Δημιουργία τακτικής με βάση τα TT&F

Η Μαύρη Βίβλος του ποδοσφαίρου! Συζητήστε γενικά για τις τακτικές στο ποδόσφαιρο....
Post Reply
User avatar
Jordi_7
The God Of Football
The God Of Football
Posts: 26807
Joined: Sun Jun 05, 2005 4:11 pm
Αγαπημένη Ομάδα: FC Barcelona
Location: Marinaleda
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Λοιπόν, επειδή βαρέθηκα τις ιδιες και τις ιδιες τακτικές αποφάσισα να φτιάξω τις δικές μου.
Σκέφτομαι μια 4-4-2 ρόμβο attacking για τα ευκολα παιχνιδια του Ελληνικού πρωταθλήματος, μια 4-4-1-1 για πιο αμυντικά στην Ευρώπη
και μια 4-2-3-1 ισορροπημένη για κανα ντέρμπυ ή κανα δύσκολο ματσάκι.

Αλλά αποφάσισα να τις φτιάξω με βάση τα tactical theorems και συγκεκριμένες θεωρίες.
Ετσι σκέφτηκα την 4-4-1-1 την αμυντική να την κάνω με βάση το Rule of One, την 4-2-3-1 με βάση το Bands of Two και προβληματίζομαι στην 4-4-2 ρόμβο.
Το πιο πιθανό είναι να την κάνω με την 2-6-2 θεωρία.

Θα επηρρεάζονται οι παίκτες στην αφομοίωση του συστήματος λόγω διαφορετικών θεωριών ή δεν κολλάει κάπου αυτό;
Απλά για να ξέρω. :D

ΥΓ: Εχετε δοκιμάσει να φτιάξετε τακτική με βάση κάποια θεωρία; Πέτυχε ή όχι;;
ΥΓ2: Με βάση μόνο τα TT&F και χωρις το crib sheet είναι δύσκολο να πετύχεις μια ισορροπημένη τακτική και όχι ότι να ναι; Αν μπορεί κάποιος να αναφέρει κάποιους απο τους βασικούς κανόνες των TT&F συνοπτικά θα είμαι ευγνώμων.
Δλδ κάπως του στυλ [ Mentality: DC's =5 -> maximum 8 click διαφορά με τους υπόλοιπους] [ Defensive line = mentality του DC]. :-D
No deixem de jugar perquè ens fem vells, sinó que ens fem vells perquè deixem de jugar.

Il Pinturicchio • Il Fenomeno Vero • AdP 10

Everything will be ok in the end.If it's not ok, it's not the end.
User avatar
nik_33
Asst Researcher AEK - Staff
Asst Researcher AEK - Staff
Posts: 15421
Joined: Thu Dec 08, 2005 8:24 pm
Status: Survive
Has thanked: 4 times
Been thanked: 32 times

Απ' τη στιγμή που έκατσα και διάβασα τόσες σελίδες, και με δεδομένο ότι παίζω πάντα με δικές μου τακτικές, αυτές που φτιάχνω βασίζονται κατά πολύ στα όσα λένε τα TTT&F.

Έπαιξα αρκετές σεζόν με δυο-τρεις τακτικές να εναλάσσονται (σχετικά παρόμοιου στυλ), και μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος, γιατί και οι ομάδες μου παίζουν καλή μπάλα, και εγώ το χαίρομαι γιατί είναι δικό μου δημιούργημα. Ποιος ο λόγος να παίζεις FM με τακτικές άλλων ακόμα δεν έχω καταλάβει..

Πάντως δεν χρειάζεται ν' ακολουθείς πιστά τους κανόνες, αλλά να έχεις μια γενική ιδέα. Πχ παλαιότερα, τα mentality των παικτών τα άφηνα όπως τα έχει προκαθορισμένα στις τακτικές, όταν επιλέγεις τις θέσεις τους (Set to->DC, DMC κτλ), αλλά πλέον κοιτάω να μην υπάρχει διαφορά πάνω από 2-3 κλικ στους συνδετικούς κρίκους κάθε γραμμής, ενώ και ο δεύτερος επιθετικός είναι σημαντικό να παίζει λίγο πιο πίσω όσον αφορά το mentality, όπως irl.

Υπόψιν ότι δεν χρησιμοποίησα crib sheets και @@, έκατσα και το πάλεψα μόνος μου. Αυτή είναι η ουσία του παιχνιδιού, αλλά θέλη υπομονή και κυρίως όχι ξεχαρβάλωμα και αλλαγή του συστήματος εάν δεν ξεκινήσει καλά η ομάδα.
Tromanos
Trialist
Trialist
Posts: 33
Joined: Thu Mar 19, 2009 3:21 pm
Football Manager της ομάδας: panathinaikos
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Γεια σας παίδες. Σόρρυ που θα σας πετάξω λίγο εκτός κυρίου θέματος αλλά βλέπω ότι ξέρετε κάτι παραπάνω από μένα. Έχω τον Παναθηναϊκό και μόλις έχασα από Πας Γιάννινα και Ξάνθη. Ο Γουγούλιας! και ο Ογκουνσότο κάναν την άμυνά μου άνω κάτω. Έχω αμυντικούς με σχετικά καλά attributes και defensive line: deep. Μήπως έχετε καμιά συμβουλή να σουλουπώσω κάπως το αμυντικό μέρος, διότι δεν αντέχεται να χάνεις πεντακόσιες ευκαιρίες και να σου ρχεται τύπος με γκριζομαύρα attributes και να σε πετάει εκτός τριάδας. Σας ευχαριστώ και σόρρυ για το μακρυνάρι...
Tromanos
Post Reply

Return to “Στη σκακιέρα!”