Για να ξαναγίνει "Panathinaikos"

Post Reply
Rafa RSCA
Trialist
Trialist
Posts: 34
Joined: Thu Nov 21, 2013 12:36 am
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
facebook προφίλ: Rafa Alagas
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Τώρα πια, απολαμβάνουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης, καθώς όλοι μας πια πιστεύουμε σε ένα λαμπρό μέλλον! Χαρακτηριστικό το στάτους "αμετακίνητος", στη μηνιαία αναφορά εμπιστοσύνης της διοίκησης στο πρόσωπό μου.

Ασφαλώς αυτό είναι κάτι που σημαίνει μεγαλύτερες απαιτήσεις, άρα και περισσότερη πίεση! Στο μεταγραφικό παζάρι κινούμαστε με αρχικό συνολικό μπάτζετ 14 εκ. ευρώ. Με τις πωλήσεις κάποιων παικτών, ειδικά του Ζέκα και του Κουαρέσμα, καθώς και τη μετέπειτα περαιτέρω αύξηση του ποσού από τον Αλαφούζο, αυτό φτάνει στα 24 εκ. ευρώ περίπου. Μεγάλη άνεση, όπως καταλαβαίνετε.

Πριν τις μεταγραφές, να παρουσιάσω τις τρεις αποχωρήσεις μας, που έγιναν σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και πολλών ευχαριστηρίων μηνυμάτων στους παίκτες αυτούς για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην ομάδα.

Σωτήρης Κυργιάκος: Το "Αλάνι" ήθελε να αποχωρήσει, έχοντας παίξει δύο πλήρεις σεζόν, ως ο ηγέτης της άμυνάς μας. Απώλεια για την προσεχή σεζόν, το κενό μεγάλο για να καλυφθεί, αλλά τον αγαπάμε και τον ευχαριστούμε.

Image
photo share

Γιούρκας Σεϊταρίδης: Ναι μεν η προσφορά του δεν αγγίζει αυτήν του Κυργιάκου σε καμία περίπτωση, καθώς την φανέλα βασικού πήρε ο νεότερός του, πλην πιο άξιος αυτού, Μαρινάκης, όμως αυτή δε μειώνεται σε καμία περίπτωση. Χάρη στην εμπειρία του πήραμε πολλές φορές μεγάλη βοήθεια!

Image
how to take screenshots

Λουτσιάνο Φιγκερόα: Μικρότερη η προσφορά του από τους υπόλοιπους, καθώς δεν έπαιξε αρκετά στις δύο σεζόν μου ως κόουτς, ειδικά την δεύτερη που λογιζόταν ως τρίτος επιθετικός, όμως είναι πάντα ο Λούτσο!

Image
screen shot pc

Και τώρα, μετά τη συγκίνηση, το πάρε-δώσε του καλοκαιριού.

Image
image hosting sites

Και, ως είθισται, θα ξεκινήσουμε να μιλάμε για τις μεταγραφές μας με σειρά, από τον τερματοφύλακα μέχρι τον επιθετικό.

Και ωραίο είναι να ξεκινήσουμε από το τέρμα. Εκεί, όπου αποκτήθηκε πια ο Βλαχοδήμος. Πολλά τα λεφτά, το ξέρω, αλλά ο παίκτης είναι πραγματικά "λίρα εκατό". Οπότε, παίρνουμε το όποιο ρίσκο, κι αν στα επόμενα χρόνια δεν πάθει τίποτα το παλληκάρι, θα αποτελέσει τον φύλακα-"άγγελο" της εστίας για αρκετά χρόνια, συνεχίζοντας την παράδοση της ομάδας στο να αναδεικνύει σπουδαίους τερματοφύλακες. Αυτό θα μας αποφέρει πολλά περισσότερα χρήματα από αυτά με τα οποία τον αγοράσαμε, σε περίπτωση πώλησής του.

Image
free image hosting

Στα μπακ τώρα, δεξιά, αφού έφυγε ο Σεϊταρίδης, ψάχναμε ένα αξιόπιστο μπακ-απ του Μαρινάκη, κατά προτίμηση Έλληνα. Και αποφασίσαμε να έρθει ο Γιώργος Γκαλίτσιος από τη Λόκερεν. Μια χαρά είναι, σε ηλικία όχι μικρή αλλά καλή ακόμη, πιστεύω ότι αξίζει για τη θέση όπου τον προορίζουμε. Επειδή αρχικά τραυματίστηκε λιγάκι, υπολογίζεται πλέον άλλος ένας αξιόπιστος αναπληρωματικός, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος, πλέον.

Σέντερ μπακ αγοράσαμε τρεις. Τον έναν για νέο ηγέτη της άμυνας, τον άλλον λόγω της μεγάλης του προοπτικής για το μέλλον, ενώ τον τελευταίο χάρη στις μέγιστες υπηρεσίες που μας έδωσε για δύο χρόνια ως δανεικός, πείθοντάς μας να τον κρατήσουμε, ως πιστό στρατιώτη. Με ονόματα; Λουιζάο, Δημήτρης Κολοβέτσιος, Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Image
image url upload

Image
print screen windows

Image
photo hosting

Αριστερά είχαμε ήδη τις λύσεις των ανανεωμένων Ντεσχάχτ, Χουχούμη. Μόλις όμως είδαμε την περίπτωση του Αντριάνο και την προοπτική να έρθει δανεικός ούτε που το συζητήσαμε! Με καλό μηνιαίο "παράβολο" και μόλις το 30% του μισθού του, αυτός ο παίκτης μαζί με τον Λουιζάο, με τόσες παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, ανεβάζουν και την ομάδα μας αμυντικά! Μπορεί φυσικά και ως μέσος και ως εξτρέμ, δίνοντάς μας κι άλλες λύσεις στο ήδη γεμάτο μας ρόστερ!

Image
free image hosting

Και πάμε στη μεσαία γραμμή. Στα αμυντικά χαφ πρώτη επιλογή, μετά τη λογική αποχώρηση του Μέντες, ήταν αυτή του Παναγιώτη Μπάλλα. Εξαιτίας του τραυματισμού του, όμως, όπως και ο τερματοφύλακας Διούδης του Άρη, δεν μπόρεσε να έρθει στην ομάδα. Οπότε, αναζητήθηκε άλλη λύση, και ήρθε αυτή του Γκέντσογλου ως δανεικού. Συμπληρώνει καταπληκτικά τον Χέφλερ, με το συμβόλαιό του να τελειώνει το καλοκαίρι. Άρα....

Image
take a screenshot

Στα κεντρικά χαφ τώρα, πήραμε δύο παίκτες, για να μην υπάρχουν μόνο ο Λαγός και ο γερο-Μπρίτο πλέον. Ο ένας είναι δώρο για τους φίλους της ομάδας, προκειμένου να κλείσει την καριέρα του εδώ. Ο δεύτερος, επίσης με εμπειρίες από μεγάλα παιχνίδια και διοργανώσεις, θα δώσει άλλο επίπεδο στη μεσαία γραμμή μάλλον, ως δανεικός. Αν "σκαλώσει" και με τους δύο, υπάρχει ο Λαγός, ο Χέφλερ που παίζει και εκεί, και φυσικά ο μέγας Μπρίτο! Οι δύο παίκτες λοιπόν, είναι οι Γιώργος Καραγκούνης (θα έχουμε να θυμηθούμε πολλά από τα παλιά, όταν ήμασταν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό και πρωταθλητές το 2010), Στέιν Σχάαρς!

Image
image url

Image
photo sharing sites

Στον τομέα των μεσοεπιθετικών, βρίσκουμε άλλες ποιοτικές λύσεις μεν, "στοιχήματα" δε! Ειδικά οι πρώτοι δύο, καθώς ο τρίτος είναι μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ο πρώτος είναι ο Γκαέλ Κακουτά. Ο άνθρωπος που μας τραυματίστηκε για 6-7 μήνες πέρυσι, αλλά είχε εντυπωσιάσει μέχρι τότε, έχει την εμπιστοσύνη μας. Τον πήραμε ελεύθερο, καθώς ασφαλώς η Τσέλσι δε θα τον ήθελε μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό. Το παίρνω, λοιπόν, πάνω μου, και έχω την πεποίθηση πως αυτός ο παίκτης θα "αναστηθεί" και θα τα καταφέρει!

Image
image hosting websites

Δεύτερος από Τσέλσι επίσης, αλλά αυτήν την φορά δανεικός. Τόργκαν Αζάρ! Σίγουρα δεν είναι σαν τον αδερφό του, Εντέν, αλλά πρόκειται για έναν ικανότατο ποδοσφαιριστή, με δυνατότητα χρησιμοποίησης σε πολλές θέσεις. Συν ότι και του παίκτη αυτού το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι!

Image
screen shot windows 7

Όμως, δεν πάει πίσω ο δεύτερος Καραγκούνης μας, ο Θανάσης. Με εντυπωσιακές σεζόν στον Ατρόμητο, δε θα ξέφευγε από τα μάτια μας, καθώς τέτοιους παίκτες με προοπτικές μεγάλες πάντα ενδιαφερόμαστε να αποκτούμε, μαζί με τους έμπειρους, για να υπάρχει ισορροπία κι ένα καλό "μείγμα". Ελπιδοφόρος πολύ, ασφαλώς μαζί με τον Βλαχοδήμο, τον Κοροβέση, τον Κολοβέτσιο, τον Μαρινάκη και τον Λαγό οι καλύτεροι νέοι μας, οι οποίοι θα μας αποφέρουν ουκ ολίγα κέρδη.

Image
screen shot on pc

Στα φορ το πρώτο και σημαντικότερο νέο είναι η ανανέωση του δανεισμού του Βέλλιου, το συμβόλαιο του οποίου λήγει επίσης το καλοκαίρι (κωλοφαρδία με τους δανεικούς ρε παιδί μου, και ειδικά τους νεαρούς σε ηλικία).

Επειδή έφυγε ο Λούτσο και πωλήθηκε ο Καπετάνος, είπαμε πως καλό θα ήταν ο Απόστολος να πλαισιωθεί από 2-3 άλλους, έμπειρους και ελπιδοφόρους.

Πάμε στο δεύτερο, με την ανακάλυψή μας την φετινή, όπως πέρυσι ο Κούρκουλας, να είναι ο Βασίλης Φασίδης από την Ξάνθη. Με ένα πολύ μικρό ποσό, ο νεαρός φορ ήρθε. Μπορεί να μην παίξει ιδιαίτερα, αλλά σίγουρα θα αναδειχθεί με τον καιρό, παίρνοντας τις ευκαιρίες του.

Image
img

Και τέλος, οι δύο έμπειροι, και αυτοί με παραστάσεις και τίτλους πανευρωπαϊκούς παρακαλώ! Μπορεί να είναι μεγάλοι, αλλά έτσι κι αλλιώς δε θα είναι αυτοί βασικοί, εφόσον ο Βέλλιος είναι καλά στην υγεία του. Επιπλέον, ασφαλώς θα δώσουν πολλά με την εμπειρία τους. Τον έναν τον ξέρουμε όλοι, τον άλλον τον ζήσαμε κιόλας, και μάλιστα πολύ δυνατά, στα δύο χρόνια που έμεινε στην Ελλάδα. Με τον δεύτερο κιόλας, ήμουν επίσης νταμπλούχος Ελλάδος το 2010, έχοντας την τιμή να παίξω μαζί του και να του δώσω κάποια γκολ! Ρόκε Σάντα Κρουζ και Τζιμπρίλ Σισέ, η επιστροφή!

Image
adult photo sharing

Image
image search
User avatar
Giorgos Giovanis
Director Of Football
Director Of Football
Posts: 6025
Joined: Tue May 01, 2012 6:22 pm
Αγαπημένη Ομάδα: Panathinaikos,Werder Bremen
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Πολυ καλες οι μεταγραφες σου.
Καλα εφτιαξες τοσο πολυ τα οικονομικα ?!
Image
User avatar
Sokinv
Manager
Manager
Posts: 4982
Joined: Wed Dec 03, 2008 4:08 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Παρα πολυ καλες μεταγραφες εφερες την λατρεια Cisse και τον Καρα ...Μια φωτο απο το ροστερ να εχουμε μια καλυτερη εικονα του ροστερ
User avatar
ISOBITHS
First Team Regular
First Team Regular
Posts: 1263
Joined: Tue Jul 19, 2011 11:52 am
Football Manager της ομάδας: Παναθηναικος
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναικός
Status: Ζορικα μουτρο μου,να πουμε..
Location: Στυλιδα
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Μεταγραφαρες αδερφε!
Ειδικα οι επιστροφη του Σισσε & τ Καρα "μας εφτιαξαν"..
Καλη συνεχεια!
Ανάλυση έμψυχου δυναμικού ομάδων

Image


Ιστοριες Fm2014~> Ελλαδα
Εργοτελης : Χτιζοντας κατι ελληνικο!

Τακτικες Fm2014
4-1-3-2
Stefanosf133
Trialist
Trialist
Posts: 3
Joined: Sun Jan 12, 2014 12:44 am
Football Manager της ομάδας: Panathinaikos
facebook προφίλ: https://www.facebook.com/Stefa
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Παιδιά μια ερώτηση για νέο στάδιο στον παναθηναικό υπάρχει κανένα έντιτορ ή μετά από κάποια χρόνια φτιάχνει δικό του?
Post Reply

Return to “Ελλάδα”