Πρωτάθλημα θα πάρουμε...

Βρείτε εδώ τα πάντα για τα streams μας στο twitch.tv!
"Καίγεσαι" και λιώνεις με το FM...Do it loud and proud...Μοιράσου τα κατορθώματα και τις αποτυχίες σου. Πες το με μια ιστορία και γράψε ΙΣΤΟΡΙΑ!
Post Reply
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Καλησπέρα και καλώς σας (ξανά)βρήκα

Μετά από μια μακρά περίοδο αποχής από το fmgreece λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, η πρόσφατη αγορά του FM23 και το διάβασμα παλιών ιστοριων ήταν ικανά για να κολλήσω ξανά το μικρόβιο και να ξεκινήσω ξανά στον τομέα αυτό.

Οι ομάδες (σύλλογος+εθνική), θα είναι ο Παναθηναϊκός και η εθνική Ελλάδας. Ένα κίνητρο το οποίο με οδήγησε να επιλέξω και πάλι αυτή την ομάδα δεν ήταν άλλος από την τρελή πορεία που κάνει, κάτι που το μαρτυρά άλλωστε και ο τίτλος της ιστορίας. Θα μπορέσω άραγε να μπω στα παπούτσια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς; Αυτό ο χρόνος θα το δείξει.

Στόχος μας είναι η άμεση επαναφορά των "Πρασίνων" σε πορεία πρωταθλητισμού και να ανακτήσει την χαμένη του άιγλη στην Ευρώπη, γιατί κακά τα ψέματα, έχοντας κατρακυλήσει 200+ θέσεις προσθέτει παραπάνω δυσκολία στο όλο εγχείρημα. Οι φιλοδοξίες μου για την εθνική Ελλάδας είναι η πρόκριση στο Euro 2024 και το Παγκόσμιο του 2026. Η κατάκτηση τους είναι σχεδόν απίθανη αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Καλώς σας ξαναβρήκα και πάλι

Στο επόμενο post:
:arrow: Παρουσίαση ρόστερ και τακτικής
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Παρουσίαση ρόστερ

Disclaimer: Αυτό το save παίζεται με το ρόστερ όπως αυτό έχει διαμορφωθεί το καλοκαίρι οπότε δεν είναι περασμένες οι ρήξεις χιαστών των Aitor,Frroku και Trouillet.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Image
Μπρινιόλι και Λοντίγκιν θα τραβήξουν το κουπί όπως και irl. Ο Διούδης δεν υπολογίζεται ούτως η άλλως, οπότε θα επιδιωχθεί η άμεση πώληση του.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ (ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

Image
Σε αυτήν την θέση είμαστε πλήρεις πιστεύω. Μόνη ελπίδα είναι να μην τραυματιστεί κάποιος από τους δύο, αν και σε αυτή την περίπτωση θεωρώ πως μπορεί να βοηθήσει ο Magnusson. Ας ελπίσουμε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο...

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ (ΚΕΝΤΡΟ)

Image
Schenkeveld,Magnusson και Πούγγουρα δεν τους φοβάμαι καθόλου. Τουλάχιστον στο FM o Sarlija κάνει σχετικά καλούτσικες σεζόν σε αντίθεση με irl, που όποτε παίρνει μπάλα κάνεις τον σταυρό σου. Για φέτος τουλάχιστον είμαστε εντάξει.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ (ΔΕΞΙΑ)

Image
Τρεις "σωματοφύλακες" για μία θέση. Βέβαια η θέση του βασικού δεν θα με δυσκολέψει καθόλου στην επιλογή, καθώς αυτός που θα ξεκινά βασικός είναι ο Κώτσιρας. Τα δύσκολα είναι το ποιος θα του κάνει τα ρεπό, αφού Βαγιαννίδης και Sanchez είναι δύο παίκτες που έχουν δείξει καλά στοιχεία. Το καλό με τον Βαγιαννίδη είναι ότι είναι πανεύκολο να γίνει home-grown στην ομάδα, και θα μπορεί να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.


ΑΜΥΝΤΙΚΑ/ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΧΑΦ

Image
Πάρε κόσμε, πάρε να χεις! Έχουμε παίκτες για όλα τα γούστα και αν δεν τραυματιστεί κάποιος (φτου,φτου,φτου), θα τα πάμε καλά. Παίκτης-στοίχημα είναι ο Trouillet, αν και έχω την αίσθηση πως μαζί με τον Cokaj θα είναι οι μεγάλες εκπλήξεις. Σπίτια,κινητά κι ακίνητα ποντάρουμε στον Bernard, που είναι στην συγκεκριμένη θέση το μεγάλο όνομα. Άλλος ένας στόχος είναι ο Κουρμπέλης να κλείσει την καριέρα του σε μας...

ΕΞΤΡΕΜ

Image
Καταρχάς αγνοούμε τον Bernard καθώς μπορεί να παίξει και αριστερά. Το χρίσμα του βασικού αναμένεται να το πάρουν Aitor και Palacios, με τον Verbic να μπαίνει κι αυτός σταδιακά στην εξίσωση. Μιας και (ξε)μεινε ο Xavier, θα πάρει κι αυτός την ευκαιρία του, παρόλο που είναι κι αυτός "φευγάτος" μαζί με τον Διούδη...

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Image
Σκάσαμε 3,5 μύρια για τον Sporar και ελπίζουμε να τα βγάλει και με το παραπάνω τα λεφτά του! Νούμερο 2 στην ιεραρχία είναι ο Φώτης Ιωαννίδης. Τουλάχιστον ας αποδείξει ότι δεν είναι άδικα η πουλενάρα σε αυτή την θέση.

ΤΑΚΤΙΚΗ

Image
Όπως και στην πραγματικότητα το 4-3-3, θα είναι η κύρια μας τακτική και πιστεύω πως ταιριάζει απόλυτα στο τρέχον ρόστερ. Η μοναδική αλλαγή που ίσως γίνει είναι στον ρόλο του αμυντικού χαφ και να το κάνω Κεντρικός Κόφτης/Υποστήριξη για να κουμπώσουν στο 100%, οι Cokaj και Ruben Perez.

Οι επόμενες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού

:arrow: 4/8 - 3ος προκριματικός γύρος,1ος αγώνας (UEFA Europa Conference League)
:arrow: 11/8 3ος προκριματικός γύρος, 2ος αγώνας (UEFA Europa Conference League)

Stoiximan Super League

:arrow: 20/8 - Ολυμπιακός (Εντός)
:arrow: 24/8 - Λαμία (Εντός)
:arrow: 27/8 - Βόλος ΝΠΣ (Εντός)
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Προετοιμασία
Image Το πρώτο πράγμα που έκανα με το που ξεκίνησα το save-δεν πήγα ούτε καν σε συνεντεύξεις και ιστορίες-ήταν να κοιτάξω τα φιλικά. Τι Πανηλειακοί και Απόλλωνες Λεμεσοί ρε μάγκες; Ξέρω σε ποια ομάδα ήρθα και θέλω δω τι δυνατότητες θα έχει απέναντι σε λιοντάρια, όχι σε γάτες. Τα ακυρώνω όλα και κανονίζω τα φιλικά που βλέπετε στο σκριν

Τελικός απολογισμός 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Λίγο με ένοιαζε το τι θα κάνω στα φιλικά γιατί το λέει και η ίδια η λέξη, φιλικά. Δοκιμές, μοντάρισμα, κόψιμο,ράψιμο κλπ κλπ. Αυτό όμως που χτύπησε όχι απλά το καμπανάκι, αλλά το καμπαναριό ολόκληρο ήταν το φουρνέλο από την West Ham. Ούτως η άλλως το απολυτο αουτσάιντερ ήμουνα και απλά ήθελα να δω τι μπορούμε να κάνουμε κόντρα σε μια φαινομενικά δυνατή αντίπαλο, που παίζει και στην ίδια διοργάνωση με εμάς.

Για το τυπικό ο Χρήστος Κόντης αποτελεί παρελθόν από την θέση του βοηθού προπονητή και στην θέση του ήρθε ο Ivan Jovanovic. Αφού τον εκπαραθύρωσα από τη θέση του προπονητή τουλάχιστον θα είναι δεξί μου χέρι.

Off Topic:
Λίγο πριν το δεύτερο φιλικό με την Γάνδη στο Βέλγιο, μαζί με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ μπήκαμε στην κληρωτίδα για την κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του UEFA Europa Conference League…
Spoiler: show
Image Ούτε παραγγελία να την είχα κάνει! Αντίπαλος στα μέτρα μας. Αλλά η μπάλα πρέπει να είναι χαμηλά, γιατί και με την Καμπάλα λέγαμε τα ίδια irl, αλλά τον φάγαμε στεγνό τον γκαϊλέ… Σε περίπτωση που προκριθούμε στα play-off μας περιμένει ο νικήτης από το παιχνίδι Σπάρτα Πράγας-Κραϊοβα. Ευτυχισμένο το 2009…

Off Topic:
Μετά το τρίτο και τελευταίο φιλικό προετοιμασίας, με την West Ham ήρθαν δύο απανωτά χτυπήματα. Για το ένα έπρεπε να κινηθώ άμεσα και αποφασιστικά…
Image

Image

Με τον Πούγγουρα να χάνει τον πρώτο γύρο και να κάνει αρκετό καιρό για να επανέλθει, δώσαμε τα χέρια με τον ΠΑΟΚ για τον μονοετή δανεισμό του Κώστα Κουλιεράκη, ο οποίος θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε. Για να τον κάνουμε δικό μας θα πρέπει να δώσουμε 3,4 εκατομμύρια ευρώ.


Image

Image

Πέμπτη,4/8/2022

UEFA Europa Conference League,3rd Qualifying Round,Leg 1, Stadium “Valeriy Lobanovskyi”


Zorya Luhansk-Παναθηναϊκός - 1-1

Σύνθεση - Brignoli,Ganea,Magnusson (72’ Sarlija),Schenkeveld,Κώτσιρας,Ruben Perez (72’ Cokaj),Bernard,Κουρμπέλης,Aitor,Palacios,Sporar (79’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 61’ Sporar

Πρώτο παιχνίδι με τις αλλαγές στους ρόλους και τις οδηγίες (παραμένει ίδια η διάταξη), και ελπίζω κάτι να καταφέραμε. Στο Α’ ημίχρονο κάναμε τελικές, αλλά το παράπονο ήταν ότι καμία δεν κατέληξε εντός εστίας. Πρέπει ειλικρινά να κάνουμε τάμα στον Brignoli που έπιασε τα πάντα…

Από τη στιγμή που δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ δεν με ένοιαζε ακόμα και 8-8 να έβγαινε το σκορ. Κάνει μια κάθετη-ξουράφι ο Κουρμπέλης στον Sporar, βολ-πλανέ ο Σλοβένος, το κάρφωσε.

Κι εκεί που λέω “Ωραία, 0-1, προβάδισμα και ιστορίες μπλε”, η άμυνα ήταν “Σαν περπατάααας, παραπατάς…”, κι έρχεται ο Zhelizko και σου κάνει το 1-1 στα χασομέρια… Ανάμεικτα τα συναισθήματα αλλά δεν βαριέσαι… Στην Λεωφόρο πρέπει να τους λιώσεις.



Image



Πέμπτη 11/8/2022


UEFA Europa Conference League,3rd Qualifying Round,Leg 2, “Απόστολος Νικολαΐδης”



Παναθηναϊκός-Zorya Luhansk 4-0 (συν.σκορ 5-1)

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Schenkeveld,Magnusson,Κώτσιρας,Ruben Perez,Κουρμπέλης,Bernard (65’ Cerin),Verbic,Palacios (80’ Xavier), Sporar

Σκόρερ - 35’ Κουρμπέλης, 51’ Sporar, 90+1’ Cerin, 90+3’ Mykhaylenko (αυτογκόλ)


Το ρήμα “λιώσαμε”, είναι πολύ λίγο για να περιγράψει το τι κάναμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μέχρι το 30-32’ οι αντίπαλοι μας ψιλοστεκόντουσαν, και μας απείλησαν με δύο τσαρούχια που δεν ανησύχησαν καθόλου τον Brignoli. Μετά το γκολ του Κουρμπέλη ομάδα Zorya Luhansk δεν υπήρχε.


Ακόμα και το 2-0, έγινε σε χρονικό σημείο που έκοψε εντελώς τα πόδια του αντιπάλου και τον κατέστησαν ανήμπορο να συνεχίσει να κάνει το οτιδήποτε. Ντεμπούτο με γκολ για τον Cerin, μπήκε με το δεξί ο Verbic, ο οποίος πήρε το βάπτισμα σε αυτό το ματς. Αντίπαλος μας στα play-off, η Σπάρτα Πράγας, την οποία θα αντιμετωπίσουμε και ξανά μετά από 13 χρόνια!


Image


Πέμπτη 18/8/2022

UEFA Europa Conference League,Play-Off Round,Leg 1,“Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-Sparta Prague 1-0


Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Magnusson,Schenkeveld,Κώτσιρας,Ruben Perez,Κουρμπέλης,Cerin (78’ Trouillet),Aitor,Palacios,Sporar (54’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 44’ Aitor (πέναλτι)

Ένα σφίξιμο στο γαστροκνήμιο κράτησε τον Bernard στα pits. Αν και το ιατρικό επιτελείο μου έλεγε να τον βάλω να παίξει, εγώ έκανα το αντίθετο γιατί ερχότανε ντέρμπι και θέλω να έχω όλα μου τα “όπλα” διαθέσιμα. Φανέλα βασικού πήρε ο Cerin, ως επιβράβευση για την απόδοση του στο παιχνίδι με την Zorya Luhansk.

Στα του αγώνα εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος και με το 0-0. Κρατήσαμε μπάλα, είχαμε κατοχή αλλά η ρημάδα δεν έμπαινε μέσα με τίποτα. Ο Aitor ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα και άνοιξε το σκορ. Ακόμα και ο Ιωαννίδης ο οποίος μπήκε σχετικά νωρίς ως αλλαγή, δεν έκανε και πολλά. Κρατάμε το 1-0 και τα κεφάλια μέσα ενόψει Ολυμπιακού.



Image

Κυριακή 21/8/2022


Stoiximan Super League,1η Αγωνιστική,“Απόστολος Νικολαΐδης”


Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0


Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Magnusson,Schenkeveld (86’ Κουλιεράκης),Κώτσιρας (70’ Βαγιαννίδης),Ruben Perez (70’ Cokaj), Κουρμπέλης (55’ Cerin),Bernard,Verbic,Palacios,Sporar (86’ Iωαννίδης)

Σκόρερ - 9’ Verbic,63’ Κώτσιρας


Τους πατήσαμε,τους διαλύσαμε,τους θραψαλίσαμε!!! Κι αν έμπαιναν κι αυτά που χάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, τότε θα έμπαινε το γνωστό σήμα με το Χ και τη σήμανση ακατάλληλο για ανηλίκους. Δεν πειράζει, καλό είναι το 2-0 και το τρίποντο, γιατί αυτό μας έδωσε πολύ μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ για τον δύσκολο επαναληπτικό με την Σπάρτα Πράγας, που θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον μας στην Ευρώπη.

Το 2-0 του Κώτσιρα, συγκρίνεται άνετα με την κούρσα του Μαραντόνα, όταν πέρασε τη μισή εθνική Αγγλίας και πλάσαρε τη μπάλα στα δίχτυα. Τον Valbuena τον έκανε μια μπουκιά! Δυστυχώς για εμάς ο Bernard τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για έναν μήνα. Πρακτικά χάνει τις τέσσερις επόμενες αγωνιστικές, και τις δύο πρώτες από τους ομίλους του Conference League, αν και εφόσον φύγουμε αλώβητοι από την Πράγα.

Image

Πέμπτη 25/8/2022


UEFA Europa Conference League,Play-Off Round,Leg 2, “Stadion Letna”,


Sparta Prague-Παναθηναϊκός 1-3 (συν.σκορ 1-4)


Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Magnusson,Schenkeveld,Κώτσιρας,Ruben Perez,Κουρμπέλης,Cerin (61’ Trouillet),Aitor,Palacios,Sporar (74’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 31’ Sporar, 43’,74’(πέναλτι) Aitor

Αδυνατώ να πιστέψω πως μετά από επτά χρόνια θα τεντώσουμε ξανά σεντόνι. Κι ας είναι η τρίτη τη τάξει διοργάνωση στην Ευρώπη. Όταν έχεις κοντέψει να πέσεις Β’ Εθνική και πέρασες ότι πέρασες τα επόμενα χρόνια, θέλει βήμα-βήμα η επιστροφή στην κορυφή. Η Ρώμη δεν (ξανα)χτίστηκε σε μια μέρα.

Για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η επιθετική τριάδα ήταν σε απίστευτη μέρα και δεν αφήσαμε τους Τσέχους να πάρουν ανάσα. Μας πήγε λίγο 3 και 80 όταν μείωσαν σε 1-2 αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ευτυχώς που το πρόγραμμα στο πρωτάθλημα είναι ψιλοβατό και δεν θα φανεί και τόσο η απουσία του Bernard, αν και θα κληθώ να βγάλω άσο από το μανίκι.

Off Topic:
Μια μέρα μετά τον θρίαμβο στην Πράγα, φορέσαμε τα καλά μας και πήγαμε στο Μονακό. Είχαμε να νιώσουμε την αίσθηση της προσμονής της κλήρωσης πολλά χρόνια. Τυπικά είμαστε στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας
Spoiler: show
Image


Group A - Ότι πρέπει ακόμα και για πρώτη θέση!
Group B - Κι αυτός μας κάνει
Group C - Καλούτσικος,αλλά μόνο για δεύτεροι εδώ…
Group D - Πολύ ύπουλος όμιλος,προσοχή
Group E - Μακριά κι αγαπημένοι
Group F - Και ναι και όχι
Group G - Όμιλος παγίδα
Group H - Τον αποφεύγουμε σαν τον διάολο το λιβάνι



Image

To θετικό είναι πως αποφύγαμε τον τρίτο όμιλο, όπου μας περίμενε για… δεύτερο γύρο η West Ham, μετά το ντόρτι που εισπράξαμε στην προετοιμασία, αλλά και τον πέμπτο που μας περίμεναν με ορεξούλες Alkmaar και Φιορεντίνα. Άν παίξουμε με τη σοβαρότητα που παίξαμε στα προκριματικά, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και τίποτα.


Image

Κυριακή 28/8/2022


Stoiximan Super League,2η Αγωνιστική,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-ΝΠΣ Βόλος 3-0

Σύνθεση - Brignoli,Juankar (κόκ.κάρτα 24’),Magnusson (52’ Κουλιεράκης), Schenkeveld,Κώτσιρας,Ruben Perez (24’ Ganea),Κουρμπέλης,Cerin, Aitor,Palacios,Sporar (82’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 49’ Aitor (πέναλτι),70’ Sporar,89’ Ιωαννίδης

Όταν μείναμε με δέκα παίκτες στο 24’ (παραλίγο να του έκοβε την καριέρα ο Juankar του Knockaert), με έλουσε κρύος ιδρώτας. Και πως θα τα καταφέρουμε με δέκα, θα μας χτυπήσουν στην κόντρα και άλλες τέτοιες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου. Στην προκειμένη περίπτωση να ναι καλά ο Pirinen που ανέτρεψε τον Sporar εντός περιοχής και αποβλήθηκε (είχε ήδη κίτρινη), οπότε με 10 εναντίον 10 ήταν όλα πρίμα.

Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν ο Sporar και ο Έλληνας Ολισαντέμπε (ολογράφως Φώτης Ιωαννίδης. Ο νεαρός επιθετικός επιτέλους άνοιξε λογαριασμό και θέλω να ελπίζω ότι θα συνεισφέρει όταν το Σλοβενικό πυροβολικό θα έχει πάθει εμπλοκή…

Image
Τετάρτη 31/8/2022

Stoiximan Super League,3η Αγωνιστική,”Απόστολος Νικολαϊδης”

Παναθηναϊκός-Λαμία 3-1

Σύνθεση - Brignoli,Ganea,Sarlija,Magnusson (78’ Schenkeveld),Κώτσιρας,Cokaj,Cerin,Κουρμπέλης (45’ Trouillet),Verbic,Palacios,Sporar (66’ Bilal Mazhar)

Σκόρερ - 17,53’ Sporar,49’ Verbic

Στο παιχνίδι που φοβήθηκα περισσότερο από κάθε άλλο, κατεβήκαμε με τέσσερις απουσίες. Τον Juankar (τιμωρημένος) και τους Κουλιεράκη,Βαγιαννίδη,Ιωαννίδη (έλειπαν με την εθνική Κ21). Εκτός των άλλων ήταν και η τέλεια ευκαιρία να ξεκουράσω ορισμένους βασικούς, γιατί κακά τα ψέματα τους είχα με τέρμα τα γκάζια από τις αρχές του μήνα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, μπορεί να φαίνεται ότι κάναμε με άνεση το 3/3, αλλά όταν μας ισοφάρισαν μας πήγε συγκοπή. Έχουν φάουλ από σχετικά μακρινή απόσταση. Πετάγεται σαν αλεπού ο Bejarano, κάνει κεφαλιά από νεκρό σημείο και 1-1. Τους παίξαμε μονότερμα στο δεύτερο ημίχρονο και ησυχάσαμε από δαύτους.


Βαθμολογία
Image
Τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου

:arrow: 4/9 - Super League (4η) - Aστέρας Τρίπολης ("Θεόδωρος Κολοκοτρώνης")
:arrow: 8/9 - UEFA Europa Conference League (1η) - Ferencvaros ("Ferencvaros Stadium")
:arrow: 11/9 - Super League (5η) - Άρης ("Κλεάνθης Βικελίδης")
:arrow: 15/9 - UEFA Europa Conference League (2η) - Maccabi Tel Aviv (”Απόστολος Νικολαΐδης”)
:arrow: 18/9 - Super League (6η) - ΠΑΣ Γιάννινα ("Ζωσιμάδες")
:arrow: 23/9 - UEFA Nations League C (5η) - Κόσοβο ("Γ.Καραϊσκάκης)
:arrow: 27/9 - UEFA Nations League C (6η) - Βόρεια Ιρλανδια ("Γ.Καραϊσκάκης)
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time


Off Topic:
Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Το να κάνει μια ομάδα η οποία θέλει να επανέλθει σε πορεία πρωταθλητισμού 3/3, ακούγεται απολύτως φυσιολογικό. Πόσο μάλλον όταν ο ένας εκ των τριών αντιπάλων σου είναι ο αιώνιος αντίπαλος σου, Ολυμπιακός. Από αυτόν δεν θέλω να χάνω ούτε στο τάβλι το παραδέχομαι.

Μπροστά μας πλέον, είναι τα δύσκολα. Πρωτάθλημα,Ευρώπη και εθνική. Βλέπετε πρέπει όλα να είναι στην εντέλεια μέχρι να ξεκινήσει το μουντιάλ. Το βάλανε λέει χειμώνα επειδή κάνει ζέστη στο Κατάρ. Εμείς μάθαμε το παγκόσμιο κύπελλο καλοκαίρι με πίτσα,μπύρα,καναπέ. Ιεροσυλία σκέτη βρε παιδί μου…
Image


Κυριακή 4/9/2022

Stoiximan Super League,4η Αγωνιστική,”Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-2

Σύνθεση - Brignoli,Juankar (76’ Ganea),Magnusson,Schenkeveld,Ruben Perez (55’ Cokaj),Cerin,Κουρμπέλης (76’ Trouillet),Aitor,Palacios,Sporar (65’ Verbic)

Σκόρερ - 5’ Palacios,19’ Schenkeveld

Ένα γκολ για σεμινάριο και ακόμα ένα το οποίο ήταν λιγάκι τυχερό ήταν ικανά για να κρίνουν το ματς. Τρεις βαθμούς θα σου δώσει το 0-2, τρεις βαθμούς θα σου δώσει και το 0-200. Ίσως ήταν καλό που καθαρίσαμε από νωρίς το παιχνίδι γιατί ο Sporar ήταν λίγο αλλού ντ’αλλού, και ο Ιωαννίδης δεν έχει επιστρέψει από τις υποχρεώσεις του με την Ελπίδων.

Και τα δύο αμ.χαφ, Ruben Perez και Cokaj δεν υπήρχαν στο γήπεδο. Οκ ρε φίλε, είναι μια κακή μέρα στην δουλειά. Ακόμα και οι παγκοσμίου κλάσης ποδοσφαιριστές έχουν κακές μέρες. Οπως και να χει. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς και προχωράμε προσγειωμένοι στη γη για τη συνέχεια.

ΥΓ: Πρώτο στραβοπάτημα για την ΑΕΚ (1-1 με τον ΟΦΗ), και πλέον οδηγούμε για τα καλά την κούρσα του πρωταθλήματος

Off Topic:
Δυστυχώς θα στερηθούμε για μερικές ημέρες τις πολύτιμες υπηρεσίες του Γιάννη Κώτσιρα… Για να δούμε τι ψάρια θα πιάσουν Sanchez και Βαγιαννίδης…

Image

Off Topic:
Ποιος μας καταράστηκε…

Image
Image


Πέμπτη 8/9/2022

UEFA Europa Conference League,Group Stage,1η Αγωνιστική,”Ferencvaros Stadion”

Ferencvaros-Παναθηναϊκός 2-0

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Magnusson (75’ Sarlija),Schenkeveld,Facundo Sanchez,Ruben Perez,Cerin(75’ Trouillet),Verbic,Palacios (55’ Xavier),Sporar (67’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ: -

Ένα μόνο μου βγαίνει να πω μετά από αυτό. Βοήθεια… μας χτυπάνε από παντού! Όχι ότι παίξαμε και καλά η αλήθεια είναι. Χάνουμε βασικούς και αναπληρωματικούς μας παίκτες λόγω τραυματισμών, σε σημείο που παίζουμε το ένα παιχνίδι πίσω από το άλλο.

Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ, και όλες βρήκαν το πουλί. Ο αείμνηστος Ίβιτσα Όσιμ, είχε κάποτε χαρακτηρίσει την μπάλα πόρνη. Είχε όλα τα δίκια του κόσμου…


Image


Κυριακή 11/9/2022

Stoiximan Super League,5η (6η) Αγωνιστική,”Κλεάνθης Βικελίδης”

Άρης-Παναθηναϊκός 1-0

Σύνθεση - Brignoli,Juankar (76’ Ganea),Κουλιεράκης,Schenkeveld,Sanchez,Cokaj,Cerin (59’ Kουρμπέλης),Trouillet,Verbic (76’ Bernard),Sporar (59’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ: -

Είναι ένα από τα πιο περίεργα ματς που έπαιξα. Αν κατέβαζα βασική ενδεκάδα, θα έπαιζαν ξεζουμισμένοι με την Maccabi Tel Aviv και θα τρώγαμε κι άλλο καζίκι. Αν έκανα το αντίθετο το καζίκι θα το τρώγαμε τώρα.

Μπρος σε αυτό το δίλημμα έκανα αυτό που θα είχε τις λιγότερες συνέπειες. Μας παίξανε μονότερμα, τους έκατσε και το γκολ, δεν θέλανε και τίποτα άλλο. Καμία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν με 36-0-0 ή 38-0-0. Δεν χωράει κανένα περιθώριο για να επαναπαυθούμε κι ας παίζουμε λαβωμένοι.


Image


Πέμπτη 15/9/2022

UEFA Europa Conference League,Group Stage,2η Αγωνιστική,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-Maccabi Tel Aviv 0-1

Κύριε Brignoli,κύριε Sporar τα θερμά μου συγχαρητήρια. Θα πάρετε άζαξ, θα πάρετε ένα ξεσκονόπανο και θα κάνετε λαμπίκο τον πάγκο με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν γίνεται να προσπαθούμε από το 60’ και μετά να ισορροπήσουμε το ματς, σκαει από το πουθενά η κεφαλιά του Eran Zahavi, και τον Brignoli να το πνίγει. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να δούμε και τον μίστερ Lodygin τι μπορεί να κάνει…

Η ομάδα βρίσκεται υπό κρίση…


Off Topic:
Νοσοκομείο θα γίνουμε… αν δεν είμαστε ήδη

Image
Off Topic:
Μια ημέρα πριν το κομβικής σημασίας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ανακοινώθηκε η 23αδα για τα παιχνίδια με Κόσοβο και Βόρεια Ιρλανδία

Image
Image

Κυριακή 18/9/2022


Stoiximan Super League,6η (7η) Αγωνιστική,”Ζωσιμάδες


ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-1

Σύνθεση - Lodygin,Ganea,Schenkeveld (50’ Σιδεράς),Sarlija,Κώτσιρας (76’ Sanchez),Ruben Perez,Trouillet,Bernard (76’ Cerin),Verbic,Xavier, Ιωαννίδης (64’ Sporar)

Σκόρερ - 82’ Cerin

Επιτέλους (ψιλο)έσπασε η γκίνια. Πάνω που ήμουν έτοιμος να γράψω σχόλιο απελπισίας, έρχεται η γκολάρα του Cerin και μου ανατρέπει τα σχέδια. Για να λέμε και την αλήθεια η αντίδραση του Lodygin στο τετ α τετ ήταν κακή, αλλά σε γενικές γραμμές η εμφάνιση του ήταν καλή.

Ευελπιστώ μετά την διακοπή, που θα έχουμε πίσω κάποιους από τους βασικούς μας πίσω, η εικόνα μας να βελτιωθεί. Αυτό δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση ότι η ομάδα έχει γίνει πτέρυγα του ΚΑΤ…

Image
Παρασκευή 23/9/2022

UEFA Nations League C,Group Stage,5η Αγωνιστική,Στάδιο “Γ.Καραϊσκάκης”

Ελλάδα-Κόσοβο 1-0

Η διαφορά μας με την Βόρεια Ιρλανδία ήταν ήδη μεγάλη και οι πιθανότητες να την φρενάρει η Κύπρος, ήταν μηδαμινές. Ήθελα σε πρώτη φάση να δω και το πως η ομάδα ανταπεξέρχεται στο 4-3-3 και τα πήγε σχετικά καλά. Θέλουμε λίγη βελτίωση μπροστά αλλά θα τον βρούμε τον τρόπο

Μετά τη λήξη του ματς, ήρθαν τα δυσάρεστα για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στους προσαγωγούς. Το κενό του θα καλύψει ο Ταξιάρχης Φούντας.

Image
UEFA Nations League C,Group Stage,6η Αγωνιστική,”ΟΑΚΑ”

Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία 0-0

Σύνθεση - Βλαχοδήμος,Τσιμίκας,Παπασταθόπουλος,Μαυροπάνος,Baldock (68’ Ρότα),Σιώπης,Μπουχαλάκης,Μπακασέτας (68’ Πέλκας),Παυλίδης,Μασούρας,Φούντας (68’ Τζόλης,89’ Γιακουμάκης)

Σκόρερ: -


Ματς ταμάμ για να σε πάρει ο ύπνος. Η μπάλα πάνω κάτω, κάτι τσαρούχια ξεψυχισμένα από τους φιλοξενούμενους κτλ,κτλ. Παρόλα αυτά ήρθαν σχεδόν 45.000 στο Ολυμπιακό Στάδιο για να μας δούνε. Πολλά μπράβο!

Κάπως έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία, μετά το πέρας του UEFA Nations League
Image


Βαθμολογία


Image
Τα παιχνίδια του Οκτωβρίου

:arrow: 01/10 - Super League (7η) - Ατρόμητος (”Απόστολος Νικολαΐδης”)
:arrow: 06/10 - UEFA Europa Conference League (2η) - CSKA Sofia ("Vasil Levski")
:arrow: 09/10 - Super League (8η) - ΑΕΚ (”Απόστολος Νικολαΐδης”)
:arrow: 13/10 - UEFA Europa Conference League (3η) - CSKA Sofia (”Απόστολος Νικολαΐδης”)
:arrow: 16/10 - Super League (9η) - ΟΦΗ ("Θεόδωρος Βαρδινογιάννης")
:arrow: 19/10 - Super League (10η) - Παναιτωλικός (”Απόστολος Νικολαΐδης”)
:arrow: 23/10 - Super League (11η) - Λεβαδειακός ("Λάμπρος Κατσώνης")
:arrow: 27/10 - UEFA Europa Conference League (4η) - Maccabi Tel Aviv ("Bloomfield Stadium")
:arrow: 30/10 - Super League (12η) - Άρης (”Απόστολος Νικολαΐδης”)

*Εκκρεμεί το Παναθηναϊκός-Ιωνικός το οποίο θα το παίξουμε στις 21/12
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time


Off Topic:
Μπαίνουμε στην τελική ευθεία πριν από την διακοπή για το μουντιάλ και όλα μου φαίνονται βουνό. Δεν είμαστε βέβαια και πολύ μακριά από την κορυφή, αλλά με τους τραυματισμούς και το πρόσφατο ντεφορμάρισμα μου φαίνεται κάπως. Δεν πειράζει, ακόμα και οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης έχουν περάσει τέτοιες κρίσεις.

Αυτή τη στιγμή μου λείπουν τα βασικά μου εξτρεμ, και ο βασικός μου επιθετικός αμολάει καλούμπα. Προς το παρόν φαίνεται ότι ο Verbic κάτι κάνει. Τον Xavier όμως θα τον τυλίξω με κορδέλα και θα φύγει. Όπερ σημαίνει πως για τον Ιανουάριο η εμβάθυνση στο δεξί φτερό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Image
Σάββατο 1/10/2022

Stoiximan Super League,7η (10η) Αγωνιστική, “Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 3-0

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Schenkeveld,Sarlija,Κώτσιρας (69’ Βαγιαννίδης),Ruben Perez (56’ Cokaj),Κουρμπέλης,Bernard,Aitor,Xavier,Sporar (76’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 2’ Sporar,57’ Xavier,77’ Κουρμπέλης

Επέστρεψε ο Aitor, και μαζί με αυτόν οι καλές μας εμφανίσεις. Ένα πολύ σημαντικό τρίποντο το οποίο το είχαμε ανάγκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, λόγω των πρόσφατων αρνητικών μας αποτελεσμάτων. Πάνω που πήγα να κράξω πάλι τον Xavier, έρχεται ο Πορτογάλος και με αποστομώνει με γκολ και ασίστ. Για να αλλάξει την τελική μου απόφαση, θα πρέπει να κάνει πολλά ακόμη, είναι το μόνο σίγουρο.


Image

Πέμπτη 6/10/2022

UEFA Europa Conference League,Group Stage,3η Αγωνιστική,”Vasil Levski”

CSKA Sofia-Παναθηναϊκός 2-1

Παραμένουμε άποντοι για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και πλέον εκπέμπουμε SOS. Ήλπιζα πως με το γρήγορο γκολ επιτέλους θα παίρναμε τους πρώτους μας βαθμούς, μέχρι που ήρθε η CSKA και μας είπε “Που πάτε ωρέ κλεφτόπουλα”. Το 3/3 όχι απλά πρέπει, επιβάλλεται να το κάνουμε, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες να ξεκινήσουμε στην πρώτη 16αδα…



Image

Κυριακή 9/10/2022

Stoiximan Super League, 8η (11η) Αγωνιστική,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-0

Σύνθεση - Brignoli,Juankar (76’ Ganea),Schenkeveld,Κουλιεράκης,Κώτσιρας (76’ Βαγιαννίδης),Ruben Perez (45’ Cokaj),Bernard,Κουρμπέλης,Verbic (67’ Aitor),Xavier,Sporar 76’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 9’ Sporar,72’ Cokaj

Στο (θεωρητικά γιατί πρακτικά έχουμε δύο εξ αναβολής ματς να παίξουμε) ντέρμπι κορυφής, είμασταν άψογοι. Δεν απειληθηκαμε ιδιαίτερα και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από τον Κουλιεράκη, μιας και πήρα το ρίσκο να τον ξεκινήσω βασικό. Πολλά εύσημα και στον Cokaj, ο οποίος έβαλε μια απίστευτη γκολάρα από τα 25 μέτρα, βάζοντας ισχυρή υποψηφιότητα αν όχι για γκολ της αγωνιστικής, σίγουρα μέσα στην πρώτη τριάδα. Συνεχίζουμε δυναμικά.

Off Topic:
Κι όμως ήταν γκολ της αγωνιστικής…


Image

Το προγραμματισμένο για τις 19/10/2022 παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό, αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί στις 28/12/2022


Image

Πέμπτη 13/10/2022

UEFA Europa Conference League,Group Stage,4η Αγωνιστική,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-CSKA Sofia 3-3

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Schenkeveld,Sarlija,Κώτσιρας (49’ Sanchez),Ruben Perez (55’ Cokaj),Trouillet,Bernard (75’ Cerin),Aitor (75’ Verbic),Xavier,Sporar

Σκόρερ - 22’ Sporar,25’ Bernard,48’ Xavier

Σε ένα παιχνίδι που ήταν “do or die” φάγαμε τα μούτρα μας από ένα μοιραίο λάθος το οποίο έμελλε να στείλει τον αντίπαλο στην άσπρη βούλα του πέναλτι. Αυτή δυστυχώς ήταν και η χαριστική βολή, καθώς οι πιθανότητες για να συνεχίσουμε είναι πλέον ελάχιστες έως μηδαμινές.


Image
Κυριακή 16/10/2022

Stoiximan Super League,9η (12η) Αγωνιστική,”Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”

ΌΦΗ-Παναθηναϊκός 1-1

Σύνθεση - Brignoli,Juankar (77’Ganea),Κουλιεράκης,Sarlija,Κώτσιρας,Ruben Perez (57’ Cokaj),Trouillet,Bernard (57’ Cerin),Aitor,Xavier,Sporar (77’ Iωαννίδης)

Σκόρερ - 82’ Aitor (πέναλτι)

Τελευταίο παιχνίδι χωρίς τον Palacios και καταφέραμε και πάλι να σώσουμε την παρτίδα στο τέλος. Κάνουμε σκαμπανεβάσματα και πολύ φοβάμαι πως αυτό θα το πληρώσουμε στο τέλος. Έχει να πέσει πολύ δουλειά τον Νοέμβριο μιας και δεν θα έχω κανένα παίκτη που θα λείψει στο μουντιάλ.



Image

Κυριακή 23/10/2022

Stoiximan Super League,10η (13η) Αγωνιστικη,”Λάμπρος Κατσώνης”

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-2

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Schenkeveld,Κουλιεράκης,Kώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης),Ruben Perez,Κουρμπέλης,Bernard (68’ Cerin),Aitor,Palacios,Sporar (45’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 10’ Palacios,52’ Ιωαννίδης

Τον Ιωαννίδη τον έχω αδικήσει λίγο η αλήθεια είναι και το παραδέχομαι. Μπήκε στο ημίχρονο και το παστέλωσε με την πρώτη ευκαιρία. Αν συνεχίσει έτσι η φανέλα βασικού δεν είναι και πολύ μακριά. Σε γενικές γραμμές μπήκαμε και τους κερδίσαμε στο ρελαντί. Όπως ακριβώς ξεκινήσαμε την σεζόν. Το καλό της υπόθεσης είναι πως από τον κυκεώνα του Οκτώβρη (έρχεται και αυτός του Ιανουαρίου μετά το μουντιάλ), βγήκαμε με τις ελάχιστες απώλειες.


Off Topic:
Παραμονές του (αδιάφορου από βαθμολογικής άποψης) παιχνιδιού με την Maccabi Tel Aviv, εμείς και ακόμα 15 ομάδες μπήκαμε στην κληρωτίδα για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας…
Spoiler: show
Image
Πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γίνει εκτεταμένο rotation και να πάρουν χρόνο συμμετοχής, όσοι δεν έχουν συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Σημαντικό το ότι αποφύγαμε σε πρώτη φάση το Big 5,το οποίο θα αντιμετωπίσουμε αναπόφευκτα στις μεταγενέστερες φάσεις του Κυπέλλου.


Image

Πέμπτη 27/10/2022

UEFA Europa Conference League,5η Αγωνιστική,”Bloomfield Stadium”

Maccabi Tel Aviv-Παναθηναϊκός 3-0

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Schenkeveld,Sarlija,Κώτσιρας (45’ Βαγιαννίδης),Ruben Perez (45’ Cokaj),Κουρμπέλης,Bernard (63’ Cerin),Aitor,Palacios,Sporar (63’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ: -

Ότι ήταν να γίνει, έγινε στην επικών διαστάσεων αυτοκτονία απέναντι στην CSKA Sofia. Οπότε λίγο με ενδιέφερε το τι θα γίνει στο Τελ Αβίβ. Άλλη μια ήττα στο σακούλι, και πλέον πάμε για το last dance απέναντι στην Ferencvaros. Άλλωστε ο στόχος της εισόδου σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης είχε ήδη επιτευχθεί. Απλώς είμασταν λιγάκι άτυχοι…


Βαθμολογία μετά από 5 αγωνιστικές

Image


Image
Κυριακή 30/10/2022

Stoiximan Super League,11η (14η) αγωνιστική,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-Άρης 1-2

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Schenkeveld,Κουλιεράκης,Kώτσιρας,Ruben Perez,Bernard,Κουρμπέλης,Aitor,Palacios (69’ Xavier),Sporar (62’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ: 33’ Aitor (πέναλτι)

Πως το λέει ο Παντελίδης;; Απο που να αρχίσω… εκεί που λέω “Επιτέλους πάμε λίγο να ανακάμψουμε”,τσουυυπ! Έρχεται ένας ωραίος Άρης και σου λέει “Ω ένα τρίποντο! Κάτσε να το πάρω”. Και στο παίρνει…


Βαθμολογία

Image

Τα παιχνίδια του Νοεμβρίου

:arrow: 3/11 - UEFA Europa Conference League (6η) - Ferencvaros (”Απόστολος Νικολαΐδης”)
:arrow: 6/11 - Stoiximan Super League (12η) - Ολυμπιακός ("Γ.Καραϊσκάκης")
:arrow: 9/11 - Stoiximan Super League (13η) - ΠΑΟΚ ("Τούμπα")
:arrow: 13/11 - Stoiximan Super League (14η) - Βόλος ("Πανθεσσαλικό")
:arrow: 30/11 - Φιλικός Αγώνας - Maccabi Haifa ("Haifa International Stadium")
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time


Off Topic:
Στο πρωτάθλημα πάμε καλά. Μη σας ξεγελάει η τέταρτη θέση γιατί η κανονική μας θέση με όλες τις αγωνιστικές παιγμένες είναι η δεύτερη. Αλλά αυτή η ασφαιροσύνη μπροστά με ανησυχεί πολύ. Δεν λέω καλός ο Sporar, αλλά σε αυτό το σημείο δεν θέλω να πάρω το ρίσκο να βάλω Ιωαννίδη. Δεν είναι ότι δεν είναι καλός ίσα ίσα το αντίθετο. Αλλά είναι βαρύ κορμί.

Τέτοιο κάζο στην Ευρώπη δεν το περίμενα καθόλου. Πίστευα ότι θα χτυπούσαμε τουλάχιστον δεύτερη θέση, αλλά ούτε αυτή δεν πήραμε. Αυτή την στάνη έχουμε, τέτοιο γάλα θα βγάλει. Βέβαια για να πούμε και την μαύρη αλήθεια έπαιξαν τον ρόλο τους οι απουσίες. Τέλος πάντων με τα αν ιστορία δεν γράφεται. Προχωράμε στα εγχώρια…


Image

Πέμπτη 3/11/2022

UEFA Europa Conference League,Group Stage,6η Αγωνιστική,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-Ferencvaros 2-1

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Schenkeveld,Sarlija (60’ Σιδεράς),Κώτσιρας (64’ Βαγιαννίδης),Ruben Perez,Κουρμπέλης,Bernard,Verbic,Palacios (64’ Xavier),Sporar (74’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 12’ Verbic,61’ Sporar (πέναλτι)

Last dance με τα όλα του. Με πολύ καλή εμφάνιση, αλλά με ένα ολέθριο λάθος του Sarlija στο γκολ της ισοφάρισης που λίγο έλειψε να μας κοστίσει. Ελπίζω ο τραυματισμός του Sporar να μην είναι σοβαρός γιατί οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για τραυματισμό στο γόνατο.

Off Topic:
Όχι ρε φίλε… έρχονται και ντέρμπι.. Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι ότι τον πιάνει η διακοπή, αλλά ο τραυματισμός έρχεται σε σημείο που καιγόμαστε άμεσα για βαθμούς…
Image

Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά το τέλος της φάσης των ομίλων


Image
Image

Κυριακή 6/11/2022

Stoiximan Super League,12η (15η) Αγωνιστική “Γ.Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0

Σύνθεση - Brignoli,Juankar (80’ Ganea),Schenkeveld,Κουλιεράκης,Κώτσιρας (53’ Sanchez),Ruben Perez (67’ Cokaj),Κουρμπέλης,Bernard,Aitor,Palacios (80’ Xavier), Verbic (67’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ: -

Μείναμε όρθιοι και χωρίς το βαρύ πυροβολικό. Η απουσία του Sporar, επέβαλε άμεσες μικροαλλαγές στις οδηγίες για να μπορέσουμε να παίξουμε λίγο πιο στρωτά και με λιγότερες γιόμες. Τα καταφέραμε. Μένει άλλο ένα ντέρμπι πριν φύγουμε μια και καλή από τις συμπληγάδες και μπορέσουμε να ανασυνταχθούμε.


Image

Τετάρτη 9/11/2022

Stoiximan Super League,13η Αγωνιστική (εξ αναβολής),”Τούμπα”

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-1

Σύνθεση - Brignoli,Juankar (66’ Ganea),Schenkeveld,Magnusson,Κώτσιρας,Ruben Perez,Κουρμπέλης,Bernard,Aitor (53’ Verbic),Palacios,Ιωαννίδης

Σκόρερ - 24' Ιωαννίδης

Δύο ντέρμπι στην σειρά, εκ των οποίων το ένα εξ αναβολής, απολογισμός 0-2-0. Βέβαια θα ήμουν λίγο περισσότερο χαρούμενος αν αυτό ήταν 1-1-0. Όπως είπα και στο “αιώνιο” ντέρμπι το βαρύ πυροβολικό λείπει. Οπότε θα πρέπει να βρουμε άμεσες λύσεις χωρίς αυτό. Το μόνο που μας σώζει σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η άμυνα, καθώς διαθέτουμε την καλύτερη του πρωταθλήματος (μόλις 6 γκολ παθητικό).

Στα θετικά η επιστροφή Magnusson στην ενδεκάδα, μερικές ημέρες νωρίτερα από το κανονικό, καθώς δεν κρατιόταν μακριά από το χορτάρι.




Off Topic:
Λίγο μετά το ντέρμπι “Αθήνας-Θεσσαλονίκης” έρχεται να προστεθεί ακόμη ένας τραυματισμός, ο οποίος θα μας επηρεάσει κατ’ελάχιστον, γιατί απομένει ένας ακόμη αγώνας για το πρωτάθλημα.

Image
Image

Κυριακή 13/11/2022

Stoiximan Super League,14η (16η) Αγωνιστική,”Πανθεσσαλικό”

Βόλος ΝΠΣ-Παναθηναϊκός 1-1

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Schenkeveld,Magunsson,Κώτσιρας (51’ Sanchez),Ruben Perez,Trouillet,Cerin,Verbic (66’ Aitor),Palacios (45’ Xavier),Iωαννίδης

Σκόρερ - 28’ Ιωαννίδης

Το λάθος στην αρχή του αγώνα μας κόστισε. Βέβαια αντιδράσαμε άμεσα,αλλά με την γνωστή ασφαιροσύνη που μας διακατέχει μείναμε στο 1-1 και μελλοντικά στο -6 από την κορυφή καθώς χρωστάμε ακόμα δύο παιχνίδια.



Off Topic:
Λίγο μετά τη λήξη του ματς με τον Βόλο ήρθαν κακά μαντάτα για τον Γιάννη Κώτσιρα, ο οποίος παρεμπιπτόντως θα μπορεί να παίξει κανονικά με προστατευτικό εξοπλισμό.
Image

Off Topic:
Κάπως έτσι έχει η βαθμολογία, με δύο ματς από πλευράς μας να εκκρεμούν
Image
Εκκρεμεί το φιλικό με την Maccabi Haifa,το οποίο θα ανέβει πακέτο με το φιλικό με την Hapoel Beer Sheva στο επόμενο ποστ

Τα παιχνίδια του Δεκεμβρίου

:arrow: 10/12 - Φιλικός Αγώνας - Hapoel Beer Sheva ("Turner Stadium")
:arrow: 15/12 - Κύπελλο Ελλάδας - Ηρακλής Λάρισας ("Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης Λάρισας")
:arrow: 21/12 - Stoiximan Super League (15η,εξ αναβολής) - Ιωνικός ("Δημοτικό Γήπεδο Νίκαιας")
:arrow: 28/12 - Stoiximan Super League (16η,εξ αναβολής) - Παναιτωλικός (”Απόστολος Νικολαΐδης”)
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Περάσαμε πια τις συμπληγάδες. Από την μια αισθάνομαι ικανοποίηση που είχαμε τις ελάχιστες δυνατές απώλειες και από την άλλη αγχώνομαι για το μετά. Πλέον δεν μας παίρνει για άλλους χαμένους βαθμούς. Και προπαντός τραυματισμούς. Με βλέπω στο πρώτο φιλικό να παίρνω σκόρδα,μανουάλια,εικόνες αγίων και άλλα τέτοια.

Πλέον έχουμε μπροστά μας έναν μήνα και κάτι προκειμένου να ανασυνταχθούμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Για μένα το απόλυτο στον δεύτερο γύρο είναι μονόδρομος κι ας μην το κάνουμε νομοτελειακά. Αυτό φυσικά προϋποθέτει να πάρουμε την επαρχία και να σταθούμε καλά με το Big 5.

Μεταγραφικά ίσως γίνουν κάποιες κινήσεις κυρίως εμβάθυνσης του ρόστερ, καθώς μέχρι τώρα κινηθήκαμε ίσα βάρκα ίσα νερά. Όσον αφορά τον Antonio Xavier, έχω αρχίσει και κάνω δεύτερες σκέψεις.

Off Topic:
Κι ενώ ολόκληρος ο πλανήτης κινούνταν σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοί μας για τα προκριματικά του Euro 2024. To αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας
Spoiler: show
Image


Με μια φράση πέσαμε στο λάκκο των λεόντων. Η Πορτογαλία που είναι αξιόμαχη και χωρίς τον CR7,την Νορβηγία με τον “σπασμένο” Haaland,η Ουκρανία που με τα σύννεφα του πολέμου πάνω από το κεφάλι της θα επιδιώξει να κάνει το καλύτερο που μπορεί, Κόσοβο και Σαν Μαρίνο τουλάχιστον στα μέτρα μας…

Θα ξαναζήσουμε άραγε το 2004;




Τα χαρμόσυνα νέα στο μέτωπο των ανανεώσεων ήρθαν λίγες ημέρες πριν από το φιλικό με την Hapoel Beer Sheva

Image

Προετοιμασία

Image

Η διάταξη πάνω στην οποία δουλέψαμε ήταν το 4-3-3. Είδα αυτά που ήθελα να έχω δει να γίνονται από τον Σεπτέμβριο. Άμεσο ποδόσφαιρο,build-up από την άμυνα και ασφυκτικό pressing στον αντίπαλο. Αν σε κάποιον οφείλονται το 3/3 και τα μεγάλα σκορ που βλέπετε αυτός είναι ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο τύπος πραγματικά σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελες και επιβεβαιώσε τις φήμες που τον ήθελαν να είναι η μεγάλη πουλενάρα των μικρών κατηγοριών

Τώρα όμως έγινε άντρας και θα παλέψει στα ίσια με τον Andraz Sporar για την θέση του βασικού. Το συμβόλαιο του λήγει το 2024


Image

Πέμπτη 15/12/2022

Novibet Κύπελλο Ελλάδας,Φάση των 16,1ος Αγώνας, “Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης Λάρισας”

Ηρακλής Λάρισας-Παναθηναϊκός 0-3

Σύνθεση - Lodygin,Ganea,Κουλιεράκης,Magnusson (80’ Σιδεράς),Βαγιαννίδης,Cokaj,Trouillet (67’ Κουρμπέλης),Verbic,Xavier (67’ Palacios),Ιωαννίδης (80’ Bilal Mazhar)

Σκόρερ - 13’ Ιωαννίδης,82’ Bilal Mazhar,86’ Ganea (πέναλτι)

Νίκη στο ρελαντί ακόμα και με τα δεύτερα. Δεν περίμενα κάτι άλλο από τη στιγμή που παίζαμε με μια ομάδα η οποία βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας της Super League 2. Βέβαια αν δεν είχε αποκρούσει το πέναλτι ο Lodygin τώρα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά τέλος καλό, όλα καλά.

Άνοιξε λογαριασμό με την ομάδα μας ο Bilal Mazhar, ο οποίος μπήκε από σπόντα στην αποστολή, καθώς έπρεπε να υπήρχαν δύο παίκτες κάτω των 21 σε αυτή.

Image
Τετάρτη 21/12/2022

Stoiximan Super League,15η Αγωνιστική (εξ αναβολής),”Δημοτικό Γήπεδο Νίκαιας”

Ιωνικός-Παναθηναϊκός 2-4

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Schenkeveld,Magnusson,Κώτσιρας (66’ Βαγιαννίδης),Ruben Perez (54’ Cokaj),Bernard,Κουρμπέλης,Aitor,Palacios,Sporar

Σκόρερ - 15’ Κουρμπέλης,45,61’(πέναλτι) Aitor,54’ Sporar

Πρεμιέρα με το δεξί στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και αυτό αρκεί. Χρειάστηκε βέβαια το τυχερό γκολ του Κουρμπέλη από το λάθος του Romao, αλλά και πάλι αυτό που μετράει είναι το τρίποντο. Στο -9 από την κορυφή, με προοπτικές αυτό να γίνει -6.



Off Topic:
O Άγιος Βασίλης φρόντισε να μας κάνει το καλύτερο δώρο…
Image

Image

Τετάρτη 28/12/2022

Stoiximan Super League,16η Αγωνιστική (εξ αναβολής),”Απόστολος Νικολαϊδης”

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0

Σκόρερ - 6’ Magnusson,12’ Ιωαννίδης

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Schenkeveld (71’ Κουλιεράκης),Magnusson,Βαγιαννίδης,Ruben Perez (71’ Cokaj),Bernard,Κουρμπέλης,Aitor (71’ Verbic),Palacios (45’ Cerin), Ιωαννίδης

Με βαθμό 9.60/10 στην εβδομαδιαία αναφορά της προπόνησης ο Ιωαννίδης πήρε αμέσως τη φανέλα του βασικού. Και δεν με απογοήτευσε καθόλου. Έκανε το 2-0 με συνοπτικές διαδικασίες και στην συνέχεια παίζαμε στο ρελαντί. 2/2 στα ματς που χρωστούσαμε και πλέον μπαίνουμε δυναμικά στην κούρσα κατάκτησης του τίτλου. Ο Ιανουάριος θα είναι κρίσιμος.


Βαθμολογία

Image
Τα παιχνίδια του Ιανουαρίου

:arrow: 1/1 - Stoiximan Super League (17η) - Αστέρας Τρίπολης (”Απόστολος Νικολαϊδης”)
:arrow: 7/1 - Stoiximan Super League (18η) - Ιωνικός (”Απόστολος Νικολαϊδης”)
:arrow: 11/1 - Novibet Κύπελλο Ελλάδας (Φάση των 16,2ος Αγώνας) - Ηρακλής Λάρισας (”Απόστολος Νικολαϊδης”)
:arrow: 15/1 - Stoiximan Super League (19η) - Λαμία ("Αθανάσιος Διάκος")
:arrow: 22/1 - Stoiximan Super League (20η) - ΠΑΣ Γιάννινα (”Απόστολος Νικολαϊδης”)
:arrow: 28/1 - Stoiximan Super League (21η) - Ατρόμητος ("Άγγελος Ράμφος")
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time


Off Topic:
Πλέον είμαστε όλοι “16αρηδες”. Κανείς δεν χρωστάει ούτε ένα παιχνίδι και πάμε με το γκάζι πατημένο προς το φινάλε της κανονικής περιόδου. Φαινομενικά οι διεκδικητές του πρωταθλήματος είναι τρεις. Η ΑΕΚ,ο ΠΑΟΚ και εμείς. Πέντε βαθμούς πίσω από μας βρίσκεται ο Ολυμπιακός, τον οποίο κανείς δεν πρέπει να τον ξεγράψει.

Για άλλη μια φορά θα πω το κλασικό κλισέ. Την μπάλα χαμηλά. Ξέρω πως αυτό δεν ταιριάζει σε μια ομάδα η οποία ήταν μαθημένη στο να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά όταν έχεις συνηθίσει στην μετριότητα επί έξι χρόνια, θέλει βήμα βήμα η δουλειά.

Image
Κυριακή 1/1/2023

Stoiximan Super League,17η Αγωνιστική,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 3-1

Σύνθεση - Brignoli,Juankar (68’ Ganea),Schenkeveld,Magnusson,Βαγιαννίδης (60’ Κώτσιρας),Ruben Perez (60 Cokaj),Κουρμπέλης (68΄ Cerin),Bernard,Aitor,Palacios,Sporar (75’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 20’ Sporar,46’ Aitor,83’ Cokaj

Τα είχε όλα αυτός ο αγώνας. Ξυλίκι,κάρτα μέχρι θάνατο αλλά και πολλά γκολ. Μπήκαμε με τον καλύτερο τρόπο στο 2023 και αποδείξαμε σε όλους πως η οι καλές εμφανίσεις στην προετοιμασία δεν ήταν ένα πυροτέχνημα που έσκασε στον αέρα. Τα κεφάλια κάτω και σκληρή δουλειά, γιατί έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας.

ΥΓ: Αν δεν ανανεώσει ο Ruben Perez (θέλει να εξετάσει τις επιλογές του μετά τη λήξη του συμβολαίου του, κοιτά διακριτικά η Monza),μάλλον βλέπω τον Cokaj να παίρνει το χρίσμα. Είναι η δεύτερη φορά που οι ρουκέτες του βρίσκουν δίχτυα…

Δύο ημέρες μετά,ανακοινώθηκε η παραχώρηση του Facundo Sanchez στην Banfield. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στα δύσκολα χρόνια που πέρασε ο Παναθηναϊκός, του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Image Image
Σάββατο 7/1/2023

Stoiximan Super League,18η Αγωνιστική,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-Ιωνικός 3-2

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Schenkeveld (64’ Κουλιεράκης),Magnusson,Κώτσιρας (82’ Βαγιαννίδης),Ruben Perez (64’ Cokaj),Bernard (64’ Cerin),Κουρμπέλης,Aitor,Palacios,Ιωαννίδης

Σκόρερ - 37’ Aitor,43’,47’ Ιωαννίδης

Ακόμα δεν τα έχουμε δει όλα. Ο Brignoli έκανε ασιστ στον Ιωαννίδη! Απίστευτο και όμως αληθινό. Παραλίγο βέβαια να τα δούμε κωλυόμενα στο τέλος, όταν οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 3-0,3-2 σε επτά λεπτά (86,90+3’),αλλά δεν είχαν το περιθώριο να ισοφαρίσουν. Προχωράμε.

Δυστυχώς ο Aitor ζήτησε να φύγει για μεγαλύτερη ομάδα. Οπότε θα πρέπει να αρχίσουμε να ξεσκονίζουμε από τώρα τα κιτάπια μας για αξιόλογες περιπτώσεις σαν και του Ισπανού.

Image
Τετάρτη 11/1/2023

Novibet Κύπελλο Ελλάδας,Φάση των 16,2ος Αγώνας,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-Ηρακλής Λάρισας 6-1 (συν.σκορ 9-1)

Σύνθεση - Lodygin,Ganea (72’ Juankar),Κουλιεράκης,Schenkeveld,Βαγιαννίδης (72’ Κώτσιρας),Cokaj,Cerin (63’ Bernard),Trouillet (63’ Κουρμπέλης),Verbic,Xavier,Ιωαννίδης (63’ Bilal Mazhar)

Σκόρερ - 9’,56’ Iωαννίδης, 28’,51’ Verbic,34’ Cerin (πέναλτι),90+1’ Bilal Mazhar

Διαδικαστικού χαρακτήρα το ματς, του τύπου να γίνει απλά για να γίνει. Ξανά εκτεταμένο rotation και σκόραραν όλοι. Είχαμε τα φόντα και για μεγαλύτερο σκορ από αυτό, αλλά είπαμε να σταματήσουμε από ένα σημείο και έπειτα. Πανηγυρικά, στα προημιτελικά, όπου σε δύο μέρες θα μάθουμε αντίπαλο.



Off Topic:
Πέσαμε στα μαλακά και στα προημιτελικά…
Image
Ο Ruben Perez θα ενταχθεί στην Dijon το προσεχές καλοκαίρι. Για τον αντικαταστάτη του είμαι ανάμεσα σε παίκτη που θα κάνει αίσθηση και κάποιον που επιθυμεί διακαώς να γυρίσει στον Παναθηναϊκό.

Image Image
Κυριακή 15/1/2023

Stoiximan Super League,19η Αγωνιστική,”Αθανάσιος Διάκος”

Λάμια-Παναθηναϊκός 2-4

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Schenkeveld,Magnusson (74’ Κουλιεράκης),Κώτσιρας (81’ Βαγιαννίδης),Ruben Perez,Κουρμπέλης (61’ Cerin),Bernard,Aitor,Palacios,Sporar (74’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 3’ Sporar,18’ Bernard,40’ Κουρμπέλης,87’ Aitor

Το νικηφόρο σερί συνεχίζεται και την τελική αυτό είναι που μετράει. Σπάσαμε την “γραμμή Μαζινό” της Λαμίας τέσσερις φορές και η ψυχολογία μας είναι στα ύψη. Ορισμένα μικρά λάθη τα οποία έφεραν τη Λαμία στα δύο γκολ, διαμόρφωσαν κατά μεγάλο ποσοστό την αρχική ενδεκάδα για το πρώτο ματς με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το γήπεδο της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ (1-3). Αυτό σε συνδυασμό με το διπλό στη Λαμία μας φέρνει στην δεύτερη θέση στο -6 από την ΑΕΚ, και μπορεί να γίνει -3 καθώς έπεται το παιχνίδι του Β΄Γύρου…



[img]https://i.imgur.com/0Jz4JwJ.png[/img]


Novibet Κύπελλο Ελλάδας,Προημιτελικά 1ος Αγώνας,”Γήπεδο Παναιτωλικού”

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-4

Σύνθεση - Lodygin,Ganea,Κουλιεράκης,Magnusson,Kώτσιρας,Ruben Perez (45’ Cokaj),Κουρμπέλης,Cerin (45’ Bernard),Aitor,Palacios,Ιωαννίδης

Σκόρερ - 51’,80’ Ιωαννίδης,63’ Aitor,65’ Bernard

Με περιορισμένο rotation αυτή τη φορά, είμασταν σαν τον ντόκτορ Τζέκυλ και τον μίστερ Χάιντ. Στο πρώτο ημίχρονο ναι μεν είχαμε τελικές, αλλά δεν πετυχαίναμε βαλσαμωμένο πουλί. Στο δεύτερο, όταν μπήκαν και τα βαριά πυροβολικά στο κέντρο καθαρίσαμε μπαμ-μπαμ μέσα σε 15 λεπτά. Κι αν ο Lodygin δεν έκανε την έξοδο του Μεσολογγίου στο τέλος η νίκη θα ήταν καθαρή.


[img]https://i.imgur.com/IvAt8FE.png[/img]


Κυριακή 22/1/2023

Stoiximan Super League,20η Αγωνιστική,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Σύνθεση - Lodygin,Juankar (68’ Ganea),Κουλιεράκης,Magnusson,Κώτσιρας,Ruben Perez (68’ Cokaj),Bernard,Κουρμπέλης,Verbic,Palacios,Sporar

Σκόρερ - 7’ Palacios,52’ Verbic,77’ Ganea

Και εμείς, αλλά και ο ΠΑΣ καιγόντουσαν για βαθμούς, ωστόσο εμείς ευτυχήσαμε να πάρουμε το τρίποντο. Όταν “ξοφλήσαμε” και τα εξ αναβολής ματς, είχα βάλει στόχο ένα 10/10 μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, προκειμένου να είμαστε κοντά στην κορυφή.

Ο Άρης μας έκανε την χάρη και άφησε στάσιμο τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου, οπότε έχουμε και μαξιλαράκι ασφαλείας σε ενδεχόμενη γκέλα. Θα πω πάλι το κλασικό κλισεδιάρικο, αλλά χαμηλά την μπάλα…



[img]https://i.imgur.com/0Jz4JwJ.png[/img]


Τετάρτη 25/1/2023

Novibet Κύπελλο Ελλάδας,Προημιτελικά 2ος Αγώνας,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1 (συν.σκορ 7-2)

Σύνθεση - Brignoli,Ganea,Schenkeveld*,Κουλιεράκης,Κώτσιρας (72’ Βαγιαννίδης),Ruben Perez,Bernard,Κουρμπέλης (72’ Trouillet),Verbic (12’ Aitor),Palacios,Sporar (55’ Ιωαννίδης)

*Αποχώρησε τραυματίας στο 72’

Σκόρερ - 23,32’ Aitor,81’ Palacios

Η υπόθεση πρόκριση είχε καθαρίσει από το Αγρίνιο και απλά κατεβήκαμε στη Λεωφόρο για να το τελειώσουμε. Τουλάχιστον στο FM o Aitor αποδεικνύεται δεινός σκόρερ και ελπίζω η υπόθεση της ανανέωσης του να έχει αίσιο τέλος.

Ελπίζω και εύχομαι καλό τέλος να έχει και ο τραυματισμός του Schenkeveld. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό στο γόνατο. Μακάρι να μην είναι χιαστοί…


[offtopic]Τελικά ήταν διάταση πλαγίων συνδέσμων. Θεωρητικά χάνει το υπόλοιπο της κανονικής περιόδου και “τρέχει” για τα play-off. Ο τραυματισμός του Ολλανδού στόπερ καθιστά άμεση την ανάγκη μονιμοποίησης του Κώστα Κουλιεράκη…[/offtopic]


[img]https://i.imgur.com/sDWiRvA.jpg[/img]


[img]https://i.imgur.com/IvAt8FE.png[/img]


Σάββατο 28/1/2023

Stoiximan Super League,21η Αγωνιστική,”Άγγελος Ράμφος”

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-4


Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Κουλιεράκης,Magnusson,Κώτσιρας (76’ Βαγιαννίδης),Ruben Perez (52’ Cokaj),Κουρμπέλης,Bernard (65’ Cerin),Aitor,Palacios,Sporar (76’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 13’ Aitor,53’ Magnusson,59’ Sporar,76’ Palacios

Καημό το έχω ένα παιχνίδι να το κερδίσουμε και να μην φάμε γκολ στα χασομέρια η γενικά. Έστω για να έχω να λέω κέρδισα ένα παιχνίδι χωρίς να φάω γκολ. Τέλος πάντων. 7/7 από την επανέναρξη του πρωταθλήματος και πλέον είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ πως θα κάνουμε την ανατροπή. Εκτός των άλλων είμαστε και μαθηματικά στα play-off του πρωταθλήματος.


Η τελευταία μέρα των μεταγραφών μας επεφύλασσε δύο ειδήσεις. Μια κακή και μια καλή

[offtopic]Η κακή…[/offtopic]


[img]https://i.imgur.com/NsMbSEd.jpg[/img]


Και η καλή είναι η μονιμοποίηση του Κώστα Κουλιεράκη, θα αποτελέσει και επίσημα παίκτη της ομάδας μας από το καλοκαίρι.


Για το τέλος σας κράτησα τον αντίπαλο μας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Το άλλο ζευγάρι είναι ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός


[img]https://i.imgur.com/WyH4gEH.jpg[/img]



Βαθμολογία


[img]https://i.imgur.com/7LwABye.jpg[/img]



Τα παιχνίδια του Φεβρουαρίου

:arrow: 8/2 - Novibet Κύπελλο Ελλάδας (Ημιτελικά,1ος Αγώνας) - Άρης (”Απόστολος Νικολαΐδης”)
:arrow: 12/2 - Stoiximan Super League (22η) - ΠΑΟΚ (”Απόστολος Νικολαΐδης”)
:arrow: 18/2 - Stoiximan Super League (23η) - ΑΕΚ ("ΟΑΚΑ")
:arrow: 26/2 - Stoiximan Super League (24η) - ΟΦΗ (”Απόστολος Νικολαΐδης”)
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time


Off Topic:
Δεν ξέρω τι φάση έχει παιχτεί με τα screenshot και δεν εμφανίζει κάποια αλλά τέλος πάντων προχωράμε…

Όταν άλλαξα κάποιες οδηγίες και το mentality διατηρώντας στην ουσία το ίδιο σύστημα,δεν φανταζόμουν ότι από 7-5-2 θα φτάναμε στο 14-5-2 και σε απόσταση αναπνοής από την ΑΕΚ. Είμαι πλέον απολύτως πεπεισμένος ότι θα κάνουμε την ανατροπή και στο τέλος θα είμαστε εμείς οι πρωταθλητές.

Στα αρνητικά, θα χάσουμε κοψοχρονιά τον καλύτερο μας παίκτη, τον Aitor. Λίγες ώρες πριν την οριστική συμφωνία με την Getafe, του είχαμε κάνει πρόταση με απολαβές 400.000 ευρώ παραπάνω από αυτά που του προσέφεραν οι Ισπανοί (1,5 μύριο εμείς, υπέγραψε με 1,1). Τελικά προτίμησε αυτούς και όχι εμάς. Πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από αμυντικό χαφ θα πρέπει να ψάξουμε και αριστερό εξτρεμ.
Image
Τετάρτη 8/2/2023

Novibet Κύπελλο Ελλάδας,Ημιτελικά 1ος Αγώνας,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-Άρης 3-2

Σύνθεση - Brignoli,Ganea,Magnusson,Κουλιεράκης,Βαγιαννίδης,Cokaj,Κουρμπέλης,Bernard (60’ Cerin),Aitor,Palacios,Sporar (72’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 16’,54 Aitor,72’ Ιωαννίδης

Με άμυνα ανάγκης (Schenkeveld και Κώτσιρας τραυματίες,Juankar τιμωρημένος), καταφέραμε να πάρουμε έστω και ένα ισχνό προβάδισμα για τον επαναληπτικό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Είμαστε 90 ή 120 λεπτά μακριά από έναν ακόμα τελικό και πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας.

Off Topic:
Για τον αντικαταστάτη του Aitor, κάναμε μια πρώτη διερευνητική επαφή για τον διεθνή Ιταλό εξτρέμ Stephan El Shaarawy. Ο λόγος για τον οποίο δεν προχώρησε η υπόθεση του, είναι γιατί ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης (Bernard) αμείβεται με 1,5 εκατομμύριο και όπως καταλαβαίνετε θα δημιουργηθούν τριγμοί στα αποδυτήρια.

Στην ανάγκη αν δεν βρεθει κάποιος, το χρίσμα θα πάρει ο Benjamin Verbic.

Off Topic:
Breaking News…
Ήρθαμε σε συμφωνία με τον Γιάννη Παπανικολάου, ο οποίος θα καλύψει το κενό του Ruben Perez που θα αποχωρήσει ελεύθερος το καλοκαίρι. Οι απολαβές του ανέρχονται στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, κάτι που τον κάνει τον τρίτο πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του ρόστερ. Το συμβόλαιο του θα είναι τριετές.

Η μεταγραφή έγινε με το σκεπτικό ότι υπάρχει έλλειψη σε γηγενείς ποδοσφαιριστές. Οι άλλοι τρεις στόχοι ήταν ο Zeca,o Μανώλης Σιώπης και ο Sebastien Βασιλειάδης.

Image Image
Κυριακή 12/2/2023

Stoiximan Super League,22η Αγωνιστική,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-1

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Sarlija,Magnusson,Κώτσιρας,Ruben Perez (59’ Cokaj),Bernard (72’ Cerin),Κουρμπέλης (59’ Trouillet),Aitor (72’ Verbic),Palacios,Sporar (45’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ: -

Κρίμα κι άδικο…

19 τελικές εμείς, 9 στην εστία, αλλά ο Kotarski να τα πιάνει όλα και ο ΠΑΟΚ, με μόλις τρεις τελικές εντός εστίας (η μια ήταν το γκολ), να καθαρίζει το ματς. Κάναμε μια ήττα στο χειρότερο δυνατό σημείο, την ώρα που η ΑΕΚ χρωστάει το εξ αναβολής ματς με τον Άρη. Πρέπει οπωσδήποτε να την νικήσουμε για να μείνει η διαφορά έστω στους 6.

Οι πρόσφατες εμφανίσεις του Φώτη Ιωαννίδη δεν έμειναν χωρίς επιβράβευση. Για αρχή θα παραμείνει στην ομάδα μας μέχρι το 2025. Στην συνέχεια θα κληθεί και στην εθνική Ελλάδας.

Image
Off Topic:
Στο εξ αναβολής ματς της ΑΕΚ με τον Άρη, η “Ένωση” τον συνέτριψε με 4-0 και χατ-τρικ του Araujo. Πλέον είμαστε στο -9 και επιβάλλεται η νίκη, ούτε καν ισοπαλία…

Image
Σάββατο 18/2/2023

Stoiximan Super League,23η Αγωνιστική,”ΟΑΚΑ”

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1

Σύνθεση - Brignoli,Juankar (45’ Ganea),Κουλιεράκης,Magnusson,Κώτσιρας,Ruben Perez (87’ Cokaj),Bernard,Κουρμπέλης,Verbic (45’ Aitor),Palacios,Ιωαννίδης (66’ Sporar)

Σκόρερ - 87’ Bernard

Από το ολότελα καλή και η παναγιώταινα. Πήραμε ένα υπερπολύτιμο βαθμό, ο οποίος διατηρεί την διαφορά από την ΑΕΚ σε μονοψήφια νούμερα. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε και μας αποκαθήλωσε προσωρινά από την δεύτερη θέση.

Image
Κυριακή 26/2/2023

Stoiximan Super League,24η Αγωνιστική,”Απόστολος Νικολαϊδης”

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 5-2

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Magnusson,Κουλιεράκης,Κώτσιρας (73’ Βαγιαννίδης),Ruben Perez,Κουρμπέλης (62’ Cokaj),Bernard,Aitor (73’ Verbic),Palacios,Ιωαννίδης

Σκόρερ - 22’,43’,50’,66’ Ιωαννίδης,90+3’ Verbic

Με λίγα λόγια Φώτης is on fire! Το παλικάρι ρίχνει τρελή δουλειά στην προπόνηση και με δικαιώνει κάθε μέρα. Αξίζει κάθε ευρώ από το νέο του συμβόλαιο. Αλλά και πάλι τελειώσαμε αγώνα χωρίς να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Έχω αρχίσει και υποψιάζομαι ότι είναι bug.

Την ίδια ώρα...

Ιωνικός-ΑΕΚ 1-2
Λαμία-ΠΑΟΚ 3-1

Πράγμα που σημαίνει πως ανακτήσαμε την δεύτερη θέση και η διαφορά παραμένει στους 9.


Βαθμολογία

Image
Τα παιχνίδια του Μαρτίου (εκκρεμεί το πρόγραμμα των play-off)

:arrow: 1/3 - Novibet Κύπελλο Ελλάδας (Ημιτελικά,2ος Αγώνας) - Άρης ("Κλεάνθης Βικελίδης")
:arrow: 5/3 - Stoximan Super League (25η) - Παναιτωλικός ("Στάδιο Παναιτωλικού")
:arrow: 12/3 - Stoixman Super League (26η) - Λεβαδειακός (”Απόστολος Νικολαϊδης”)
:arrow: 18/3 ή 19/3 - Stoximan Super League (27η - 1η αγωνιστική Play-Off) - Εκκρεμεί ο αντίπαλος
:arrow: 25/3 - Euro 2024 Qualifiers (1η) - Κόσοβο ("Γ.Καραϊσκάκης")
:arrow: 28/3 - Euro 2024 Qualifiers (2η) - Σαν Μαρίνο ("San Marino Stadium")
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time


Off Topic:
Ας πάμε λίγο πίσω. Όχι πολύ, μόνο τρεις μήνες. Τότε που ο Παναθηναϊκός, βρισκόταν στο 7-5-2 στο πρωτάθλημα. Στο μυαλό μου είχα να κάνω ένα 10/10, κι αν όχι το απόλυτο, να μην χάναμε εύκολα βαθμούς. Η καρδάρα με το γάλα ήταν γεμάτη μέχρι πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο οποίο θα κρινόντουσαν τα πάντα. Και με μια ισοπαλία την κλωτσήσαμε, σαν βολέ του Νικοπολίδη…

Αυτό το 9 δεν μου κάθεται καθόλου καλά. Αλλά σε κάθε περίπτωση, το DNA αυτής της ομάδας είναι να παλεύει. Και θα το κάνουμε, αυτό το υπόσχομαι. Ο Ιωαννίδης πετάει φωτιές και περιμένω πολλά από αυτόν. Όχι δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση τον Sporar. Σε αυτά τα 12 παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε θα δώσουμε το 110%.

Μεταγραφικά, έχω ήδη αρχίσει να κάνω τις πρώτες μου σκέψεις. Θέλουμε τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ενδεκαδάτους παίκτες, και άλλαγμα σχεδόν όλος ο πάγκος. Δεν νοείται να παίξω προκριματικά CL ή ομίλους και να έχω αλλαγή του Magnusson τον Sarlija. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στους Έλληνες μιας και η UEFA είναι αδιάλλακτη σε αυτό…
Image

Τετάρτη 1/3/2023

Novibet Κύπελλο Ελλάδας,Ημιτελικά 2ος Αγώνας,”Κλεάνθης Βικελίδης”

Άρης-Παναθηναϊκός 1-3 (συν.σκορ 6-3)

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Magnusson,Κουλιεράκης,Κώτσιρας,Ruben Perez,Κουρμπέλης,Bernard (60' Cerin),Aitor,Palacios,Ιωαννίδης (60' Sporar)

Σκόρερ - 35,90+1’ Aitor,78’ Sporar

Είμαστε πανηγυρικά στον τελικό. Και φέτος θα υπερασπιστούμε τον τίτλο που κατακτήσαμε πέρσι. Ευελπιστώ να είναι ντάμπλ, αλλά σε αυτό ας είμαστε λίγο προσγειωμένοι στην γη. Αντίπαλος μας, θα είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος πάλεψε μέχρις εσχάτων με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Φυσικά θα ανέβει σε ξεχωριστό ποστ.

Image
Κυριακή 5/3/2023

Stoiximan Super League,25η Αγωνιστική,”Στάδιο Παναιτωλικού”

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-4

Σύνθεση - Brignoli,Juankar (67’ Ganea),Magnusson,Κουλιεράκης,Κώτσιρας,Ruben Perez,Kουρμπέλης (67’ Trouillet),Bernard,Aitor (19’ Verbic)*,Palacios,Sporar

Σκόρερ - 11’,56’,88’ Sporar,13’ Bernard

Από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι και το τελευταίο δεν απειληθήκαμε καθόλου. Άψογες συνεργασίες στο χορτάρι, που έλυσαν σχετικά γρήγορα τα πόδια του Sporar. Για μεγάλο χρονικό διάστημα τα νέα από το ΟΑΚΑ ήταν ευχάριστα αλλά…

Την ίδια ώρα

ΑΕΚ-Λαμία 2-2
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

Η Λαμία πήγε να κάνει το 2/2 με τους δικεφάλους και όλα έδειχναν ότι η διαφορά θα έπεφτε στους 6. Αλλά στο τελευταίο τέταρτο μίλησαν οι κλάσεις των Moukoudi και Jonsson και έσωσαν την παρτίδα. Και αν δεν έχανε και το πέναλτι ο Van Veert, το +9 θα είχε μείνει…

Image
Κυριακή 12/3/2023

Stoiximan Super League,26η Αγωνιστική,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 5-2

Σύνθεση - Brignoli,Juankar (73’ Ganea),Magnusson,Schenkeveld,Κώτσιρας,Ruben Perez,Κουρμπέλης,Bernard,Aitor,Palacios,Sporar

Σκόρερ - 30’,37’ Sporar,57’ Magnusson,66’ Schenkeveld,90+1’ Palacios

Επιτέλους νιώσαμε ξανά πως είναι να χτίζεις σερί νικών. Ένα σερί που αποκτά ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που ξέρεις πως ο βασικός διεκδικητής (ΑΕΚ) έχει αρχίσει να χάνει βαθμούς. Μόνο που εδώ δεν μας έκανε την χάρη. Ξεκινάμε την κούρσα των play-off με την διαφορά να διαμορφώνεται στους 7 βαθμούς. Δύσκολο να ανατραπεί αλλά όχι ακατόρθωτο.

Την ίδια ώρα…

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 4-0
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 1-2 (Σε μας κύριε Gacinovic ούτε γκολ… σε αυτούς αβέρτα…)

Κάπως έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου…

Image

Η αποστολή της εθνικής Ελλάδας για τις αναμετρήσεις με Κόσοβο και Σαν Μαρίνο για τα προκριματικά του UEFA Euro 2024


Image
Off Topic:
Breaking News…
Κλείσαμε άλλη μια τρύπα στο ρόστερ, αυτή του δεξιού μπακ. Ο εκλεκτός είναι ο Μανώλης Σάλιακας ο οποίος θα ενταχθεί στην ομάδα μας όταν τελειώσει η σεζόν. Θα φοράει την φανέλα με το τριφύλλι ως το 2026, ενώ οι απολαβές του αγγίζουν τις 730.000 ευρώ. Μια αρκετά καλή προσθήκη που θα τονώσει το ελληνικό στοιχείο.

Image Image
Σάββατο 25/3/2023

UEFA Euro 2024 Qualifiers,10ος Όμιλος,1η Αγωνιστική,”Γ.Καραϊσκάκης”

Ελλάδα-Κόσοβο 5-1

Σύνθεση - Βλαχοδήμος,Τσιμίκας,Μαυροπάνος,Χατζηδιάκος,Baldock (64’ Ρότα),Σιώπης (75’ Αλεξανδρόπουλος),Κουρμπέλης,Μπακασέτας,Τζόλης,Πέλκας (75’ Φούντας),Ιωαννίδης

Σκόρερ - 11’ Τζόλης,26’,55’ Μπακασέτας,33’,89’ Ιωαννίδης

Πρεμιέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αν μη τι άλλο το καλύτερο ντεμπούτο για τον Ιωαννίδη, ο οποίος πήρε το χρίσμα στην εθνική Ελλάδας. Στην τελική παίζεις με το Κόσοβο, και τέτοια παιχνίδια επιβάλλεται να τα καθαρίζεις. Προχωράμε


Image
Τρίτη 28/3/2023

UEFA Euro 2024 Qualifiers,2η Αγωνιστική,”San Marino Stadium”

Σαν Μαρίνο-Ελλάδα 0-3

Σύνθεση - Βλαχοδήμος,Κυριακόπουλος,Κουλιεράκης,Χατζηδιάκος (45’ Παπασταθόπουλος),Ρότα,Σιώπης,Μπουχαλάκης,Μπακασέτας (68’ Μάνταλος),Παυλίδης,Φούντας,Δουβίκας (68’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 6’ Κυριακόπουλος,24’ Χατζηδιάκος,81’ Ιωαννίδης

Ξέραμε από την αρχή ότι δεν θα συναντούσαμε ιδιαίτερη δυσκολία σε αυτό το ματς οπότε το rotation ήταν μονόδρομος. Πέρα από το τρίποντο κρατάω τον κεραυνό του Κυριακόπουλου, που πραγματικά εαν μπορούσαν να τρυπήσουν τα δίχτυα θα είχε ήδη γίνει ασυζητητί.


Κάπως έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία μετά από δύο αγωνιστικές…

Image

Τα παιχνίδια του Απριλίου

:arrow: 2/4 - Stoiximan Super League (27η - 1η Play-Off) - Λεβαδειακός (”Απόστολος Νικολαΐδης”)
:arrow: 5/4 - Stoiximan Super League (28η - 2η Play-Off) - Άρης (”Απόστολος Νικολαΐδης”)
:arrow: 9/4 - Stoiximan Super League (29η - 3η Play-Off) - Ολυμπιακός ("Γ.Καραϊσκάκης")
:arrow: 12/4 - Stoiximan Super League (30η - 4η Play-Off) - ΠΑΟΚ (”Απόστολος Νικολαΐδης”)
:arrow: 16/4 - Stoiximan Super League (31η - 5η Play-Off) - AEK ("OAKA")
:arrow: 23/4 - Stoiximan Super League (32η - 6η Play-Off) - AEK (”Απόστολος Νικολαΐδης”)
:arrow: 26/4 - Stoiximan Super League (33η - 7η Play-Off) - Λεβαδειακός ("Λάμπρος Κατσώνης")
:arrow: 30/4 - Stoiximan Super League (34η - 8η Play-Off) - Άρης ("Κλεάνθης Βικελίδης")
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time


Off Topic:
Τα ψέματα τελείωσαν. Απομένουν 10 τελικοί και μια διαφορά 7 βαθμών που πρέπει να ανατραπεί. Διότι πέραν του Λεβαδειακού (άντε και του Άρη) με τους υπόλοιπους η ΑΕΚ θα χάσει σίγουρα βαθμούς. Γιατί κάθε παιχνίδι είναι ντέρμπι. Είμαστε κοντά σε κάτι για το οποίο περιμέναμε με ολύμπια υπομονή 13 χρόνια.

Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι ότι θα δώσουμε 8 παιχνίδια σε 28 ημέρες. Θα αντέξουν στην πίεση; Ή θα πέσουν και το γκντουπ που θα κάνουν θα είναι μεγάλο; Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τη φαρέτρα θα βγουν και παίκτες που μέχρι πρότινος δεν τους χρησιμοποιούσα. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω τους ικανούς.

Μεταγραφικά έχουν κλείσει οι δύο από τις τρεις τρύπες του ρόστερ. Αυτή του δεξιού μπακ και του αμυντικού χαφ. Για την θέση του αριστερού εξτρεμ αμφιταλαντεύομαι. Διότι ο Verbic, έχει παίξει σε ομάδες που στο παρελθόν έχουν παίξει στο Champions League. Σκέφτομαι να του δώσω μια ευκαιρία του χρόνου. Θα δείξει.
Image

Κυριακή 2/4/2023

Stoiximan Super League,27η Αγωνιστική (1η Play-Off),”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-1

Σύνθεση - Brignoli,Ganea,Magnusson,Κουλιεράκης,Κώτσιρας,Ruben Perez (62’ Cokaj),Κουρμπέλης,Bernard,Aitor (62’ Verbic),Palacios,Ιωαννίδης

Σκόρερ - 6’,72 Κουλιεράκης,16’ Palacios

Όταν σε παιχνίδι με (θεωρητικά) αδιάφορο αντίπαλο καθαρίζει με δύο γκολ το στόπερ σου, μάλλον κάτι κάνουμε καλά. Εξαιρετικός Ιωαννίδης, που μπορεί να μην σκόραρε αλλά έκανε όλα τα υπόλοιπα, μεταξύ άλλων και την ασίστ στον Palacios για το 2-0.

Στο ματς που μας καίει η ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Zuber, πήρε το διπλό στο “Κλεάνθης Βικελίδης” κόντρα στον Άρη με 2-0. Η διαφορά παραμένει στους 7.


Image
Τετάρτη 5/4/2023

Stoiximan Super League,28η Αγωνιστική (2η Play-Off),”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-Άρης 6-1

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Magnusson,Schenkeveld,Κώτσιρας,Ruben Perez,Κουρμπέλης (61’ Trouillet),Aitor,Palacios,Sporar

Σκόρερ - 2’ Ruben Perez,33’ (πέναλτι),49’,53’ (πέναλτι) Aitor,38’ Κουρμπέλης,41’ Palacios,

Ένα έχω μόνο να πω. Έκαναν το λάθος να ισοφαρίσουν. Το τελικό σκορ τα λέει όλα κι ας μας καταλόγισαν δύο πέναλτι…

Η ΑΕΚ μοιάζει ακατανίκητη. Νίκησε και τον Ολυμπιακό… (2-0)


Image

Κυριακή 9/4/2023

Stoiximan Super League,29η Αγωνιστική (3η Play-Off),”Γ.Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1

Σύνθεση - Brignoli,Ganea,Magnusson (74’ Κουλιεράκης),Schenkeveld,Βαγιαννίδης,Cokaj,Bernard,Κουρμπέλης,
Verbic (60’ Aitor),Palacios (60’ Xavier),Sporar (45’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 83’ Κουλιεράκης

Έχοντας τρεις βασικούς εκτός λόγω καρτών (Juankar,Κώτσιρας,Ruben Perez), και πάλι καλά να λέμε. Όπως λέει κι ο λαός μάζευε και ας είναι ρώγες. Κάτι μου λέει ότι τον Κουλιεράκη θα τον πουλήσουμε πανάκριβα. Ήδη η ανώτατη αξία του είναι στα 8 μύρια…

Το ντέρμπι δικεφάλων βάφτηκε κιτρινόμαυρο (1-3). Με 2/2 κόντρα στην ΑΕΚ αυτό το -9 μπορεί να γίνει -3. Προχωράμε


Image

Τετάρτη 12/4/2023

Stoiximan Super League,30η Αγωνιστική (4η Play-Off),”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-0

Σύνθεση - Brignoli,Juankar (83’ Ganea),Schenkeveld,Magnusson,Κώτσιρας,Cokaj,Κουρμπέλης,Bernard (83’ Cerin),Aitor (83’ Verbic),Palacios,Ιωαννίδης

Σκόρερ - 5’ Bernard,31’ Ιωαννίδης,45+2’,79’ Kουρμπέλης

Αυτό το παιχνίδι έκαιγε περισσότερο εμάς παρά τον ΠΑΟΚ, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παίζει του χρόνου στα προκριματικά του Europa Conference League. Ήμασταν αρκετά σοβαροί και μεστοί, με τον Κουρμπέλη να κάνει πράγματα και θαύματα.

Στο παιχνίδι της έτερης συνδιεκδικήτριας του τίτλου (ΑΕΚ-Λεβαδειακός), οι Βοιωτοί έβαλαν δύσκολα στην ένωση. Μάλιστα ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση προηγούμενοι με 2-1. Το τελικό σκορ έληξε στα επίπεδα του 3-3, με τον Παναγιώτη Λιάγκα να μας κάνει ένα ανέλπιστο δώρο. Τα κεφάλια μέσα και δουλειά!


Image

Κυριακή του Πάσχα 16/4/2023

Stoiximan Super League,31η Αγωνιστική (5η Play-Off),”ΟΑΚΑ”

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0

Σύνθεση - Brignoli,Juankar (45’ Ganea),Κουλιεράκης (76’ Trouillet),Schenkeveld,Κώτσιρας,Cokaj,Bernard,Κουρμπέλης,Aitor,Palacios,Sporar (55’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ: -

Πήγαμε στο ΟΑΚΑ με σκοπό να είμαστε στεγανοί στην άμυνα και να βρούμε την αντεπίθεση που θα μας δώσει το τρίποντο. Πριν καν προλάβουμε να κερδίσουμε μέτρα στο γήπεδο, τρώμε το ένα γκολ πίσω από το άλλο και πριν καν μπει το δεκάλεπτο το σκορ ήταν ήδη 2-0.

Ήρθε μετά και ο Araujo και μας αποτελείωσε…



Off Topic:
Στο ενδιάμεσο των δύο αναμετρήσεων με την Ένωση, ανακοινώθηκε η παραμονή του Δημήτρη Κουρμπέλη στον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Έτσι θα βρίσκεται 9 πλέον χρόνια στην ομάδα.

Image


Off Topic:
Η τετράδα των στόπερ για την σεζόν 2023/24,κλείνει με την προσθήκη του Γιάννη Μιχαηλίδη. Πράγμα που σημαίνει πως Sarlija και Πούγγουρας αναμένεται να αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό στο τέλος της σεζόν. Ίσως αποκτηθεί ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός, κατά πάσα πιθανότητα νεαρός, προκειμένου να πληρούμε τα κριτήρια στο Κύπελλο.

Το συμβόλαιο του θα είναι διετές, με ετήσιες απολαβές 460.000 ευρώ.

Image


Image

Κυριακή 23/4/2023

Stoiximan Super League,32η Αγωνιστική (6η Play-Off),”Απόστολος Νικολαΐδης

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Magnusson,Schenkeveld (60’ Κουλιεράκης),Κώτσιρας,Ruben Perez,Κουρμπέλης,Bernard,Aitor,Palacios,Sporar (45’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 16’ Aitor

Και ξαφνικά, μπήκε και δεύτερο ψηφίο στην μεταξύ μας διαφορά και το -9 έγινε -10. Μαθηματικά έχουμε ελπίδες, οι οποίες ίσως είναι φρούδες λόγω του ότι η ΑΕΚ χάνει δύσκολα ή βρίσκει τον τρόπο να επιστρέφει όταν είναι πίσω στο σκορ.



Image

Τετάρτη 26/4/2023

Stoiximan Super League,33η Αγωνιστική (7η Play-Off),”Λάμπρος Κατσώνης”

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-4

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Magnusson,Schenkeveld,Κώτσιρας,Ruben Perez (72’ Cokaj),Kουρμπέλης,Bernard (58’ Cerin),Aitor,Palacios,Ιωαννίδης (72’ Sporar)

Σκόρερ - 11’ Aitor,27’ Palacios,54’,65’ Ιωαννίδης

Απόλυτοι κυρίαρχοι από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο και φύγαμε με ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο από τη Βοιωτία. ΑΕΚ και Άρης έμειναν στο 1-1, κάτι που σημαίνει ότι πλέον μας χωρίζουν 8 βαθμοί. Μαθηματικά έχουμε ελπίδες, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα αποδειχθούν φρούδες…


Επόμενο κενό προς κάλυψη, αυτό του δεξιού εξτρέμ. Την θέση του Antonio Xavier,αναμένεται να πάρει ο Γιώργος Μασούρας. Ο 29χρονος εξτρεμ υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στις 710.000 ευρώ. Βασικός ανταγωνιστής ήταν η Spezia, στην οποία αγωνίζεται ο Δημήτρης Νικολάου.


Image


Image

Κυριακή 30/4/2023

Stoiximan Super League,34η Αγωνιστική (8η Play-Off),”Κλεάνθης Βικελίδης”

Άρης-Παναθηναϊκός 0-3

Σύνθεση - Brignoli,Juankar (63’ Ganea),Magnusson,Schenkeveld,Κώτσιρας,Ruben Perez (45’ Cokaj),Κουρμπέλης,Bernard (74’ Cerin),Aitor,Palacios,Sporar (74’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 11’,40’ Sporar,74’ Palacios

Πήγαμε στο Χαριλάου για το τρίποντο. Το πήραμε άνετα, με τον Sporar να είναι αλάνθαστος και να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές. Την δουλειά ανέλαβε να τελειώσει ο Palacios και το έκανε με μεγάλη επιτυχία. Στο ματς που μας (ψιλο)έκαιγε η ΑΕΚ με γκολ του Γκατσίνοβιτς πήρε το διπλό κόντρα στον Ολυμπιακό και στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Χωρίς να υπάρχει πλέον κάποιο κίνητρο πάμε να δούμε και τα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό…


Off Topic:
Ο επόμενος παίκτης που πήρε σειρά στο ζήτημα των ανανεώσεων είναι ο Alberto Brignoli. Εκτός των καλών του εμφανίσεων φέτος, έπρεπε με κάποιο τρόπο να μπει φρένο στις ματιές της Levante. Το συμβόλαιο του θα είναι διετές, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται λίγο πάνω από τις 430.000 ευρώ

Image


Image

Κυριακή 7/5/2023

Stoiximan Super League,35η Αγωνιστική (9η Play-Off),”Απόστολος Νικολαΐδης

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Magnusson (60’ Κουλιεριάκης),Schenkeveld,Ruben Perez,Κουρμπέλης,Bernard (60’ Cerin),Aitor (45’ Verbic),Palacios,Sporar

Σκόρερ - 45’ Sporar,71’ Verbic

Από το ντέρμπι των αιωνίων κρατάω την μαχητικότητα που δείξαμε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες μετά το 2-2 για την ανατροπή, αλλά πλέον κρίθηκαν όλα. Βγήκαμε Champions League μετά από 8 χρόνια, και στόχος μας είναι να πάμε τουλάχιστον στα Play-Off, ούτως ώστε να έχουμε εξασφαλισμένη την ευρωπαϊκή μας παρουσία μέχρι τον Δεκέμβριο.

ΥΓ: Οι πιθανότητες να πάρει το χρίσμα ο Verbic, στην θέση του Aitor είναι αρκετές. Θεωρώ πως η εμπειρία του σε Κοπεγχάγη και Ντιναμό Κιέβου θα είναι χρήσιμη. Διότι κάτι μου λέει ότι τα χρήματα που θα έδινα για αριστερό εξτρεμ, θα τα δώσω για άλλη νευραλγική θέση…


Image
Κυριακή 14/5/2023

Stoiximan Super League,36η Αγωνιστική (10η Play-Off),”Γήπεδο Τούμπας”

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-3

Σύνθεση - Brignoli,Juankar,Magnusson,Schenkeveld,Κώτσιρας,Ruben Perez,Κουρμπέλης (73’ Trouillet),Bernard (73’ Cerin),Aitor,Palacios,Ιωαννίδης

Σκόρερ - 36’,74’ Palacios,81’ Ιωαννίδης

Και οι δύο είμασταν αδιάφοροι. Το ματς έγινε απλά για να γίνει και να ολοκληρωθούν τα Play-Off. Απελευθερωμένοι πια από περιττή πίεση, είχαμε ένα άνετο απόγευμα στην Τούμπα, και φύγαμε με το διπλό. Πλέον το μυαλό μας είναι στον τελικό του Κυπέλλου.



Βαθμολογία Play-Off

Image

Βαθμολογία Play-Out


Την θέση του Ιωνικού και του ΠΑΣ Γιάννινα θα πάρει ο Κισσαμικός και η Λάρισα, με τους "Βυσσινί" να επιστρέφουν στα μεγάλα σαλόνια μετά από τρία χρόνια. H ομάδα των Χανίων ανεβαίνει στην Super League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Image

:arrow: Ακολουθει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα είναι το προτελευταίο post για τη φετινή σεζόν...
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time


Off Topic:
Τελικός Κυπέλλου λοιπόν…

Το συναίσθημα του να βρίσκεσαι εκεί το νιώσαμε και πέρσι. Φέτος με το πρωτάθλημα να έχει ήδη χαθεί, είναι διαφορετικά. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να κλείσουμε την σεζόν με τίτλο. Μας είπαν πολλάκις “Πάρτε το πρωτάθλημα δεν το θέλουμε”, και μεις τους το χαρίσαμε. Τα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ ήταν πολύ κομβικά.

Ολυμπιακός


Η πορεία προς τον τελικό


Image

Παίκτης-κλειδί


James Rodriguez

Image

Μαζί με τον Marcelo,αποτέλεσαν τις δύο πιο ηχηρές μεταγραφές στο στρατόπεδο των Πειραιωτών. Τη φετινή σεζόν βρήκε έξι φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, σε 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ έχει και τρεις ασίστ. Η επίδραση του στο παιχνίδι είναι σημαντική, καθώς το ποσοστό των επιτυχημένων πασών του Κολομβιανού χαφ αγγίζει το 90% (87%)!



Παναθηναϊκός


Η πορεία προς τον τελικό


Image

Παίκτης-κλειδί


Aitor Cantalapiedra


Image

Ο Ισπανός εξτρέμ έδωσε συνέχεια στις καταπληκτικές του εμφανίσεις και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία των “Πρασίνων” μέχρι τον τελικό. Είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 21 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο συνολικά. Μάλιστα ο τελικός του Κυπέλλου, θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα του “Τριφυλλιού” καθώς από το προσεχές καλοκαίρι θα διεκδικήσει το όνειρο της παραμονής του στην La Liga, με την φανέλα της Getafe.




Αρχικές ενδεκάδες


Image



ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ


7' - Φάουλ για τον Παναθηναϊκό σε σχετικά καλή θέση. Aitor εκτελεί...

Spoiler: show
O Barragan κερδίζει την μάχη με τον Ruben Perez

Η φάση δεν τελείωσε όμως! Bowler κάνει την κάθετη στον Reabciuk...

Spoiler: show
Διώχνει ο Κώτσιρας

Σέντρα του Κώτσιρα στον Sporar,κάνει την κάθετη στον Κουρμπέλη,σουτάρει...

Spoiler: show
Η μπάλα θα κοντραρει στον Hwang In-Beom και θα καταλήξει κόρνερ

Εκτελεί το κόρνερ ο Juankar...

Spoiler: show
Θα διώξει με κεφαλιά ο Troost-Ekong


11' - Φάουλ από τα αριστερά με τον Viera στην εκτέλεση...

Spoiler: show
Πάει πρώτος στην μπάλα ο Magnusson

Ruben Perez,βλέπει τον Sporar να προωθείται και του κάνει την κάθετη μπαλιά,ανοίγει το παιχνίδι αριστερά στον Aitor που δίνει στον Juankar,σεντράρει...

Spoiler: show
Η μπάλα καταλήγει με δύναμη στο κεφάλι του Barragan

Επαναφέρει την κατοχή για τον Παναθηναϊκό ο Ruben Perez, παίζει το 1-2 με τον Juankar, κάνει ξανά τη σέντρα...

Spoiler: show
Θα ξαναδιώξει ο Barragan


23' - Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό με τον Juankar...

Spoiler: show
Απομακρύνει η άμυνα του Ολυμπιακού

Ruben Perez κάνει συρτή πάσα στον Κουρμπέλη, θα κάνει το σουτ...

Spoiler: show
Πάνω στην Hwang η μπάλα

Φεύγει στην κόντρα ο Κορεάτης χαφ και χωρίς κάποιο στήριγμα δίνει πίσω στον Reabciuk, αλλά τον καταλαβαίνει ο Palacios και παίρνει τη μπάλα. Ο Μολδαβός ακραίος μπακ ανακτά την κατοχή και δίνει στον El-Arabi...

Spoiler: show
O Schenkeveld διαβάζει την φάση και απομακρύνει


26 - Αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, λόγω του τραυματισμού του Schenkeveld. Στην θέση του ο Κουλιεράκης


32' - Πλάγιο με τον Juankar, παίζει το 1-2 με τον Aitor, γίνεται η σέντρα, τσιμπάει την μπάλα ο Ruben Perez, Κουρμπέλης την κεφαλια...

Spoiler: show
ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον Παναθηναϊκό, που ανοίγει το σκορ σε ένα κρίσιμο σημείο. Πανδαιμόνιο σην εξέδρα!

39' - Κουλιεράκης ξεκινάει το build-up από την άμυνα και κάνει μπαλιά 40 μέτρων στον Aitor που πατά περιοχή. Σουτάρει...

Spoiler: show
Αποκρούει με υπερένταση ο Vaclik και στην συνέχεια θα διώξει ο Troost-Ekong

ΤΕΛΟΣ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ


47' - Φάουλ για τον Ολυμπιακό, λίγο πάνω από τη σέντρα, εκτελεί ο Viera...

Spoiler: show
Διώχνει με κεφαλιά ο Κουλιεράκης

Αλλά φεύγει στην αντεπίθεση ο Aitor, δύο με δύο καθώς είναι λίγο πιο μπροστά του ο Sporar, προσπαθεί να σπάσει το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού...
Spoiler: show
Μάταια όμως αφού ο Troost-Ekong έδωσε πίσω στον Vaclik

55' Magnusson, διασπά με κάθετη πάσα την άμυνα των Πειραιωτών, κάνει τη σέντρα ο Juankar...

Spoiler: show
Απομακρύνει ο Ceccaroni

Πάει για το απευθείας σουτ ο Palacios...
Spoiler: show
Αλλά ο Reabciuk θα επηρεάσει την πορεία της μπάλας και είναι κόρνερ για τον Παναθηναϊκό

Juankar, εκτελεί το κόρνερ, σηκώνεται πρώτος για κεφαλιά ο Κουλιεράκης...

Spoiler: show
Η μπάλα θα καταλήξει αρκετά μέτρα έξω από την εστία του Vaclik

Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Στην θέση του Sporar o Ιωαννίδης


59' - Κουλιεράκης δίνει στον Κώτσιρα, σέντραρει στον Ιωαννίδη που κάνει την κεφαλιά...

Spoiler: show
Η μπάλα καταλήγει πάνω από την εστία του Vaclik

63' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στην θέση του Bowler, μπαίνει ο Pep Biel


Βολ πλανέ του Κώτσιρα στον Κουρμπέλη,σουτάρει...

Spoiler: show
Αουτ!!!


63' - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Στην θέση του Bernard, o Cerin


72' - Aitor κλέβει την μπάλα από τον James Rodriguez, πάσα του Cerin στον Ιωαννίδη, περνάει τον Vaclik...

Spoiler: show
Την τελευταία στιγμή προλαβαίνει ο Troost-Ekong και θα διώξει


74' - Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Kike Garcia και Konrad De La Fuente αντικαθιστούν τους El-Arabi και James Rodriguez


76' - Κάνει μια κούρσα ο De La Fuente και περνά σαν σταματημένο τον Cerin, κάνει την κάθετη στον Samassekou, κάνει του σουτ...

Spoiler: show
Αουτ!!


77' - Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Doron Leidner και Pape Cisse αντικαθιστούν τους Reabciuk kai Ceccaroni


79' - Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό. Εκτελεί ο Juankar, θα κάνει την κεφαλιά ο Κουλιεράκης...

Spoiler: show
ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον Παναθηναϊκό. Οι "Πράσινοι" κάνουν το 2-0, με τον Ολυμπιακό να πρέπει να δουλέψει με φουλ τις μηχανές του αν θέλει να παραμείνει ζωντανός


81' - Aitor κάνει τη σέντρα από τα αριστερα, η μπάλα κοντράρει στον Samassekou και πάει στον Κουρμπέλη. Θα κάνει την κεφαλιά...

Spoiler: show
ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον Παναθηναϊκό. Διπλό χτύπημα μέσα σε τρία λεπτά από το "Τριφύλλι" το οποίο σφιχταγκαλιάζει τον τίτλο

86' - Biel, ανεβαίνει από τα δεξιά, μπαίνει στην περιοχή, τσιμπάει την μπάλα...

Spoiler: show
Αουτ!!!!


90+4' - 1-2 ο Cisse με τον Samassekou...


ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ!!!!!! Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2022/23


Image
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time


Off Topic:
Είναι πολύ όμορφο να κλείνει η σεζόν σου με τίτλο. Έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα, αυτό για εμάς ήταν σαν μια λύτρωση. Θα θέλαμε ωστόσο και το πρωτάθλημα αλλά δυστυχώς δεν έκατσε. Όταν άλλαζα οδηγίες και ρόλους στο 4-3-3 τον Δεκέμβριο, είχα στο μυαλό μου ότι αυτό θα ήταν μια γενική αντεπίθεση προς πάσα κατεύθυνση. Αλλά μέσα σε δύο 90λεπτα όλα γκρεμίστηκαν σαν χαρτοπόλεμος.

Κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχω κατασταλάξει στην βασική ενδεκάδα για του χρόνου. Με την απαραίτητη προϋπόθεση, να μην υπάρξει αποχώρηση. Το ρόστερ του χρόνου θα αποτελείται το λιγότερο από 22 παίκτες, για να πάμε σε ένα potential γύρω στους 26-27 παίκτες.

Απομένουν άλλα δύο ματς με Πορτογαλία και Ουκρανία για τα προκριματικά του UEFA Euro 2024. Από το απόλυτο των έξι πόντων περιμένω τέσσερις. Απώτερος σκοπός είναι να μην πετάξουμε εύκολα βαθμούς, προκειμένου στο απευκταίο σενάριο να κυνηγήσουμε την πρόκριση μέσω των μπαράζ.

Το δίδυμο στο αριστερό άκρο της επίθεσης έκλεισε. Δώσαμε τα χέρια με τον Luis Palma του Άρη ο οποίος θα κάνει τα ρεπό του Benjamin Verbic. Ο εξτρεμ από την Ονδούρα υπέγραψε διετές συμβόλαιο και οι συνολικές απολαβές του θα ανέρχονται στις 430.000 ευρώ. Κατ’εμέ είναι και λίγο στοίχημα γιατί δεν έχει παραστάσεις από Ευρώπη, αλλά πιστεύω ότι θα βγει.


Image

Η αποστολή για τις αναμετρήσεις με Πορτογαλία και Ουκρανία για τα προκριματικά του UEFA Euro 2024


Image


Off Topic:
Πάλι μας βλέπω με συμπιεσμένο πρόγραμμα…

Image

Image


Παρασκευή 16/6/2023

UEFA Euro 2024 Qualifiers,Group J,3η Αγωνιστική,”Γ.Καραϊσκάκης”

Ελλάδα-Πορτογαλία 3-2

Σύνθεση - Πασχαλάκης,Κυριακόπουλος,Μαυροπάνος,Χατζηδιάκος,Baldock (77’ Ρότα),Σιώπης (77’ Αλεξανδρόπουλος),Κουρμπέλης,Μπακασέτας (45’ Πέλκας),Τζόλης,Φορτούνης,Παυλίδης

Σκόρερ - 39’,63’,79’ Παυλίδης

Εμείς κατεβήκαμε για το Χ αλλά μάλλον το πειρατικό σαλπάρει για το sequel 20 χρόνια μετά! Μάγκικο 3/3 που αποβάλλει προς ώρας το άγχος, μέχρι να τους αντιμετωπίσουμε στην έδρα τους. Χαμηλά την μπάλα και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Με αυτή τη συνταγή άλλωστε, πήραμε το Euro…

*Ο Τάσος Μπακασέτας υπέστη γύρισμα στο γόνατο και θα είναι εκτός ενόψει Ουκρανίας. Αντικαταστάτης του θα είναι ο νεαρός χαφ Χρήστος Ζαφείρης.



Image


Δευτέρα 19/6/2023

UEFA Euro 2024 Qualifiers,Group J,4η Αγωνιστικη,ΟΑΚΑ


Ελλάδα-Ουκρανία 3-1

Σύνθεση - Πασχαλάκης,Κυριακόπουλος,Κουλιεράκης,Μαυροπάνος,Baldock,Αλεξανδρόπουλος,Κουρμπέλης,Ζαφείρης,Τζόλης,
Πέλκας,Παυλίδης

Σκόρερ - 8’,79’ (πέναλτι) Παυλίδης,14’ Ζαφείρης

Η αλήθεια είναι ότι πήρα το ρίσκο να ξεκινήσω βασικό τον Ζαφείρη και δικαιώθηκα. Απέναντι σε μια ομάδα η οποία πάρκαρε πούλμαν, κατάφερε να ανοίξει διαδρόμους και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα. Βέβαια ανάμεσα σε Πέλκα και Μπακασέτα θα μου είναι αρκετά δύσκολο ποιον να αφήσω έξω…

Στο αγωνιστικό κομμάτι πλην του γκολ απειληθήκαμε ελάχιστα. Είμασταν αποτελεσματικοί στην εστία και μπορούσαμε να βάλουμε και περισσότερα γκολ. Αρκούν και τα τρια αφού το ίδιο αποτέλεσμα δίνει.



Βαθμολογία


Image
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time


Off Topic:
Ένα από τα κλισέ που έχω ακούσει κατα καιρούς, είναι ότι στο ποδόσφαιρο το ταμείο γίνεται στο τέλος. Και για φέτος έφτασε αυτή η ώρα…

Στο πρωτάθλημα περίμενα να τα πάμε καλύτερα. Δεν με πονάει τόσο η δεύτερη θέση, όσο ο τρόπος με τον οποίο χάσαμε το πρωτάθλημα. Προφανώς και δεν θα ρίξω το φταίξιμο σε εξωγενείς παράγοντες. Θα κοιτάξουμε να γίνουμε όσο καλύτεροι γίνεται και του χρόνου να διεκδικήσουμε, κι αν όχι να κατακτήσουμε τον τίτλο. Αυτόν που καρτερούμε 13 ολόκληρα χρόνια.

Η κατάτκηση του Κυπέλλου χρύσωσε το χάπι. Να έχουμε να λέμε δηλαδή ότι ξέρεις τι έκλεισα την σεζόν με τίτλο. Ο θεσμός αυτός εκτός των πέντε μεγάλων, ευνοεί κατά κάποιο τρόπο και τις mid-table ομάδες. Είναι 5-6-7 90λεπτα και όχι ένας μαραθώνιος. Ούτως ή άλλως και εμείς και ο Ολυμπιακός, είχαμε εξασφαλίσει την Ευρωπαϊκή έξοδο. Όπως και να χει προχωράμε…

Και πάμε και στην Ευρώπη. Φτάσαμε μετά από έξι χρόνια σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Έχει σημασία αν αυτοί οι όμιλοι είναι του Europa Conference League; Όχι. Από αυτόν τον τομέα ναι είμαι απογοητευμένος. Να είχα κληρωθεί με τίποτα West Ham,Ουνιόν Βερολίνου κλπ, να πω οκ πάλεψα και έπεσα μαχόμενος. Αλλά να φεύγω με φτωχή συγκομιδή από έναν όμιλο που είχε Maccabi Tel Aviv,Ferencvaros και CSKA Sofia αυτό είναι αποτυχία. Η σύνοψη σε δύο λέξεις είναι “Στόχος επετεύχθη”...


Και από το γενικό πάμε στο ειδικό



ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ


Image


Το μεγαλύτερο φορτίο το κουβάλησε ο Brignoli. Ίσως και περισσότερο απ’όσο θα έπρεπε. Αλλά ήταν αρκετά καλός και με τις εμφανίσεις του κέρδισε πανάξια την ανανέωση στο συμβόλαιο του. Θα ήθελα να έβλεπα λίγο περισσότερο τον Lodygin, αλλά ήταν τέτοιες οι ισορροπίες που καθένας ήταν ένας κι ένας…



ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ


Image

Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την συνολική εικόνα της άμυνας. Η πολύμηνη απουσία του Πούγγουρα, με ανάγκασε να προβώ στον δανεισμό του Κουλιεράκη, ο οποίος by the way αποδείχθηκε λίρα 100. Οι εμφανίσεις του ξεκλείδωσαν πανάξια την πόρτα της εθνικής Ελλάδας. Κώτσιρας και Juankar ήταν αξιοπρεπεστατοι.

Για τον πρώτο δεχτήκαμε κρούση από την Blackburn. Η πρόταση ήταν 2,6 εκατομμύρια, 1,3 μπροστά και τα υπόλοιπα δόσεις. Η δική μας αντιπρόταση ήταν 1,8 μπροστά και 1,3 σε δόσεις. Και την έκαναν Λούης…

O Magnusson επιβεβαίωσε την φήμη του “γυάλινου” παίκτη, καθώς έμεινε για περίπου τρεις μήνες εκτός δράσης. Αλλά όσο έπαιξε ήταν σπαθί. Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, και μας ξελάσπωνε όταν το… πιστόλι είχε πάθει εμπλοκή. Η απουσία του Ισλανδού έδωσε το πάτημα στον Κουλιεράκη να δείξει το ταλέντο του.

Sarlija-Βαγιαννίδης σημειώσατε 2. Είχε τρεξίματα, καλές τοποθετήσεις αλλά πιστεύω πως χρειάζεται μια φουλ σεζόν στα πόδια του. Ο Κροάτης στόπερ, μια ήταν στα καλά του, δυο στα άσχημα του. Δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του και θα αποχωρήσει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν.




ΜΕΣΟΙ


Image

Πρώτο μέλημα όταν ξεκίνησα το save ήταν να ανανεώσω τον Ruben Perez. Η διπλή “πόρτα” (ο πελάτης μου θα εξετάσει τις επιλογές του μετά την λήξη του συμβολαίου του), σήμαινε τελικά, όλο και κάποια ομάδα θα ξεπεταχτεί και θα τον πάρει τσαμπέ. Αλλά ήταν κομπιουτεράκι. Όμοια και ο Cokaj που ήταν περισσότερο αμυντικογενής, με ένα σουτ φαρμάκι.

Για τους Κουρμπέλη και Bernard ήταν η πιο παραγωγική χρονιά τους. 15 γκολ συνολικά (9+6) από τα δύο βασικά σου χαφ είναι ευτυχία. Ελπίζω να μείνουν στην ομάδα για πολλά χρόνια. Cerin τίμιος, ενώ τον Trouillet θα τον δοκιμάσω περισσότερο του χρόνου.




ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ (ΕΞΤΡΕΜ)


Image

A ρε Palacios. Έχεις πνευμόνια από ατσάλι τελικά. Σκύλος μέχρι τελείας. Και γκολτζής για την θέση του. Η προσφορά του ήταν μεγάλη αλλά οι σκέψεις περί αποχώρησης του ολοένα και αυξάνονται. Περισσότερο επιδραστικός ήταν ο Aitor, τον οποίο τον ήθελα και για τα επόμενα χρόνια εδώ. Ωστόσο θα δοκιμάσει την τύχη του στην La Liga. Θα τα καταφέρει το ίδιο καλά ο Verbic;

Περίμενα περισσότερα από τον Xavier. Ο Πορτογάλος όμως σε ορισμένα παιχνίδια ήταν τιμιότατος. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα, και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Το ενδεχόμενο δανεισμού του Bilal Mazhar, είναι υπαρκτό. Για να γυρίσει πίσω σαν έξτρα λύση και γιατί όχι να διεκδικήσει και θέση στην ενδεκάδα.



ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ


Image

Ιωαννίδη εσύ σούπερ-σταρ! Τελικά η φήμη του μεγάλου πουλέν επιβεβαιώθηκε. Εξαιρετικός στα καθήκοντα του, και λίγο έλειψε να βάλει το όνομα του στην τριάδα των σκόρερ του πρωταθλήματος. Πολύ μεγάλο επίτευγμα για αναπληρωματικό παίκτη. Το ίδιο αποτελεσματικός, αλλά περισσότερο τεχνικός ήταν ο Sporar. Συνεπής στο σκοράρισμα, όμως προβληματίζει η διάρκεια του στην απόδοση.
chriskon
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 482
Joined: Thu Jan 09, 2020 4:13 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time


Off Topic:
Ευρώπη,προετοιμασία, και λοιπά λοιπά…
Κάποτε περιμέναμε μέχρι τον Σεπτέμβριο για να πουμε ξεκινάμε στην Ευρώπη. Πλέον, η προετοιμασία για την νέα σεζόν ξεκινάει αρκετά νωρίτερα για όλους. Φέτος κάναμε “διπλό” step-up αφού η Ευρωπαϊκή μας πορεία ξεκινάει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, κάτι που με πάει πίσω 15 χρόνια τουλάχιστον.

Η Ελλάδα, έπεσε δύο θέσεις στην γενική κατάταξη της UEFA (17η). Πράγμα που σημαίνει ότι ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό του Champions League, ο 2ος και ο 3ος από τον δεύτερο προκριματικό του Europa Conference, ενώ ο Κυπελλούχος από τον τρίτο προκριματικό του Europa League. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως είναι η τελευταία χρονιά, με το παλιό format στο Champions League

Σε αυτό το ποστ θα δουμε την προετοιμασία του Παναθηναϊκού ενόψει της δεύτερης σεζόν της ιστορίας καθώς και την πορεία του στα προκριματικά του Champions League. Η σύνοψη των μεταγραφικών μας κινήσεων θα γίνει στο πόστ του Σεπτεμβρίου.

Λίγο πριν ο Ιούνιος μας αποχαιρετήσει εμείς, και πέντε ακόμη ομάδες μπήκαμε στην κληρωτίδα, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Απ’ότι φαίνεται μάλλον μας τραβάει πολύ η Ουκρανία…

Image
Σίγουρα όχι η καλύτερη δυνατή κλήρωση (Οι άλλες δύο ομάδες στους ισχυρούς ήταν η Antwerp και η Young Boys), αλλά θα το παλέψουμε στο 100%. Η πολύτιμη εμπειρία του Verbic, και των άλλων παιδιών θα μας βοηθήσει αρκετά. Πολύ σημαντικό που παίζουμε το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας καθώς θα έχουμε boost και από τον κόσμο.


Ήρθαμε σε συμφωνία με τον νεαρό αριστερό μπακ Liam Scales της Celtic. Ο Ιρλανδός αμυντικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα μας με συνολικές απολαβές που ανέρχονται στις 950.000 ευρώ. Έρχεται σε μια πολύ παραγωγική ηλικία μιας και έχει αρχίσει να γράφει τις πρώτες του συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του. Εκτός από αυτό έχει δύο φυσικές θέσεις (αριστερό μπακ και στόπερ), γεγονός που μας λύνει τα χέρια σε περίπτωση που (φτου φτου) έχουμε λειψανδρία στα στόπερ.


Image
Σιγά σιγά κλείνουν σχεδόν όλες οι υποθέσεις στο κομμάτι των μεταγραφών. Ο Γιώργος Βαγιαννίδης, θα αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού στον ΠΑΣ Γιάννινα και θα προσπαθήσει να συμβάλλει τα μέγιστα στην επιστροφή του “Άγιαξ της Ηπείρου” στα μεγάλα σαλόνια της Super League 1.


Image

Επόμενος στην “loan list” ο Ζόνας Τορό. Μετά τον Λεβαδειακό σειρά παίρνει ο Ατρόμητος, στον οποίο θα παίζει μέχρι το τέλος της σεζόν.


Image

Ήρθαμε σε συμφωνία με τον Νορβηγό εξτρεμ της Bodo/Glimt, Ola Solbakken ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Sebastien Palacios. O Σκανδιναβός θα είναι κάτοικος Κορωπίου μέχρι το 2025, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Όλες οι προσθήκες σε βασικούς και πάγκο γίνονται καθώς στόχος μας είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.


Image

Off Topic:
Προετοιμασία

Image

Τα πήγαμε άψογα. Τρεις νίκες και μια ισοπαλία, με την αναπληρωματική ενδεκάδα να μας δίνει αρκετά πράγματα. Θα μπορούσαμε να παίξουμε και περισσότερα. Ωστόσο πάγια αρχή μου είναι να μην παρεμβάλλονται φιλικά ανάμεσα στα επίσημα. Αν και εφόσον αποκλειστούμε από την Ντιναμό Κιέβου στο Champions League, θα παίξουμε άλλα 2,3 ακόμα μιας και το πρωτάθλημα ξεκινάει στις αρχές Σεπτέμβρη.


Δυστυχώς όμως θα στερηθούμε των υπηρεσιών του Benjamin Verbic, τουλάχιστον στα ματς με τους Ουκρανούς, αλλά και στον τρίτο προκριματικό του Champions League. Το κενό του Σλοβένου θα καλύψει ο Γιώργος Μασούρας.


Image

Παραμονές της πρώτης αναμέτρησης με την Ντιναμό Κιέβου έγινε η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.


Image

Αν ξεπεράσουμε το εμπόδιο των Ουκρανών, μας περιμένει η Ολλανδική Feyenoord. Την τελευταία φορά που τους αντιμετωπίσαμε το ημερολόγιο έδειχνε 3 Οκτωβρίου 1984. Ήταν εκείνη η μαγική χρονιά που ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από τον (ματωμένο) τελικό του Χέιζελ…



Image

Τρίτη 25/7/2023


UEFA Champions League,2nd Qualifying Round,Leg 1,”Απόστολος Νικολαΐδης”


Παναθηναϊκός-Dynamo Kyiv 2-0


Σύνθεση - Brignoli,Scales (77’ Ganea) ,Magnusson (59’ Μιχαηλίδης),Schenkeveld ,Σάλιακας,Παπανικολάου (77’ Cokaj),Κουρμπέλης,Bernard (74’ Cerin),Μασούρας,Solbakken,Sporar (45’ Ιωαννίδης)

Σκόρερ - 1’ Μασούρας,88’ Iωαννίδης

Σα να μην πέρασε μια μέρα από τον παλιό καλό και Ευρωπαίο Παναθηναϊκό. Εν ολίγοις Panathinaikos! Αποκτήσαμε ένα καλό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο Κίεβο, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είμαστε επαναπαυμενοι.



Image

Τρίτη 1/8/2023


UEFA Champions League,2nd Qualifying Round,Leg 2,Stadium “Valeriy Lobanovskyi”


Dynamo Kyiv-Παναθηναϊκός 2-2 (συν.σκορ 2-4)

Σύνθεση - Brignoli,Ganea,Magnusson,Schenkeveld,Σάλιακας (83’ Kώτσιρας),Παπανικολάου,Κουρμπέλης (45’ Trouillet),Bernard,Μασούρας (62’ Palma),Solbakken,Sporar


Σκόρερ - 70’ Sporar,90+5’ Palma

Η πιο γλυκιά ισοπαλία στην μέχρι στιγμής πορεία μας στα προκριματικά του Champions League. Μετά το 2-0 παίξαμε περισσότερο απελευθερωμένα και αυτό φάνηκε στο τελικό σκορ. Πλέον μας περιμένει η Feyenoord και πλέον έχουμε εξασφαλίσει μαξιλαράκια ασφαλείας σε περίπτωση αποκλεισμού.



Η έλλειψη γηγενών ποδοσφαιριστών προερχόμενων από ακαδημίες ελληνικών ομάδων, μας οδήγησε στην fast-track συμφωνία με τους Βασίλη Ζαγαρίτη και Παναγιώτη Τζίμα. Για τον ίδιο λόγο διεκόπησαν οι δανεισμοί των Βαγιαννίδη και Σιδερά.


Image
Image

Παραμονές του πρώτου αγώνα με την Feyenoord για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, έγινε η κλήρωση των play-off.



Image

Image


Έχοντας φτάσει στον τρίτο προκριματικό, πλέον έχουμε δύο ακόμα ευκαιρίες. Σε περίπτωση που αποκλειστούμε πάμε στα play-off του Europa League. Αν αποκλειστούμε κι από κει πάμε στους ομίλους του Europa Conference League. Σε όλες τις περιπτώσεις βγαίνουμε κατά κάποιο τρόπο κερδισμένοι.



Image


Τρίτη 8/8/2023


UEFA Champions League,3rd Qualifying Round,Leg 1,”Απόστολος Νικολαΐδης”

Παναθηναϊκός-Feyenoord 1-1

Σύνθεση - Brignoli,Scales,Magnusson,Schenkeveld (58’ Κουλιεράκης),Σάλιακας,Παπανικολάου,Κουρμπέλης,Bernard (84’ Cerin),Verbic (84’ Palma),Solbakken,Sporar (67’ Ιωαννίδης)

Κρατάμε την άμεση αντίδραση από το 0-1 και είναι όλα ανοιχτά ενόψει του επαναληπτικού στο Rotterdam.



Image


Τρίτη 15/8/2023


UEFA Champions League,3rd Qualifying Round,Leg 2,”De Kuip”


Feyenoord-Παναθηναϊκός 0-2 (συν.σκορ 1-4)


Σύνθεση - Brignoli,Scales,Magnusson,Schenkeveld,Σάλιακας,Παπανικολάου,Κουρμπέλης,Bernard (58’ Cerin),Verbic,Solbakken,Sporar (70’ Ιωαννίδης,90+2’ Bilal Mazhar)


Σκόρερ - 90+2’ Cerin,90+5’ Bilal Mazhar

Πριν μπουμε στο γήπεδο είχα πει στους παίκτες ότι δεν πάμε για παράσταση νίκης αλλά για να βρουμε το γκολ που θα μας στείλει στην επόμενη φάση. Και στο πρώτο ημίχρονο τα βρήκαμε σκούρα. Όσο περνούσε ο χρόνος είχα ήδη αρχίζω να κάνω τα πλάνα για το ποιες αλλαγές θα έκανα στην παράταση. Από την κόλαση στον παράδεισο, τρια λεπτά δρόμος.

Πλέον έχουμε εξασφαλίσει τους ομίλους. Απλώς μένει να ξεκαθαριστεί σε ποια διοργάνωση. Αντίπαλος μας στα Play-Off του Champions League, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας η οποία χρειάστηκε τα 120 λεπτά της παράτασης για να κάμψει την αντίσταση της Nice.


Image

Τετάρτη 23/8/2023


UEFA Champions League,Play-Off Leg 1,”Απόστολος Νικολαΐδης”


Παναθηναϊκός-Sporting Lisbon 3-0


Σύνθεση - Brignoli,Scales (81’ Ganea),Magnusson (45’ Κουλιεράκης),Schenkeveld,Σάλιακας (81’ Κώτσιρας),Παπανικολάου,Κουρμπέλης (69’ Trouillet),Bernard,Verbic (45’ Palma),Solbakken,Sporar

Σκόρερ - 59’,90+5’ Palma,62’ Sporar

Με τον κόσμο 12ο παίκτη πήραμε ένα σημαντικό προβάδισμα για την επιστροφή μας στους ομίλους του Champions League. Εξαιρετικός ο Palma μέχρι στιγμής ο οποίος έχει αποδειχθεί χρυσή αλλαγή. Παρά το σαφές προβάδισμα το ματς στην Πορτογαλία είναι αίμα κι άμμος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε ήδη στους ομίλους…



Στο μεσοδιάστημα πριν τον επαναληπτικό με την Sporting, ήρθε πρόταση 3,8 εκατομμυρίων ευρώ για τον Alberto Brignoli από την ρωσική Akhmat Grozny. Απορρίφθηκε αμέσως.




Image

Τετάρτη 30/8/2023

UEFA Champions League,Play-Off Leg 2,”Estadio Jose Alvalade"



Sporting Lisbon-Παναθηναϊκός 4-2 (συν.σκορ 4-5)

Σύνθεση - Brignoli,Scales,Magnusson (72
Κουλιεράκης),Schenkeveld,Σάλιακας (58’ Κώτσιρας),Παπανικολάου (67’ Cokaj),Κουρμπέλης,Bernard,Verbic,Solbakken,Sporar

Σκόρερ - 22’,36’ Sporar

Μέσα σε μισή ώρα κόντεψε να πάει η καρδιά μας στην Κούλουρη αλλά έμειναν στα 4 γκολ. Είναι ομολογουμένως η πιο γλυκιά ήττα η οποία μας στέλνει ξανά στους ομίλους του Champions League μετά από 13 χρόνια. Είμαστε έτοιμοι.



Off Topic:
Η κλήρωση των ομίλων του Champions League…

Image

Group A: Μακριά κι αλάργα
Group B: Καλός αλλά μόνο για την τρίτη θέση
Group C: Ομοίως
Group D: Ο λάκκος των λεόντων
Group E: Όμιλος λουκούμι, όλα ανοιχτά
Group F: Έτσι κι έτσι
Group G: Θα φύγουμε σηκωτοί
Group H: Δεν θα με χάλαγε καθόλου


Image
Αποφύγαμε τα μεγαθήρια ευτυχώς. Αν παίξουμε σαν Panathinaikos η πρόκριση στους 16 είναι σίγουρη. Προς το παρόν κρατάμε μικρό καλάθι.



Τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου


:arrow: 3/9 - Stoiximan Super League (1η) - ΠΑΟΚ (Τούμπα)
:arrow: 7/9 - UEFA Euro 2024 Qualifiers (5η) - Κόσοβο (Stadiumi Fadil Vokkri)
:arrow: 10/9 - UEFA Euro 2024 Qualifiers (6η) - Νορβηγία (Ulevaal Stadion)
:arrow: 17/9 - Stoiximan Super League (2η) - Ολυμπιακός ("Απόστολος Νικολαΐδης")
:arrow: 20/9 - UEFA Champions League (1η) - Villareal ("Απόστολος Νικολαΐδης")
:arrow: 23/9 - Stoiximan Super League (3η) - Λάρισα ("Απόστολος Νικολαΐδης")
:arrow: 27/9 - Stoiximan Super League (4η) - Λαμία ("Αθανάσιος Διάκος")
:arrow: 30/9 - Stoiximan Super League (5η) - Χανιά ("Δημοτικό Γήπεδο Περιβολιών")
Post Reply

Return to “Twitch & Ιστορίες”