ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ !

Εδώ κάνεις τα πρώτα σου βήματα
Post Reply
User avatar
Alefantos.79
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 295
Joined: Thu Aug 21, 2014 9:07 am
Football Manager της ομάδας: OLYMPIAKOS
Αγαπημένη Ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Παρά που πλέον το fm2010 το έχουμε αφήσει πίσω μας, σκέφτηκα να αναρτήσω την πρώτη ever προσπάθεια για μια fm ιστορία. Δεν θα δείτε καθόλου screenshots (μια και πρόσφατα έγινα μέλος και μόλις σήμερα είδα πως γίνεται) αλλά αν έχετε χρόνο και διάθεση ρίξτε της μια ματιά θα το εκτιμήσω πολύ. Λοιπόν ξεκινάμε !

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η χρόνια του Θρύλου για την περίοδο 2008-2009 τελείωσε αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση. Η ομάδα τερμάτισε τρίτη στη βαθμολόγια έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό της , την έλλειψη σταθερότητας μέσα στη χρονιά που απ' ότι αποδείχτηκε στοίχισε και το πρωτάθλημα μια και το υλικό της ήταν αρκετά αξιόλογο.

Παίζοντας λοιπόν στα Play Off οι Πειραιώτες έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις νικώντας δύο φορές τον αιώνιο αντίπαλο τους με αιχμή του δόρατος τον βραζιλιάνο Ντιόγο ο οποίος σε δύο ματς πέτυχε συνολικά έξι γκολ κάνοντας τον προπονητή του να απορεί για τα σκαμπανεβάσματα που παρουσίασε όλη τη χρονιά αλλά παράλληλα να τρίβει τα χέρια του ενόψει της νέας σεζόν.

Ο πρόεδρος κύριος Κόκκαλης αντιθέτως με τα όσα έβγαιναν στις εφημερίδες και στη ίδια του την τακτική τόσα χρόνια αποφάσισε να δώσει στον νεαρό Χαχή μια ακόμα ευκαιρία να αναδείξει τις ικανότητες του προσφέροντας του κλειστό διετές συμβόλαιο !!! Πλέον όμως οι απαιτήσεις μετά την πρώτη αναγνωριστική χρονιά θα είναι αυξημένες και μαζί με αυτές και το άγχος του πρωτάρη κόουτς.

Μετά τη λήξη των διακοπών η ομάδα μαζεύτηκε για την προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Έχοντας ενισχυθεί σημαντικά στα μέχρι τώρα μεταγραφικά ψώνια υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι ο Ολυμπιακός της σεζόν 09/10 θα είναι πρωταγωνιστής στην Ελλάδα ενώ θα κάνει και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Έως τώρα η διοίκηση έφερε στο λιμάνι τους Suarez από Anderlecht (!!) Le Tallec από Μαρσειγ (ταλαντούχος AM/FC) και Leonardo Ponzio από Boca (SW, DC DRC DM) ενώ έφυγαν αρκετοί λεγεωνάριοι που δεν κατάφεραν να πείσουν για την αξία του το προπονητικό τιμ και του φιλάθλους. Συγκεκριμένα τα πράγματα τους από το Ρέντη μάζεψαν οι Dudu , Kovac , Oscar, Bravo, φέρνοντας ζεστό χρήμα στα ταμεία του συλλόγου.

Εκτός όμως από τις παραπάνω αποχωρήσεις υπήρχαν και αυτές των Νικοπολίδη και Κοβάσεβιτς όπου μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα αποχώρησαν από την ενεργό δράση για να αφήσουν τη σκηνή στους νεότερους παίκτες δίνοντας την ευκαιρία σε Μήτρογλου και Παναγόπουλο να λάμψουν. Όλα φαίνονταν ολοκληρωμένα πια αλλά κανείς δεν ήξερε ότι το φετινό καλοκαίρι αναμενόταν καυτό και είχε μόλις αρχίσει.

Και ενώ στο λιμάνι ετοιμαζόντουσαν για τη νέα χρονιά τρεις μεταγραφικές προτάσεις ήρθαν να αναστατώσουν το σχεδιασμό του νέου Ολυμπιακού. Η ιταλική Palermo προσφέρει 4,5 εκατομμύρια (!!) για το βραζιλιάνο αριστερό μπακ Leonardo !!! H Seville προσφέρει 10 εκατομμύρια (!!) για τον Ντιόγο ενώ η Ρώμα 13 !!! Τέλος η αγγλική tottenhan προσφέρει 1.5 εκατομμύριο € και 4,5 εκατομμύρια σε δόσεις για τον Gargano !!
Κατόπιν συσκέψεως μεταξύ του προέδρου και του προπονητικού τιμ αποφασίστηκε να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις για τους Λεονάρντο και Ντιόγο (είναι πολλά τα λεφτά Άρη). Άλλωστε οι αντικαταστάτες είναι ήδη εδώ , ο νεαρός Ρενγκίνι άρτι αφιχθείς από την Τζεόνα και τις περγαμηνές του Κριστιάν Καρεμπε φαντάζει ιδανικός αντικαταστάτης όπως επίσης και ο Σουάρεζ για τον Ντιόγο. Οι εφημερίδες όμως έχουν βουίξει πως σε περίπτωση πώλησης του Βραζιλιάνου στραϊκερ ένα νέο όνομα θα ταράξει τα νερά του Πειραιά . Φαλκάο ο φέρελπις κολομβιανός της Μπόκα !!!

Ξεχάσαμε όμως τον Γκαργκάνο. Η διοίκηση αποφάσισε να μείνει ο Ουρουγουανός χαφ και μαζί με τον Ponzio να αποτελέσουν το αμυντικό τείχος που θέλει να κτίσει ο Χαχής στο κέντρο. Όμως ο παίκτης δεν συμμερίζεται την άποψη αυτή και επιθυμεί την πώληση του. Φήμες λένε πως οι τάσεις φυγής του Γκαργκάνο έχουν κάνει έξαλλο το Χαχή. Μια προσωπική κουβέντα των δύο αντρών θα λύσει το πρόβλημα με τον ένα (παραμονή) ή τον άλλο (πώληση) τρόπο.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά φτάνουμε στα πρώτο επίσημο παιχνίδι του Θρύλου για τα προκριματικά των ομίλων του Ουέφα . Αντίπαλος είναι η Βίσλα Κρακοβίας και πρώτο παιχνίδι στο τηγάνι.

Για να δούμε η συνέχεια τόσο των μεταγραφικών όσο και των αγωνιστικών αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
User avatar
Alefantos.79
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 295
Joined: Thu Aug 21, 2014 9:07 am
Football Manager της ομάδας: OLYMPIAKOS
Αγαπημένη Ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

Επιτέλους !!!
Μετά από ένα γεμάτο καλοκαίρι οι επίσημες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ξεκίνησαν. Με αισιοδοξία που πηγάζει από το ρόστερ της ομάδας που φαντάζει αρκετά πιο δυνατό σε σύγκριση με το περυσινό ο λαός του Θρύλου έχει κατακλύσει το Γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης για να παρακολουθήσει το πρώτο αγώνα για τον δεύτερο προκριματικό γύρου του Κυπέλλου Ουέφα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Βίσλα Κρακοβίας. Οι Πολωνοί φαντάζουν εύκολος αντίπαλος αυτό θα πρέπει ο Χαχής και οι παίκτες του να το αποδείξουν στο γήπεδο. Η ατμόσφαιρά εκπληκτική !! Μόνο ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει να προσφέρει τέτοιες εικόνες. Οι ομάδες παρατάσσονται και ο διαιτητής σφυρίζει την έναρξη. Ξεκινάμε …

Στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι είναι αναγνωριστικό. Παιχνίδι κέντρου με κοντινές πάσες και από τους δύο αλλά ξαφνικά μια κάθετη πάσα του Ponzio προς τον Suarez ο οποίος σπάει το τεχνικό οφσάιντ πλασέ και ΓΚΟΛΛΛΛΛ !!!!!!!!!!!!! Τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα συνεργάστηκαν άψογα και πολύ νωρίς ο Ολυμπιακός παίρνει κεφάλι στο σκορ 1-0!!!

Έχουν περάσει δέκα λεπτά από το γκολ που χωρίζει τις δύο ομάδες και ο Ponzio έχει την μπάλα λίγο κάτω από τη σέντρα όλοι περιμένουν την πάσα αλλά αυτός εξαπολύει έναν κεραυνό από 30 μέτρα και … ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛ !!!!!!!!!!! Ο κόσμος τρελαίνεται ανάβουν καπνογόνα το δεύτερο γκολ είναι πραγματικά μαγικό!! Οκτώ λεπτά αργότερα ο πιτσιρικάς Le Tallec στο ντεμπούτο του και αυτός κάνει το 3-0 και τρελαίνει τους οπαδούς του Θρύλου.

Λήξη ημιχρόνου και στις κερκίδες το κλίμα είναι γιορτινό. Η ομάδα φαίνεται πολύ δυνατή και έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε πράγμα λογικό μια και ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και δεν θα ήταν φρόνιμο η ομάδα να είχε φορμαριστεί από τα μέσα Ιουλίου. Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου στη λήξη του αγώνα ήταν και η καλύτερη ανταμοιβή για το Χαχή και τους παίκτες του. Τη χαρά όμως μετρίασε ο τραυματισμός του Le Tallec . Ένα μήνα έξω… Ο νεαρός προπονητής ήταν σκεφτικός στο πούλμαν επιστρέφοντας στου Ρέντη. Γυρίζοντας σπίτι παρέα με τον καπνό του και ένα ποτήρι HAIG σκεφτόταν τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις…

Η ώρα τρεις το πρωί κάπου στον Άγιο Δημήτριο Αττικής … Μια φιγούρα στη βεράντα ενός μικρού ρετιρέ κάθεται και καπνίζει το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο. Η νύχτα έχει βάλει τα καλά της και όπως λέει και ένα τραγούδι έχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία… Όχι για όλους όμως. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Νίκος Χαχής κάθεται στη βεράντα του με ένα βλέμμα στο κενό. Το κεφάλι του είναι γεμάτο με σκέψεις.

Παράξενο να είναι προβληματισμένος μετά από μια ευρωπαϊκή πρόκριση. Ξέρει όμως πολύ καλά ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Η Βίσλα δεν ήταν δα και κανένα μεγαθήριο και θα ήταν μεγάλη έκπληξη να μην πέρναγε ο Ολυμπιακός στον επόμενο γύρο των προκριματικών. Το θέμα είναι τι θα φέρει η θεά τύχη στο δρόμο του Θρύλου στην επόμενη φάση και τι κινήσεις πρέπει να γίνουν για να είναι η ομάδα έτοιμη για τα ευρωπαϊκά και τα εγχώρια ραντεβού της.

«Λοιπόν έχουμε και λέμε… 4-2-3-1 και φέτος με Ponzio (έχει ξεκινήσει εξαιρετικά έλλειπε τέτοιο χαφ από την ομάδα) και Gargano (λύθηκαν όλα τα θέματα και ο Ουρουγουανός παραμένει στην ομάδα). Η ομάδα ξεκινά από το ΣΙφάκη και μπροστά η τετράδα που έπαιξε στα δύο ματς με τη Βίσλα. Ωπ!! πρόβλημα θέλω άλλον έναν αριστερό μπακ δεν μπορεί να πάει όλη η χρονιά με έναν 18χρονο Ιταλό. Στην επίθεση τα πράγματα είναι απλά : Μπελούτσι δεξιά Γανότα αριστερά και στο κέντρο … κι άλλο πρόβλημα ο Λε Ταλεκ ένα μήνα έξω ποιός θα παίξει εκεί ; Να βάλω το Σουάρεζ και μπροστά του το νεαρό Λεβαντοφσκι ; Κάτι λείπει από το πάζλ»

Αυτά σκεφτόταν ο ήρωας μας και χωρίς να το καταλάβει το φεγγάρι αποχωρούσε από τη σκηνή του ουρανού και στη θέση έβγαινε δειλά δειλά ο ήλιος. «Πάω για ύπνο να καθαρίσει το μυαλό μου μήπως και καταλήξω κάπου … σκέφτηκε ο νεόκοπος κόουτς. Ξαφνικά ο ήχος του μηνύματος στο κινητό του ταράζει την ησυχία του μικρού ρετιρέ. Ποιος μπορεί να είναι τέτοια ώρα ; σκέφτηκε. Μόνο γυναικεία ονόματα του ερχόντουσαν στο μυαλό… Κοίτα την οθόνη σα χαμένος. Καλά τι θέλει ο Καρεμπε στις έξι το πρωί ; Δεν κοιμάται ποτέ αυτός αμ βέβαια τώρα που τον χώρισε η Αντριάνα που μυαλό για ύπνο.

Μόλις όμως διάβασε το κείμενο το πρόσωπο του φωτίστηκε… « Βρήκα έναν παικταρά για αριστερά αστέρι Vincent Muratori πατριωτάκι και ψήνεται να έρθει δεν υπάρχει ο παίκτης 4 μύρια γιούρια μόνο και είναι δικός μας θα πάθεις ζημιά…» Απαντάει αμέσως «Κλείστον χθες αν μπορείς και φέρε τον στου Ρέντη πριν αλλάξει γνώμη. Τον ήξερε τον παίκτη ο Χαχής αλλά δεν περίμενε ότι θα δεχόταν να έρθει στα μέρη μας σε τόσο καλή ηλικία (24 χρονών). Πάνω που είχε απογοητευτεί με τόσα όχι που είχε πάρει σε φαξ που είχε στείλει σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική για αριστερό μπακ μια τέτοια προσθήκη φάνταζε πολυτέλεια για το ρόστερ της ομάδας…

Τελικά είχε δίκιο. Ένας υπνάκος λειτούργησε ευεργετικά. « Με τον Μουρατόρι η άμυνα είναι κομπλέ μας έχει μείνει όμως η προσθήκη μπροστά. Ο Φαλκάο ήταν πολύ ακριβός. 11 εκατ. € είναι πολλά λεφτά για να δώσω τώρα ειδικά με το καλό ξεκίνημα δεν θέλω να χαραμίσω και το Σουαρεζ σε θέση χαφ τέλος ο παίκτης που θέλω είναι ένας … Μάουρο Μιλάνο χαφ 25 χρονών με κοινοτικό διαβατήριο γνώστης του πρωταθλήματος παίζει και δεξιά (ως αντιμπελούτσι ) και με 15 γκολ στο περυσινό πρωτάθλημα. Αυτός θα είναι ο εκλεκτός».

Οι διαπραγματεύσεις δεν εύκολες ήταν μια και την πόρτα του Αστέρα και του παίκτη είχαν χτυπήσει κάμποσες ιταλικές ομάδες.Του ψηστήρι του Μπελούτσι όμως απέδωσε και ο παίκτης ήρθε στον Πειραιά αν και τελικά ήταν αρκετά αλμυρός (4 εκ. €). Χαλάλι του πρόεδρε θα πιάσει και εδώ να το δεις … είπε ο Χαχής στον Βαγγέλη Μαρινάκη που όταν υπόγραφε την επιταγή τον κοιτούσε στα μάτια λίγο αγριεμένα. Πράγμα λογικό μια και σε τρεις μέρες είχαν φύγει σχεδόν όλα τα λεφτά από τη μεταγραφή του Ντιόγκο στη Ρώμα (11εκατ €).

Αυτό όμως που θα τσάντιζε πιο πολύ τον πρόεδρο ήταν ότι τελικά ο Μιλάνο σε αντίθεση με τον Μουρατόρι δεν κατάφερε να δηλωθεί στην Ουέφα για τα δύο επόμενα παιχνίδια στο Ουέφα μια και η λίστα χώραγε μόνο έναν και τελικά προτιμήθηκε να υπάρχει έναν ακόμη αμυντικός…

Η θέα τύχη όμως χαμογέλασε στον Χαχή … επόμενος αντίπαλος Χιμπέρνιαν (Σκωτία) και πρώτο παιχνίδι στο Ναό. Εντάξει για δύο παιχνίδια με μια θεωρητικά εύκολη ομάδα θα θυσιάσω τον Σουάρεζ και θα τον βάλω πίσω από τον Λεβαντοφσκι σκέφτηκε ο προπονητής μας. Το ρόστερ λοιπόν συμπληρώθηκε και ήταν ώρα να γίνουν και κάποια φιλικά για να δέσει η νέα ομάδα, άλλωστε η προσθήκες και οι αποχωρήσεις ήταν αρκετές.

Έχουμε λοιπόν και λέμε :
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ : 0-1 (Σε ένα ματς που προσφέρονταν για δοκιμές ο Χαχής κατέβασε αρκετά παιδιά από την ακαδημία ενώ δοκίμασε και τον Σουάρεζ ως δεκάρι. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα του γκολ της Καβάλας το πέτυχε ο Τζόρζεβιτς ο οποίος βούρκωσε όταν η Θύρα 7 πανηγύρισε το γκολ του λες και έπαιζε ακόμα στο Θρύλο. Πρώτη παρουσία του Μιλάνο ; Θετική αλλά ακόμα θέλει προσαρμογή. Υπάρχει χρόνος για αυτό.)

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΫ : 0-0 ( Μέτριο παιχνίδι χωρίς κάτι το άξιο αναφοράς)

3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ : 1-2 ( Το γκολ του Σουάρεζ αν και εξαιρετικό δεν ήταν αρκετό μια και ο Ισπανός Γκουίθα με δύο γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Μιλάνο καλός ανεβαίνει σιγά σιγά το σύστημα όμως με τον Σουάρεζ δεκάρι δεν δείχνει να τραβάει)

Τα φιλικά όμως τελείωσαν και ήρθε η ώρα για τη διπλή αναμέτρηση με τη Χιμπέρνιαν. Η ομάδα έδειξε πως χρειάζεται δουλεία και ακόμη δεν έχει φτάσει στο βαθμό ετοιμότητας που χρειάζεται για δύο τόσο σημαντικά ματς…

2Ος ΓΥΡΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΟΥΕΦΑ (1ο Παιχνίδι)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ : 0-0 ( Απογοήτευση στο Καραϊσκάκης. Η ομάδα έκανε ευκαιρίες με τον Σίσιτς τελικά ως δεκάρι και τον Λεβαντοφσκι να μπαίνει στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου ως δεύτερος επιθετικός. Ο Θρύλος τα είχε εκτός από το γκολ και η ρεβάνς αναμένεται δύσκολή.)

2Ος ΓΥΡΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΟΥΕΦΑ (2ο Παιχνίδι)
ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 1-2 ( Πρόκριση στους ομίλους με τα γκολ των Σουάρεζ και Πόνζιο ενώ για τους φιλότιμους Σκωτσέζους μείωσε ο Στιβενσον. Καλό παιχνίδι από τον Ολυμπιακό με τον Σίσιτς αριστερά αυτή τη φορά και το νεαρό Γανότα ως δεκάρι που ήταν καλός. Αποστολή εξετελέσθη είμαστε στους ομίλους !! )

Στο αεροπλάνο μέσα ο Χαχής λέει στους παίκτες του : «Μπράβο παιδιά αλλά τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα και τα κεφάλια μέσα μας περιμένει ο Όφη με άγριες διαθέσεις. Παίξατε αρκετά καλά αν και ακόμα πιασμένοι από την προετοιμασία αύριο έχει ρεπό και μεθαύριο διπλή προπόνηση».
User avatar
Alefantos.79
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 295
Joined: Thu Aug 21, 2014 9:07 am
Football Manager της ομάδας: OLYMPIAKOS
Αγαπημένη Ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ (1Ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ : 3-1 ( Στο εναρκτήριο ματς του πρωταθλήματος ο Θρύλος ήταν πολύ καλός. Προηγήθηκε με τα γκολ των Πόνζιο ( νέο απίστευτο γκολ από 30 μέτρα) και Λε Τάλλεκ που γύρισε από τραυματισμό φορτσάτος. Οι Κρητικοί μείωσαν με πέναλτι του Μπαρκαουάν στο 80 και άγχωσαν λίγο τους κόκκινους αλλά το γκολ του Σίσιτς έπειτα από εξαιρετικό σόλο και ασίστ του Σουάρεζ στο 91’ έδωσε τέλος στο άγχος και έναν πανηγυρικό χαρακτήρα στην πρώτη μάχη του πρωταθλήματος. Σημαντικό γεγονός η εξαιρετική παρουσία του Μιλάνο τόσο ως δεκάρι ως και ως δεξί χαφ λόγω του τραυματισμού του Μπελούτσι (θλάση) που θα τον αφήσει για 15 με 20 μέρες εκτός (τη στιγμή του τραυματισμού του Αργεντινού ότι μπουκάλι με νερό υπήρχε στον πάγκο εξαφανίστηκε από τις κλωτσιές του Χαχή ενώ τα « Γαμώ την ατυχία μου » που φώναζε ο κόουτς Χαχής έγιναν αφιέρωμα στην Αθλητική Κυριακή)...

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2Ο

Πλέον έχουμε μπει για τα καλά σε αγωνιστικούς ρυθμούς … Η ομάδα του Πειραιά έχει δώσει αρκετά παιχνίδια τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη ενώ ξεκίνησε και η διοργάνωση του κυπέλου Ελλάδος.

Κύριο χαρακτηριστικό των έως τώρα εμφανίσεων του Ολυμπιακού είναι η έλλειψη σταθερότητας. Οι κόκκινοι στη μέρα τους δείχνουν ικανοί για τα πάντα , υπάρχουν όμως και παιχνίδια που προβληματίζουν έντονα με την απόδοσή τους. Αυτό σε ένα βαθμό είναι απολύτως φυσιολογικό για μια ομάδα που σε σχέση με πέρυσι άλλαξε αρκετά. Οι ερυθρόλευκοι δείχνουν αξιόπιστοι στην άμυνα αλλά αρκετές φορές δυσκολεύονται επιθετικά. Πολλά χαμόγελα υπάρχουν για τις εμφανίσεις των πιτσιρικάδων που προέρχονται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Σοϊλέδης , Κυριάκος Παπαδόπουλος και Παναγόπουλος δείχνουν ικανοί για μεγάλα πράγματα. Για τους δύο τελευταίους μάλιστα λέγεται πως έχει προκύψει και ενδιαφέρον από ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως η Πόρτο η Σταντάρ Λιέγης κ.α.

Χαράς ευαγγέλια για τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη που είναι ενθουσιασμένος με τη δουλεία που βλέπει να γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο πρόεδρος έχει οραματιστεί έναν Ολυμπιακό με τουλάχιστον τέσσερις παίκτες στην βασική του εντεκάδα από τις ακαδημίες… Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Χαχής. Άλλωστε γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα τον αναδείξει τόσο στα μάτια των φιλάθλων του συλλόγου που διψάνε για έναν Ολυμπιακό γεμάτο ελληνόπουλα όσο και στις τάξεις των συναδέλφων του.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα… Οι Έλληνες Σηφάκης Αβραάμ και Τοροσίδης παίρνουν βαθμό «λίαν καλώς» κάτι που ισχύει κυρίως για τον τελευταίο οι αποδώσεις του οποίου είναι ασανσέρ. Παρόλα αυτά στο Λιμάνι ακούγεται ότι υπάρχει και για αυτούς ενδιαφέρον από Ευρώπη μεριά. Στους ξένους Μπελούτσι , Πόνζιο και Γκαργκάνο και Μουρατόρι έχουν την καλύτερη απόδοση έως τώρα. Ο Σουάρεζ δεν έχει ματώσει τα δίκτυα όσο θα περίμενε τόσο ο Χαχής όσο και οι οπαδοί του Θρύλου αλλά υπάρχει χρόνος μια και χρειάζεται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του συλλόγου. Εκλάμψεις έχουν οι Σίσιτς και Μιλάνο ενώ οι νεαροί Γανότα Λε Τάλλεκ και Πικουλίνι αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον.

Ας δούμε όμως τι έχει συμβεί έως τώρα μέσα στο γήπεδο…

2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΑΡΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 1-3 .
( Πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα σε μια έδρα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει. Τουλάχιστον στις προηγούμενες χρονιές γιατί φέτος τα γκολ των Αβραάμ Παπαδόπουλου , Λε Τάλλεκ και Μιλάνο φρόντισαν να περάσουν οι ερυθρόλευκοι εάν ευχάριστο απόγευμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

EUROPA LEAGUE 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ DORTMUNT – OSFP: 1-2.
( Πρώτη ήττα φέτος σε επίσημο παιχνίδι για την ομάδα του Χαχή. Το 4-2-3-1 δεν βοήθησε αρκετά την ομάδα που παρόλο ισοφάριση σε 1-1 με το γκολ του Πόνζιο υπέφερε αρκετά από του Γερμανούς. Ο Σηφάκης ήταν αυτός που βοήθησε έτσι ώστε το σκορ να μείνει στο 2-1.)

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ : 1-0.
( Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή δυσκόλεψαν αφάνταστα τους κόκκινους οι οποίοι λυτρώθηκαν στις καθυστερήσεις με το γκολ του Λεβαντόφσκι στις καθυστερήσεις του αγώνα (93ο λεπτό).


4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΛΑΡΙΣΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 0-1
(Άλλη μια αγχωτική νίκη με το γκολ πέναλτι του Μπελούτσι στο 91 σε ένα ματς που οι Βυσσινί τελείωσαν με εννιά παίκτες. Ο Ολυμπιακός έδειξε αναποτελεσματικός στην επίθεση και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες κόντεψαν να του στοιχήσουν το διπλό)

EUROPA LEAGUE 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ OSFP – MARSEILLE: 1-0
( Το Καραϊσκάκη σείστηκε στο 95 όταν ο Πόνζιο με ασύλληπτο σουτ από 35 μέτρα χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Χρειάστηκε βέβαια να κάνει ο Σηφάκης την καλύτερη έως τώρα εμφάνιση του για να κρατήσει η ομάδα το μηδέν. Το τέλος του αγώνα βρήκε το Χαχή να δηλώνει : « Αν συνεχίσουμε έτσι σε λίγο θα απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο σε όσους έχουν καρδιακά προβλήματα».

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ : 2-0
( Ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να ανοίγει στο σκορ με φοβερό βολέ του νεαρού Γανότα την Ξάνθη να πιέζει για την ισοφάριση και τον Σίσιτς να κλειδώνει το ματς στο 90 μετά από εξαιρετικό σλάλομ και ασίστ του Σουάρεζ.)

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 1-0
(Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες που είχαν τα αστέρια τους σε κακή μέρα. Ο Χαχής προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα από τον πάγκο αλλάζοντας τρεις φορές το σύστημα της ομάδας του. Ξεκίνησε με 4-2-3-1 μετά το γκολ το μετέτρεψε σε 4-1-3-2 και στη συνέχεια σε 4-4-2 αλλά οι κόκκινοι ποτέ δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Αμπάρη).
User avatar
Alefantos.79
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 295
Joined: Thu Aug 21, 2014 9:07 am
Football Manager της ομάδας: OLYMPIAKOS
Αγαπημένη Ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ EUROPA LEAGUE AUSTRIA VIEN – OSFP: 0-4 (
Η καλύτερη εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού σε επίσημο ματς . Τα γκολ των Αβραάμ Παπαδόπουλου , Μπελούτσι και Πόνζιο (2) που είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας έως τώρα χάρισαν μια άνετη όσο και πολύτιμή νίκη τόσο από αγωνιστικής πλευράς όσο και από ψυχολογικής. Προβληματισμός όμως υπάρχει για την αφλογιστία του Σουάρεζ ο οποίος παρόλο που δεν έχει χάσει παιχνίδι μέχρι τώρα δείχνει έξω από τα νερά του με το Χαχή να δηλώνει επί του θέματος « Τον πιστεύουμε ξέρουμε τι παίκτης είναι δουλεύει πολύ στις προπονήσεις και αυτό θα φανεί». Ο Χαχής δείχνει να τον πιστεύει αλλά οι δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει να γράφουν διάφορα για λουλουδοπολέμους στα μπουζούκια παρέα με ξανθιά μοντέλα που πρωταγωνιστεί σε ροζ dvd.

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : 0-1
(Το ελληνικό el classicο είχε πράσινο χρώμα αν και το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Αρνητικός πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Σηφάκης ο οποίος ουσιαστικά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του μετά από κόρνερ του Ιβανσιτς. Στα θετικά του ματς ήταν η εμφάνιση του Σουάρεζ ο οποίος είχε δύο δοκάρια και απέσπασε το χειροκρότημα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού όταν αποχώρησε στο 82΄μετά από ένα σκληρό τάκλιν του Βύντρα. Ο ίδιος δήλωσε μετά το ματς : « Ευχαριστώ τον κόσμο για την συμπαράσταση του και υπόσχομαι να τον δικαιώσω σύντομα. Μπορεί να μην γνωρίζω Ελληνικά ξέρω όμως τι γράφετε για μένα. Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για τα κουτσομπολιά αλλά θα δώσω τις απαντήσεις μου στο γήπεδο».)

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 1-3
(Το είπε και το έκανε !! Ο Σουάρεζ έκανε έως τώρα την καλύτερη του εμφάνιση με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Με δύο γκολ ένα δοκάρι και ένα κερδισμένο πέναλτι που όμως δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μπελούτσι , πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε σε ένα σημαντικό βαθμό μια και ενδεχόμενη απώλεια θα έφερνε τον Παναθηναϊκό ακόμα και έξι βαθμούς μπροστά. Το τρίτο γκολ πέτυχε ο Άντζας ο οποίος μετά από καιρό επέστρεψε στην αρχική εντεκάδα. Στα συν ήταν και η πρώτη επίσημη εμφάνιση φέτος για το νεαρό γκολκίπερ Παναγόπουλο ο οποίος μετά τον τραυματισμό του Σηφάκη θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία των κόκκινων για τουλάχιστον ένα μήνα. Αυτό που θα συζητιέται για καιρό όμως είναι ο πανηγυρισμός του Σουάρεζ στο δεύτερο γκολ όπου πέταξε ένα γαρύφαλλο (!!!) στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού ανοίγοντας όμως έτσι μια βεντέτα με τους δημοσιογράφους.

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ EUROPA LEAGUE OSFP – DORTMUND: 0-2
(Απλά δεν παιζόντουσαν οι Γερμανοί. Όσο και αν προσπάθησαν οι παίκτες και ο προπονητής του Ολυμπιακού ο τερματοφύλακας της Μπορούσια και το μεγάλο της επιθετικό όπλο ο Φρέι αποδείχτηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο. Το μόνο θετικό για τον Ολυμπιακό ήταν η καλή εμφάνιση του Παναγόπουλου ο οποίος έπιασε πέναλτι στο 0-0 και έδειξε τα προσόντα του τουλάχιστον σε 3-4 ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους και η εμφάνιση του Σουάρεζ ο οποίος πάλευε μόνος στην επίθεση και δείχνει να ξυπνάει.)


9Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ : 1-1
(Κουρασμένοι και άχρωμοι οι Πειραιώτες κατόρθωσαν και πήραν τουλάχιστον έναν βαθμό με το γκολ του Σουάρεζ στο 70΄ μετά από εκπληκτικό σουτ που έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Χαλκιά. Ο Χαχής δεν έκανε καμία αλλαγή στην εντεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης αυτό δεν του βγήκε μια και η ομάδα δεν είχε ζωντάνια στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Στην επανάληψη Σοϊλέδης και Λε Τάλλεκ έκαναν πιο κινητικούς τους ερυθρόλευκους και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ισοφάριση. Μετά το 1-1 ο Πάοκ κλείστηκε στα καρέ του προκειμένου να διατηρήσει το σκορ σε αυτό το επίπεδο και λόγω έλλειψης δυνάμεων οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ HELLAS ON LINE 1ος ΓΥΡΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 0-3
(Ο Χαχής βλέποντας την ομάδα του αρκετά κουρασμένη αποφάσισε να προβεί σε πολλές αλλαγές με τους Γκαλίτσιο , Γιάννη Παπαδόπουλο , Στολτίδη , Σοϊλέδη Λεβαντόφσκι και Μήτρογλου να ξεκινούν βασικοί. Ο Μπελούτσι με δύο γκολ από φάουλ και ο νεαρός Σοϊλέδης ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού καθάρισαν το παιχνίδι. Στον πάγκο μετά από ένα μήνα περίπου βρέθηκε και ο Σηφάκης ο οποίος σιγά επανέρχεται από τον τραυματισμό του αλλά πλέον έχει έναν ισχυρό ανταγωνιστή. Ο νεαρός Παναγόπουλος με τις εμφανίσεις του κυριολεκτικά βγάζει μάτια ).

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 1-2
( Τις τρεις τελευταίες μέρες ο Χαχής έλεγε στους παίκτες του ένα πράγμα προσοχή στον Σαϊτιώτη μπορεί να μας κάνει τη ζημιά. Μόλις στο πέμπτο λεπτό του αγώνα είχε βγει αληθινός μια και ο ταχύτατος φορ είχε ανοίξει το σκορ στους Ζωσιμάδες. Χρειάστηκε να αλλάξει το 4-2-3-1 σε 4-4-2 και να κάνει δύο αλλαγές στο ημίχρονο τους Σοϊλέδη και Λεβαντόφσκι (οι οποίοι τον δικαίωσαν μια και ήταν οι σκόρερ) αλλά και να κατεβάσει τα ρολά στα τελευταία πέντε λεπτά ο Παναγόπουλος ( το λασπωμένο τερέν δεν φάνταζε ως το ιδανικότερο για την επιστροφή του Σηφάκη μετά από ένα μήνα απραξίας) για να πάρουν οι ερυθρόλευκοι μια πολύ δύσκολη όπως αποδείχτηκε νίκη.


Δέκα αγωνιστικές λοιπόν από την έναρξη του πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Τρίτη θέση με 22 βαθμούς ισοβαθμώντας με τον Παναθηναϊκό. Η έκπληξη ακούει στο όνομα Άρης ο οποίος με 23 βαθμούς είναι στην κορυφή. Στο Europa η πρόκριση παίζεται ακόμη και πολλά θα κριθούν στο εκτός έδρας ματς με τη Μαρσειγ όπου οι ερυθρόλευκοι θα κλιθούν να δείξουν αν έχουν τα φόντα για μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Θα τα καταφέρουν ; Δεν αργεί η ημέρα που θα το ξέρουμε …
User avatar
Alefantos.79
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 295
Joined: Thu Aug 21, 2014 9:07 am
Football Manager της ομάδας: OLYMPIAKOS
Αγαπημένη Ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3Ο

22.11.2009… Η χρονιά συνεχίζεται και πλέον φτάνουμε στου δρόμου τα μισά. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να είναι μέσα σε όλους του τους στόχους παρά τα συχνά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Το στοίχημα πλέον είναι εάν θα καταφέρει να βρει η ομάδα ρυθμό και να κατακτήσει το πρωτάθλημα απέναντι στους δύο βασικούς της αντιπάλους. Τον Παναθηναϊκό που φαντάζει το ακλόνητο φαβορί και προελαύνει χωρίς σημαντικές απώλειες και τον Άρη ο οποίος μετά από δεκαετίες φαντάζει ικανός για τα πάντα. Ας συνεχίσουμε όμως να ξετυλίγουμε το κουβάρι αυτής της σεζόν να δούμε που θα βρει το τέλος της τους κόκκινους…

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ : 2-0
( Μετά από δύο δοκάρια σε απευθείας εκτελέσεις φάουλ ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό αλλά και τον Μπελούτσι με πέναλτι που κέρδισε ο δραστήριος για ένα ακόμη παιχνίδι Σοϊλέδης. Το δεύτερο τέρμα για τους κόκκινους σημείωσε ο Σουάρεζ από κάθετη πάσα του Μπελούτσι ο οποίος ήταν χάρμα οφθαλμών σήμερα).

12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 1-1
( Ο Γηραιός προηγήθηκε με εκπληκτικό σουτ του Γιάντση από 25 μέτρα που άφησε άγαλμα το Σηφάκη. Ο Ολυμπιακός όμως ισορρόπησε γρήγορα το ματς και ισοφάρισε με τον Λεβαντόφσκι έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και μπαλιά πάρε βάλε του Σουάρεζ. Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν και τη νίκη αλλά η λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού ο οποίος είδε οφσάιντ τον Λεβαντόφσκι στο γκολ που πέτυχε στο 89 στέρησε το διπλό στην ομάδα του Χαχή. Ο νεαρός κόουτς στη συνέντευξη δεν σχολίασε την απόφαση του διαιτητή και έδειξε ήρεμος παρά τις πιέσεις του κυρίου Νικολακόπουλου να πει κάτι για τη διαιτησία του αγώνα. Ο δημοσιογράφος βέβαια δεν ήξερε ότι η ηρεμία του προπονητή του είχαν κοστίσει ένα σπασμένο i phone και ένα laptop που είχαν την ατυχία να είναι στην τσάντα μετά τη λήξη του αγώνα).

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ EURORA LEAGUE MARSEILLE – OSFP: 3-1
( Ευρώπη καληνύχτα για τον Ολυμπιακό. Παίκτες και Χαχής ήταν σαν να μην κατέβηκαν στο πρώτο ημίχρονο όπου οι επεμβάσεις του Σηφάκη κράτησαν το σκορ στο 2-0. Στην επανάληψη η ομάδα βελτιώθηκε και μείωσε με τον Πόνζιο σε 2-1. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε γουέστερν με πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν μέχρι την επίτευξη του τρίτου τέρματος των Γάλλων που ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Μένει πλέον μόνο η τελευταία αγωνιστική για να κατακτήσει η ομάδα μια ευρωπαϊκή νίκη καθαρά για το γόητρο και την ιστορία του συλλόγου).

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ : 3-0
( Ευτυχώς το στραπάτσο του Βελλοντρόμ τρεις μέρες πριν δεν κόστισε στους ερυθρόλευκους που πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και πέτυχαν μια άνετη και εύκολη νίκη. Στα αξιοσημείωτα το πρώτο γκολ του πιτσιρικά Κυριάκου Παπαδόπουλου σε επίσημο ματς. Τα άλλα δύο τέρματα οι Άντζας και Μιλάνο).

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 0-0
( Ποιος είδε το Χαχή και δεν τον φοβήθηκε μετά το σφύριγμα της λήξης. « Καληνύχτα σας κύριοι !!! Πρωτάθλημα τέλος !! Γατάκια είστε ρε … Οι άλλοι έπαιζαν ταμπούρι πίσω είχατε 18 τελικές και δεν καταφέρατε ένα ρημάδι γκολ … Γιατί ?? Αδικείτε τους εαυτούς σας … Έτσι δεν πάμε πουθενά παλληκάρια πάρτε το χαμπάρι και αν εσάς σας αρέσει να σας κοροϊδεύουν οι φυλλάδες να μου το πείτε να κάτσω σπίτι και να μην μπαίνω στον κόπο να έρχομαι να σας βλέπω να παίζετε κάτι σαν ποδόσφαιρό… Ξυπνάτε !! Δεν μπορεί τη μια εβδομάδα να πετάτε και την άλλη να σέρνεστε… Βρείτε εγωισμό και παίξτε τη μπάλα σας γιατί θα υπάρξει πρόβλημα. Στα αποδυτήρια ακουγόντουσαν μόνο οι κραυγές του κόουτς ο οποίος μετά από μισής ώρας καθυστέρησης πήγε τελικά στη συνέντευξη τύπου…)

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ EUROPA LEAGUE AUSTRIA VIEN – OSFP: 0-2
( Οι φωνές τουλάχιστον για αυτό το παιχνίδι έπιασαν και ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος πετυχαίνοντας μια νίκη γοήτρου. Τα γκολ πέτυχαν οι Μιλάνο και Γκαργκάνο ο οποίος ίσως και να φόρεσε τη φανέλα με το δαφνοστεφανομένο έφηβο για τελευταία φορά μια και οι φήμες λένε ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με την Παλέρμο για την αγορά του.)

Το παιχνίδι αυτό ήταν και τελευταίο ευρωπαϊκό για φέτος για τους Πειραιώτες που ολοκλήρωσαν την πορεία τους στους ομίλους του Europa League με εννιά βαθμούς στην τρίτη θέση πίσω από Μαρσειγ και Ντόρτμουντ που ισοβάθμησαν στην πρώτη με 13. Η ομάδα αποδείχτηκε πως τουλάχιστον για φέτος ήταν για μέχρις εκεί …

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 1-0
( Ο Μπλάνκο στο 85 επιβεβαίωσε το νόμο του ποδοσφαίρου και τα λόγια του Ίβιτσα Όσιμ. Οι κόκκινοι είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες αλλά ο δικέφαλος το γκολ. Η διαφορά με τον πρώτο Παναθηναϊκό μεγαλώνει…)

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 0-3
( Καλή χρονιά !!! Στην πρώτη αγωνιστική για το 2010 οι ερυθρόλευκοι παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο δεν άφησαν κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση στον Όφη πετυχαίνοντας τρία τέρματα με τους Σουάρεζ (2) και ΖΙκουλίνι ).

Οι ειδήσεις όμως ήρθαν την επομένη … Μεταγραφικός οργασμός στον Ολυμπιακό !!! Έγραφε με μεγάλα γράμματα το ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ , Επιμένει Λατινικά !!! ο ΓΑΥΡΟΣ. Τι είχε συμβεί ? Η επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου έδινε τις απαντήσεις … « Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ BERNARDO ΕΝΑΝΤΙ 6,5ΕΚΑΤ.€ ΑΠΟ ΤΗΝ CRUZEIRO KAI ACEVEDO ENANTI 5,75 EKAT. € ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ TΩΝ GARGANO ΚΑΙ ZUCCULINI ΕΝΑΝΤΙ 8,5 ΚΑΙ 9 ΕΚΑΤ. € ΣΕ PALERMO ΚΑΙ NEWCASTLE ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ». Στη συνέντευξη τύπου έγιναν οι συστάσεις και η παρουσίαση των νέων παικτών καθώς και κάποιες διευκρινήσεις για τις δύο πωλήσεις. Όντως τα λεφτά ήταν πολύ καλά ειδικά για τον νεαρό Ζικουλίνι που είχε αγοραστεί αντί πινακίου φακής αλλά ο Γκαργκάνο γιατί να φύγει τώρα ?? «Μα για τον ίδιο λόγο, δεχτήκαμε μια πολύ συμφέρουσα προσφορά για το Σύλλογο και κατόπιν συζήτησης με τον Πρόεδρο αποφασίσαμε να τη δεχτούμε» απάντησε ο Χαχής αλλά δεν έπεισε και πολλούς. Ψίθυροι στου Ρέντη λένε ότι το γυαλί μεταξύ των δύο αντρών είχε ραγίσει από την αρχή της σεζόν όταν ο καλαματιανός κόουτς μπλόκαρε τη μεταγραφή του ουρουγουανού στη Νάπολι που ήθελε να πάρει πίσω. Τελικά για το καλό όλων αυτή τη φορά ο Γκαργκάνο αποχώρησε από το Λιμάνι και μένει να δούμε αν το μεγάλο κενό που αφήνει μπορεί να καλυφθεί…



17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ : 5-1
( Μεγάλη μπάλα !!! Οι ερυθρόλευκοι τρέλαναν κόσμο στο Καραϊσκάκης και έδειξαν ότι αδικούν τους εαυτούς τους που βρίσκονται 8 βαθμούς πίσω από τον πρώτο Παναθηναϊκό . Από δύο γκολ πέτυχαν οι Σουάρεζ και Μπελούτσι ενώ ο Μιλάνο άνοιξε το σκορ. «Ο Θρύλος τους χόρεψε τάνγκο !! Έγραψε την επομένη ο Πρωταθλητής).

ΚΥΠΕΛΛΟ HELLAS ON LINE ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ :
0-2 ( Με τα τέρματα των Μιλάνο και Λεβαντόφσκι ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από τα πηγάδια και θα συναντήσει τον Ατρόμητο στα προημιτελικά. Μια ακόμη καλή εμφάνιση για την ομάδα που δείχνει ότι έχει βρει ρυθμό. Ισχύει κάτι τέτοιο ? Ο χρόνος θα δείξει)


18Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 0-1
( Το γκολ του Λεβαντόφσκι στο 89’ λύτρωσε τους οπαδούς του Ολυμπιακού και τον Χαχή από το έμφραγμα που παραλίγο να πάθαινε . Τα τέσσερα δοκάρια που είχαν προηγηθεί από του παίκτες του έδειχναν ότι οι ερυθρόλευκοι θα άφηναν δύο βαθμούς στην Νέα Σμύρνη. Ευτυχώς για αυτούς ο νεαρός Πολωνός είχε άλλη γνώμη).

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ : 2-1
( Τρίτη συνεχόμενη νίκη για μια ομάδα που δείχνει να φορμάρεται στην κατάλληλη στιγμή. Πόνζιο και Αβραάμ τα γκολ ενώ για τους Λαρισαίους μείωσε ο Ζουράφσκι. )

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 0-1
( Σε ένα δύσκολο παιχνίδι σε ένα γήπεδο καμένο από την έντονη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ελπίζει σε τίποτα καλύτερο από ένα γκολ από στημένη φάση γιατί για οργανωμένο παιχνίδι ούτε λόγος να γίνεται. Ευτυχώς για τους Πειραιώτες ο Μιλάνο πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση με φάουλ στο 65ο λεπτό)

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ : 3-1
( Οι κόκκινοί πήραν τη ρεβάνς για το ματς του πρώτου γύρου από τους Αρκάδες πετυχαίνοντας τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο ( Σοϊλέδης , Μιλάνο , Λεβαντοφσκι) και στη συνέχεια έκαναν συντήρηση ενόψει του εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό σε μόλις τέσσερις μέρες. Για τον φιλότιμο πάντως Αστέρα μείωσε στο 75 ο Φιλομένο).

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 1-2
( Τέτοιες νίκες δίνουν πρωταθλήματα !!! Φοβερή ανατροπή που ξεκίνησε στο 89ο λεπτό με τον νεαρό Σοϊλέδη να ισοφαρίζει και τον Μιλάνο στο 92ο λεπτό με πέναλτι να στέλνει τους ερυθρόλευκος στον έβδομο ουρανό. «Επιτέλους δείξατε ότι τα έχετε μεγάλα !!!» Είπε στους παίκτες του ο Χαχής μετά τη λήξη του αγώνα . «Αν συνεχίσουμε έτσι μπορούμε» τους είπε και έφυγε για συνέντευξη τύπου.

23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ : 0-0
( Τελικά όμως δεν μπορούν. Προπονητής και παίκτες ακόμα μεθυσμένοι προφανώς από τη μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ έμειναν στο μηδέν με τους Κρητικούς. Όλα μηδέν σε ένα παιχνίδι χωρίς νεύρο και φάσεις. «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για αυτό το ατυχές αποτέλεσμα» ψέλλισε ο κόουτς στους δημοσιογράφους…
User avatar
Alefantos.79
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 295
Joined: Thu Aug 21, 2014 9:07 am
Football Manager της ομάδας: OLYMPIAKOS
Αγαπημένη Ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4Ο

Κάνουμε εδώ μια παύση από την εξιστόρηση της σεζόν 2009-2010 για να αναλύσουμε και τις τακτικές της ομάδας του Χαχή. Ο νεόκοπος κόουτς λοιπόν χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον τρία διαφορετικά συστήματα , το 4-2-3-1 με το δύο μπακ να γίνονται wing back , το 4-4-2 το οποίο και επιστρατεύει κυρίως απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους με σκοπό την επίτευξη ενός γρήγορου γκολ και τελευταίως το 4-4-1-1 με τρεις παίκτες να εναλλάσσονται στο ρόλο του δεκαριού ή όπως λέμε στις μέρες του παίκτη πίσω από τον επιθετικό που μετατρέπεται σε κρυφός κυνηγός . Μπελούτσι, Μιλάνο και εσχάτως Μπερνάντο έχουν αγωνιστεί στη θέση αυτή με τον Μιλάνο να ξεχωρίζει για την εκτελεστική του δεινότητα αλλά και τον νεοαποκτηθέντα βραζιλιάνο να δείχνει πως είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

«Θα κάνει πολλές κηδείες ο πιτσιρικάς πρόεδρε … φέρεται να έχει πει ο Χαχής στον κύριο Μαρινάκη όταν εκείνος τον ενημέρωσε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις του κόσμου για το βραζιλιανάκι (όπως τον λέει ο Νικολακόπουλος) δεν είναι και καλύτερες…

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού γίνεται κυρίως από τα πλάγια όπου Μπελούτσι και Σοϊλέδης (ο μικρός πραγματοποιεί μεγάλες εμφανίσεις ενώ έχει αρχίσει και να «ματώνει το δίχτυ») έχουν πάρει τη φανέλα σπίτι τους. Στο κέντρο Πόνζιο και Ασεβέντο πλέον μετά τις αποχωρήσεις των Γκαργκάνο και Ζικουλίνι (ξεχάσαμε να πούμε ότι επρόκειτο για μια ακόμη ανακάλυψη του Καρεμπέ, ο νεαρός αργεντινός έχει κλέψει καρδιές στου Ρέντη και έχει ήδη προστεθεί σε πολλά μπλοκάκια ξένων σκάουτερ) , είναι εκείνοι που θα πιέσουν τον αντίπαλο σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου ενώ θα έχουν πάντα το νου τους για τα κοψίματα των Σουάρεζ και Λεβαντόφσκι (οι οποίοι εναλλάσσονται στη θέση του μοναδικού επιθετικού) για να κάνουν την κάθετη πάσα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Τα δύο μπακ συμμετέχουν στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας με πρώτο μέλημα τους όμως την επιστροφή στην άμυνα προκειμένου να μην εκθέσουν τα δύο σέντερ μπακ της ομάδας ( Αβραάμ , Κυριάκος και Άντζας παλεύουν επί ίσοις όροις για μια θέση στη βασική εντεκάδα)

Κάνοντας μια σύγκριση των τριών συστημάτων , θα λέγαμε ότι αυτό που ταιριάζει στην ομάδα είναι το 4-4-1-1 το οποίο δίνει και βάθος στην άμυνα μια και υπάρχουν δύο αμυντικά χαφ αλλά και μπορεί να μετατραπεί σε ένα ισχυρό επιθετικό όπλο με την παρουσία τεσσάρων επιθετικογενών παικτών. Παράλληλα με το σύστημα αυτό οι γραμμές είναι πιο κοντά μεταξύ τους κάτι που δεν είχε επιτευχθεί με τίποτα στο 4-2-3-1 που χρησιμοποιούσε σχεδόν πάντα έως τώρα ο Χαχής.

Αρκετά όμως με τα τεχνικά. Έχουμε αφήσει τον ήρωα μας στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκης μετά τη λήξη της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε το ατυχές για τον Ολυμπιακό ισόπαλο αποτέλεσμα του αγώνα με τον Εργοτέλη. Που να βρίσκεται ο Χαχής τώρα ? Μα που αλλού στη βεράντα του παρέα με το σκωτσέζο φίλο του… Το να είσαι οπαδός της ομάδας στην οποία είτε αγωνίζεσαι είτε προπονείς είναι ευχή και κατάρα παράλληλα. Πολλές φορές η υπερβολική αγάπη για την ομάδα επηρεάζει την κρίση και οι αποφάσεις παίρνονται εν θερμό. Αυτό φέτος έχει συμβεί αρκετές φορές και ο Χαχής το ξέρει… «Είμαι ίσως λίγο σκληρός με τους παίκτες σκέφτηκε πρόκειται για μια νέα ομάδα η οποία μέσα σε δύο χρόνια έχει αλλάξει εντελώς. Πάνω που πήγαμε να βρούμε μια συνοχή το καλοκαίρι άλλαξαν πάλι πολλά… Πρέπει να ηρεμήσω και αντί να φωνάζω στα παιδιά να δούμε μαζί πως θα κάνουμε την ομάδα καλύτερη… »


Την ηρεμία του χάλασαν οι αθλητικές ειδήσεις στο τελευταίο δελτίο ειδήσεων του Σταρ. « Ο Παναθηναϊκός προελαύνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ειδικά μετά την αναπάντεχη ισοπαλία του Ολυμπιακού…» ΜΠΑΜ !!! Ο ήχος του σπασμένου τζαμιού χαλάει την ηρεμία αυτής της κρύας νύχτας. « Άει στο διάολο πια εσείς και ο Παναθηναϊκός σας » , φώναζε ο Χαχής πάνω από τη σπασμένη τηλεόραση…

Το πρωινό τον βρήκε πολύ πιο ήρεμο. Έχουμε δουλεία μπροστά μας σκέφτηκε πρέπει το μυαλό να είναι καθαρό μας περιμένει ο Πάοκ μέσα σε διάστημα πέντε ημερών. Μέσα του υπήρχε το εξής δίλλημα , να ξεκουράσει την ομάδα εν όψει Τούμπας ή όχι ? Η απάντηση ήταν απλή. «Φυσικά και όχι μονολόγησε το κύπελλο φέτος πρέπει να γίνει δικό μας και η πρόκριση πρέπει να εξασφαλιστεί από το πρώτο ματς στο Περιστέρι για να μην δώσουμε ελπίδες στον Ατρόμητο και παράλληλα να περάσουμε το μήνυμα ότι είμαστε ικανοί για όλα φέτος...
User avatar
Alefantos.79
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 295
Joined: Thu Aug 21, 2014 9:07 am
Football Manager της ομάδας: OLYMPIAKOS
Αγαπημένη Ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5Ο

Πλησιάζουμε σιγά στο τέλος του πρωταθλήματος που φαίνεται να χάνεται για τους Πειραιώτες… Η διαφορά των εννιά βαθμών από την κορυφή φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη να καλυφθεί μια και δεν εξαρτάται πλέον από τα … πόδια των παικτών του Θρύλου και από τις εμπνεύσεις του προπονητή τους. Θα παλέψουμε μέχρι τέλος και ότι βγει τους είπε στην τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Τουλάχιστον υπήρχε η ελπίδα για την κατάκτηση του κυπέλου…

Αλλά μια και το θίξαμε αυτό…


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ HELLAS ON LINE ΦΑΣΗ ΤΩΝ 8

ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 1-2
( Αν δεν υπήρχε αυτό το γκολ στο τέλος για τους περιστεριώτες θα ήμασταν ήδη στα ημιτελικά αλλά δεν πειράζει καλύτερα τα παιδιά να είναι στην τσίτα τους κάνει καλό γιατί φέτος όποτε χαλαρώσαμε το πληρώσαμε αυτό σκέφτηκε ο Χαχής ανεβαίνοντας στο πούλμαν της ομάδας μετά τη λήξη του αγώνα που κρίθηκε υπέρ του Ολυμπιακού με τα δύο τέρματα που πέτυχε ο Πόνζιο).

24Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 3-3
( «Δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν να πολεμήσουμε μέχρι τέλος για το πρωτάθλημα» ήταν η δήλωση του Χαχή στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς. Δεν είχε και πολύ άδικο μια και ο Δικέφαλος του Βορρά σκόραρε δις από την άσπρη βούλα με τον Γκαρσία. Δύο πέναλτι που χωρούν πολύ κουβέντα και αμφισβήτηση. Βέβαια για να τα λέμε όλα οι ερυθρόλευκοι αυτοκτόνησαν σήμερα. Όταν φτάνεις να προηγείσθε 3-1 με τα γκολ των Σοϊλέδη Ασεβέντο και Μπελούτσι δεν δέχεσαι δύο γκολ στα τελευταία εφτά λεπτά έστω και αν το δεύτερο έρχεται με πέναλτι στο 94’. Εκεί την τρως τη μπάλα…)

25Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ : 3-0
(Τουλάχιστον βγήκε και κάτι καλό από το σοκ της Τούμπας. Η ομάδα πείσμωσε και έφτασε εύκολα στη νίκη με τα γκολ των Ασεβέντο , Λεβαντοφσκι και Πατσατζόγλου ο οποίος τον τελευταίο καιρό διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Πολύ καλό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ο οποίος κατά διαστήματα έκρυψε τη μπάλα).

26Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΚΑΒΑΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 0 -3
( Αυτό που αναρωτιούνται όλοι είναι γιατί ο Θρύλος βρίσκεται τόσο πίσω από την κορυφή και γιατί φορμαρίστηκε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Δεύτερη συνεχόμενη εξαιρετική εμφάνιση αυτή τη φορά εκτός έδρας. Τα γκολ πέτυχαν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος Μπερνάρντο (το πρώτο του με τη νέα του ομάδα με ένα εξαιρετικό σουτ μπανάνα !!) και Λεβαντόφσκι ο οποίος αν συνεχίσει έτσι δεν θα μείνει για καιρό στον Πειραιά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ HELLAS ON LINE ΦΑΣΗ ΤΩΝ 8
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ : 0-1
(Η απόφαση είχε ληφθεί θα παίξουν όσοι δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής τον τελευταίο καιρό. « Κύριοι ευκαιρία να με ντροπιάσετε» τους είπε ο Χαχή λίγο πριν οι δύο ομάδες βγουν στη σέντρα. Πόνταρε στον ποδοσφαιρικό εγωισμό παικτών όπως ο Σίσιτς ο Μενδρινός , ο Γκαλίτσιος και ο Μήτρογλου. Αν όμως είχε ποντάρει όλη του την περιουσία πιθανότατα τώρα να τον βρίσκαμε σε κάποιο παγκάκι στο κέντρο της Αθήνας για ελεημοσύνη αφού θα είχε χάσει τα πάντα. Πάλι καλά που υπήρχε το πρώτο ματς γιατί θα είχαμε δράματα… Σε όλη τη διάρκεια της επιστροφής στο Ρέντη ο Χαχής ήταν αμίλητος λες και είχε χάσει η ομάδα του την πρόκριση. Δυστυχώς για κάποιους έφτασε η στιγμή του αποχωρισμού από το μεγάλο λιμάνι…

27Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ : 2-1
(Οι βασικοί επέστρεψαν και μαζί με αυτούς και η ηρεμία τόσο στο παιχνίδι των Πειραιωτών όσο και στον προπονητή τους. Τα γκολ των Μπελούτσι και Λεβαντόφσκι έδωσαν το τρίποντο στην ομάδα ενώ το τέρμα των φιλοξενουμένων με το εντυπωσιακό τόσο σε έμπνευση όσο και σε εκτέλεση σουτ του Σαρακατσάνου από 25 μέτρα δύο λεπτά πριν τη λήξη απλά έδωσε μια γεύση σασπένς πριν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο Φάληρο. )

28Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 0-1
( Ο εξαιρετικός φέτος Ατρόμητος δυσκόλεψε για μια ακόμη φορά τους ερυθρόλευκους οι οποίοι παρόλο που προηγήθηκαν μόλις στο πέμπτο λεπτό με τον Πόνζιο δεν κατάφεραν να διευρύνουν το προβάδισμα αυτό και να κλειδώσουν νωρίς το ματς. Οι διάδρομοι προς την εστία των Περιστεριωτών έκλεισαν και η ομάδα του Γιώργο Δώνη δίνοντας πολύ έξυπνα χώρο στον Ολυμπιακό απείλησε στις αντεπιθέσεις. « Ίσως τελικά το 4-4-1-1 να μην τόσο καλή ιδέα για τα θεωρητικά εύκολα ματς» εκμυστηρεύτηκε στο βοηθό του κύριο Μάσιμο Νέρι ο κόουτς Χαχής.)

29Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΙΑΚΟΣ : 1-0
( Όσοι ήρθαν με την πεποίθηση ότι θα έβλεπαν πολλά στο Φαληρικό στάδιο απογοητεύτηκαν με το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Ο φωτεινός πίνακας έγραφε το φτωχό 1-0 σε ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός απλά κάθισε στο προβάδισμα που πήρε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου με το Σουάρεζ και ο Λεβαδιακός απλά φοβήθηκε να χτυπήσει το ματς και προτίμησε να διαφυλάξει τα νώτα του. Μια φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο της SPORDAY την επομένη του ματς με έναν πιτσιρικά να κοιμάται στην αγκαλιά του μπαμπά του σε μια από τις εξέδρες του Καραϊσκάκης αντικατόπτριζε πλήρως την εικόνα του ματς.)

30Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ : 2-0
(Τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης ήταν σημαντικό για δύο καθαρά εξωαγωνιστικούς λόγους : Το γόητρο και την διατήρηση της καλής ψυχολογίας εν όψει των δύο αναμετρήσεων με τα Γιάννενα για τη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Με τη νίκη που ήρθε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ επετεύχθησαν και οι αυτοί στόχοι. Πολύ καλό και στρωτό ποδόσφαιρό από τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε με τα γκολ των Σουάρεζ και Ασεβέντο ενώ για τους κιτρινόμαυρους μείωσε ο Σκόκο με απευθείας κτύπημα φάουλ. Πλέον τα πιο σοβαρά παιχνίδια για φέτος είναι αυτά που έπονται .)





ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ HELLAS ON LINE ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 3-1

(Με το ένα πόδι στον τελικό οι ερυθρόλευκοι. Εύκολη νίκη στους Ζωσιμάδες για την ομάδα του Χαχή απέναντι στον Άγιαξ της Ηπείρου που προχώρησε σε αυτό το θεσμό πέρα από κάθε προσδοκία. Μετά όμως την απώλεια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός θέλει όσο τίποτε άλλο να κλείσει τη σεζόν με ένα τρόπαιο και αυτό έδειξε σήμερα με τα γκολ των Σοϊλέδη (2) και Σουάρεζ ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Σαϊτιώτης διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ. Τα δύο τέρματα του μικρού Άρη ικανοποίησαν στο έπακρο τον προπονητή του ο οποίος βλέπει το νεαρό παίκτη να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και να μην επηρεάζεται από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που τον βαφτίζουν από τώρα ως νέο Τζόλε).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ HELLAS ON LINE ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ : 2-0

( Επόμενη στάση Πανθεσαλικό Στάδιο !! Οι γηπεδούχοι σφράγισαν την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου διπλασιάζοντας τις νίκες τους απέναντι στους σκληροτράχηλους Γιαννιώτες με τα τέρματα των Μπελούτσι και Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες του Καραϊσκάκης χειροκρότησε θερμά τους παίκτες του Ολυμπιακού και απαίτησε το κύπελλο. Στον τελικό αντίπαλος θα είναι ο Άρης ο οποίος πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν φέτος , αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό. « Κρίμα , τους ήθελα στον τελικό » μονολόγησε ο Χαχής μαθαίνοντας τη λευκή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. )

Η επόμενη μέρα βρήκε το Χαχή να καταστρώνει τα πλάνα του για τη μάχη του κυπέλλου. Ήξερε άλλωστε πολύ καλά ότι ενδεχόμενη μη κατάκτησή του θα τον έστελνε στο ταμείο ανεργίας (το συμβόλαιο έληγε και ο Πρόεδρος δεν τον είχε φωνάξει ακόμα για να συζητήσουν τυχόν ανανέωση). Τα πράγματα λοιπόν ήταν απλά κύπελλο ή … « Όχι δεν θέλω να το σκέφτομαι » είπε ο νεαρός προπονητής. Ο τελικός που ακολουθούσε σε έξι μέρες θα το έδινε την απάντηση…
User avatar
Alefantos.79
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 295
Joined: Thu Aug 21, 2014 9:07 am
Football Manager της ομάδας: OLYMPIAKOS
Αγαπημένη Ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6Ο

Όλε Όλε Όλε Όλε !!! Άντε παιδιά πάμε στο απέναντι πέταλο τώρα όλε όλε όλε … οι παίκτες του Ολυμπιακού μαζί με τον προπονητή τους ανταποδίδουν την αγάπη που τους δείχνει ο κόσμος τους λίγο μετά το τέλος του τελικού κυπέλλου που τους βρήκε νικητές. Αυτό ήταν το πρώτο τρόπαιο για πολλούς μέσα από την ομάδα συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή της. Η φωνή του Χαχή πλέον είχε κλείσει μια και έκανε συνεχώς παρατηρήσεις στους παίκτες του οι οποίοι μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχαν σαν να περίμεναν απλά τη λήξη. «Κανονικά θα έπρεπε να τους ταράξω στις παρατηρήσεις αλλά δεν πειράζει τώρα είναι μέρα γιορτής» σκέφτηκε … και αμέσως το πρόσωπο του από συννεφιασμένο μετατράπηκε πάλι σε φωτεινό και χαμογελαστό. Ενώ ανέβαινε μαζί με τους παίκτες του στην εξέδρα των επισήμων του Πανθεσαλικού Σταδίου άρχισε να θυμάται πως έφτασε η ομάδα στην κατάκτηση του κυπέλλου…

Δεν έφτασε εύκολα στην επικράτηση ο Ολυμπιακός. Μπορεί να προηγήθηκε νωρίς με το Ασεβέντο αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη Κέλεμεν λίγο έλειψε να γίνει το πρόσωπο του αγώνα με τα δύο πέναλτι που απόκρουσε. Ευτυχώς για τους ερυθρόλευκούς ο Άρης δεν ήταν απειλητικός μπροστά και το σφύριγμα της λήξης βρήκε το Χαχή αγκαλιά με τους παίκτες του στο κέντρο του γηπέδου. Η εγκάρδια χειραψία του με τον πρόεδρο έκανε τον Καλαματιανό κόουτς να καταλάβει ότι θα συνεχίσει στο Πειραιά. Απόμεναν όμως και τα playoffs που έκρυβαν παγίδες αν οι ερυθρόλευκοι έμεναν στα πανηγύρια του κυπέλλου, ευτυχώς όμως το δέλεαρ της ενδεχόμενης συμμετοχής στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου δεν αποπροσανατόλισε την ομάδα που τερμάτισε πρώτη και αήττητη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής :

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 1-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ : 2-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ : 1-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ : 1-0
ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 1-0
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 0-1

Έτσι τελείωσε μια χρονιά που μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Η ομάδα κατέκτησε ένα τρόπαιο έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο από πέρυσι και αν δεν ήταν κάποια άτυχη αποτελέσματα ειδικά με υποδεέστερους αντιπάλους θα πανηγύριζε και το πρωτάθλημα. Ο Χαχής υπογράφοντας το νέου του διετές συμβόλαιο δήλωσε αισιόδοξος ότι η ομάδα είναι πλέον έτοιμη να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην κορυφή.

Η προετοιμασία βρήκε την ομάδα ελαφρώς αλλαγμένη. Πλέον δεν χρειάζονταν πολλές προσθήκες παρά μόνο λίγες διορθωτικές αλλαγές. Οι αποχωρήσεις των Σίσιτς ( στον Όφη με 1 εκατομμύριο € ) και Μενδρινού (στη Νουμάνθια με 525 χιλιάδες €) καθώς επίσης και του Στολτίδη (ελεύθερος) είχαν ήδη αποφασιστεί πριν τη λήξη της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν. Η πώληση όμως του Πόνζιο που αποτέλεσε τον καλύτερο παίκτη του Ολυμπιακού όχι μόνο βάσει στατιστικών αλλά και της γενικότερης του εικόνας σε όλες τις διοργανώσεις ξένισε τον κόσμο. Ποιος όμως θα έλεγε όχι σε 14 εκατομμύρια € για έναν παίκτη που του χρόνου έληγε το συμβόλαιο του και έμπαινε στα 30 ;

Τα χρήματα από την πώληση του Αργεντινού αξιοποιήθηκαν για την αγορά ενός ακόμη Λατίνου. Ο Βραζιλιάνος Carlos Eduardo από τη Hoffenheim έγινε κάτοικος Πειραιά με 18,75 εκατομμύρια €. Μια μεταγραφή που έστειλε πολύ κόσμο στο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ολυμπιακός ξαναέζησε ημέρες ΖΙοβάννι. Ο Χαχής γρήγορα κατάλαβε ότι η χρονιά δεν βγαίνει με δύο 18χρονούς αριστερούς εξτρέεμ ειδικά από τη στιγμή που ο Γανότα έδειχνε ότι δεν αντέχει την πίεση του πρωταθλητισμού. Ειδικά λοιπόν για την Ευρώπη χρειαζόταν ένας Μπελούτσι ( ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος για την χρονιά που μας πέρασε) από αριστερά.

Η επόμενη προσθήκη ήταν αυτή του Μάκου ως ελεύθερου. Ο Χαχής είχε αποφασίσει να επενδύσει στους Έλληνες παίκτες που διέθετε η ομάδα. Αν οι Γιάννης Παπαδόπουλος , Κατσικογιάννης και εσχάτως ο Μάκος δεν μπορούσαν να δείξουν κάτι θα κινούνταν τον Ιανουάριο για την αγορά ενός ακόμη αμυντικού χαφ. Το πάζλ της φετινής ομάδας έδειχνε να έχει ολοκληρωθεί και πλέον τα φιλικά που ακολουθούσαν θα έδειχναν αν όντως οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν φέτος το κάτι παραπάνω.

Ενόψει προκριματικών προτιμήθηκαν μόνο ξένες ομάδες για τα φιλικά προετοιμασίας και αφού η κλήρωση για τον δεύτερο γύρο έφερε αντίπαλο του Ολυμπιακού την Anderlecht η διοίκηση κατόπιν υποδείξεως του προπονητή έφερε στο Καραϊσκάκη την μεγάλη της αντίπαλο στο βέλγικο πρωτάθλημα την Club Brugge. Τα υπόλοιπα παιχνίδια προετοιμασίας ήταν με την Leverkusen , την Sampdoria και την Deportivo. Εκτός από χρήματα στο ταμείο του συλλόγου , οι αναμετρήσεις αυτές θα πρόσφεραν και ασφαλή συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και για την ποιότητα του φετινού ρόστερ. Τα αποτελέσματα των παιχνιδιών αυτών ήταν τα εξής :

OLYMPIAKOS – CLUB BRUGGE : 3-1
OLYMPIAKOS – LEVERKUZEN : 1-0
OLYMPIAKOS – SAMPDORIA : 0-0
OLYMPIAKOS – DEPORTIVO : 0-1

Η ομάδα έδειχνε δυνατή και δεμένη. Πλέον οι παίκτες ήξεραν ο ένας το παιχνίδι του άλλου και οι ερυθρόλευκοι έδειχναν έτοιμοι για τη νέα σεζόν. Ο Κάρλος Εντουάρντο εντυπωσίαζε με την ποιότητα του και έδειχνε πως θα βοηθούσε όχι μόνο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά και στην περαιτέρω βελτίωση του Σοϊλέδη μια και οι δύο τους αφιέρωναν πολύ χρόνο μαζί σε ατομικές προπονήσεις. Υποσχέσεις άφησε και ο νεαρός Κατσικογιάννης που ήταν και ο σκόρερ στο ματς με την Λεβερκούζεν, ενώ ο Μάκος με το ακατάπαυστο τρέξιμο του στη μεσαία γραμμή συμπλήρωνε πολύ καλά τον Ασεβέντο στο ξεκίνημα της νέας σεζόν έδειχνε να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του μετά την πώληση του Πόνζιο. Αυτό όμως με τον καιρό θα βελτιωνόταν. Το δυσάρεστο της προετοιμασίας ήρθε από τον σοβαρό τραυματισμό του Σουάρεζ που θα τον άφηνε εκτός αγωνιστικών χώρων για τέσσερις ολόκληρους μήνες. Θα μπορούσαν άραγε οι Λεβαντόφσκι, Μήτρογλου και Λε Τάλλεκ να αναπληρώσουν το κενό του ?
User avatar
Alefantos.79
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 295
Joined: Thu Aug 21, 2014 9:07 am
Football Manager της ομάδας: OLYMPIAKOS
Αγαπημένη Ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7Ο

Η ώρα των επίσημων υποχρεώσεων για τη χρονιά 2010 – 2011 έφτασε. Ο Ολυμπιακός πετούσε για το Βέλγιο όπου θα αντιμετώπιζε την Άντερλεχτ για το δεύτερο γύρο των προκριματικών του Champions League. Στη διάρκεια της πτήσης ο Χαχής δεν πήρε τα μάτια από το laptop του όπου μαζί με τον βοηθό του ανέλυαν κάθε πτυχή της βέλγικης ομάδας. Γνώριζαν ότι μπορούσαν να χτυπήσουν το παιχνίδι. Στα χαρτιά οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι. Απόμενε να το δείξουν και στο γήπεδο…

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ
ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ANDERLECHT – OLYMPIAKOS : 0-2
(«Μπράβο παιδιά ήσασταν εξαιρετικοί» Με αυτή τη φράση μπήκε ο Χαχής στα αποδυτήρια λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα που βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα εν όψει το επαναληπτικού στον Πειραιά. Καλό ποδόσφαιρο για τους ερυθρόλευκους που πήραν το διπλό με τα γκολ των Αβραάμ Παπαδόπουλου και Λεβαντόφσκι ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο ρόλο του Σουάρεζ. Το δίδυμο του Μάκου με τον Ασεβέντο δούλεψε καλά ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για την εστία του Σηφάκη. )

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ OLYMPIAKOS – ANDERLECHT : 1-1
( Με ανακούφιση δέχτηκαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού το σφύριγμα της λήξης. Η ομάδα τους μπορεί να προηγήθηκε νωρίς με τον Μπερνάντο αλλά οι Βέλγοι ανταπέδωσαν αμέσως με τον Χούχασζ και στη συνέχεια το ματς έγινε Γκραν Κινιόλ. Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά για τους Πειραιώτες που έδειξαν υπερβολικά αγχωμένοι για αυτό το παιχνίδι. Τα δύσκολα όμως ερχόντουσαν μετά…)

Η κλήρωση για τον επόμενο αντίπαλο , ένα βήμα πριν τους ομίλους δεν φέρθηκε καλά στον Ολυμπιακό. Η αγγλική Λίβερπουλ τον Τόρρες και Τζέραντ φάνταζε πολύ δύσκολο εμπόδιο και η υπόθεση πρόκριση φάνταζε Γολγοθάς. Πρώτο παιχνίδι στο καινούριο γήπεδο του αγγλικού συλλόγου. « Θα πάμε και θα παίξουμε τη μπάλα μας . Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε τη Λίβερπουλ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος με πολλά τρόπαια στη συλλογή τους αλλά εμείς θα διεκδικήσουμε την πρόκριση με όλες τις δυνάμεις…» δήλωσε ο Χαχής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα…

Το ραντεβού ήταν από πριν γνωστό για τον Χαχή… Βεράντα τσιγαράκι και HAIG για τον τεχνικό του Ολυμπιακού. Η αναμέτρηση με τους κόκκινους του μεγάλου λιμανιού του Λίβερπούλ ήταν η ευκαιρία που έψαχνε για να αποδείξει στον κόσμο του Ολυμπιακού ότι αξίζει να είναι ο καπετάνιος αυτής της ομάδας παρά τα 32 του χρόνια. Ο αντίπαλος ισχυρότατος αλλά όλοι έχουν τα ελαττώματα τους. Δουλειά του προπονητή είναι να βρει τα τρωτά σημεία του Γολιάθ προκειμένου ο ερυθρόλευκος Δαβίδ να πάρει την πρόκριση και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τους ομίλους αυτής της μεγάλης γιορτής που λέγεται Champions League.

H προϊστορία του Ολυμπιακού τόσο με την τωρινή του αντίπαλο όσο και με άλλες αγγλικές ομάδες δεν ήταν και η καλύτερη. Μια μόνο νίκη για τους Πειραιώτες απέναντι στην Λίβερπουλ και από εκεί και πέρα το χάος , με αποκορύφωμα εκείνη τη βραδιά στο Άνφιλντ όπου το γκολ του Τζέραντ λίγο πριν τη λήξη του αγώνα στέρησε από τον Ολυμπιακό την πρόκριση στη φάση των 16 του Champions League. Από τότε βέβαια έχουν αλλάξει πολλά αλλά η ουσία είναι ότι οι ελληνικές ομάδες δεν μπορούν εύκολα να ακολουθήσουν το δαιμονιώδη ρυθμό που επιβάλλουν οι αγγλικές τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια τους.

Ύστερα από πολύ μελέτη που περιλάμβανε άπειρες ώρες παρακολούθησης σε DVD τόσο των παιχνιδιών της Λίβερπουλ όσο και του φιλικού του Ολυμπιακού με την Ντεπορτίβο , ο Χαχής είχε καταλήξει πλέον στον τρόπο που θα παράτασσε την ομάδα του τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι. « Η μόνη μας ελπίδα είναι αν γεμίσουμε το κέντρο τους κόψουμε στα δύο … » σκέφτηκε « πρέπει να τους πρεσάρουμε και αφού δεν έχουμε τα τρεξίματά που έχουν εκείνοι θα παίξουμε με πέντε παίκτες στο κέντρο με σκοπό να καλύψουμε όλα τα κενά».
« Μάσιμο θα παίξουμε 4-5-1 με τα δύο μπακ να ανεβαίνουν και να βοηθούν επιθετικά ενώ θα γεμίσουμε το κέντρο με τρία αμυντικά χαφ τα οποία θα πρεσάρουν σε όλο το γήπεδο , είναι ότι καλύτερο μπορώ να σκεφτώ για να τους κόψουμε το ρυθμό » … αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες του Χαχή στο βοηθό του με το που το συνάντησε την επομένη το πρωί στου Ρέντη. « Καλό μου ακούγεται κόουτς αλλά πες και μια καλημέρα κόουτς …» τον πείραξε ο Ιταλός . Τις επόμενες μέρες στα οικογενειακά διπλά αλλά και στην προπόνηση οι δύο προπονητές είχαν εστιάσει στο να εμφυτεύσουν στους παίκτες τους τον καινούριο αυτό τρόπο παιχνιδιού που μέχρι τώρα δεν είχε ξαναδοκιμαστεί. Θα μπορούσε άραγε ένα νέο σύστημα να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει στο να γυρίσει ο Ολυμπιακός με ένα καλό αποτέλεσμα στις αποσκευές του ?
Επιτέλους !! Οι μέρες πέρασαν !! Αύριο είναι το μεγάλο ματς , το μεγάλο ραντεβού των ερυθρολεύκων . Το ταξίδι για το Λίβερπουλ ήταν ήσυχο αν και ο Χαχής παρόλο που είχε θέση στο παράθυρο δεν έδειχνε να τον νοιάζει τόσο η πτήση όσο οι τελευταίες λεπτομέρειες της αυριανής αναμέτρησης. Ήταν τόσο αφοσιωμένος που καλά καλά δεν κατάλαβε ότι είχαν φτάσει πάρα μόνο όταν τον σκούντηξε ελαφρά στον ώμο η εντυπωσιακή κοκκινομάλλα αεροσυνοδός που είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της αποστολής σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.
Μπαίνοντας στο καινούριο γήπεδο της Λίβερπουλ για ένα ξεμούδιασμα πριν τον αυριανό αγώνα παίκτες και προπονητικό τιμ έμειναν με το στόμα ανοικτό. « Φαντάσου αν τώρα μοιάζει επιβλητικό πως θα είναι αύριο γεμάτο …» είπε στους υπόλοιπους ο Τοροσίδης « πλάκα κάνεις ρε Τόρο δεν θα ακούγονται αύριο τα αγγλάκια αφού θα έρθουν και τρεις χιλιάδες δικοί μας , σαν να παίζουμε στο Καραϊσκάκης θα είναι… » Του απάντησε ο Αβραάμ. Το κλίμα μεταξύ των παικτών ήταν εξαιρετικό και αυτό χαροποιούσε ιδιαίτερα το Χαχή. Το άγχος έδειχνε να έχει εξαφανιστεί και το ηθικό ήταν υψηλό. Η ομάδα ήταν έτοιμη για το μεγάλο αυτό ραντεβού.
« Παιδιά βγείτε έξω και παίξτε τη μπάλα σας . Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα αποδείξετε ότι αξίζετε να είστε εδώ και ότι αξίζετε να προχωρήσετε και παραπέρα στην διοργάνωση » Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του ο Χαχής πριν βγει η ομάδα από τα αποδυτήρια και παραταχθεί στο γήπεδο . Το σφύριγμα του διαιτητή και το παιχνίδι ξεκινάει. « Καλή τύχη παιδιά …» μονολόγησε ο κόουτς...
User avatar
Alefantos.79
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 295
Joined: Thu Aug 21, 2014 9:07 am
Football Manager της ομάδας: OLYMPIAKOS
Αγαπημένη Ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7ο

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ CHAMPIONS LEAGUE ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ
ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ LIVERPOUL – OLYMPIAKOS : 3-3
( Μπράβο σας !!! Με καταπλήξατε μπράβο σας !!! Σταθήκατε στο ύψος σας !!! Το ήξερα πως είχατε δυνατότητες , και εσείς το ξέρατε απλά έπρεπε να πιστέψετε στους εαυτούς σας και να τις δείξετε στο γήπεδο, τώρα σας φοβούνται … είπε στους παίκτες του ο Χαχής μπαίνοντας στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα. Τα αγγλικά πρωτοσέλιδα που μιλούσαν για ένα υγιεινό περίπατο θα πρέπει τώρα να χύσουν αρκετό μελάνι για να επαινέσουν το παιχνίδι του Ολυμπιακού που κοίταξε στα μάτια τη Λίβερπουλ και πλέον έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και οι φάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη. Οι πειραιώτες πάγωσαν το γήπεδο όταν προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό με τον Λεβαντόφσκι . Οι καρδίες των Άγγλων ξαναγύρισαν στις θέσεις σους στο 33ο λεπτό όταν και ισοφάρισαν με τον Νταβίντ εν Γκογκ αλλά ο Λεβαντόφσκι ξαναχτύπησε στο 38ο λεπτό και έκανε το 1-2 . Ο Τόρρες ένα λεπτό πριν τη λήξη του έξτρα χρόνου για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ισοφάρισε εκ νέου για τη Λίβερπουλ που έδειχνε σαστισμένη από τη μαχητικότητα που έδειχναν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Το γήπεδο πήρε φωτιά όταν ο Τζέραντ έκανε το 3-2 στο 68ο λεπτό αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Σλάλομ από αριστερά του Κάρλος Εντουάρντο σέντρα προς τον επερχόμενο Τοροσίδη ο οποίος πιάνει ένα ξερό σουτ στην κίνηση και ΓΚΟΛΛΛ!!! 3-3-3 στο 89ο λεπτό και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που έκαναν χιλιάδες μίλια για να στηρίξουν την ομάδα τους κάνουν το γήπεδο να σείεται από τις φωνές τους. 3-3 !! Απίστευτο αποτέλεσμα και μια εξαιρετική υποθήκη για τη ρεβάνς που τώρα όμως θα είναι ακόμα πιο δύσκολη μια και πλέον οι Άγγλοι δεν θα υποτιμήσουν τον Ολυμπιακό όπως έκανα σήμερα και το πλήρωσαν …)

Στην εβδομάδα που ακολούθησε μέχρι τη ρεβάνς του παιχνιδιού με τη Λίβερπουλ , το παρασκήνιο στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι ήταν πλούσιο. Οι συζητήσεις του προπονητικού τιμ με τον πρόεδρο έδιναν και έπαιρναν. Η απόδοση της ομάδας με αυτό το καινούριο σύστημα άρεσε πάρα πολύ . Μπορεί βέβαια να δέχτηκαν τρία τέρματα αλλά δεν θα αντιμετωπίζουν κάθε Κυριακή ομάδες του επιπέδου της Λίβερπουλ.
Εξάλλου τα όποια αμυντικά κενά παρουσιάστηκαν θα μπορούσαν διορθωθούν μέσα από την εξοικείωση της ομάδας με το νέο σύστημα. Αυτό όμως στο οποίο είχαν καταλήξει ο Χαχής και οι συνεργάτες του ήταν ο πλέον η ομάδα χρειαζόταν μια ακόμη μεταγραφή. Έναν παίκτη που θα έπαιζε και σε κεντρικός αλλά και σαν δεξιός χαφ τόσο με επιθετικές όσο και με αμυντικές αρετές. Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι ο παίκτης υπήρχε και ήταν ο Μιλάνο αλλά δεν υπήρχε κάποιος στο ρόστερ που να συνδυάζει και τα δύο.
« Πρόεδρε έχουμε βρει μια εξαιρετική περίπτωση παίκτη από την Αργεντινή λέγεται Cristian Sanchez Prette και παίζει στη Bocca. Έχει τα στοιχεία που ψάχνουμε για να συμπληρωθεί το πάζλ της ομάδας για φέτος. Μπορούμε να τον αποκτήσουμε με ένα ποσό γύρω στα πέντε εκατομμύρια ευρώ τι λες ?» ήταν τα λόγια του Χαχή προς τον πρόεδρο. «Νικόλα κάνεις πάλι το ίδιο πράγμα όπως και πέρυσι . Θέλεις να πάρουμε παίκτη πριν από ένα ευρωπαϊκό ματς τον οποίο δεν θα μπορούμε να δηλώσουμε κιόλας. Εντωμεταξύ μου λες ότι παίζει και δεξιά μα από εκείνη την πλευρά εκτός από το Μπελούτσι έχουμε και τον Μιλάνο που τον αγοράσαμε για τέσσερα εκατομμύρια πέρυσι αλλά και τον Βασιλόγιαννη, και πες καλά ο μικρός μπορεί να περιμένει τον άλλον που είναι και ακριβός τι θα τον κάνουμε ? »
Ο πρόεδρος είχε δίκιο έπρεπε να είχε κινηθεί νωρίτερα ο Χαχής και να μην ψάχνεται τελευταία στιγμή. Ο νεαρός κόουτς όμως ήταν καλός πωλητής των ιδεών του και κατάφερε τελικά να πείσει τον πρόεδρο. « Πρόεδρε έχεις απόλυτο όμως άφησε με να ολοκληρώσω, ο Βασιλόγιαννης δεν έχει να πάει πουθενά γατί τον πιστεύω πολύ και είναι και προϊόν από τις ακαδημίες μας. Ο Μιλάνο αν πάρουμε τον Πρέττε δεν θα μας είναι τόσο απαραίτητος ειδικά όπως σκέφτομαι να παίξουμε φέτος. Άλλωστε σου έχω έτοιμη πρόταση από Ουτνινέζε για δανεισμό με οψιόν αγοράς 3,3 εκατομμυρίων ευρώ. Άσε που τραυματίστηκε προχθές ο Μάκος και θα μείνει για ένα μήνα έξω…» Ο κύριος Μαρινάκης εντυπωσιάστηκε από το πόσο προετοιμασμένος είχε έρθει ο προπονητής του για αυτή τη συνάντηση. Είχε έτοιμες λύσεις και του άρεσε πολύ αυτό. Έτσι …
« Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΕΤΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ MAURO MILANO ΣΤΗΝ UDINESE F.C. ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ CRISTIAN SANCHEZ PRETTE ΑΠΟ ΤΗΝ BOCCA JUNIORS ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 4,75 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ».
Η προσθήκη αυτή βέβαια δεν τους βρήκε όλους σύμφωνους. Ο νεαρός Γιάννης Παπαδόπουλος δεν έβλεπε με καλό μάτι την άφιξη ενός ακόμη μέσου στην ομάδα. Αμέσως ζήτησε ακρόαση από τον προπονητή του. « Κόουτς δουλεύω κάθε μέρα στις προπονήσεις και δίνω τα πάντα προκειμένου να αποδείξω ότι αξίζω να βρίσκομαι εδώ. Περιμένω μόνο μια ευκαιρία η οποία με την άφιξη ενός ακόμη μέσου βλέπω ότι δεν θα μου δοθεί εύκολα.» «Γιάννη έχεις άραγε αναρωτηθεί γιατί όλοι συμπαίκτες φίλαθλοι και δημοσιογράφοι σε φωνάζουν Γιαννάκη ? Αυτό που δεν έχεις αποδείξει έως τώρα Γιάννη είναι ότι δεν έχεις τσαμπουκά στο παιχνίδι σου. Ταλέντο έχεις και μάλιστα πολύ αλλά χρειάζεται να έχεις και θράσος και νεύρο , με την καλή έννοια βέβαια. Δείξε μου ότι διαθέτεις αυτά τα στοιχεία και θα έχεις την ευκαιρία που ζητάς». Η απάντηση του προπονητή άρεσε στο νεαρό παίκτη που έφυγε με ένα χαμόγελο από το γραφείο του Χαχή. Ήξερε ότι πλέον είναι στο χέρι να δώσει τις απαντήσεις που ζητάει από αυτόν ο προπονητής του. Θα τα κατάφερνε άραγε ? Και αν ναι πότε ?

Η ευκαιρία που ζητούσε ο νεαρός αμυντικός χαφ ήρθε πολύ πιο γρήγορα από ότι ο ίδιος περίμενε. Η ανακοίνωση της εντεκάδας που θα ξεκινούσε τη ρεβάνς του πρώτου ματς με τη Λίβερπούλ είχε το όνομα του. «Θα τα δώσω όλα κόουτς θα δεις ! Θα σε δικαιώσω» είπε στον Χαχή ενώ η ομάδα έβγαινε από τη φυσούνα του Καραϊσκάκης για να δώσει ίσως τον πιο σημαντικό της φετινής χρονιάς…

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ CHAMPIONS LEAGUE ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ
ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ OLYMPIAKOS – LIVERPOUL : 1-0
( O Γιαννάκης έγινε επιτέλους Γιάννης !! Μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα ο Παπαδόπουλος με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίκτυα των άγγλων και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στα ουράνια !! «Φοβερό γκολ από το νεαρό Γιάννη Παπαδόπουλο κυρίες και κύριοι που βάζει τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού» φώναξε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος που μετάδιδε το ματς για λογαριασμό του Mega. Αυτό που έπρεπε τώρα να κάνουν οι ερυθρόλευκοι θα ήταν να διαχειριστούν αυτό το προβάδισμα και το έκαναν άψογα. Χρειάστηκε βέβαια και η συμβολή του Σηφάκη που για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος εν ενεργεία Έλληνας γκολκίπερ. Ο Ολυμπιακός είναι στους ομίλους του Champions League πετώντας έξω τη μεγάλη Λίβερπουλ η οποία δεν μπόρεσε να τον κερδίσει σε κανένα από τα δύο παιχνίδια !! )

«Μπράβο μικρέ έτσι σε θέλω συνέχισε έτσι … το δύσκολο τώρα είναι να διατηρηθείς στην εντεκάδα. Περιμένω πολλά από σένα» είπε ο Χαχής αγκαλιάζοντας τον πιτσιρικά μετά το τέλος του αγώνα που έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. « Το γκολ ήταν αφιερωμένο σε σένα κόουτς » του απάντησε ο νεαρός που εκείνη τη στιγμή έμοιαζε σαν ένας έμπειρος και φτασμένος ποδοσφαιριστής…
User avatar
Alefantos.79
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 295
Joined: Thu Aug 21, 2014 9:07 am
Football Manager της ομάδας: OLYMPIAKOS
Αγαπημένη Ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8Ο

Έξι Δεκεμβρίου 2010 … Του Αγίου Νικολάου και σου Ρέντη τα χαμόγελα και οι ευχές δίνουν και παίρνουν. Έχουν περάσει κάτι παραπάνω από τρεις μήνες από την έναρξη του πρωταθλήματος και μέχρι στιγμής όλα πάνε περίφημα για την ομάδα του Ολυμπιακού και τον προπονητή της κύριο Νίκο Χαχή ο οποίος δεν σταματά να λέει ευχαριστώ στα χρόνια πολλά που δέχεται από φίλους , δημοσιογράφους και συναδέλφους προπονητές ενώ κάπου κάπου ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά στο Tag Huer που κοσμεί το δεξί του καρπό και είναι δώρο του προέδρου για τη γιορτή του.
Για να ακριβολογούμε αυτό ήταν το δεύτερο δώρο μια και το προηγούμενο ήταν ακόμη καλύτερο … πριμ 300.000€ για την μέχρι τώρα παρουσία στο πρωτάθλημα και την πρόκριση στη φάση των 16 του Champions League. Ο Χαχής διανύει στον Ολυμπιακό τις καλύτερες μέρες της προπονητικής του καριέρας , τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Η παρούσα πορεία του συλλόγου δείχνει ότι μπορεί να πετύχει όλους τους στόχους που είχε θέσει στο ξεκίνημα της σεζόν και με το παραπάνω. Οι ερυθρόλευκοι διανύουν μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές τους πορείες ενώ παράλληλα είναι μόνοι πρώτοι στο πρωτάθλημα και με διαφορά πέντε βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Στο champions league μετά τον επικό αποκλεισμό της Liverpool , η κλήρωση στη φάση των ομίλων τους έφερε αντιμέτωπους με τις Ρεαλ Μαδρίτης Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και τη φετινή σταχτοπούτα του θεσμού Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Γνωρίζοντας μόνο δύο ήττες από την αχτύπητη φέτος Ρεάλ , οι ερυθρόλευκοι εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στην παγωμένη Ρωσία όπου υποχρέωσαν τον Αρσάβιν και την παρέα του σε χαμηλές πτήσεις. Το ισόπαλο 2-2 αδικούσε τον Ολυμπιακό που είχε δύο δοκάρια στο ματς αλλά του χάρισε και μαθηματικά την πρόκριση.
Στο πρωτάθλημα Ελλάδος οι κόκκινοι προελαύνουν αήττητοι έχοντας 12 νίκες και μια ισοπαλία ενώ διαθέτουν και την καλύτερη επίθεση σκοράροντας πάνω από δύο γκολ μέσω όρο ανά αγώνα. Το σύστημα 4-5-1 με επιθετικές βλέψεις που χρησιμοποιεί η ομάδα έχει αποδειχτεί μια καθοριστική κίνηση από τον Χαχή. Η απουσία του Σουάρεζ δεν κόστισε τελικά στην ομάδα μια και οι Λεβαντόφσκι και Μήτρογλου κάνουν εξαιρετικές εμφανίσεις έχοντας πετύχει από επτά έξι γκολ ο καθένας ενώ ακολουθεί ο Μπελούτσι με πέντε που απλά συνεχίζει από πέρυσι και ο Πρέττε με τέσσερα δύο εκ των οποίων μέσα στην παγωμένη Πετρούπολη όπου η ομάδα εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση για τους 16 του champions league. Στην άμυνα τα πράγματα δεν διαφέρουν από πέρυσι. Οι δύο Παπαδόπουλοι συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο το οποίο συμπληρώνεται αριστοτεχνικά από τους Τοροσίδη Μουρατόρι και Ρεγκίνι ενώ υπάρχουν πάντα και οι Γκαλίτσιος , Άντζας και Πατσατζόγλου να προσφέρουν πολύτιμες ανάσες.
Η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού τσακίζει κόκκαλα με πρώτο βιολί τον νεαρό Μπερνάντο που κυριολεκτικά βγάζει μάτια έχοντας πετύχει και εφτά γκολ. « Στο είχα πει πρόεδρε ο μικρός θα αφήσει εποχή » είπε ο Χαχής στο Μαρινάκη όντας σαφώς δικαιωμένος για την επιλογή του. Τα 6,75 εκατομμύρια που είχαν ξοδευτεί για την αγορά του μοιάζουν τώρα αστείο ποσόν μπροστά σε αυτά που θα εισπράξει ο σύλλογος σε μια ενδεχόμενη πώληση .Όντως ήρθε προσφορά από τη Λυόν αλλά στην απάντηση του Ολυμπιακού οι Γάλλοι έκαναν πίσω « Με 25 εκατομμύρια ευρώ είναι δικός σας !!!» Επίσης ο Γιαννάκης έγινε επιτέλους Γιάννης. Ο τρίτος Παπαδόπουλος του ρόστερ απολαμβάνει αρκετές παρουσίες στην βασική εντεκάδα και δικαιώνει την πίστη του προπονητή του σε αυτόν.
Ανακεφαλαιώνοντας θα λέγαμε ότι στον Πειραιά όλα βαίνουν καλώς έως τώρα. Άραγε θα κρατήσει αυτή η ευφορία μέχρι και τη λήξη της φετινής σεζόν ? Μόνο ο χρόνος μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα…

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9ο


Ας αρχίσουν οι χοροί !!! Για να τα λέμε καλύτερα ας αρχίσει ο λουλουδοπόλεμος !!! Μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά έφτασε στο τέλος της με τον Ολυμπιακό θριαμβευτή και νταμπλούχο ενώ ο προπονητής του έγινε ο νεότερος προπονητής που κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ελλάδα!!! Η σαμπάνια έρεε άφθονη στο κέντρο που είχαν κλείσει οι Πειραιώτες μετά τη λήξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό . Η χαρά ήταν δεδομένη αλλά πάντα μια νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο είναι μια ξεχωριστή περίσταση.

Ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων δεν σταματούσε να μοιράζει χαμόγελα , ευχαριστίες και πούρα Αβάνας !! Είχε κάθε δικαίωμα να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του προπονητή έστω και αν αμφισβητήθηκε από πάρα πολλούς τρία χρόνια πριν όταν τον ανακοίνωνε στην Πλατεία Αλεξάνδρας στην Καστέλα. Πολλοί τότε είχαν πει : «Έφερε τον πιτσιρικά προπονητή για να τον έχει για βιτρίνα. Θα του δίνει το χαρτάκι κάθε Παρασκευή με την εντεκάδα και θα παίζει τον κόουτς μέσω του μικρού» Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι τώρα ήταν εκείνοι που έδιναν πολλά συγχαρητήρια .

Δεν ήταν όμως εκείνες οι στιγμές κατάλληλες για ρεβανσισμό. Η ομάδα είχε τελειώσει μια εξαιρετική χρονιά που κατέκτησε και τους δύο εγχώριους τίτλους και μάλιστα αήττητη. Το πιο σημαντικό επίτευγμα όμως ήταν η ευρωπαϊκή πορεία των Πειραιωτών οι οποίοι έφτασαν ένα βήμα ή για την ακρίβεια ένα γκολ πριν την συμμετοχή τους στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ . Πρόκειται για κατόρθωμα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν από έναν όμιλο με Ζενίτ και Ρεάλ Μαδρίτης ως δεύτεροι , απέκλεισαν στην επόμενη φάση τη μεγάλη Μίλαν με δύο νίκες παρακαλώ ( 2-0 στο Καραϊσκάκη και 1-0 στο Μεάτσα ) και στη συνέχεια την πολύ δυνατή φέτος Λυών (2-0 στο Καραϊσκάκη και ήττα 1-0 στο Ζερλάν) έχοντας στη σύνθεσή τους τουλάχιστον πέντε Έλληνες στη βασική ενδεκάδα.

Οι ερυθρόλευκοι το πάλεψαν και για την απόλυτη υπέρβαση ενάντια στην τεράστια Μπαρτσελόνα των Μέσσι , Τσάβι , Ινιέστα και των λοιπών αστεριών. Το πρώτο ματς στην Ισπανία παραλίγο να εξελιχθεί σε εφιαλτικό μια και ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 3-0 μόλις στο μισάωρο ενώ το 4-0 έγινε στο 75ο λεπτό . Οι παίκτες του Χαχή όμως βρήκαν το σθένος και αντέδρασαν πετυχαίνοντας δύο τέρματα με του Λεβαντόφσκι και Σοϊλέδη στα τελευταία λεπτά του αγώνα ενώ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπελούτσι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βαλντέζ.

Στη ρεβάνς το παιχνίδι ακροβατούσε σε ένα τεντωμένο σκοινί . Οι ερυθρόλευκοι ήταν αναγκασμένοι να παίξουν λίγο πιο ανοικτά με αποτέλεσμα να καρδιοχτυπούν σε κάθε αντεπίθεση των καταλανών. Είχαν την ατυχία όμως να βρουν απέναντι τους έναν εξαιρετικό Βαλντέζ ο οποίος μπορεί μεν να είδε την εστία του να παραβιάζεται μόλις στο 10ο λεπτό αλλά στη συνέχεια ήταν κέρβερος . Το πέναλτι που απόκρουσε στο 81ο της αναμέτρησης με το σκορ στο 1-0 θα είναι μια φάση που ο Μπελούτσι που ήταν ο εκτελεστής , οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού , ο Χαχής και όλος ο κόσμος που είχε κατακλύσει το Καραϊσκάκη δεν θα την ξεχάσουν ποτέ.

Σίγουρα όμως φέτος οι ερυθρόλευκοι πρόσφεραν μεγάλες συγκινήσεις στου οπαδούς τους. Αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποιες αυτές θα ήταν οι ευρωπαϊκές νίκες με Λίβερπουλ, Μίλαν, Λυών και Μπαρτσελόνα , όπου πραγματικά οι κόκκινοι διάβολοι του Πειραιά έκαναν τον κόσμο να παραμιλά με την απόδοσή του απέναντι σε ομάδες μεγαθήρια. Ειδικά στο 2-0 απέναντι στους Ιταλούς στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λίγκ η ομάδα άγγιξε το τέλειο και πραγματικά εάν δεν υπήρχε ο Αμπιατί οι Πειραιώτες θα είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς.

Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός φέτος ήταν απλά αχτύπητος. Και πως αλλιώς να παρομοιαστεί όταν τελειώνει τη χρονιά αήττητος σε πρωτάθλημα και κύπελλο ? Οι ερυθρόλευκοι δεν έπεσαν ποτέ από την πρώτη θέση παρόλο τους τραυματισμούς που αντιμετώπισαν ολόκληρη τη σεζόν. Οι εμφατικές νίκες της ομάδας στα ντέρμπι ήρθαν για να επιβεβαιώσουν τη φετινή ανωτερότητα της ομάδας ενώ το 4-0 εναντίον του αιώνιου αντιπάλου του στον τελικό του κυπέλλου τοποθέτησε τον Χαχή πολύ ψηλά στην καρδιά των οπαδών του Θρύλου.

Εν ολίγοις ( θα επανέλθουμε με κεφάλαιο για τους στατιστικολόγους με όλα τα αποτελέσματα αυτής της φανταστικής σεζόν) , αυτά συνέβησαν σε μια χρονιά που ήταν βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του Ολυμπιακού. Το στοίχημα τώρα είναι να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο και κατά πόσο οι παίκτες κλειδιά θα πεισθούν να μείνουν στον Πειραιά μια και το τραγούδι των ευρωπαϊκών σειρήνων (λέγε με μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι) έχει αρχίσει και γίνεται πολύ έντονο στα αυτιά τους. Δεν είναι όμως μόνο η διατήρηση και ενδυνάμωση του ρόστερ το μόνο στοίχημα για την καινούρια αγωνιστική περίοδο που σιγά σιγά ανατέλλει. Είναι και η διατήρηση του νεαρού Χαχή στην ομάδα μια και τα φετινά του επιτεύγματα έχουν ανοίξει την όρεξη πολλών προέδρων μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων με το όνομα της Λάτσιο να ακούγεται πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό στον Πειραιά .
georgekolokotronis
Coach
Coach
Posts: 2652
Joined: Mon May 25, 2009 2:01 pm
Football Manager της ομάδας: paok,liverpool
Αγαπημένη Ομάδα: ΠΑΟΚ
Status: περιμενοντας τον......
Location: SALONICA
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Καλή αρχή φίλε μου. Καλα παει η ομας επιθετικά


Sent from Anfield
User avatar
Alefantos.79
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 295
Joined: Thu Aug 21, 2014 9:07 am
Football Manager της ομάδας: OLYMPIAKOS
Αγαπημένη Ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10ο


Ένα βήμα πριν το τέλος αυτής της ιστορίας θα θέλαμε να παρουσιάσουμε με νούμερα τη φετινή συναρπαστική σεζόν που ο σύλλογος με τον δαφνοστεφανομένο έφηβο ξάφνιασε ευχάριστα όχι μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στην Ευρώπη. Οι ερυθρόλευκοι φέτος παρουσίασαν μια δεμένη ομάδα η οποία, παρόλο που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς και αναγκάστηκε να αλλάξει τέσσερις φορές το σύστημά της μέσα σε μια σεζόν προκειμένου να καλύψει τις ελλείψεις των λαβωμένων παικτών, υπήρξε συμπαγής και ακολουθούσε πιστά το πλάνο του προπονητή της. Ακόμα και απέναντι σε μεγαθήρια όρθωσε ανάστημα και έφθασε πολύ κοντά σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Πολλοί λένε ότι οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Στην περίπτωση μας όμως οι αριθμοί είναι απόλυτα ειλικρινής. Για πάμε λοιπόν :

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ SUPERLEAGUE 2010-2011



GOALS
TEAM PTS W D L FOR AGAINST
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 80 25 5 0 60 7
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 75 23 6 1 55 11
ΑΕΚ 58 17 7 6 54 31
ΞΑΝΘΗ 49 14 7 9 42 34
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 47 14 5 11 42 38
ΠΑΟΚ 46 11 13 6 51 45
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 41 12 5 13 41 44
ΛΑΡΙΣΑ 37 10 7 13 40 41
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 35 9 8 13 34 43
ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ 35 10 5 15 34 40
ΒΕΡΟΙΑ 34 7 13 10 31 39
ΑΡΗΣ 33 7 12 11 33 45
ΑΣΤΕΡΑΣ 32 7 11 12 31 40
ΗΡΑΚΛΗΣ 24 5 9 16 26 47
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 17 3 8 19 26 56
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 15 4 3 23 21 60



ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΗ SUPERLEAGUE ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2010-11
ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (AVERAGE RATING 7.33)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΞΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΗ SUPERLEAGUE ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2010-11
FERNANDO BELUSCHI (AVERAGE RATING 7.31)

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΗ SUPERLEAGUE ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2010-11
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (AVERAGE RATING 7.11)




ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΟΙ :

1. ROBERT LEWADOFSKI 14 GOALS
2. FERNANDO BELUSCHI 12 GOALS
3. BERNARDO 8 GOALS
4. MITROGLOU 6 GOALS
5. ACEVEDO 4 GOALS
6. A. PAPADOPOULOS 4 GOALS


ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ

5-Σεπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 ΑΡΗΣ 0
18-Σεπ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2
26-Σεπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0
2-Οκτ ΒΕΡΟΙΑ 1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3
9-Οκτ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0
23-Οκτ ΑΣΤΕΡΑΣ 1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1
30-Οκτ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 ΑΕΚ 0
6-Νοε ΠΑΟΚ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3
13-Νοε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0
20-Νοε ΞΑΝΘΗ 1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3
27-Νοε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 ΗΡΑΚΛΗΣ 0
4-Δεκ ΛΑΡΙΣΑ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1
11-Δεκ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ 0
18-Δεκ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1
8-Ιαν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1
15-Ιαν ΑΡΗΣ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2
22-Ιαν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 0
29-Ιαν ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3
2-Φεβ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 ΒΕΡΟΙΑ 0
5-Φεβ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2
12-Φεβ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 ΑΣΤΕΡΑΣ 0
19-Φεβ ΑΕΚ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1
26-Φεβ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 ΠΑΟΚ 0
5-Μαρ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0
12-Μαρ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 ΞΑΝΘΗ 0
19-Μαρ ΗΡΑΚΛΗΣ 1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1
23-Μαρ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 ΛΑΡΙΣΑ 0
10-Απρ ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1
16-Απρ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3
13-Μαϊ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1






2. ΚΥΠΕΛΛΟ HELLAS ON LINE

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ

3-Νοε ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2
12-Ιαν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0
9-Μαρ ΛΑΡΙΣΑ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2
23-Μαρ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 ΛΑΡΙΣΑ 0
27-Απρ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 ΑΕΚ 1
30-Απρ ΑΕΚ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0
7-Μαϊ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3


3. CHAMPIONS LEAGUE

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
4-Αυγ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2
11-Αυγ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 1
18-Αυγ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3
1-Σεπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
22-Σεπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 ΑΕΚ 1
22-Σεπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡ 0
5-Οκτ ΡΕΑΛ 3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0
26-Οκτ ΜΠΕΪΤΑΡ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1
10-Νοε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 ΜΠΕΪΤΑΡ 2
30-Νοε ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡ 2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2
15-Δεκ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 ΡΕΑΛ 1
ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16
2-Μαρ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 ΜΙΛΑΝ 0
15-Μαρ ΜΙΛΑΝ 0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
13-Απρ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 ΛΥΩΝ 0
19-Απρ ΛΥΩΝ 1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0
ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
4-Μαϊ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2
10-Μαϊ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0


Αυτά λοιπόν έγιναν σε μια χρονιά που έμοιαζε με όνειρο για τους Πειραιώτες και που δύσκολα θα ξεπεραστεί. Μια περίπτωση μόνο υπάρχει και είναι το τρέμπλ αλλά κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου από ελληνική ομάδα γίνεται ;

Στον κόσμο του football manager όλα είναι πιθανά…
User avatar
Alefantos.79
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 295
Joined: Thu Aug 21, 2014 9:07 am
Football Manager της ομάδας: OLYMPIAKOS
Αγαπημένη Ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Ελπίζω να σας αρέσει παιδιά σας ευχαριστώ πολύ !!
Post Reply

Return to “Novice”