Player preferred moves

Η Μαύρη Βίβλος του ποδοσφαίρου! Συζητήστε γενικά για τις τακτικές στο ποδόσφαιρο....
Post Reply
Bravejohn
Rotation
Rotation
Posts: 1010
Joined: Wed Mar 12, 2003 12:00 am
Football Manager της ομάδας: ΠΑΟΚ
Αγαπημένη Ομάδα: ΠΑΟΚ
Location: Σερρες
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Τι ακριβως κανει το καθε preferred move, ποια attribute χρειαζεται να εχει ο παιχτης ωστε να το εκτελεσει σωστα, σε ποιες τακτικες βοηθανε.
Κυριως εκανα τη μεταφραση, σε μερικα προσθεσα και δικα μου σχολια μεσα παντα ομως μετα απο συζητηση που ειχα σε official forum.
οτι νομιζεται οτι δεν ισχυει το συζηταμε και το αλλαζουμε αν χρειαζεται.Καλο ειναι να τα εχουμε ολα μαζεμενα παντως εδω σε ενα ποστ :P

Dives into tackles: θα κοιτάξει να μαρκάρει τον αντίπαλο με tackling, καλο για παιχτες με ψηλό aggression - bravery, αν όμως έχει κακο decisions μπορει να αφησει την ομαδα εκτεθιμενη, η να εχει σαν αποτελεσμα καρτα η αποβολή.Επίσης χρειάζεται καλο tackling ώστε να είναι επιτυχημενα τα tackles και όχι φαουλ.

Does not dive in to tackles: Το αντιθετο με το Dives into tackles.Στη περιπτωση αυτή ο παιχτης θα κοιταξει να μεινει ορθιος στη διεκδικηση της μπαλας.Καλό για παιχτες με χαμηλο decisions – tackling.

Gets forward whenever possible: θα κοιταξει να προωθηθει σε θεση για σκοραρισμα.Οχι απαραιτητα να πατησει τη μεγαλη περιοχη του αντιπαλου.Λιγοτερο Χρησιμο σε αμυντικες τακτικες. Χρησιμο για ball playing centre backs.Ο παιχτης θα πρεπει να εχει καλο stamina, work rate (να γυρναει να καλυπτει στην αμυνα σε περιπτωση αντεπιθεσης), και φυσικα να εχει καποια καλα επιθετικα στοιχεια αλιως δεν εχει νοημα να βγαινει μπροστα.
.
Marks opponent tightly: Καλό για ολους του καλους αμυντικους και anchor-man, ιδιαιτερα αν χρησιμοποιητε man marking.

Plays no through balls: Καλό για limited defenders and anchor-men, αλλά δεν είναι καλο αν η ομάδα σου παιζει με συστημα που δημιουργεί από πισω.Καλό αν ο παίχτης έχει χαμηλο Creativity – decisions – passing.

Plays short simple passes: θα κανει απλες πασες σε κοντινους συμπαικτες του, καλο για ολους τους central defenders εκτος από τους ball playing defenders, και για τους όχι και τοσο δημιουργικους midfielders οι οποιοι θα πασαρουν στους πιο δημιουργικους midfielder. Γενικά καλο για οποιοδηποτε παιχτη με χαμηλο passing - technique. Δημιουργει υψηλο pass completion rate.

Runs rarely with ball: Χρησιμο για defenders και για τους πιο defensive midfielders με χαμηλο dribbling, καθως θα κοιτανε να πασαρουν πιο συχνα.

Stays back at all times: Ο παιχτης παντα θα κραταει την αμυντικη του θεση, καλο για limited defenders, defenders που δε θελουμε να προωθουντε, και anchor-men.

Hugs line: Καλό για γρηγορους wingers και fullbacks.Χρησιμο όταν παιζουμε με wide formation.Δεν είναι καλο αν θελουμε τα winger μας να συγκλινουν στη περιοχη (Inside forward).θελει καλο crossing αφου στο 80% των περιπτωσεων ο παιχτης θα κατεβαινει τη γραμμη και θα βγαζει σεντρα.

Runs with ball down left: καλο για γρηγορους παιχτες με καλο dribbling, ταιριαζει πολύ καλα με το hugs touchline, αρκει ο παιχτης να μην εχει αδυνατο αριστερο πόδι.Οχι πολύ καλο για Narrow formation που παιζουν με καθετες μπαλιες(focus passing through the middle)

Runs with ball down right: καλο για γρηγορους παιχτες με καλο dribbling, ταιριαζει πολύ καλα με το hugs touchline, αρκει ο παιχτης να μην εχει αδυνατο δεξί πόδι.Οχι πολύ καλο για Narrow formation που παιζουν με καθετες μπαλιες(focus passing through the middle)

Comes deep to get ball: Θα τραβηχτει πίσω να δημιουργησει χωρο για τον εαυτο του και να δωσει μια ευκολη επιλογη πασας για τους συμπαικτες του που παιζουν πιο πισω. Πολύ καλο για τους κεντρικους μεσους καθως επισης και για τους επιθετικούς αφου τραβιουντε μακρια από τον αντιπαλο που τους μαρκαρει και έτσι τους αναγκαζει ειτε να κρατησουν τη θεση τους, οποτε ο επιθετικος θα εχει ευκαιρια για ένα αβιαστο μακρινο σουτ είτε να εγκαταληψουν τη θεση τους ακολουθωντας τον επιθετικο, και ετσι να δημιουργηθουν κενα στην αμυνα. Είναι πολύ σημαντικο όταν παιζουμε με έναν επιθετικο.

Curls ball: καλο για μακρινα σουτ.το σουτ θα ειναι με φαλτσα και θα προσπαθησει να το περασει γυρω από το τερματοφυλακα.Θελει πολύ καλο technique.Δεν υπαρχει επιλογη να διδαξεις αυτη τη κινηση, παρολα αυτά αρκετοι παιχτες τη γνωριζουν στην αρχη του παιχνιδιου.

Dwells on ball: θα κοιταξει να παγωσει το παιχνιδι. Καλο για deeper midfielders σε τακτικη κατοχης μπαλας, καθως και για wingers με hold up ball εντολη. Δεν είναι καλο για centre backs, γιατι αν χασουν τη μπαλα οι συνεπειες θα είναι καταστροφικες.

Shoots from distance: θα δοκιμαζει μακρινα σουτ.Καλο για τεχνικους παιχτεςκαι συγκεκριμενα για attacking midfielders και deeper strikers.χρειαζεται καλο technique.Το long shoots βοηθαει επισης καθως και το composure – decisions.

Shoots with power: Κανει δυνατα σουτ.Καλο για τεχνικους midfielders, και strikers με καλο technique αλλα χαμηλο composure.

Places shots: Το καλυτερο preferred move για strikers με καλο technique – composure.Ο παιχτης θα προσπαθησει να σημαδεψει τη γωνια της εστιας με τεχνικο σουτ παρα να δοκιμασει δυνατο σουτ.Στην ουσια είναι το αντιθετο από το Shoots with power.Το σημαντικο ρολο εδώ παιζει το composure.Αν ο παιχτης εχει αρκετη ψυχραιμια ώστε να μπορει να σημαδεψει σωστα υπο πιεση τοτε είναι πολύ καλυτερα να κανει στοχευμενα σουτ.Θα εχει πολύ καλο shots on target ratio.

Stops play: Καλο όταν θελουμε να παιξουμε παιχνιδι κατοχης με πολύ χαμηλο tempo ωστοσο μπορει να καταστρεψει μια δημιουργικη κινηση. Αν σκοπευετε να παιξετε γρηγορο ποδοσφαιρο και συγκεκριμενα με αντεπιθεσεις βεβαιωθειτε ότι οι παιχτες σας δεν εχουν αυτό το preferred move.Αν το εχουν ζητηστε τους να το ξεμαθουν

Tries killer balls often: πολύ σημαντικο PPM για οποιονδηποτε playmaker.Χρειαζεται καλο decision, passing, flair, creativity, technique και composure.θα κοιταξει να περασει δυσκολες μπαλιες οι οποιες συνηθως είναι βουτυρο στο ψωμι για τους επιθετικους.Ο παιχτης αυτος θα εχει αρκετες assist, αν διαθετει τα καταλληλα attributes.

Arrives late in opposition area: πολύ καλο για παιχτες με καλο technique - long shots οι οποιοι έρχονται απο deeper positions (think Frank Lampard), καθως εχουν καλο timing στις προωθησεις τους και βρισκοντε σε καλη θεση για σουτ, αφου η υπολοιπη ομαδα εχει τραβηξει την αμυνα μεσα στη περιοχη.

Gets into opposition area: Καλο για τους attacking midfielders που θελουμε να βγαινουν σαν κρυφα φορ.Οπως επισης και για wingers που θελουμε να συγκλινουν στη περιοχη (Inside forward).Πιο επιθετικο PPM από το Gets forward whenever possible.

Looks for pass rather than attempting to score: πολύ καλό για δημιουργικους παιχτες με χαμηλο όμως finishing,long shots (Anderson), καθως θα κοιταξουν να δωσουν τη μπαλα σε συμπαικτη τους απ το να προσπαθησουν να σκοραρουν.Παιχτες που δεν εχουν καλο finishing,long shots αλλα παραλληλα δεν είναι και δημιουργικοι (anchor men, center backs) είναι καλυτερο να δοκιμασουν ένα μακρινο σουτ παρα να δωσουν μια λαθος πασα στην επιθεση και να δωσουν το δικαιωμα στον αντιπαλο για αντεπιθεση.

Runs with ball through centre: θα κοιταξει να κανει κινηση στη καρδια της αντιπαλης αμυνας. Καλο για γρηγορους και χαρισματικους strikers, attacking midfielders και central midfielders.Ιδιαιτερα σημαντικο PPM για advanced playmakers ο οποιοι επιτιθοντε χαμηλα απ το κεντρο.

Cuts inside: Σημαντικο για Inside Forwards και για wingers με δυνατο το αντιθετο ποδι για παραδειγμα αριστερος winger με δυνατο δεξι ποδι.

Moves into channels: θα κινηται συνεχως σε χωρο αναμεσα από αντιπαλους,ώστε να δημιουργει ελευθερη γραμμη για πασα στους συμπαικτες του.ειναι πιο ευκολο να τον βρουνε οι συμπαικτες αφου συνηθως αναμεσα τους δε θα παρεμβαλλετε καποιος αντιπαλος.Πολυ καλο για επιθετικους παιχτες.

Runs with ball often: θα κοιταξουν να ντριμπλαρουν με τη πρωτη ευκαιρια. Καλο για wingers.

Likes to lob keeper: θα κοιταξει να κρεμασει το τερματοφυλακα.Καλο για τεχνιτες επιθετικους που βρίσκονται σε πολλα τετ α τετ.Χρειαζεται πολύ καλο technique και flair.

Likes to round keeper: Θα κανει φαλτσαριστο σουτ γυρω από το τερματοφυλακα.πολυ καλο για strikers.Χρειαζεται καλο technique (λιγοτερο όμως από οσο χρειαζεται το ψηλοκρεμαστο σουτ)

Likes to try to beat offside trap: πολύ καλο για επιθετικους με πολύ καλο off the ball και anticipation, ειδικα αν η ομαδα παιζει με καθετες μπαλιες από το κεντρο

Plays with back to goal: ιδανικο για δυνατους target men, όπως επισης και για δυνατους complete forwards (Drogba, Dzeko, Zigic etc.)


Hits free kicks with power: Καλο για παιχτες με ψηλο technique, αλλα μετριο – χαμηλο free kicks.ενα δυνατο τεχνικο σουτ ακομα και στο κεντρο της εστιας θα δυσκολεψει πολύ το τερματοφυλακα.

Tries long range free kicks: θα κοιταξει να σκοραρει από οποιαδηποτε θεση, ακομα κι αν η σεντρα θα ηταν καλυτερη λυση. Αν ο παιχτης εχει ψηλο technique – free kicks – flair, τοτε είναι πολύ καλο να εχει αυτό το PPM.Αν όμως δεν εχει τα χαρακτηριστικα αυτά, θα χαραμισει αρκετες στημενες φασεις.

Tries to play out of trouble: θα κοιταξουν να ντριμπλαρουν και να αποφυγουν στενα μαρκαρισματα. Είναι πολύ καλο για γρηγορους ντριμπλαδορους, οι οποιοι συνηθως θα αφηνουν πισω παγωμενους τους αντιπαλους τους, ωστοσο η ντριμπλα παντα περιεχει ρισκο,ακομα και από έναν πολύ καλο ντριμπλαδορο, και αν ο παιχτης εχει χαμηλο Decisions, θα κοιταξει να ντριμπλαρει ακομα και όταν μια πασα θα ητανε καλυτερη επιλογη.
Last edited by Bravejohn on Fri Jan 21, 2011 11:39 am, edited 2 times in total.
User avatar
SiNgLe
Manager
Manager
Posts: 4819
Joined: Sat Oct 10, 2009 3:54 pm
Football Manager της ομάδας: Woking FC
Αγαπημένη Ομάδα: Αστέρας Τρίπολης
Location: Τρίπολη
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Θενκς! Αρκετά χρήσιμο!!
thanasis10
National Manager
National Manager
Posts: 8576
Joined: Sat Oct 20, 2007 1:58 pm
Αγαπημένη Ομάδα: Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας Α.Ο
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Καλη προσπαθεια. :wink:

Ειχαμε κανει ιδιο τοπικ πριν απο πολυ καιρο στην Γενικη συζητηση. :wink:
Bravejohn
Rotation
Rotation
Posts: 1010
Joined: Wed Mar 12, 2003 12:00 am
Football Manager της ομάδας: ΠΑΟΚ
Αγαπημένη Ομάδα: ΠΑΟΚ
Location: Σερρες
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ευχαριστω!

viewtopic.php?f=212&t=27772

θαναση γι αυτο εδω το τοπικ λες?Δε το θυμομουν και δε το ψαξα να πω την αληθεια :oops:
παρολα αυτα νομιζω οτι δεν τα ειχαμε μαζεψει ολα αναλυτικα σε ενα ποστ :wink:
User avatar
Sidereal
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 275
Joined: Mon May 09, 2005 11:56 pm
Football Manager της ομάδας: Την Ψάχνω
Location: Ελληνορώσων
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Bravejohn wrote: Likes to round keeper: Θα κανει φαλτσαριστο σουτ γυρω από το τερματοφυλακα.πολυ καλο για strikers.Χρειαζεται καλο technique (λιγοτερο όμως από οσο χρειαζεται το ψηλοκρεμαστο σουτ)
αυτο ειναι οτι θα προσπαθησει να περασει τον τερματοφυλακα
And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee
Bravejohn
Rotation
Rotation
Posts: 1010
Joined: Wed Mar 12, 2003 12:00 am
Football Manager της ομάδας: ΠΑΟΚ
Αγαπημένη Ομάδα: ΠΑΟΚ
Location: Σερρες
Has thanked: 0
Been thanked: 0

αυτο ειναι οτι θα προσπαθησει να περασει τον τερματοφυλακα
σ αυτο να πω την αληθεια υπηρχαν δυο αποψεις και κανεις δεν ηταν σιγουρος μετα απο μεγαλη συζητηση για τα preferred moves στα επισημα φορουμ.
εγω το σκεφτομαι σαν κατι το ενδιαμεσο.. δηλαδη αν μπορεις να φανταστεις οτι βγαινει σε τετ α τετ και κοβει λιγο προς μια μερια και μετα κανει φαλτσαριστο σουτ με καμπυλη... στην ουσια δεν εχει περασει το τερματοφυλκα τελειως, ας πουμε μιση τριπλα μισο φαλτσαριστο σουτ... δε μου ρχεται και καμια προσφατη φαση τωρα στο μυαλο :D

παντως κανεις δε το ειπε με σιγουρια οτι ειναι το ενα η το αλλο..
User avatar
manthousalas
Amateur
Amateur
Posts: 161
Joined: Fri Aug 31, 2007 11:37 am
Αγαπημένη Ομάδα: Panathinaikos
Location: Nea smirni
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Tries to play out of trouble: θα κοιταξουν να ντριμπλαρουν και να αποφυγουν στενα μαρκαρισματα. Είναι πολύ καλο για γρηγορους ντριμπλαδορους, οι οποιοι συνηθως θα αφηνουν πισω παγωμενους τους αντιπαλους τους, ωστοσο η ντριμπλα παντα περιεχει ρισκο,ακομα και από έναν πολύ καλο ντριμπλαδορο, και αν ο παιχτης εχει χαμηλο Decisions, θα κοιταξει να ντριμπλαρει ακομα και όταν μια πασα θα ητανε καλυτερη επιλογη.


Σιγουρα ειναι αυτο??
δεν ειναι οτι θα κοιταξει να παιξει ετσι ωστε να μην εχει μπελαδες??
να ξεφορτωθει την μπαλα γρηγορα? να μην κανει περιτες τριπλες, να δινει απλες πασες?
μου φαινεται οτι το εχουν αμυντικοι...νομιζω ο πικε..
Bravejohn
Rotation
Rotation
Posts: 1010
Joined: Wed Mar 12, 2003 12:00 am
Football Manager της ομάδας: ΠΑΟΚ
Αγαπημένη Ομάδα: ΠΑΟΚ
Location: Σερρες
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Και γω αυτο νομιζα στην αρχη αλλα μετα το διαβασα σε ενα αγγλικο φορουμ και στα επισημα...

νομιζω το εχει και ο messi αυτο...

μαλλον αποφευγει να "κλεινεται" απο τους αντιπαλους...
δε το χω καταλαβει και γω πολυ καλα
ball38
Football Legend
Football Legend
Posts: 11042
Joined: Mon Jan 05, 2004 12:00 am
Status: Awesoming around...!
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Σημαινει π.χ. για DC οτι αντι να διωξει τη μπαλα θα κανει μια ντριμπλα ή εν πάσει περιπτώσει κατι εξεζητημενο για να αποφυγει η ομαδα του τον κινδυνο.

Βλεπε Nasief Morris στην αρνητικη βερσιον διοτι δεν εχει το καταλληλο ability και Gerad Pique στη θετικη.
deadmeat
Trialist
Trialist
Posts: 80
Joined: Mon Dec 15, 2008 1:45 pm
Football Manager της ομάδας: ΑΕΚ
Αγαπημένη Ομάδα: ΑΕΚ
Status: αρχισε το καψιμο κ παλι. κ ειναι απο τα καλα φετος...
Has thanked: 0
Been thanked: 0

παιδια οσον αφορα το Likes To Round Keeper σημαινει οτι αθ "περασει" και τον αντιπαλο τερματοφυλακα για να σιγουρεψει το γκολ. σημαντικα Attributes: Acceleration, Dribbling.

oσον αφορα τωρα το Tries To Play Way Out Of Trouble επειδη το εχω περιεργεια -οχι οτι αμφισβητω αυτο που ειπες- παιζει μηπως να ποσταρεις το λινκ η να πεις περιπου που ακουσες αυτη την εκδοχη του αγγλικου σαιτ... μου κανει μεγαλη εντυπωση...
User avatar
mojotzotzo
Moderator
Moderator
Posts: 14488
Joined: Sun Dec 23, 2007 3:45 pm
Αγαπημένη Ομάδα: GB Packers
Status: WIP
Location: thessaloniki
Has thanked: 19 times
Been thanked: 4 times

βασικα στο tries to play ball out of trouble μας μπερδευει γιατι στην ελλαδα το να κανει ντριπλα ο αμυντικος συνηθως καταληγει να μπερδευει τα μπουτια του και να χανει την μπαλα
η εννοια του οπως το αντιλαμβανομαι ειναι οταν πχ θα υπαρχει ενα "μπουλουκι" παιχτων γυρω απο την μπαλα λιγο εξω απο την περιοχη,ο αμυντικος με αυτην την κινηση ειναι αυτος που θα ειναι ικανος να παρει την μπαλα και με μια δυο ντριπλες να απομακρυνθει απο εκεινο το σημειο ωστε να φυγει η μπαλα απο τον χωρο οπου μαζευτηκαν οι αντιπαλοι παιχτες
Di_Karkale
Trialist
Trialist
Posts: 88
Joined: Fri Jul 25, 2008 12:34 pm
Football Manager της ομάδας: AEK, Real Madrid, Cisco Roma
Αγαπημένη Ομάδα: AEK
Status: Omar: Ayo, lesson here, Bey. You come at the king, you best not miss.
Has thanked: 0
Been thanked: 0

πολύ καλή δουλειά παίδες -kavala
______________________________________________________________
"Way Down in the Hole" Blind Boys of Alabama w/Charlie Musselwhite:
http://www.youtube.com/watch?v=msAfRLJeF1M

THE WIRE - 100 Greatest Quotes:
http://www.youtube.com/watch?v=-Sgj78QG9Bg
Kostas_GR7
Trialist
Trialist
Posts: 22
Joined: Thu Jan 03, 2013 7:53 pm
Football Manager της ομάδας: Olympiakos
Has thanked: 0
Been thanked: 0

μπορει να με βοηθησει καποιος για το πως τα επιλεγω αυτα σε καθε παικτη? -nutkick -nutkick
Post Reply

Return to “Στη σκακιέρα!”