υπερπλήρεις, όμως μελλοντικές πωλήσεις των 2 τελευταίων δεν θα μας στοιχίσουν.

δ) Αριστερά Μπακ
Image
:!:Σχόλιο/Συμπέρασμα: Gosens-Reca αλληλοσυμπληρώνονται, οπότε θα έλεγε κανείς ότι δεν υπάρχει θέμα ούτε εδώ. Adnan, τιμιότατος και άριστος γνώστης του Κάτσιο, απλά δεν πιστεύω ότι αξίζει να αποκτηθεί. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να φέρετε κάτι καλύτερο μετά την πρώτη σεζόν, o Pedersen της Νόρτζελαντ είναι ιδανικός.

ε) Αμυντικά Χαφ/Κεντρικά Χαφ
Image
:!:Σχόλιο/Συμπέρασμα: Εδώ έχουμε ωραία πραγματάκια. Pasalic (αγοράστε τον)-de Roon με κλειστά μάτια το δίδυμο σας, όμως μπορείτε να πειραματιστείτε μέσα στη σεζόν με τις επιλογές σας, αφού και οι Freuler-Pessina είναι υπερτίμιοι. Ηaas-Valzania είναι παρόμοιοι με τον Freuler, οπότε καλό ειναι να μείνει ένας από τους 2. Ο Schmidt δεν κάνει ξεκάθαρα. Επομένως εδώ αυτό που λείπει για τον χειμώνα, το πολύ το καλοκαίρι του '19 είναι ένας σκύλος κόφτης. Sunjic από Dinamo Zagreb ο άνθρωπός σας.

στ) Δημιουργικοί Μέσοι/Εξτρέμ
Image
:!:Σχόλιο/Συμπέρασμα: Δεδομένου ότι δεν παίζω με εξτρέμ με την Atalanta, το δίδυμο πίσω από τον φορ είναι ξεκάθαρα Gomez-Ilicic. Τι παίχτες.. Θα σας ξελασπώσουν ουκ ολίγες φορές. Kulusevki-Capone είναι το μέλλον, οπότε είμαστε καλά για τον μέλλον. Αν δεν τους θεωρείτε έτοιμους, μετά την πρώτη σεζόν κινηθείτε για κάποιον αντικαταστάτη τους. Προτείνω τον Xadas από την Braga.

ζ) Επιθετικοί
Image
:!:Σχόλιο/Συμπέρασμα: Zapata δεν βγαίνει ποτέ και για κανέναν λόγο από την αιχμή του δόρατος της επίθεσης και φυσικά επιβάλλεται να αποκτηθεί. Barrow, σούπερ ταλέντο από τα σπλάχνα μας που το στηρίζουμε σε κάθε ευκαιρία. Petagna-Cornelius πολυτέλειες στην επίθεση, οπότε όταν επιστρέψουν μένει ένας από τους 2. Ως φαν των γηγενών με την πρώτη ευκαιρία, λέω να στηρίξω τον πρώην Μιλανέζο.

:arrow:Αναφορά ομάδας
Image
Με Alejandro ''Papu'' Gomez ηγέτη, δεν φοβόμαστε τίποτα. Όπως και με de Roon-Masiello.

Image
Παραπάνω, βλέπουμε τα υπέρ και τα κατά του ρόστερ μας

:arrow:Τακτική
Image
Η τακτική You Shall Not Pass που λάνσαρα με αυτήν την διάταξη πέρσι είναι ιδανική για την Atalanta. Δυστυχώς, λόγω ελαχίστου χρόνου δεν έχω καταφέρει να την ανεβάσω και φέτος, οπότε θα σας πρότεινα, εφόσον θέλετε να την χρησιμοποιήσετε και φέτος, να ανατρέξετε στον Τομεα των Τακτικών του FM18, μέχρι νεοτέρας.

:arrow:Σύνοψη
α) Ποιους παίχτες θα χρειαστείτε για να χτίσετε ομάδα γύρω τους:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
β) Ποιους νεαρούς παίχτες θα χρειαστείτε για να χτίσετε ομάδα γύρω τους στο μέλλον:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
γ) Ποιους νεαρούς παίχτες από την ακαδημία της Atalanta αξίζει να προσέξετε από την Κ20 και Κ18 αντίστοιχα:
Image
Image
Image
Δώσε ταλέντα στον λαό.

:!: Αυτά σχετικά την Atalanta Bergamasca Calcio σύμφωνα με την δική μου όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική προσέγγιση και ελπίζω να ''έψησα'' αρκετούς να ασχοληθούν μαζί της. Μέχρι την επόμενη ανάλυση, PEACE!

Image
Image
Image
User avatar
Giorgos Giovanis
Director Of Football
Director Of Football
Posts: 6025
Joined: Tue May 01, 2012 6:22 pm
Αγαπημένη Ομάδα: Panathinaikos,Werder Bremen
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Πολυ ωραία ανάλυση !
Έχω ξεκινήσει και εγώ με αταλαντα και μάλιστα αυτη τη στιγμή βρίσκομαι στη 5η χρόνια χωρίς να έχω πάρει κάποιον τίτλο έως τώρα με σταθερή παρουσία ωστόσο στο Τσάμπιονς λιγκ !
Από το αρχικό ρόστερ έχω κρατησει τους valzania,Mancini.
Barrow,zapata δε μου βγήκαν καθόλου.
Από την άλλη μου βγήκαν απίστευτα οι hateboer,gosens,Alejandro gomez,pasalic,berisha,Castagne,valzania και ίσως να ξεχνάω και κάποιον.
Γενικά είναι τρομερή ομάδα η αταλαντα και είναι ένα πολυ ωραίο σεηβ !


Sent from my iPhone using Tapatalk
Image
User avatar
DimiZag
Youth Team Manager
Youth Team Manager
Posts: 2278
Joined: Tue Apr 10, 2012 4:30 pm
Football Manager της ομάδας: Wrexham FC
Αγαπημένη Ομάδα: Milan, Ath. Bilbao, Newcastle
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο! Οντως απο τα ως τωρα πιο ευχαριστα save μου φετος! Οποτε μπορεις ανεβασε μερικα ss να δουμε την εξελιξη των παιχτων που ανεφερες!!
User avatar
kobos550
Director Of Football
Director Of Football
Posts: 5911
Joined: Sat Jan 28, 2012 9:38 pm
Αγαπημένη Ομάδα: Ολυμπιακός
Location: Αθήνα
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Πολύ ωραία ανάλυση για άλλη μια φορά. Σκεφτόμουν κάποια στιγμή (όταν αξιωθώ να πατήσω install στο φμ19) να πάρω είτε Atalanta είτε fiorentina από Ιταλία μιας και πολύ σπάνια παίζω εκεί. Τώρα αν διαλέξω την 1η θα έχω έναν πολύ καλό βοηθό να στηριχτω για τις κινήσεις μου. Μπράβο και πάλι!
Πως τα πήγες εσύ τις πρώτες χρονιές?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

User avatar
DimiZag
Youth Team Manager
Youth Team Manager
Posts: 2278
Joined: Tue Apr 10, 2012 4:30 pm
Football Manager της ομάδας: Wrexham FC
Αγαπημένη Ομάδα: Milan, Ath. Bilbao, Newcastle
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Σ ευχαριστω πολυ φιλε μου!! Στηριξε Αταλαντα και δεν θα χασεις!! Κοιτα, τωρα υπηρετω την μαμα πατριδα, οποτε μεχρι να μπω ημουν στα μισα της πρωτης σεζον 5ος-6ος.
Post Reply

Return to “Ομάδες & Παίκτες”