KANONΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ/ΒUGS FM2009

Έχετε τεχνικές δυσκολίες; Δε σας "τρέχει" με τίποτα; Βρήκατε bug και δεν ξέρετε που να το πείτε; Εδώ λοιπόν!
Forum rules
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πριν ανοίξετε οποιοδήποτε topic εντός του τομέα διαβάστε οπωσδήποτε τους ΚΑΝΟΝΕΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ αναφοράς και ακολουθήστε τους πιστά. Από εδώ και πέρα θα θεωρείται το παρόν μήνυμα σαν προειδοποίηση, και θα κλειδώνονται, και αν κρίνεται σκόπιμο από τους mods/admins θα διαγράφονται, τα topics θα που δεν συμφωνούν, χωρίς δεύτερη προειδοποίηση γιατί δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην προσπέλαση των topics από τους χρήστες.
Locked
User avatar
multiplier
Football Legend
Football Legend
Posts: 13242
Joined: Tue Nov 07, 2006 9:45 pm
Αγαπημένη Ομάδα: ΑΕΚ/Valencia
Status: 5
Location: Χαϊδάρι
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Φέτος ο τομέας έχει χωριστεί σε τρία subforums. Ο λόγος είναι για να μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα σημαντικότερα από τα λιγότερο σημαντικά για το παιχνίδι topics και να δώσουμε το βάρος στα σημαντικά, δηλαδή bugs και τεχνικά προβλήματα. Στον υποφόρουμ των bugs θα παραμείνει η ίδια αυστηρότητα αφού είναι ο πιο βασικός λόγος ύπαρξης του τομέα. Στις τεχνικές ερωτήσεις ρωτήστε όπως θεωρείτε καλύτερο, αρκεί έτσι να μην εμποδίζετε κάποιους άλλους να βρούνε λύση. Αν εσείς οι ίδιοι χάνετε πιθανές απαντήσεις από τον τρόπο που ρωτάτε σκεφτείτε το μόνοι σας και αποφασίστε αν αξίζει ή όχι να αφιερώσετε 5 λεπτά παραπάνω για να ρωτήσετε σωστά και να πάρετε απάντηση. Ο τρίτος τομέας θεωρώ πως είναι και ο λιγότερο σημαντικός και δεν θα δώσω εκεί το βάρος. Στο χέρι σας είναι να λειτουργήσει και αυτός άψογα, φυσικά και εγώ θα κάνω ότι μπορώ, αλλά δεν θα είναι προτεραιότητα. Πιο αναλυτικά διαβάστε παρακάτω:

1. Πριν ποστάρουμε ένα πρόβλημα, ψάχνουμε το forum αυτό. Αν προϋπάρχει topic θα κλειδώνεται και θα διαγράφεται το νέο, οπότε ξέρετε τι θα φταίει αν δεν βρείτε το δικό σας.

2. Αν δεν έχει απαντηθεί η ερώτηση που έχετε ή δε μας είναι γνωστό το bug που θέλετε να ποστάρετε, χρησιμοποιήστε ένα από τα παρακάτω tags για να προσδιορίσετε την κατηγορία που ανήκει το bug:

[Διοργανώσεις]: Λάθη στους κανόνες των διοργανώσεων π.χ. διπλοί αγώνες αντί για ένας.
[Οικονομικό Σύστημα]: Προφανές νομίζω.
[Τακτικές]: Οποιοδήποτε bug επηρεάζει την εφαρμογή των τακτικών σας π.χ. δεν εκτελεί τα corner ο παίκτης που επιλέξατε.
[Προπόνηση]: Επίσης προφανές.
[Νέα & Media]: >>
[Match Engine]: >>
[Network Game]: Προβλήματα στη δημιουργία ή στην διεξαγωγή network games.
[Σύστημα Regens]: Λάθη στην εμφάνιση των νέων παικτών. π.χ. Εμφανίστηκε σε ηλικία 29 ετών.
[Awards]: Αφορά όλα τα βραβεία, όχι τα κύπελλα, όπως ας πούμε πρώτος σκορερ κλπ.
[Editor]: Λάθη στη λειτουργία ή τεχνικά προβλήματα με τον editor του παινιδιού. Μόνο τον επίσημο, όχι τους editors από τρίτους κατασκευαστές.
[Scouting & Player Search]: Προβλήματα στο scouting (συμπεριφορά scouts, εμφάνιση των ανακαλύψεών τους), αλλά και στην αναζήτηση παικτών από το χρήστη (filter, player search).
[Μετεγγραφές & Συμβόλαια]: Λάθη κατά τις προσφορές για παίκτες και προσφορές συμβολαίων. Προσοχή! Δεν αναφέρεται σε λάθη της DB. Αυτά στο research αν αφορούν το Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλιώς είναι αρμοδιότητα των HR της κάθε χώρας.
[Ήχοι]: Προφανές

Αν δεν βρίσκετε ακριβές tag χρησιμοποιήστε το πλησιέστερο δυνατό.

Θέματα όπως "Βοήθεια", "Help" και τα συναφή απλά θα κλείνουν χωρίς να τα κοιτάω. Οι τίτλοι ΠΡΕΠΕΙ να είναι συγκεκριμένοι, π.χ. "[Οικονομικό σύστημα]Δεν προστίθεναι στα έσοδα τα λεφτά από τα τηλεοπτικά".

3. Στην περιγραφή του προβλήματος να αναφέρονται τα εξής:

α. Η ακριβής version του παιχνιδιού που χρησιμοποιείτε
β. Αν τρέχετε άλλα προγράμματα ταυτόχρονα (winamp?, anti-virus?)
γ. Πώς μπορεί να αναπαραχθεί το πρόβλημα.
δ. Αν χρησιμοποιήσατε editor ή κάποιο update.

4. Αν ποστάρετε για τεχνικό πρόβλημα, πρέπει να τρέξετε το Direct X diag tool. Start > run, και γράψτε dxdiag μέσα στο κουτί. Μόλις τελειώσει το check, click στο "Save all information" και ποστάρετε το περιεχόμενο στο topic που ανοίξατε. Πόσταρετε και το περιεχόμενο του .dmp. Ανοίξτε το με notepad, copy, paste.

5. Με κάθε bug είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να υπάρχει save και screenshot. Αλλιώς είναι αδύνατον να λυθεί, ειδικά αν δεν έχουμε τρόπο αναπαραγωγής. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε save ΠΡΙΝ να εμφανιστεί το bug, για αυτό καλό θα ήταν να έχετε ενεργοποιημένο το incremental save. Αν ξέρετε τρόπο αναπαραγωγής απλώς κάντε ένα save και αναπαραγάγετε το bug. Δεύτερο save μετά, screenshot, τα βάζετε σε ένα συμπιεσμένο αρχείο, τα ανεβάζετε σε κάποιο server για αυτή τη δουλειά και τα παίρνω. Καλό είναι να βάζετε το screenshot και στο ποστ.
Αν έχετε αργή σύνδεση και αδυνατείτε να ανεβάσετε τα saves χρειάζεται απαραίτητα τρόπος αναπαραγωγής για να κάνω εγώ τη διαδικασία. Αλλά μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

6. Σε προβλήματα της match engine ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ to .pkm του αγώνα, το οποίο το κάνετε πατώντας save μετά το τέλος του παιχνιδιού που εμφανίστηκε το bug.

7. ENA bug ή τεχνική ερώτηση ανά topic. Στο υποφόρουμ των εφαρμογών από τρίτους καλό είναι να ανοίγεται ένα τόπικ για κάθε εφαρμογή και όχι για κάθε λεπτομέρεια που την αφορά.


8. Topics που αναφέρουν προβλήματα graphics, updates ή που ζητούν επεξηγήσεις για το παιχνίδι, απλά θα κλειδώνονται. Τέτοια topics να ανοίγονται στα αντίστοιχα forums (προπόνηση, τακτικές, γραφικά) ή στη γενική συζήτηση αν δεν έχουν σχέση με τα παραπάνω.


9. Τεχνικές ερωτήσεις αυστηρά και μόνο στο αντίστοιχο υποφόρουμ. Τα errors και τα crashes που δεν επιτρέπουν στο παιχνίδι να εγκατασταθεί/τρέξει/λειτουργήσει φυσιολογικά θεωρούνται τεχνικά προβλήματα. Θα προσπαθήσω να είμαι πιο ελαστικός σε αυτόν τον τομέα κυρίως όσο αφορά τους τίτλους, αλλά εξακολουθεί να είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να περιγράφουν το πρόβλημα πρώτα από όλα για να μπορεί εύκολα κάποιος που έχει λύση να δει ότι κάποιος άλλος τη χρειάζεται και δεύτερον για να αποφύγουμε τα πολλά topics για το ίδιο θέμα.


10. Οποιαδήποτε ερώτηση για προγράμματα τρίτων κατασκευαστών να γίνεται στο αντίστοιχο υποφόρουμ. Το μόνο που ζητάω είναι περιγραφικοί τίτλοι. Από εκεί και πέρα τα προγράμματα αυτά είναι δευτερεύσουσας σημασίας οπότε και για μένα το υποφόρουμ αυτό είναι δευτερεύσας σημασίας. Στο χέρι σας είναι όμως να λειτουργεί σωστά ώστε να βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας.


11. Να θυμάστε πάντα ότι κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει. Η βοήθεια είναι καθαρά εθελοντική. Αν υπάρξουν περιπτώσεις flooding του στυλ "τι έγινε θα μου απαντήσει κανέις;" κλπ. το topic θα κλειδώνεται.

12. Topics που δεν ακολουθούν τους κανόνες, απλά θα κλειδώνονται.
Locked

Return to “Τεχνικές Ερωτήσεις / Bugs FM2009”