Football Manager 2026 Info

Συζητήστε σχετικά με το νέο Football Manager 2026
Post Reply
ppendaris
Trialist
Trialist
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Καλησπέρα. Να ρωτήσω κάτι: φέτος υπάρχει ενεργοποίηση κι απενεργοποίηση του mask attributes? Δε βρίσκω κάπου αυτήν την επιλογή και βλέπω ranges στατιστικών για τους πιο πολλούς παιχτες
smtmk
Youth Team Manager
Youth Team Manager
Αγαπημένη Ομάδα: Olympiacos
Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

ppendaris wrote: Wed Nov 05, 2025 1:40 pm Καλησπέρα. Να ρωτήσω κάτι: φέτος υπάρχει ενεργοποίηση κι απενεργοποίηση του mask attributes? Δε βρίσκω κάπου αυτήν την επιλογή και βλέπω ranges στατιστικών για τους πιο πολλούς παιχτες
Οταν ξεκινας το παιχνιδι και διαλεγεις τα πρωταθληματα που θα φορτωσεις δεξια υπαρχουν κουτακια που λενε advanced setup και preferences ή κατι τετοιο. Κλικαροντας σε ενα απο αυτα τα κουτια εμφανιζονται οι επιλογες αυτες.
ppendaris
Trialist
Trialist

Ευχαριστώ. Στα προηγούμενα fm όντως έτσι το έβρισκα κι εγώ. Στο φετινό όμως δεν το βρίσκω. Επίσης σε ένα search που έκανα online, φαίνεται σαν να μην μπορεί να αλλάξει αυτό, αλλά μόνο με τον in game editor. Αναρωτιομουν αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο.

UPDATE: το βρήκα. Όλα καλά. Καλό μας κάψιμο!
Snk
Director Of Football
Director Of Football
Αγαπημένη Ομάδα: Parma, Liverpool
twitter: Snk013
Been thanked: 6 times

Πρωτη φορα μετα απο πααααρα πολλα χρονια που περιμενα να δοκιμάσω το demo πριν το παρω. Και γιατι δεν ηξερα πως θα τρεχει το pc μου και γιατι ολος ο χαμος και τα αρνητικα σχολια με κραταγαν πισω

Η πρωτη εντυπωση με το νεο UI για μενα ειναι τρομερα θετικη. Με βολεψαν παρα πολυ ολα, ουτε να χάνομαι που ειναι τι. Οτι θελω το βρισκω με την μια και ευκολα. Δεν καταλαβαινω πως τοσος κοσμος μπερδεύεται ετσι. Μου μοιαζουν ολα πιο ταχτοποιημένα στο νεο UI. Σε κάποια πράγματα ναι θελει να κανεις 1-2 κλικ παραπάνω, σιγα το πραγμα δεν ειναι κατι τραγικο
Το μονο που θα πω οτι αντε με ενοχλησε ειναι που με το space κανει continue και δεν διαβάζεις τα μηνύματα

Τωρα για bugs δεν μπορω να πω πολλα γιατι ισα ισα ενα ματς επαιξα. Δυστυχώς στο pc μου μονο σε low μπορει να τρεξει πιο πανω κολλαει αρκετα. Παντως μετα την δοκιμή του demo αγοράστηκε κανονικα οπως κι επρεπε

Image
These users thanked the author Snk for the post (total 2):
Kerlonios (Wed Nov 05, 2025 3:13 pm) • tasosbin (Wed Nov 05, 2025 3:19 pm)
Rating: 20%
patra1989
Director Of Football
Director Of Football
Been thanked: 11 times

Λείπει και το clear subs, το χρησιμοποιούσα αρκετά όταν ήθελα να βάλω μικρούς.
COYI
Trialist
Trialist

tasosbin wrote: Tue Nov 04, 2025 3:09 pm Αυτό ακριβώς.
Μεγαλώσαμε όλοι. Υπήρχε μια φουρνιά φοιτητών - μαθητών που ήταν ο πυρήνας όλων των θεμάτων που άνοιγαν για το φμ.
Πλέον υπάρχουν υποχρεώσεις , οικογενειακές και επαγγελματικές που περιορίζουν τον χρόνο και κάτ επέκταση την ενασχόληση με το φόρουμ.
Επίσης ξεκάθαρα τα σοσιαλ έχουν παίξει τον ρόλο τους αφού νέοι παίχτες δεν μπαίνουν στην διαδικασία να βρουν κοινότητα σε ένα φόρουμ αλλά το κάνουν στα social που είναι πιο εύκολο.
Κατά τη γνώμη μου με χαμηλότερη «ποιότητα» βέβαια αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.
Έτσι είναι σε μεγάλο βαθμό, βέβαια θα μπορούσε να είχε κρατηθεί αρκετά πιο ζωντανό το φόρουμ αλλά αυτή είναι μια άλλη, μάλλον πικρή, κουβέντα.

Για το παιχνίδι και εγώ πρώτη φορά πήγα σε demo, αλλά δεν νομίζω ότι θα το αγοράσω. Βασικό αρνητικό η μη υποστήριξη σε widescreen το θεωρώ απαράδεκτο και δεν μπαίνω καν σε διαδικασία να αγοράσω ενα παιχνίδι με αυτό το ζήτημα. Αν λυθεί βλέπουμε.
Αν και γενικότερα δεν με ενθουσίασε, είναι φανερό ότι στοχεύουν να πιάσουν κονσόλες και νεότερους, το cm/fm όμως δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί στην εποχή των πολύ γρήγορων εναλλαγών κι αν το κάνει θα είναι στο τέλος ένα διαφορετικό παιχνίδι απο αυτό που ήταν.

Συνεχίζω με κάποια παλιότερη έκδοση, λογικά του 2010...
There's only one. . .
sheriff7
Backup
Backup
Football Manager της ομάδας: Εθνική Λουξεμβούργου
Αγαπημένη Ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,ΑΡΣΕΝΑΛ,
twitter: https://twitter.com/Sheriff791
Has thanked: 8 times
Been thanked: 4 times

Ελάτε καμιά βόλτα στο "συμβαίνει τώρα στο save μου" γιατί κάθε χρόνο 2-3 άτομο γράφουμε εκει μόνο. Κατα τα άλλα σε μερικές μέρες θα μπορέσω να δολιμάσω εγώ το καινούργιο fm.
-nani
Movida
Hot Prospect
Hot Prospect
Has thanked: 13 times
Been thanked: 3 times

Τελικά αγοράστηκε και από εμένα!Δεν άντεξα!
Μια βοήθεια,ποια η διαφορά του public beta με το κανονικό παιχνίδι?Γιατί έγινε ένα update και έπρεπε να επιλέξεις το public beta.Ενώ πάντα γινόντουσαν αυτόματα.Σημείωση πως δεν είχα αγοράσει την beta.
Konstantinos84
Coach
Coach
Has thanked: 5 times

To δύσκολο ειναι η αλλαγη μεγάλου μέρους της λογικης στο περιβάλλον.
Πχ δεν υπάρχουν τα φιλτρα που ανεβάσαμε κάποτε για να βρουμε προσωπικο. Για να βρεις την ευρεση του προσωπικού, πρέπει να μπεις τελείως ανάποδα.
Τα skin δεν αλλάζουν οπως παλιά ξερω γω η δεν αλλάζουν καθόλου (ερωτημα ειναι αυτο). Δεν έχει καν το reload skin αν βάλεις πχ ένα facepack. Πρέπει να βγεις εντελως απ το παιχνίδι.
Εχει διάφορα που πρέπει να συνηθισουμε, για την ωρα με δυσκολεύει αρκετά σε κάποια πράγματα.
Kerlonios
Indispensible
Indispensible
Football Manager της ομάδας: Olympiacos, Arsenal
Αγαπημένη Ομάδα: Ολυμπιακός
Status: I wish you were a beer
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Movida wrote: Thu Nov 06, 2025 12:58 pm Τελικά αγοράστηκε και από εμένα!Δεν άντεξα!
Μια βοήθεια,ποια η διαφορά του public beta με το κανονικό παιχνίδι?Γιατί έγινε ένα update και έπρεπε να επιλέξεις το public beta.Ενώ πάντα γινόντουσαν αυτόματα.Σημείωση πως δεν είχα αγοράσει την beta.
Οι αλλαγές που έχει το συγκεκριμένο patch είναι ακόμα σε beta status. Μπορείς να παίζεις με αυτές αλλά θα γίνουν προσβάσιμες σε όλους μόλις κλείσει ο κύκλος των bug reports που ενδεχομένως να προκληθούν με τις αλλαγές αυτές.
Ετσι ώστε στο κανονικό release του update, να μην υπάρχουν μικροεμπλοκές και bugs.
These users thanked the author Kerlonios for the post:
Movida (Thu Nov 06, 2025 10:27 pm)
Rating: 10%
thanasis10
National Manager
National Manager
Αγαπημένη Ομάδα: Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας Α.Ο
Has thanked: 5 times
Been thanked: 8 times

Την καλησπέρα μου.

Έκανα pre-order από eneba χωρίς να δω ότι δεν περιλαμβάνει την beta, οπότε η επαφή μου με το παιχνίδι ξεκίνησε χθες ουσιαστικά. Τόσο καιρό έκανα κάτι κομβικό για να με προστατεύσω, δεν είχα καμία επαφή με το FM26, την γκρίνια των χρηστών, το gameplay, το υλικό που έβγαινε, πέρα από ράντομ(αρνητικά προφανώς) που πέτυχα στα σόσιαλ μύδια. Ειλικρινά με κούρασε όλη η γκρίνια, ακατάπαυστη, συνεχόμενη, εξουθενωτική, συνεχιζόμενη από πέρυσι. Έπαιξα χθες πρώτη φορά, για μια ώρα, σχεδόν επιδερμικά, πρόλαβα σε αυτόν τον χρόνο να παίξω ένα φιλικό και να προχωρήσω 2 εβδομάδες.

Αν αντιλαμβάνεσαι το FM26 ως μια συνέχεια των προηγούμενων, θα απογοητευτείς γιατί δεν είναι ουσιαστική συνέχεια. Αν το αντιληφθείς όπως είναι πραγματικά, δηλαδή πρακτικά ένα "νέο" παιχνίδι, εξηγούνται πολλά που είναι οκ στην τελική. Το παιχνίδι προφανώς δεν είναι έτοιμο, η φάση με το νέο UI που εμένα μου άρεσε και δεν με δυσκόλεψε όσο console oriented και αν είναι και θέλει έξτρα κλικ για να επιλέξεις πράγματα σε σχέση με το παρελθόν, φαίνεται πως θα έχει αλλαγές για να έρθει στα μέτρα του μέσου χρήστη. Την match engine θα την δω εις βάθος σήμερα(στην μια οθόνη μάνατζερ, στην άλλη ΠΑΟΚ και στα αυτιά Τσακ, δυστυχώς νο μάνεη για γήπεδο απόψε). Έχει θέματα ακόμα σίγουρα αλλά πιστεύω ότι όλα σιγά σιγά θα διορθωθούν και το παιχνίδι θα γίνει πάρα πολύ καλό. Φαίνεται πως και για την SI είναι πολλά πράγματα πειραματικά και περίμενε το feedback των χρηστών για να δει πως θα συνεχίσουν να υφίστανται.

Όσο αναφορά την κοινότητα του σήμερα, θα συμφωνήσω με @tasosbin, πλέον πήγε όλη στο fb και δεν έχει την ίδια ποιότητα, το ίδιο μεράκι. Έχει πολλή πολλή περισσότερη γκρίνια δυστυχώς.

Καλά καψίματα.
These users thanked the author thanasis10 for the post (total 3):
tasosbin (Thu Nov 06, 2025 8:47 pm) • To nou sou... (Thu Nov 06, 2025 10:05 pm) • smtmk (Thu Nov 06, 2025 11:00 pm)
Rating: 30%
patra1989
Director Of Football
Director Of Football

Αρκετά καλό το πατς. Αυτό που παρατηρώ, είναι οτι δεν κουράζονται αρκετά οι παίκτες Image Image
diego
Assistant Researcher
Assistant Researcher
Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

Οι περισσότεροι του Ολυμπιακού έχουν βέβαια ψηλό natural fitness οπότε παίζει και αυτό ρόλο. Ήταν διαφορετικά πριν από αυτό το patch;
Spoiler: show
Lord_Marks wrote:Τείνεις να εξελιχθείς σε λατρεία με τους επιθετικούς προσδιορισμούς σου αποπάνε :D -doublekiss
sirkostas777 wrote:Ρε θα με υποχρεώσετε στο τέλος να σας μιλάω όπως ο diego1960 :D :-D
DjBasile wrote:πραγματικά είναι απόλαυση ο diego, όταν χάνει ο ολυμπιακός!! Μακάρι να συνεχιστεί αυτό και στο 2010 :P
patra1989
Director Of Football
Director Of Football

Κάνω λίγο rotation, αλλά επανέρχονται πολύ γρήγορα. Από το release που πάιζω το ίδιο γίνεται.
https://old.reddit.com/r/footballmanage ... this_year/
These users thanked the author patra1989 for the post:
diego (Fri Nov 07, 2025 2:07 pm)
Rating: 10%
To nou sou...
Football Legend
Football Legend
Football Manager της ομάδας: Oxford City
Αγαπημένη Ομάδα: Ολυμπιακός, Barcelona, Inter
facebook προφίλ: charis.karatzas
Status: Εμάς εδώ στην ξενιτιά, το fm είναι η μόνη μας χαρά...
Has thanked: 12 times
Been thanked: 12 times

Το άνοιξα για ένα 2ωράκι χθες. Προφανώς δεν πρόλαβα να πατήσω continue. Οι πρώτες μου παρατηρήσεις:
- Ναι τα γράμματα στο καινούργιο UI είναι αρκετά μικρά για μένα που παίζω σε λάπτοπ. Δυσκολεύτηκα αρκετά στην αρχή, μετά από λίγη ώρα συνηθίζεται κάπως καλύτερα. Αν υπάρχει δυνατότητα να τα μεγαλώσω πάντως θα ήταν ευπρόσδεκτη. Δεν λέω για τα μηνύματα, αλλά για τα υπόλοιπα κομμάτια. Γενικά μοιραστείτε οποιαδήποτε αλλαγή στα settings UI σας βοήθησε, να δω αν θα βοηθήσει κι εμένα.
- Οι επιλογές με το καινούργιο UI θέλουν λίγο ψάξιμο και συνήθεια, αλλά δεν νομίζω πως είναι κάτι τόσο τραγικό ή ότι με δυσκόλεψε τόσο πολύ στο να τα βρω. Στο συγκεκριμένο κομμάτι νομίζω ότι υπήρξε overreaction.
- Δεν έκατσα να φτιάξω τακτική ακόμα, αλλά φαίνεται πως αυτό το κομμάτι έχει πολύ ψωμάκι. Θέλω να τσεκάρω τους ρόλους έναν έναν τι κάνουν κλπ πριν στήσω την τακτική μου. Με μια πρώτη ματιά, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αλλάζεις την τακτική και τους ρόλους των παικτών οταν έχεις την μπάλα και όταν δεν την έχεις. Πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα.
- Με χάλασε η αλλαγή των attributes στο staff.
I LOVE THIS SITE!!!
Post Reply

Return to “Γενική συζήτηση”