Πάμε:
Φίλες μου καλές κι αγαπημένες,καλοι μου φίλοι[βεφαμαμαλάκης mode off/],για να κάνουμε μια λευκή,απαλή σάλτσα για τα κρεατικά μας θα χρειαστούμε:Μουστάρδα,μαύρο πιπέρι,κρέμα γάλακτος,κάρυ,σως Worchestershire
Κρέμα γαλακτος την light.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολάκι(χρησιμοποιούμε τοση ανάλογα με την ποσότητα που θελουμε να κάνουμε) και προσθέτουμε σιγά-σιγά την μουστάρδα και την Worchestershire sauce χτυπώντας με ένα κουτάλι μεγάλο.Χτυπάμε μεχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να πάρει ένα ελαφρύ κιτρινο χρώμα.Δοκιμάζουμε να δούμε αν έχει φύγει η γεύση της κρέμας γάλακτος,κι αν η γεύση της μουστάρδας ειναι έντονη,η γεύση της Worchestershire θα πρέπει να είναι πολυ ελαφριά .Μετά προσθέτουμε λίγο κάρυ και μαύρο πιπέρι.Τα χτυπάμε πάλι με το κουταλι μας,μεχρι να ομογενοποιηθούν.Αν θέλουμε να δώσουμε μια πιο "ιδιαίτερη" γεύση στην σάλτσα μας,μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 καπάκια(το υπογραμμίζω μην βάλετε ολοκληρο μπουκάλι) κρασί κόκκινο ή λευκό.
Σάλτσα κόκκινη πικάντικη:Κετσαπ ή πολτός ντομάτας(αν θέλετε κρεμώδη υφή και χωρίς την "γλυκάδα" της κετσαπ βάλτε πολτό)
Κόκκινο πιπέρι
Πιπέρι Καγιέν
Worchestershire σως
Ταμπάσκο,αν το αντέχετε
Μουστάρδα απαλή για να "σπάσει" την κετσαπίλα αν εχετε βάλει κετσαπ
Οκ,μάγκες,εδώ τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά.Θέλει προσοχή.Κάποιοι δεν αντέχουν,τόσο καψιμο.Ίδια διαδικασία με πριν,δηλαδη βάζουμε σε ενα μπολ τα υλικά και τα χτυπάμε μεχρι να ομογενοποιηθούν.ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ:Δοκιμάζουμε κάθε φορά που προσθετουμε τα καρικεύματα.Δεν βάζουμε πάρα πολυ απο το καθένα,με πολύ προσοχή γιατί όπως καταλαβαινετε ολα αυτά μαζί κανουν ενα συνδυασμο εκρηκτικό.Ειδικά το πιπερι καγιέν έχει την ιδιότητα να καιει αρκετη ώρα αφού το φας.Καψιμο διαρκείας δηλαδή.Αν την έχουμε κάνει μπαρούτι,βάζουμε λίγη μουστάρδα ή αραιώνουμε(οχι πολυ ομως) με λιγο νερό.
Worchestershire σε περιπτωση που κάποιος δεν ξερει είναι μια αγγλική σως,οτι πρεπει για κρεατικά.Σε μεγάλα κρεοπωλεία ή σουπερμαρκετ θα την βρείτε.
- Off Topic:
- Ψωμί ξερετε να κάνετε;Τηγανίτες απλές;Αν είναι πειτε μου να ποσταρω