Ο τσελεμεντές του manager

Εδώ οι γενικές συζητήσεις και ό,τι δεν μπαίνει κάτω από τις άλλες κατηγορίες...
Post Reply
User avatar
katsaplias7
First Team Regular
First Team Regular
Posts: 1253
Joined: Sat Dec 19, 2009 12:50 pm
Football Manager της ομάδας: Olympiakos
Αγαπημένη Ομάδα: olympiakos
facebook προφίλ: tanasis.gl
Status: alt-tab.gr
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Μετά από αίτημα πολλών φίλων-χρηστών του φόρουμ(ενας!) μέσω πμ ποστάρω σαλτσες με βάση την κετσαπ(ή ακόμα καλύτερα πολτό τομάτας) και την μουστάρδα.Είναι κυρίως για να συνοδεύουν κρεατικά.Δηλαδή εκει συνήθως τις χρησιμοποιώ εγώ.
Πάμε:
Φίλες μου καλές κι αγαπημένες,καλοι μου φίλοι[βεφαμαμαλάκης mode off/],για να κάνουμε μια λευκή,απαλή σάλτσα για τα κρεατικά μας θα χρειαστούμε:Μουστάρδα,μαύρο πιπέρι,κρέμα γάλακτος,κάρυ,σως Worchestershire
Κρέμα γαλακτος την light.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολάκι(χρησιμοποιούμε τοση ανάλογα με την ποσότητα που θελουμε να κάνουμε) και προσθέτουμε σιγά-σιγά την μουστάρδα και την Worchestershire sauce χτυπώντας με ένα κουτάλι μεγάλο.Χτυπάμε μεχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να πάρει ένα ελαφρύ κιτρινο χρώμα.Δοκιμάζουμε να δούμε αν έχει φύγει η γεύση της κρέμας γάλακτος,κι αν η γεύση της μουστάρδας ειναι έντονη,η γεύση της Worchestershire θα πρέπει να είναι πολυ ελαφριά .Μετά προσθέτουμε λίγο κάρυ και μαύρο πιπέρι.Τα χτυπάμε πάλι με το κουταλι μας,μεχρι να ομογενοποιηθούν.Αν θέλουμε να δώσουμε μια πιο "ιδιαίτερη" γεύση στην σάλτσα μας,μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 καπάκια(το υπογραμμίζω μην βάλετε ολοκληρο μπουκάλι) κρασί κόκκινο ή λευκό.

Σάλτσα κόκκινη πικάντικη:Κετσαπ ή πολτός ντομάτας(αν θέλετε κρεμώδη υφή και χωρίς την "γλυκάδα" της κετσαπ βάλτε πολτό)
Κόκκινο πιπέρι
Πιπέρι Καγιέν
Worchestershire σως
Ταμπάσκο,αν το αντέχετε
Μουστάρδα απαλή για να "σπάσει" την κετσαπίλα αν εχετε βάλει κετσαπ
Οκ,μάγκες,εδώ τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά.Θέλει προσοχή.Κάποιοι δεν αντέχουν,τόσο καψιμο.Ίδια διαδικασία με πριν,δηλαδη βάζουμε σε ενα μπολ τα υλικά και τα χτυπάμε μεχρι να ομογενοποιηθούν.ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ:Δοκιμάζουμε κάθε φορά που προσθετουμε τα καρικεύματα.Δεν βάζουμε πάρα πολυ απο το καθένα,με πολύ προσοχή γιατί όπως καταλαβαινετε ολα αυτά μαζί κανουν ενα συνδυασμο εκρηκτικό.Ειδικά το πιπερι καγιέν έχει την ιδιότητα να καιει αρκετη ώρα αφού το φας.Καψιμο διαρκείας δηλαδή.Αν την έχουμε κάνει μπαρούτι,βάζουμε λίγη μουστάρδα ή αραιώνουμε(οχι πολυ ομως) με λιγο νερό.

Worchestershire σε περιπτωση που κάποιος δεν ξερει είναι μια αγγλική σως,οτι πρεπει για κρεατικά.Σε μεγάλα κρεοπωλεία ή σουπερμαρκετ θα την βρείτε.
Off Topic:
Ψωμί ξερετε να κάνετε;Τηγανίτες απλές;Αν είναι πειτε μου να ποσταρω
User avatar
wolfsbourger
Director Of Football
Director Of Football
Posts: 5166
Joined: Fri Dec 21, 2007 8:08 pm
Football Manager της ομάδας: Watford
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0

Βάλε ψωμιά, απλά φαγητά. Φοιτητές θα πάμε σε λίγο :Ρ
User avatar
TazZ
The God Of Football
The God Of Football
Posts: 25477
Joined: Fri Dec 17, 2004 12:00 am
Football Manager της ομάδας: Chelsea
Αγαπημένη Ομάδα: Panathinaikos
Status: I intend to spam forever. So far, so good.
Location: Ηράκλειο
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

katsaplias7 wrote:Σάλτσα κόκκινη πικάντικη:Κετσαπ ή πολτός ντομάτας(αν θέλετε κρεμώδη υφή και χωρίς την "γλυκάδα" της κετσαπ βάλτε πολτό)
Κόκκινο πιπέρι
Πιπέρι Καγιέν
Worchestershire σως
Ταμπάσκο,αν το αντέχετε
Μουστάρδα απαλή για να "σπάσει" την κετσαπίλα αν εχετε βάλει κετσαπ
Οκ,μάγκες,εδώ τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά.Θέλει προσοχή.Κάποιοι δεν αντέχουν,τόσο καψιμο.Ίδια διαδικασία με πριν,δηλαδη βάζουμε σε ενα μπολ τα υλικά και τα χτυπάμε μεχρι να ομογενοποιηθούν.ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ:Δοκιμάζουμε κάθε φορά που προσθετουμε τα καρικεύματα.Δεν βάζουμε πάρα πολυ απο το καθένα,με πολύ προσοχή γιατί όπως καταλαβαινετε ολα αυτά μαζί κανουν ενα συνδυασμο εκρηκτικό.Ειδικά το πιπερι καγιέν έχει την ιδιότητα να καιει αρκετη ώρα αφού το φας.Καψιμο διαρκείας δηλαδή.Αν την έχουμε κάνει μπαρούτι,βάζουμε λίγη μουστάρδα ή αραιώνουμε(οχι πολυ ομως) με λιγο νερό.

Worchestershire σε περιπτωση που κάποιος δεν ξερει είναι μια αγγλική σως,οτι πρεπει για κρεατικά.Σε μεγάλα κρεοπωλεία ή σουπερμαρκετ θα την βρείτε.
Κάτι παρόμοιο κάνω χωρίς το ταμπάσκο και αντί για την ωλκβσκβλκψσαδ σος βάζω τσίλι.
Αυτή η φσαξκλδω΄νφα είναι καυτερή; ή γλυκιά;
γενικά είμαι πολύ του πικάντικου.

Πρότεινε καμμιά καλή πικάντικη σος για κρέατα.
Είχα φτιάξει μια το καλοκαίρι με γιαούρτι, μουστάρδα, ταμπάσκο, πιπέρι, αλάτι αλλά δεν ήταν πολύ καυτερή για τα γούστα μου.
Tsakalaki wrote:Όσο σε ταξιδεύει ένα γκολ στο FM δε σε ταξιδεύει τίποτε άλλο.
User avatar
Dal-
Banned
Banned
Posts: 4626
Joined: Mon Sep 08, 2008 11:45 pm
Status: I was born into the Christian persuasion, but when I got older I converted to narcissism.
Location: Moravia.
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Η Worchestershire γενικά τα σπάει.

Εγώ, τις προάλλες, έσιαξα μια σάλτσα, με Worchestershire, ταμπάσκο κανονικό, ταμπάσκο απο jalapenos, αλατοπίπερο, λίιιιιγο λάδι, και κέτσαπ.
Την πέταξα πάνω απο κοτόπουλο, λουκάνικα Φρανκφούρτης και Κρήτης, μαζί με πιπεριές και σκόρδα, και μέτα όλα μέσα στο φούρνο.

Και όση σάλτσα έμεινε, βούταγα τα πράγματα μέσα.


Σκέτη ψυχεδέλεια βγήκε.
Black-and-white TV with the sound turned low.
Spoiler: show
Image
User avatar
katsaplias7
First Team Regular
First Team Regular
Posts: 1253
Joined: Sat Dec 19, 2009 12:50 pm
Football Manager της ομάδας: Olympiakos
Αγαπημένη Ομάδα: olympiakos
facebook προφίλ: tanasis.gl
Status: alt-tab.gr
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Μιας και ήρθε καλοκαιράκι και έχω χρόνο ας κάτσω να κάνω ενα copy-paste της ζύμης για πιτσα,η οποία βγαινει γ@μ@τη με απλή σαλτσα τομάτας και αλλαντικα και τυρια απο πάνω

Πιτσα
40γρ. μαγια νωπή (ή ενα περιπου φακελάκι ξηρή μαγιά)
500γρ. χλιαρό νερό(ΠΡΟΣΟΧΗ!Αν εχετε πάρει νωπή μαγια,την λιώνετε πρωτα πριν τα άλλα υλικά,και το νερό προς Θεου να μην καιει)
50γρ λιωμένο βούτυρο
20γρ αλάτι(καλά όχι οτι αμα βάλετε 50-60 θα πάθετε τιποτα,εγω εβαλα κοκκινο πιπέρι και βγηκε μια χαρά)
10 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ λάδι
Αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο(εχει σημασια!)
Εκτελεση:
Βαζουμε πρωτα όλα τα υλικα ΕΚΤΟΣ του αλευριου στον κάδο του μιξερ και τα δουλευουμε 2 λεπτα σε μικρη ταχυτητα να ενσωματωθουν.
Επειτα προσθέτουμε το αλευρι και χτυπάμε για 4 λεπτα στην πρωτη ταχυτητα και επειτα στην δευτερη μεχρι να ομογενοποιηθεί(θα αρχισει να κολλάει πάνω στο μιξερ,αν δειτε οτι παραζορίζετε το μιξερ κάντε το με το χέρι!)
Οταν δεν κολλάει πια στα χέρια σας,ειναι έτοιμη.Αφηστε την να ξεκουραστει 20-30 λεπτα,σκεπασμενη με μια πετσετα.
Μετα κοψτε την απλώστε την σε λαδωμενο πάγκο δωστε το σχήμα που θέλετε και αφηστε 5-10 λεπτα να ξεκουραστει.
Αφου την βάλετε σε ταψάκια(η φορμες πιτσας,ή οτιδήποτε) βάλτε τα υλικά που θέλετε(προτεινω μπεϊκον,σαλαμι αέρος,προσουτο και μιξ μοτσαρέλα-κασέρι) την βαζετε στο φουρνο.
Γενικα οσο πιο πολυ την αφησετε να ξεκουραστει και οσο πιο θερμό το μέρος τοσο πιο "τουμπανο" θα βγει.
Όποιος θέλει κεϊκ,ή γενικα συνταγες ζαχαροπλαστικης ας στειλει ενα πμ με το τι θέλει(υπάρχουν ζύμη σου,λουκουμάδες,καρυδόπιτες,κρεμες σοκολάτας,κρεμες βανιλιας κλπ)
Image

Ένα νέο site ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για pc gaming
alt-tab.gr
User avatar
katsaplias7
First Team Regular
First Team Regular
Posts: 1253
Joined: Sat Dec 19, 2009 12:50 pm
Football Manager της ομάδας: Olympiakos
Αγαπημένη Ομάδα: olympiakos
facebook προφίλ: tanasis.gl
Status: alt-tab.gr
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Όπως είπα και το πρωι,ιδου η συνταγή για κουραμπιέδες με αμύγδαλο!

Κουραμπιέδες

2 φλυτζάνια τσαγιού βουτυρο γάλακτος( οχι λιωμένο)
4 φλυτζάνια τσαγιού αλευρι κοσκινισμένο
2 φλυτζάνια αμύγδαλα καβουρντισμένα
3/4 φλυτζανιού ζάχαρη ψιλή
2 κροκοι αυγών
1 φλυτζανι του καφέ κονιακ
1 φλυτζανι του καφέ σταχτόνερο,αλυσίβα ή αν δεν έχετε σκέτο νερό βρύσης(ουτε εγω είχα)
μισό εως 3/4 του κιλού ζάχαρη άχνη
Ανθόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν τα αμυγδαλα δεν ειναι ψημένα τα καβουρντιζουμε(αντι για 2 φλ. αμυγδαλα μπορειτε να βαλετε 1 φλ. αμυγδαλο και 1 φλ. καρυδόψυχα).Τα χτυπάμε σε μπλεντερ να διαλυθούν.Χτυπάμε το βουτυρο,στο χερι ή με μιξερ,μεχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε την ζάχαρη με τους κρόκους.Συνεχίζουμε το χτύπημα.Ρίχνουμε το κονιάκ,το σταχτόνερο(ή το απλό νερό) τα αμυγδαλα και το αλευρι λίγο-λίγο.Να "τραβάει" δηλαδη το αλευρι που βάλαμε και μετά συνεχίζουμε.Ζυμώνουμε και μετά πλάθουμε σε μικρες μπαλίτσες ή ο,τι σχημα γουσταρουμε.Αρκει να ειναι μικρό σε πάχος για να ψηθεί και μέσα.Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο (ελαφρά) ταψι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο(180 περιπου αναλογα με τον φούρνο) για 15-20 λεπτά(πάλι αναλογα με τον φούρνο).Οταν ψηθούν και κρυώσουν λιγο ραντίζουμε με ανθόνερο και ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη με κοσκινο.

(αν δεν βρίσκετε ανθόνερο,δοκιμάστε να βάλετε νερό,κονιακ και χυμό λεμονιού,την ίδια δουλειά κάνει και δεν έχει κάποια αλλαγη στην γεύση)

Εχουμε επίσης μελομακάρονα,βασιλόπιτα-τσουρέκι και μια γλυκιά σάλτσα ψητού(τυπου BBQ)
Όποιος θέλει ας μου πει.
Image

Ένα νέο site ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για pc gaming
alt-tab.gr
User avatar
Zaf
Football Demi-God
Football Demi-God
Posts: 19929
Joined: Sun Nov 16, 2008 6:24 pm
Αγαπημένη Ομάδα: ΠΑΟ,Bayern Mün.
facebook προφίλ: VincenzoZaf
twitter: BRClubUNIVERSE
Location: Αλεξανδρούπολη
Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times

Για ρίξε μία αυτή τη γλυκιά σάλτσα ψητού. :wink:
"Μην κάνετε quote το αποπάνω ποστ" :evil:

Blu-Ray Club UNIVERSE
User avatar
katsaplias7
First Team Regular
First Team Regular
Posts: 1253
Joined: Sat Dec 19, 2009 12:50 pm
Football Manager της ομάδας: Olympiakos
Αγαπημένη Ομάδα: olympiakos
facebook προφίλ: tanasis.gl
Status: alt-tab.gr
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Η συνταγή για την σάλτσα ειναι λίγο μπακαλίστικη,δηλαδη δεν έχω ακριβως γραμμάρια κλπ γιατι ήταν έμπνευση της στιγμης(ενός φίλου) στα εργαστήρια.Δένει πολυ όμορφα με τα ψητά φούρνου,και πατάτες τηγανητές (μαζι με ψιλοκομμένα κρεμμυδια ειναι απλά απολαυστική)
Θα χρειαστούμε

Ξύδι μπαλσάμικο
Κρασι κόκκινο(προαιρετικά)
Μέλι
Μυρωδικά της αρεσκειας σας(θυμάρι,δεντρολίβανο,εστραγκόν,κυμινο κλπ)
Μπαχαρικα της αρεσκείας σας σε μικρη ποσότητα(κοκκινο πιπέρι,μαυρο πιπέρι,παπρικα κλπ)
Ντοματοπολτο (προαιρετικά)
1-2 κουταλιές του γλυκού κορν φλαουρ

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ξυδι(ανάλογα με την ποσοτητα που θέλουμε να φτιάξουμε).Δοκιμάζουμε λίγο το ξυδι,να πάρουμε μια γεύση.Αν θέλουμε προσθετουμε και το κρασι τωρα.Αφήνουμε να σιγοβράζει και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικα.ΠΡΙΝ βρασει βάζουμε 1-2 κουταλιες μέλι και ανακατεύουμε καλα να διαλυθεί μεσα στο ξυδι.Προαιρετικά βάζουμε και τον πολτό τωρα.Ανακατευουμε λίγο και αφήνουμε να βρασει.Όταν αρχίσει να εξατμιζεται το αλκοολ δοκιμάζουμε να δουμε αν θέλει περισσότερο βρασιμο.Λογικά εκεινη την ώρα θα έχει εξατμιστει το περισσότερο αλκοολ.Αν δεν μας πολυαρεσει η γευση(πολυ έντονη ξυδίλα) προσθέτουμε λίγο ακόμα μελι και ανακατευουμε.Αφου εξατμιστει το περισσότερο αλκοολ,πρσθετουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερο και ανακατεύουμε αποσύροντας απο την φωτιά.Ανακατεύουμε μέχρι να γινει πίξει.Εστω και λιγο να έχει πίξει,οταν κρυώσει θα δέσει πολύ καλά με 2 κουταλιες κορν φλάουρ.Με 1 απλά θα γινει παχυρευστη.
Για διευκρινισεις,προσθηκες κλπ εδω ειμαστε
Image

Ένα νέο site ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για pc gaming
alt-tab.gr
User avatar
wolfsbourger
Director Of Football
Director Of Football
Posts: 5166
Joined: Fri Dec 21, 2007 8:08 pm
Football Manager της ομάδας: Watford
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0

Image

Στην αριστερή πίτσα... Ας πούμε ότι μπορεί κάποιος στο κόκκινο να βάλει ντομάτα ή πιπεριά, στο άσπρο φέτα, στο κίτρινο καλαμπόκι(τι άλλο;). Στο μαύρο τι σκατά βάζει;
User avatar
ismael blanco
Director Of Football
Director Of Football
Posts: 7103
Joined: Wed Mar 12, 2008 10:18 pm
Football Manager της ομάδας: Le Havre
Αγαπημένη Ομάδα: ΑEK/Lpool/Barca/OM
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Ελιές;
3-6-1 Guerrilla '16

“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.”
User avatar
katsaplias7
First Team Regular
First Team Regular
Posts: 1253
Joined: Sat Dec 19, 2009 12:50 pm
Football Manager της ομάδας: Olympiakos
Αγαπημένη Ομάδα: olympiakos
facebook προφίλ: tanasis.gl
Status: alt-tab.gr
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Ίσως και σταφίδα μαύρη.Θα έλεγα και χαβιάρι μαύρο αλλα δεν παιζει...
Image

Ένα νέο site ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για pc gaming
alt-tab.gr
GregPap
Rotation
Rotation
Posts: 1183
Joined: Wed Jun 11, 2008 6:23 pm
Αγαπημένη Ομάδα: ΠΟΜΕ
Status: ΠΟΜΕ μαζι,τσαμπιολιγκ.
Location: Νομίζω οτι χαθηκα και δεν ξερω :(
Has thanked: 0
Been thanked: 0

μαλλια η σκατα. -foumarw
User avatar
Jordi_7
The God Of Football
The God Of Football
Posts: 26807
Joined: Sun Jun 05, 2005 4:11 pm
Αγαπημένη Ομάδα: FC Barcelona
Location: Marinaleda
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Άρη, κατσαπλιά και λοιποί γκουρμεδομάγειρες, για πείτε καμια πρόταση για ζυμαρικά.

Μού ρθε να μαγειρέψω την Παρασκευή και θέλω μια ευκολη συνταγη γιατί είμαι λίγο άσχετος. Ζυμαρικά σκέφτομαι , με προτίμηση στα ραβιόλια που τα εχω ευκαιρα σπίτι. Για δώστε καμια ιδέα, καμια περίεργη σάλτσα, κανα συνδυασμό etc.
No deixem de jugar perquè ens fem vells, sinó que ens fem vells perquè deixem de jugar.

Il Pinturicchio • Il Fenomeno Vero • AdP 10

Everything will be ok in the end.If it's not ok, it's not the end.
User avatar
Aris7
Director Of Football
Director Of Football
Posts: 6702
Joined: Sun Apr 06, 2003 11:00 pm
Football Manager της ομάδας: Andy Roddick
Αγαπημένη Ομάδα: Andy Roddick
twitter: Maritus7
Status: Andy Roddick
Location: Andy Roddick
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

στα ραβιολια, απο τη στιγμη που ειναι γεμιστα ζυμαρικα, δεν ταιριαζουν πολυ περιπλοκες σαλτσες.

με τι γεμιση ειναι? μανιταρια? σπανακι-τυρι? κρεας?
Sponis wrote:την τριγωνομετρία που δίδαξαν οι Σπόνης-Τζιο-Αρης ούτε ο Αρσέν ούτε ο σερ Αλεξ την έχουν δει ακόμα λέμε...
User avatar
Jordi_7
The God Of Football
The God Of Football
Posts: 26807
Joined: Sun Jun 05, 2005 4:11 pm
Αγαπημένη Ομάδα: FC Barcelona
Location: Marinaleda
Has thanked: 0
Been thanked: 0

σουτζούκι;

Γράψε άκυρο για τα ραβιόλια, συνεχίζουμε με πέννες.
No deixem de jugar perquè ens fem vells, sinó que ens fem vells perquè deixem de jugar.

Il Pinturicchio • Il Fenomeno Vero • AdP 10

Everything will be ok in the end.If it's not ok, it's not the end.
Post Reply

Return to “Επικαιρότητα - Άσχετα”