ΠΑΟΚ

Σε αυτό τον τομέα μπορείτε να αναλύετε το υπάρχον έμψυχο δυναμικό των ομάδων που αναλαμβάνετε έτσι ώστε να λειτουργήσουν ως οδηγοί για όσους θελήσουν να αναλάβουν αυτές τις ομάδες.
User avatar
DrGonzo
The God Of Football
The God Of Football
Posts: 28004
Joined: Sat Nov 24, 2007 1:09 pm
Football Manager της ομάδας: Aberdden FC
Status: Seemed deep in thought
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Μα αυτό είναι εξευτελιστικό δεν είναι μικρό. Είναι διεθνής και βασικός και μπορείς να τον πάρεις με 100 χιλιάρικα ας πούμε;
'Το Κράτος στην Ελλάδα παραδοσιακά κινητοποιείται πάντα και μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού''
Καρπετόπουλος Αντώνης 23-12-2019

And I m up while the dawn is breaking, even though my heart is aching.
I should be drinking a toast to absent friends instead of these comedians.


How you expect to run with the wolves come night
when you spend all day sparring with the puppies?
User avatar
mojotzotzo
Moderator
Moderator
Posts: 14488
Joined: Sun Dec 23, 2007 3:45 pm
Αγαπημένη Ομάδα: GB Packers
Status: WIP
Location: thessaloniki
Has thanked: 19 times
Been thanked: 4 times

190-250 λέει ο scout μου, αλλά τελειώνει το συμβόλαιο και στο τέλος της σεζόν (είμαι αρχές 2ης).
Δεν διαφωνώ είναι λίγα, αλλά γενικά αυτή η τιμή που δίνει το φμ για εμένα είναι ενδεικτική, δηλαδή όπως έχει ο ΚυρΠαπ 6 εκατομμύρια και δεν τον έδωσα για 20 έτσι δεν θα έδινα και τον λαζάρ με ή 100-200 χιλιάρικα.
User avatar
aiva
Hot Prospect
Hot Prospect
Posts: 617
Joined: Sun Nov 08, 2009 3:20 pm
Football Manager της ομάδας: PAOK
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ultraspanthrax2 wrote:Παλικαρια γεια χαρα,φετος με προβληματιζει πολυ η ομαδα μας στο FM14 καθως δεν υπαρχει παιχνιδι που να μην δεχτω γκολ...συνηθως οι πλατανολεβαδιακοπανθρακικοατρομητοι κανουν μια φαση και βαζουν γκολ!

φταιει κατι στο ματςεντζιν η εγω ειμαι ταγαρι τουβλο και αμπαλος τακτικα?

ευχαριστω

Στα πρώτα 17 επίσημα παιχνίδια είμαι αήτητος -traino και έχω 4 αν θυμάμαι ισοπαλίες από τις οποίες οι 3 είναι με Λυών στα προκριματικά και Ουντινέζε στον όμιλο του γιουρόπα. Επίσης έχω 2-3 μήνες έξω τον Στοχ, ο Vass ήρθε, τραυματίστηκε, επανήλθε έπαιξε ένα ματς και έμεινε για ένα μήνα και βάλε έξω. Την ίδια περίοδο χάνω για ένα μήνα Λούκας, Ολίσε και Τσετάνοφ και μένω με μοναδικά εξτρέμ Σαλπιγγίδη-Πόζογλου!!! -suicide Και τώρα πως καταβαίνω με 4-2-3-1 μέσα στην Ουντινέζε; Κάνω μια τακτική 4-2-2-2 και πάω και παίρνω 2-2 μέσα στην Ιταλία με ανατροπή από 2-0 με γκολ του Πόζογλου στις καθυστερήσεις! -meaculpa Το παιχνίδι θέλει ψάξιμο, υπομονή και τύχη. -papas
mollieros
Trialist
Trialist
Posts: 4
Joined: Mon Mar 28, 2011 8:06 pm
Football Manager της ομάδας: Paok
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Καλησπέρα σε όλους τους συναδελφους manager.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκινήσαμε ενα save με την "ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΟΚΑΡΑ" και καταλήγουμε στα κάτωθι συμπεράσματα:
1)ΟΛΟΙ οι δανικοί, μα όλοι πέρνουν το αστικό λεωφορίο 12 απο την σταση της κλεάνθους πανε στα κτελ και ΔΡΟΜΟ!Με δανοικούς ομάδα ΔΕΝ γίνεται!
2) Πωληται όποιος είναι άνω 32 χωρίς κανέναν ενδιασμό,εκτος Σαλπι .(εγω πούλισα lino 50.000€,Lazar 200.000€.)και το καλοκαιράκι φευγουν Κατσουρανης,Vukic,Στάμου Garcia (αν δεν γινει γυμναστής) και όποιον αλλό δεν γουστάρουμε π.χ.Itanje,Γλυκος,Γιακουμης Lopez,ιντζιδης.
3)Kace,Ποζογλου,κίστιου,Κουλούρης,πελκάς Δεν φεύγουν με τπτ!
4)Θέλουμε 2 αμυντικούς γιατί με Κατσικά και Vitor δεν βγαίνει η χρονία .Προτείνω από Βραζιλία Edson Silva (AK) 27 ετών από Sao paolo.(βασικός και πολύ καλός)και επίσης Γιωργος Σαρρής (ΑΚ) 24 ετών απο εργοτέλη(σχεδόν τσάμπα ΠΑΙΚΤΑΡΑ!)Επίσης για αντικατάσταση του γεροΛαζαρ που επωλήθει περνουμε το ελευθερο πολυθεσίτη Βασίλη Πλίατσικα.(πολυ καλος για ΑΜ)
5)Θελουμε και ενα τερματζη.Εγω πηρα Μιχάλη Σηφακη τον ιανουαριο απο Ατρόμητο και μου βγηκε καλός.
6)προσέχουμε πολυ στην επίλογη γυμναστών και εστιάζουμε στην ατομική προπόνηση καθε παίκτη
7)Επίσης μια που παίζω 4-3-3 πέρνουμε και (ΜΚ).Από πορτογαλία Andre Gomes (ΜΚ) 19 ετών απο SLB!

Πήρα πρωτάθλημα απο την πρώτη χρονία, με 81 βαθμούς (26Ν ,3Ι ,5Η,),Φάπα στο κυπελλο απο τον Αστερα Tρίπολης, και στο UEFA μέχρι τους ομίλους.Αυτά για την ώρα,νεότερα λιγο αργότερα

ΥΣ:Ο αρής υποβιβάζεται....
kamikazi_14
Trialist
Trialist
Posts: 1
Joined: Thu Jan 02, 2014 5:34 am
Football Manager της ομάδας: ΠΑΟΚ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Παιδια γεια σας ειμαι 3η χρονια με τον Παοκ εχοντασ παρει 2 πρωταθληματα αλλα χωρις κυπελο κινισεις που εκανα ηταν να πουλισω αθανασιαδη 3 εκ στην σελτικ να διοξω νεσιντ και απο εκει και περα πιρα ελευθερο ιακουιντα που μου εκανε πολυ καλα παιχνιδια αλλα ειχε συχνουσ τραυματισμους πηρα για την αμυνα boumsong και σωτηρη κυριακο πουλισα lopez 315κ στην μπιλμπαο (ναι ειναι βασκος) απο εκει και περα δευτερη χρονια αφισα στοχ νινη να γυρισουν πισω μπορεσα και κρατισα ολισε με 380κ (η τιμη του πεφτει γιατι τελιωνει το συμβολαιο) κατσε κιτσιου βασικοι κατσουρ ανανεωσε ανεβασα ποζογλου κουλουρη παπαδοπουλο πελκα και τσαλδαρη και ειμαι κομπλε πολυ καλη επιλογι για το καλοκαιρι τις πρωτης χρονιας ειναι ο molinaro που σηνηθος μενει ελευθερος απο στουτγκαρδη αν και θελει γυρο στα 2 εκατομυρια συμβολαιο αλλα αξιζει το μπατζετ που εχω με ομιλους ch.l. την πρωτη χρονια και στους 8 του uefa δευτερη (απο ch.l.) ειναι γυρο στα 9 εκατομυρια (με την μπαρα της ρυθμισης μπατζετ στην μεση)
PaulTD
Trialist
Trialist
Posts: 1
Joined: Tue Feb 11, 2014 2:45 pm
Football Manager της ομάδας: ΠΑΟΚ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Καλησπέρα στους συνοπαδούς.

Λοιπόν το ξεκίνησα και εγώ το '14 με την ΠΑΟΚαρα φυσικά όπως πάντα.
Όπως παρατήρησα η ομαδά είναι υπερπλήρης στους περισσότερους τομείς, το κυριότερο πρόβλημα κρύβεται στα Σεντερ Μπακ. Ο Λόπεθ και ο Βίτορ είναι ικανότατοι, αλλά δεν έχεις αρκετό βάθος, μιας και τον Κατσουράνη δε θες να τον χαραμίσεις στα CB.

Μοναδικές προσθήκες στην πρώτη σεζον ο Ούγγρος Vass(αμυντικό χαφ παίζει μια χαρά στο κέντρο) και Σταφυλλίδης δανεικός από την Λεβερκούζεν. Ο Σταφυλλίδης είναι παικτάκι μεγάλο και τον έκανα συνέχεια ροτεϊσιον με τον Τζαβέλλα στα αριστερά, τον Σπυρόπουλο τον έστειλα δανεικό τον Γενάρη, τον Λίνο δε τον χρειάστηκα αλλά τον κράτησα για 3ο.
Έπαιξα 4-2-3-1. Τρομερός ο Νίνης, τελείωσε τη σεζον με 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και περί τις 20 ασσιστ. Ο Βούκιτς απλά αντικαταστάτης του αν και με ξελάσπωσε σε ορισμένες περιπτώσεις(2 απευθείας από εκτελέσεις φαουλ σε ένα ματς).

Φοβερός και ο Λούκας έπαιζε στα δεξιά σαν Inside Forward με support, 38(4) συμμετοχές 18 γκολ 13 ασσιστ, Ολίσε(Winger-Inside Forward) μόνιμη αλλαγή και μερικά ματς βασικός, βοηθάει πολύ και αυτός. Ο Στόχ αρκετά καλός, έπαιζε στα αριστερά, ωστόσο κατώτερος των περιστάσεων, 43(3) συμμετοχές, 13 γκολ, 13 ασσιστ. Προσπάθησα να τον πάρω μετά το καλοκαίρι αλλά ζητούσε υπέρογκο ποσό για συμβόλαιο και το άφησα. Πήρα Anton Pitsula(Λευκορώσος).

Ο Νέτσιντ η ευχάριστη έκληξη, τρομερός γκολτζής. 28(4) συμμετοχές 19 γκολ, 5 ασσιστ σε όλες τις διοργανώσεις και δεύτερος στο Europa League σκόρερ με 10 γκολ μετά από τον Βόσεν της Γκενκ που είχε 11.
Δε κατάφερα να τον κλείσω ούτε αυτόν, αν και βγήκε στο πωλητήριο από την CSKA έκλεισε στην Μπολονια. Πήρα Federico Macheda(Man Utd), Will Keane(Man Utd) και Lamine Diarra(Τουρκία, έπαιζε στη Παρτιζαν, τον ήθελε ο ΠΑΟΚ πριν κανα χρόνο).

Πήρα το Πρωτάθλημα σχετικά άνετα, με αρκετές πατάτες, 2-3 Βάζελος, Τούμπα, δεν είχε ούτε μια νίκη μέχρι αυτό το ματς 7η-8η αγωνιστική(!!!!), 1-2 Γαύρος, Τούμπα, 4 αγωνιστικές πριν το τέλος, ήμουν ήδη 10 βαθμούς μπροστά(έσφιξε λίγο η αλήθεια έιναι).
Αποκλείσμος στο Κύπελλο από Γαύρο στον τρίτο γύρο, 5-4 Τούμπα, 2-0 τηγάνι.

Στους 8 στο Europa League!!!! Αποκλεισμός από την Real Sociedad. Αναλυτικά τα ματς :

Group Stages :
Schalke 3-2 ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ 2-0 Kuban
ΠΑΟΚ 4-0 Rosenborg
Rosenborg 4-2 ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ 0-1 Schalke
Kuban 1-1 ΠΑΟΚ

Πρώτα Νοκ-Αουτ :
ΠΑΟΚ 3-2 Bordeaux
Bordeaux 0-3 ΠΑΟΚ

Δεύτερα Νοκ-Αουτ :
ΠΑΟΚ 2-1 Porto
Porto 2-3 ΠΑΟΚ

Στους 8 :
ΠΑΟΚ 4-2 Real Sociedad
Real Sociedad 3-1 ΠΑΟΚ

Μπορούσα άνετα να προχωρήσω και άλλο, αλλά δε καταφέραμε το 2ο γκολ. Επίσης στην Τούμπα 1ο ημίχρονο ήμασταν 3-0.


Γενικά οι εντυπώσεις μου από την ομάδα είναι οι καλύτερες δυνατές. Πολύ καλό σύνολο, με ελάχιστες προσθήκες πας πολύ ψηλά. Η ομάδα συνέχεια έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο, εκτός από τα εκτός έδρας Ευρωπαϊκα όπου έπαιζα συνήθως με 4-1-2-2-1(αμυντικό χαφ, 2 κέντρο και 2 εξτρέμ) και στεκόταν ΑΨΟΓΑ. Πάρα πολλές ευκαιρίες και πολλά γκολ. Βέβαια στο αμυντικό κομμάτι υπήρχε ένα πρόβλημα μιας και τρώγαμε αρκέτα μπαλάκια.

Ντουυυυυυυυυυ και στην δεύτερη σεζον, θα ενημερώσω με την πορεία.
Ελπίζω να βάλετε και άλλοι τις ιστοριούλες σας με τις σεζον σας.

Καλές πορείες αλάνια.
User avatar
Zoro13
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 368
Joined: Sun Nov 06, 2011 11:11 pm
Football Manager της ομάδας: ΠΑΟ, Valencia
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός
Status: Νάχαμε να λέγαμε, νάχαμε να πούμε
Location: Τρίκαλα
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Πολύ καλή ανάλυση. Μια απορία σχετικά με τον μισθό του Νάτχο (ίσως να μην βρίσκομαι στο κατάλληλο topic)
Παίρνει όντως τόσα πολλά που λέει το FM?
Α.Ο ΠΥΡΓΕΤΟΥ


If you're having girl problems I feel bad for you son
I've got 99 problems but a bitch ain't one
User avatar
tolis_kar
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 432
Joined: Mon Oct 03, 2011 3:54 pm
Football Manager της ομάδας: Brescia Calcio
Αγαπημένη Ομάδα: ΠΑΟΚ, Man. United, Valencia
Location: Ξάνθη, Ελλάδα
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Μόλις τελείωσα την πρώτη μου σεζόν σε νέο save με το καινούριο update. Έχει γίνει πιο δυνατή η ομάδα στα μετόπισθεν, αλλά και στο κέντρο με την πολυτέλεια που λέγεται Νάτχο...

Με αρκετή τύχη και τεράστιο Πάνο Γλύκο πέρασα την Άρσεναλ στα πέναλτυ (0-0 και στα 2 ματς)
Spoiler: show
Image
Σε όμιλο με Γιουνάιτεντ, Γαλατά και Μαρσέιγ τερμάτισα 4ος με 5 βαθμούς.. Το καλό είναι οτι δεν διασύρθηκα πουθενά και πήρα δύο ισοπαλίες εκτός έδρας στη Γαλλία κ στην Τουρκία, ενώ έριξα κ ένα τριμπαλο στα γαλλάκια εντός!


Όσον αφορά το πρωτάθλημα στον πρώτο γύρο ήμουν 7 βαθμούς πίσω απ'τον ΟΣΦΠ, αλλά τον προσπέρασα στην 22η αγωνιστική κ σε συνδυασμό με τον πολύ κακό 2ο γύρο τους το πήρα άνετα με +11. Παραλίγο να το πάρω κ αήττητος αλλά έχασα 1-0 στη Λεωφόρο την 30η αγωνιστική..
Spoiler: show
Image

Σχετικά με την ανάλυση, έπαιξα με κλασσικό 4-2-3-1 στην Ελλάδα, Control/Fluid με κοντινές πάσες, υψηλότερο ρυθμό και παιχνίδι από την άμυνα.. Πολλά 2-1 με ανατροπή (ρεαλισμός κύριοι :P ) με μικρομεσαίες ομάδες.
Στην Ευρώπη και στα ντέρμπι έπαιξα 4-1-2-2-1 (me DMC και 2 MC), αρκετά αμυντικογενείς οδηγίες και με βοήθησε αρκετά.

Αναλυτικά:
Δε ξέρω πόσο ανέβηκαν τα attributes του Γλύκου με το update, αλλά πραγματικά έκανε τρομερή σεζόν με μεγάλες εμφανίσεις. Τραυματίστηκε ένα μήνα την άνοιξη και τον αντικατέστησε επάξια ο Gspurning, αλλά δεν αξίζει να τον ανανεώσετε... Γιακουμής δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου το Γενάρη και του έδωσε την άνοδο στα πλειοφ!
Spoiler: show
Image

Στα σέντερ μπακ ως στόπερ πολύτιμος ο Insaurralde και πολύ τίμιος ο Vitor. Ο Τσιστσιακόφ μου έκλεισε δανεικό τον Tomas Kalas, o οποίος ήταν αποκάλυψη ως CB/Cover και ανανέωσα τον δανεισμό του για την επόμενη σεζόν, πράγμα που δεν έκανα με τον Αργεντίνο γιατί με τα λεφτά που παίρνει βρίσκεις ισάξιους και πιο νέους ελεύθερους το καλοκαίρι. Προσωπικά έκλεισα τον 24χρονο Galvez από την Rayo... Κατσικάς για φούντο, Κατσουράνης το ίδιο. Ο Κουρμπέλης προορίζεται για αμυντικό χαφ.
Spoiler: show
Image
Στα αριστερά της άμυνας βασικός ήταν ο Τζαβέλλας αλλά αγαπήσαμε για ακόμα μια φορά τον μπαρμπαΛίνο, που στα 36 έκανε πλάκα στην Superleague με τα στημένα και τις επελάσεις. Ο Jander είναι box-to-box, δεν κρίνεται ως LB. Ανανέωσα τιμής ένεκεν στον βραζιλιάνο, αλλά χρειάζεστε οπωσδήποτε αριστερό μπακ, εγώ έκλεισα ως ελεύθερο τον Caner Erkin από την Φενέρ.
Στα δεξιά εμπιστεύτηκα Κίτσιου, κάποια στιγμή έκανα βασικό τον φορμαρισμένο Σκόνδρα. Γενικά είναι καλό να εναλλάσονται ανάλογα με την φόρμα τους.
Spoiler: show
Image
Image
Στα χαφ σημείο αναφοράς ο Νάτχο, τον οποίο ανανέωσα την πρώτη μέρα που άρχισα το save με τα ίδια λεφτά (2.8m το χρόνο). Είτε τον βάλετε Adv. Playmaker, είτε DLP, είτε CM, το παλικάρι είναι το Α κ το Ω της ομάδας, αξίζει τα χρήματα που παίρνει κ τις προτάσεις ύψους 8-9m που απέρριψα. Μεγάλο πουλέν κ ο Κάτσε ως Κόφτης, ανανέωσα κ αυτόν με ρήτρα. Ο Jander αποκτήθηκε με 100k απ΄την Ολανένσε, πάλι επιλογή Τσιστσιακόφ και ήταν ανώτερος των Λάζαρ κ Κατσουράνη. Ο Βούκιτς τρομερός σε ρόλο Enganche, βοηθούσε στα 25λεπτα που έπαιζε αλλά έχει μεγαλώσει κ αυτός!
Ο Μartens με έχει προβληματίσει γιατί είναι πολύ χρήσιμος, τον έβαλα κ AML αλλά είχε πολλούς τραυματισμούς μέσα στη χρονιά...
Spoiler: show
Image
Ως αριστερό εξτρέμ ο Στοχ έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα, με ασίστ και γκολ, αλλά δεν με έπεισε να τα σκάσω για μεταγραφή ή ανανέωση δανεισμού, γιατί πάλι υπάρχουν καλύτερα AML να κλείσετε! Βοήθησε κ ο Martens εκεί ως Inside Forward.
Στα δεξιά ο Lucas για μένα ήταν MVP της ομάδας με 14γκ/10ασ., τραυματίστηκε για ένα 2μηνο τον Δεκέμβρη και πήρα τον ελπιδοφόρο Badibanga με ψίχουλα, διώχνοντας τον πραγματικά ανύπαρκτο Ολίσε... Γεωργιάδης στην ευχή του θεού, πολύ λίγος.
Spoiler: show
Image
Image
Κλάους ηγέτης μπροστά, πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα ως Adv. Forward, δεν περίμενα τέτοια απόδοση! Από κοντά κ ο Hoesen, κλασσικός poacher, πήρε ματς ως βασικός και με δικαίωσε! Αν θέλετε ανανεώνετε τον δανεισμό του ή ψάχνετε έναν ισάξιο του Κλάους. Προσωπικά δεν σκέφτομαι να σκάσω τα 2.5m της ρήτρας του αλλά με δελεάζει η ανανέωση του δανεισμού!
Spoiler: show
Image
Post Reply

Return to “Αναλύσεις έμψυχου δυναμικού ομάδων”