Wrexham Association Football Club (a.k.a. Deadpool FC)

Αναλύστε το υπάρχον έμψυχο δυναμικό της ομάδας σας και προτείνετε τα "πουλέν" σας
Post Reply
User avatar
DimiZag
Youth Team Manager
Youth Team Manager
Posts: 2278
Joined: Tue Apr 10, 2012 4:30 pm
Football Manager της ομάδας: Wrexham FC
Αγαπημένη Ομάδα: Milan, Ath. Bilbao, Newcastle
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Image



Επιστροφή και πάλι μετά από πολύ καιρό στον Τομέα Αναλύσεων του FM Greece και αυτή τη φορά στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας και στα σύνορα ανατολικά με την Αγγλία, νότια με το Κανάλι του Bristol (Môr Hafren) και δυτικά και βόρεια με την Ιρλανδική θάλασσα. Με άλλα λόγια, καλώς ορίσατε στην Ουαλία. Το αγγλικό όνομα Wales προέρχεται από τη γερμανική λέξη Walha, που σημαίνει ξένος ή αλλότριος. Οι Ουαλοί αυτοαποκαλούνται ''Cymry'' στα Ουαλικά, το οποίο πιθανότατα σήμαινε συμπατριώτες, και το οποίο εντοπιζόταν στην ουαλική λογοτεχνία παράλληλα με τον όρο ''Brythoniaid''. Και οι δυο όροι χρησιμοποιούνταν όχι μόνο για τους κατοίκους της Ουαλίας, αλλά γενικά για τους ομιλητές της βρυθονικής γλώσσας και τους απογόνους τους, που έμεναν στο ''Βορρά''. Τα τοπωνύμια Cymru και Cumbria προέρχονται από την ίδια ρίζα και οι Άγγλοι, οι Σάξονες και οι Γιούτοι αποκαλούνται στα ουαλικά Saeson (δηλ. Σάξονες).
Δεν θα μείνουμε όμως στην πρωτεύουσα, το Cardiff, αλλά θα μεταφερθούμε στο Wrexham, όπου έχουμε και την ομώνυμη ομάδα. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1864 από τα μέλη της Wrexham Cricket Club, που ήθελαν μια αθλητική δραστηριότητα για τους χειμερινούς μήνες, η οποία την καθιστά μετά τις Sheffield FC, Cray Wanderers, Hallam FC, Notts County και Stoke City τον 6o παλαιότερο ποδοσφαιρικό σύλλογο και τον παλαιότερο στην Ουαλία. Το πρώτο παιχνίδι της ομάδας διεξήχθη στις 22 Οκτωβρίου 1864 στο Denbigh County Cricket Ground (το σημερινό The Racecourse) εναντίον της Prince of Wales Fire Brigade.
Image Ερχόμαστε στον 21ο αιώνα και πάμε στα μέσα του 2020. Ο τότε διευθυντής της Wrexham, που σήμερα αγωνίζεται στη Vanarama National League, δέχεται από το πουθενά ένα mail πως κάποιοι υποψήφιοι επενδυτές από τις ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την εξαγορά του συλλόγου. Οι άνθρωποι του συλλόγου, ο οποίος επιβιώνει την τελευταία δεκαετία από τις δωρεές των οπαδών και μόνο, ενθουσιάζονται και προχωρούν τις συζητήσεις. Οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν καλά, η πλευρά των επενδυτών τούς ζητάει, όμως, να υπογράψουν συμβόλαια εμπιστευτικότητας για να μη μαθευτούν τα ονόματα των αγοραστών. Πού να γνώριζαν, όμως, πως πίσω από τις συσκέψεις μέσω Zoom θα βρίσκονταν δύο σταρ του Hollywood, ο Ryan Reynolds και ο Rob McElhenney!!! Το μυστικό γίνεται γνωστό μερικούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2020, όταν οι οπαδοί-μέλη της Wrexham συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν για τις τύχες του συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης παρουσιάζεται ένα video στο οποίο φαίνονται οι δύο σταρ του Hollywood να λένε πως πρόκειται να επενδύσουν στον σύλλογο 2M δολάρια με στόχο μακροπρόθεσμα η Wrexham να βρεθεί στην Premier League.
Οι οπαδοί -φυσικά- ενθουσιάζονται και κάνουν δεκτή την πρόταση με το εξωφρενικό ποσοστό του 98,6%! Συγκεκριμένα από τα περίπου 2.000 άτομα που είναι ενεργά μέλη της ομάδας, 1.809 ψηφίζουν υπέρ της πρότασης και μόλις 26 (!) κατά. Ο δρόμος για την εξαγορά της ομάδας από τον Ryan Reynolds και τον Rob McElhenney ήταν πια ορθάνοιχτος.
Image Όπως έχει πει ο ίδιος ο Ryan Reynolds, όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας με τον ελεύθερό του χρόνο πια να είναι άπλετος μιας και όλες οι κινηματογραφικές παραγωγές είχαν αναβληθεί μέχρι νεωτέρας, έπιασε κουβέντα στο Instagram με τον συνάδελφό του ηθοποιό, Rob McElhenney. Εκείνο το βράδυ, κάνοντας πλάκα, αναρωτήθηκαν πόσο εύκολο θα μπορούσε να ήταν να αγοράσουν έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο (!) . Μερικούς μήνες μετά αυτή η ιδέα είχε γίνει πραγματικότητα.
Τι ήταν, όμως, αυτό που τους οδήγησε τέλος πάντων στη Wrexham; Τρία ήταν τα στοιχεία εκείνα που τους έφεραν κοντά στην ουαλική ομάδα: α)το γεγονός πως αποτελεί την ΤΡΙΤΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, με ιστορία που ξεκινά το 1864 μέχρι σήμερα, β)το ότι οι ντόπιοι στηρίζουν σαν τρελοί την ομάδα της πόλης τους, έχοντας δημιουργήσει έναν μεγάλο πυρήνα οπαδών που την ακολουθεί σε κάθε ματς και γ)το ότι, εξαιτίας της αυτοδιαχείρισής της, δεν χρειαζόταν να δώσουν χρήματα στη διοίκηση της ομάδας για την εξαγορά, με αποτέλεσμα όλοι οι πόροι να επενδυθούν εξ ολοκλήρου προκειμένου ο σύλλογος να ανέβει επίπεδο άμεσα.
Image Μόλις το νέο έγινε γνωστό σ’ όλη την πόλη, οι κάτοικοι του Wrexham άρχιζαν να βγαίνουν στους δρόμους εκστασιασμένοι με στολές του Deadpool για να πανηγυρίσουν για τη νέα σελίδα της ομάδας! Ήξεραν πως μια τέτοια συμφωνία μπορεί να έφερνε και πάλι την ομάδα τους στο προσκήνιο του αγγλικού ποδοσφαίρου, από το οποίο απέχει τις τελευταίες δεκαετίες, με την τελευταία της παρουσία στην Championship να λαμβάνει χώρα το μακρινό (πλέον!) 2008. Τα πανηγύρια έγιναν ακόμη μεγαλύτερα όταν ο Ryan Reynolds και ο Rob McElhenney έφτασαν για πρώτη φορά στην ουαλική πόλη τον περασμένο Οκτώβριο προκειμένου να παρακολουθήσουν προπόνηση του συλλόγου. Χαρακτηριστικό είναι πως έξω από το γήπεδο βρισκόταν πλήθος κόσμου με πανό και σημαίες της ομάδας και περιμέναν πως και πως για να βγάλουν φωτογραφίες με τους δύο ηθοποιούς και νυν προέδρους της ομάδας που τους είχαν δει μόνο στις οθόνες τους! Αξίζει να δείτε το βίντεο παρακάτω για να καταλάβετε τι τρέλα επικρατεί στην ουαλική πόλη.
Ένας χρόνος έχει συμπληρωθεί από την απόκτηση της Wrexham και ήδη οι δύο ιδιοκτήτες της έχουν κάνει αρκετές υποσχέσεις τους πραγματικότητα καθώς έχουν εκσυγχρονίσει το προπονητικό κέντρο και έχουν δαπανήσει αρκετά χρήματα για να αγοράσουν ποδοσφαιριστές από τις επαγγελματικές κατηγορίες που θα tην ξεκολλήσουν από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Το πιο σημαντικό από όλα, σύμφωνα με τους ντόπιους, είναι πως έκαναν γνωστή την αγαπημένη τους ομάδα σε όλο τον πλανήτη, με τα social media του συλλόγου να έχουν εκτοξευθεί. Θα είστε λοιπόν εσείς αυτοί που θα οδηγήσουν την Wrexham στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, μέσα από το FM22; Ας περάσουμε λοιπόν, στο -καθαρά- FM-ικό κομμάτι.



:arrow: Περισσότερο Info
https://en.wikipedia.org/wiki/Wrexham_A.F.C. Image Στο άνωθι ss βλέπουμε τι μπουζούκι βαράει το club γενικότερα. Από τα φαβορί και φέτος για άνοδο στην League Two όπως και πέρσι. O μεγάλος μας αντίπαλος είναι η Chester (Cross Border Derby), που αγωνίζεται μια κατηγορία κάτω από εμάς. Ωστόσο και με την Shrewsbury υπάρχει δυνατό ντερμπάκι, που αγωνίζεται στην League One. Σημαντικό fact: o πασίγνωστος Ian Rush αγωνίστηκε την σεζόν 1998/99 με τα χρώματα του club.

Image Image Στο παραπάνω ss βλέπουμε συνοπτικά τις σημαντικότερες διακρίσεις του συλλόγου.

Image Το Racecourse Stadium των 10.771 θεατών είναι γήπεδο-στολίδι για την κατηγορία με τον κόσμο να κάνει ''καλή βαβούρα''. Οι εγκαταστάσεις τόσο της πρώτης ομάδας είναι καλές, ωστόσο των ακαδημιών είναι μέτριες, όμως για το επίπεδο που αγωνιζόμαστε ώρα είναι πολύ καλό. Στόχος μας φυσικά η διαρκής αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Λεφτά υπάρχουν, το εννοώ.

:arrow: Εμφανίσεις
Image
Τα χρώματά μας είναι τα παραδοσιακά, τα ουαλικά, τα αρχοντικά. Ερυθρόλευκη φανέλα λοιπόν για το καμάρι της Ουαλίας και πράσινα για την εκτός έδρας.

:arrow: Με μια ματιά Image Μια κούπα πρωταθλήτη League One το 1978, δεν έχουμε και καμιά πλούσια τροπαιοθήκη, αν και υπάρχουν πάρα πολλά λιγκ καπς μικρών κατηγοριών. Να τονίσουμε ότι για 8 σεζόν από το 1972 έως το 1996, η Wrexham έχει και αρκετά τίμιες ευρωπαϊκές παρουσίες, με την σεζόν 1975/76 να ξεχωρίζει, αφού έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε με 1-1 εντός και 0-1 εκτός από την Anderlecht. Γενικότερα η δεκαετία του 1990 θεωρείται μια ''χρυσή'' περίοδος για το club.

:arrow: Στόχοι συλλόγου και 5ετές πλάνο Image Στόχος μας -τουλάχιστον άμεσος- δεν μπορεί παρά να είναι η άνοδος στην League Two. Να τονίσω εδώ, πως η καλύτερη θέση της ομάδας ήταν η 15η θέση στην παλιά Second Division (σημερινή Championship) την σεζόν 1978/79, οπότε όπως καταλαβαίνετε ο στόχος για άνοδο στην Championship ο συντομότερο είναι ο μεγάλος πόθος. Η Premier League μπορεί να περιμένει κάποια χρόνια. Η φιλοδοξία πάντως υπάρχει, σίγουρα.

:arrow: Οικονομικά Image Με νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς η ομάδα πλέο αποπνέει υγεία και άνεση οικονομική να αγοράσει όποιον επιθυμεί για να πετύχει τους στόχους της. Γενικά θα έχετε την άνεση να ξοδέψετε για να ανεβείτε επίπεδο.

:arrow: Μεταγραφική δραστηριότητα με την έναρξη του παιχνιδιού Image Η ομάδα το καλοκαίρι ενισχύθηκε φουλ, ενώ και τον χειμώνα απόκτηση του Ollie Palmer από την AFC Wimbledon, δείχνει την πρόθεση για επιστροφή στην League Two. Τα 357K για μεταγραφές χώρια τα χρήματα για μισθούς σε όσους ήρθαν ελεύθερους δείχνουν ότι ''παίζουμε'' σε άλλο επίπεδο από τους υπόλοιπους της κατηγορίας.

:arrow: Roster
Image


α) Τερματοφύλακες Image :!: Σχόλιο/Συμπέρασμα: O Rob Lainton είναι ο άνθρωπός μας κάτω από το τέρμα. Camp-Dibble μπορούν να μοιράζονται ματς. Ο μικρός Πολωνός με το εύκολο όνομα (δεν) καλό είναι να φύγει δανεικός να δει πως βγαίνει το μεροκάματο και να μαζέψει εμπειρίες. Η αλήθεια είναι πως για την δεύτερη σεζόν δεν με πείθει κανείς για βασικός και εφόσον ο στόχος είναι η επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μια καλή πρόταση είναι ο Luke McGee της Forest Green.

β) Αριστερά Μπακ Image :!: Σχόλιο/Συμπέρασμα: O McFadzean ήρθε απο την League One και την Crewe Alexandra για να δώσει εμπειρία και ποιότητα, οπότε είναι προφανές ότι είναι βασικός. Ο Green έχει φύγει δανεικός, όμως πιστεύω ότι αξίζει να γυρίσει και να παλέψει με τον Σκωτσέζο για την θέση στην 11άδα. Ο Jordan Davies είναι επίσης ένας παίχτης που μπορεί να βοηθήσει.

γ) Κεντρικά Μπακ Image :!: Σχόλιο/Συμπέρασμα: Ένα από τα μεγάλα μας όπλα είναι οι παίχτες-πολυτέλειες που έχουμε στα σέντερ μπακ. Hayden και Tozer είναι παίχτες για 2 κατηγορίες πάνω από αυτή που παίζουμε τώρα. Το δικό μας παιδί ο Cleworth συμπληρώνει ιδανίκα τους προαναφερθέντες και χτίζουν μια άμυνα μπετόν. French-Lennon πολύ καλοί αναπληρωματικοί που μπορούν να σταθούν και βασικοί. Brisley δρόμο. Σαν πρότζεκτ για το μέλλον, επένδυσα στην αγορά του Reece Staunton της Brandford.

δ) Δεξιά Μπακ Image :!: Σχόλιο/Συμπέρασμα: Hosannah απλά είδωλο. Ο άνθρωπος που έρχεται με αέρα Leeds και Premier League. Φυσικά βασικός. Ο Hall-Johnson είναι υπερτίμιος για αλλαγή. Ο French μπορεί δώσει επίσης λύσεις εδώ. Αν δεν σας καλύπτουν οι ήδη υπάρχουσες εναλλακτικές, κοιτάξτε τον Κane Smith της Boreham Wood.

ε) Αμυντικά Χαφ/Κεντρικά Χαφ Image :!: Σχόλιο/Συμπέρασμα: Jones-Jones-O'Connor είναι η βασική τριάδα στην μεσαία γραμμή χωρίς δεύτερη σκέψη. Jarvis και Young δίνουν ανάσες και πολύτιμες βοήθειες. Για περισσότερες λύσεις στο κέντρο προτείνω τον ελεύθερο Tristan Nydam.

στ) Δημιουργικοί Μέσοι/Εξτρέμ Image :!: Σχόλιο/Συμπέρασμα: Προσωπικά παίζω με 3-5-2, όμως οι ήδη υπάρχουσες επιλογές στα φτερά είναι ίσως ΟΚ για την πρώτη σεζόν.

ζ) Επιθετικοί Image :!: Σχόλιο/Συμπέρασμα: Mullin-Palmer βασικοί μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Αν δείτε και irl την φετινή Wrexham, οι τύποι βρίσκονται με κλειστά μάτια. Ponticelli πολύ καλή αλλαγή και τίμιος σκόρερ. Angus-Hyde-Thomas δεν έχουν καν θέση στην ομάδα, ούτε για την Vanarama. Ο McAllinden μπορεί να σας φανεί χρήσιμος. Καλοκαίρι της πρώτης σεζόν κινήθηκα για τον Jake Young την Forest Green με μια ματιά στο μέλλον.

:arrow: Δυναμικές Image Image :arrow: Τακτική Image Η τακτική που χρησιμοποιεί η Wrexham irl και πιστεύω της ταιριάζει και στο FM22.

:arrow: Σύνοψη
α) Ποιους παίχτες θα χρειαστείτε για να χτίσετε ομάδα γύρω τους: Image Image Image Image Image β) Ποιους νεαρούς παίχτες θα χρειαστείτε για να χτίσετε ομάδα γύρω τους στο μέλλον: Image Image Image Image Image γ) Ποιους νεαρούς παίχτες αξίζει να προσέξετε από την Κ18: Image Δεν ξεχνάμε να επενδύουμε στις εγκαταστάσεις ακαδημιών και στο recruitment γενικότερα. Έτσι αυξάνουμε τις πιθανότητές μας για πιο τούμπανα regens. Δεν χρειάζεται φυσικά να πω πόσο απαραίτητος είναι ένας δυνατός Διεθυντής Ακαδημιών.

:!: :!: :!: Αυτά σχετικά με την Wrexham στο FM22. Ελπίζω να ήμουν όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστικός και να σας ώθησα έστω λίγο να ασχοληθείτε μαζί της. Τέτοια save είναι ως επί το πλείστον μακροχρόνια και κυρίως για αρχόντους, οπότε, οπλιστείτε με υπομονή και θέληση. Μέχρι την επόμενη ανάλυση, ΚΑΛΟ ΚΑΨΙΜΟ!
Image Image

Image
Post Reply

Return to “Ομάδες & Παίκτες”