Βρείτε εδώ τα πάντα για τα streams μας στο twitch.tv!
"Καίγεσαι" και λιώνεις με το FM...Do it loud and proud...Μοιράσου τα κατορθώματα και τις αποτυχίες σου. Πες το με μια ιστορία και γράψε ΙΣΤΟΡΙΑ!
-Πω πω πω. Τι ταλαιπωρία και αυτή σήμερα. Έκανε και μια ζέστη γάματα.
-Κι αργεί και η άδεια γαμώτο, αρχές Ιουλίου είμαστε ακόμα. Γίνεται να πάμε με τη μια Αύγουστο;
-Μακάρι να χα μια χρονομηχανή να πήγαινα fast-forward, να γλιτώναμε και την ταλαίπα ρε φίλε.
-15 χρόνια επιτυχίες και συνεχίζουμε, για 16 θα πάμε. Μια ελπίδα είχαμε και εμείς με τον Βιτόρια...
-Γιατί τον διώχνουνε; Άκουσες τίποτα; Έχει γίνει το κεφάλι μου καζάνι όλη μέρα στη δουλειά.
-Κάτι πήρε το αυτί μου στο ραδιόφωνο ότι θα φέρουνε Έλληνα προπονητή, που να ξέρει λέει το πρωτάθλημα και τα λοιπά...
-Δεύτερο Δώνη μυρίζομαι.
-Δεν ξέρω, τι να σου πω. Την τελευταία φορά που είχαμε Έλληνα στον πάγκο, πήραμε το πρωτάθλημα.
-Δεν μας λες όμως ποιος την έχτισε το καλοκαίρι...
-Αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο... όπα περίμενε έχει αθλητικά ανέβασε λίγο φωνή.
“Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά την αιφνίδια απόφαση της διοίκησης να απολύσει τον Ρούι Βιτόρια. Ο Πορτογάλος τεχνικός, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού τον περασμένο Οκτώβριο αντικαθιστώντας τον Ντιέγκο Αλόνσο. Η αποτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος, τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου. Κάτω από άκρα μυστικότητα έχει ήδη βρεθεί ο αντικαταστάτης του, που είναι Έλληνας, αλλά το όνομα του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Εντός των επόμενων ωρών η ανακοίνωση”.
-Να τα μας, είδες που στα λεγα; Λύση εκ του ασφαλούς.
-Όλα αυτά μου μοιάζουν βερεσέ. Πρωτάθλημα,Κύπελλο και πορεία στην Ευρώπη θέλω.
-Άσε φίλε σε πρόλαβε άλλος.
-Παρντόν;
-Ο γαύρος ρε. Δεν πήρε το Κόνφερενς μέσα στο γήπεδο της ΑΕΚ πριν ένα χρόνο;
-Α ναι ρε. Βλέπεις προσπαθώ να το ξεχάσω.
-Επειδή πήρε πρώτος ευρωπαϊκό;
-Και αυτό. 53 χρόνια τον κάναμε καζούρα που δεν πήρε κούπα...
-Στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση. Στο Κύπελλο Συνδιαλέξεων.
-Πω, σταμάτα. Όταν μιλάς λες και είσαι ο Δελαπατρίδης ειλικρινά μου τη δίνει.
-Καλά καλά σταματάω
-Κι αν σου φέρει Τσου Λου ο νέος προπονητής;
-Αν το κάνει με τα γκαφρά που παίζουν εκεί, τι να πω ρισπέκτ.
(Και οι δύο) -Το ξέρω, το βλέπω, το νιώθωωω. Παράνομα, πως αγαπώωω. Μα αδιέξοδο δεν έχωωω, για κείνη θα καταστραφώωω...
Τούτη τη φορά θα προσπαθήσω ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας να μην είναι ο προπονητής αλλά χαρακτήρες έξω από αυτήν. Ο διάλογος που διαβάσατε στο προηγούμενο post, ήταν από δύο αδέρφια και πάμε να δούμε μαζί το who is who τους. Σταδιακά θα μπουν κι άλλοι χαρακτήρες, αλλά προς το παρόν θα μείνουμε στους δύο.
Γιώργος (29): Ο μεγάλος αδερφός που τρέχει για όλους. Πρόλαβε έστω και αμυδρά να ζήσει τις glory days του Παναθηναϊκού και πριν μπει στο κλάμπ των 30, ζει και αναπνέει για να δει ξανά το τριφύλλι στην κορυφή. Ως φοιτητής ακολούθησε την ομάδα σε κάθε πιθαμή της γης σε κάθε σπορ.
Κώστας (24): Μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο και τα έχει δει κωλυόμενα στον στίβο της ενήλικης πια ζωής του. Για να βγάλει τα προς το ζην, δουλεύει μαζί με τον αδερφό του ως αποθηκάριος έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του να γίνει δημοσιογράφος.
Τρίτη 8 Ιουλίου 2025, ώρα 15:15, ξενοδοχείο “Hilton”
Καλησπέρα σας και καλωσορίσατε στην παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας κ.Χρήστου Κονδύλη. Είναι τιμή που έχουμε δίπλα μας έναν προπονητή ο οποίος γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα δρώμενα στην Ελλάδα και όχι μόνο αυτά. Ευχόμαστε να οδηγήσει την ομάδα ξανά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και να βρει ξανά την χαμένη της αίγλη στην Ευρώπη.
-Κόουτς καλησπέρα και καλή αρχή. Ποια είναι τα συναισθήματά σας που αναλαμβάνετε μια τόσο ιστορική ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός;
Όταν πριν από λίγα μόλις χρόνια ήμουν στις κερκίδες της Λεωφόρου, του ΟΑΚΑ και όπου έπαιζε η ομάδα γενικότερα, αυτό το πράγμα δεν το είχα ποτέ στο μυαλό μου. Βλέποντας το κινητό μου να χτυπάει και να μου λένε επι λέξει ότι θέλουν να αναλάβω την τεχνική ηγεσία, δεν το σκέφτηκα πάρα πολύ και είπα κατευθείαν το ναι. Αυτόν τον σύλλογο πλέον τον νιώθω σπίτι μου.
-Ποια είναι η γνώμη σας για το τωρινό ρόστερ;
Γνωρίζω τον Παναθηναϊκό απέξω και ανακατωτά. Ξέρω που ακριβώς είμαστε δυνατοί και που υστερούμε. Δυστυχώς ο χρόνος για να βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα είναι ελάχιστος, γιατί σε τρεις εβδομάδες παίζουμε το πρώτο επίσημο ματς. Αν χρειαστεί κάποιοι ίσως να μην συνεχίσουν σε αυτό το ταξίδι που μόλις ξεκίνησε. Βασικά όσο ανεβαίνουμε επίπεδο αυτό θα γίνεται, αλλά προς το παρόν κοιτάμε το τώρα.
-Το τελευταίο πρωτάθλημα, ή για να το πω πιο σωστά το τελευταίο ντάμπλ ήταν το 2010. Όλα αυτά τα χρόνια και με δεδομένο ότι έχει επέλθει κόπωση στις τάξεις των φιλάθλων, τι έχετε να πείτε στον κόσμο;
Σε καμία των περιπτώσεων υπομονή, γιατί έχει φτάσει μην σας πω ότι έχει λήξει. Το μόνο που ζητάω στην παρούσα φάση είναι στήριξη. Τόσο εκείνοι όσο και εσείς οι δημοσιογράφοι, είναι οι πιο αυστηροί κριτές. Εκείνοι θα κρίνουν την δουλειά μου, αν είναι επιτυχημένη η αποτυχημένη. Αυτό που προέχει στην παρούσα φάση, είναι να δουλέψουμε σκληρά.
-Ο μεγάλος σας αντίπαλος, ο Ολυμπιακός έχει ήδη βγάλει μια αρκετά καλή φουρνιά νεαρών παικτών, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη βασικότατο ρόλο τόσο στην εθνική ομάδα και τα μικρότερα κλιμάκιά της. Θα δούμε κάτι αντίστοιχο και στον Παναθηναϊκό;
Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, η πλειοψηφία των παικτών που ξεκινούν στην αρχική ενδεκάδα είναι γεννημένοι τον 21ο αιώνα. Είμαστε αρκετά μακριά από κάτι τέτοιο. Ωστόσο έχουμε εξαιρετικές ακαδημίες, κάτι που είναι σύμμαχός μας στην όλη προσπάθεια που γίνεται. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι το πλάνο της Λάρισας, με το οποίο έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα. Στοχευμένες μεταγραφές ξένων παικτών και εστίαση στις ακαδημίες.
-Που στοχεύετε φέτος;
Επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής. Μας διαβάζουν και μας ακούνε κι άλλοι. Είναι σα να ανοίγεις διάπλατα τα χαρτιά σου στον αντίπαλο. Το που στοχεύουμε φέτος, αφήστε το καλύτερα να το δουν στο γήπεδο. Εκεί θα φανούν όλα.
-Πρόσφατα αποχώρησαν δύο παίκτες κλειδιά, οι Φώτης Ιωαννίδης και Γιώργος Βαγιαννίδης. Επηρέασαν τον σχεδιασμό σας;
Κοιτάξτε να δείτε. Πέρα από όλα τα υπόλοιπα, πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να υιοθετούμε την νοοτροπία του να πουλάμε πανάκριβα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πουλήσει ποτέ, όσο είμαστε στο ευρώ τουλάχιστον, παίκτη με οκταψήφιο νούμερο. Αυτό συνέβη στις περιπτώσεις που μόλις αναφέρατε. Για να απαντήσω και στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, προφανώς και επηρεάστηκε ο όλος σχεδιασμός. Παίκτες όμως πάνε κι έρχονται. Εύχομαι τα καλύτερα για την συνέχεια και στους δύο, μακάρι κάποια στιγμή να ωριμάσουν οι συνθήκες και να επιστρέψουν.
-Όσον αφορά το κομμάτι των μεταγραφών, να περιμένουμε το επόμενο διάστημα κάποια κίνηση;
Αυτό που προέχει στην παρούσα φάση, είναι να πωληθούν κάποιοι παίκτες που δεν υπολογίζονται. Πέρα από αυτό ίσως κινηθούμε για ένα αριστεροπόδαρο στόπερ καθώς εκεί είναι μόνο ο Τουμπά. Γενικά υπάρχει μια ανισορροπία και θα επιδιώξουμε να την διορθώσουμε.
-Ένα η πολλά πρωταθλήματα;
Αυτό μπορεί να το απαντήσει και ένα μικρό παιδί. Είναι εύκολο να ανέβεις στην κορυφή. Το να μείνεις σε αυτή είναι το δύσκολο. Για μένα τουλάχιστον, δεν είναι.
Την ίδια ώρα σε κάποια παραλία των Νοτίων Προαστίων, Κώστας και Γιώργος έχουν πάει για μπάνιο μαζί με την παρέα τους έχοντας το ραδιοφωνάκι ανά χείρας...
[Κ] - Ξηγημένος φαίνεται ο νέος κόουτς, ξέρει που ήρθε και προπαντός θέλει να δουλέψει
[Γ] - Ως μεγαλύτερός σας έχω να πω να δείξουμε κάποια αυτοσυγκράτηση. Όλα θα φανούν στο γήπεδο.
[Δ] - Άμα δεν πετάξει κλισεδιές κάτι θα πάθει ο Γιώργος δεν μπορεί...
[Γ] - Κάνω πρόβα για το μέλλον. Αυτά δεν λένε οι συνάδελφοί μου; Ορίστε τα ακούς από πρώτο χέρι
[Κ] - Αν δεν δω πράξεις, δεν λέω τίποτα. Αλήθεια το βράδυ τι θα κάνουμε, που θα βγούμε;
[Γ] - Παραλιακή λέω να πάμε, ήρθαμε που ήρθαμε για μπάνιο, θα ξανάρθουμε άλλη μια. Είτε βρέξουμε, είτε όχι...
[Π] - Σωστός ο παίκτης. Και άκυρο να φάμε εμπειρία είναι. Κάποια στιγμή θα έρθει και το “ναι”
[Δ] - Μέχρι να έρθει, ζήτω που καήκαμε. Μπάμπαλα θα γίνουμε...
[Κ] - Την αισιοδοξία σου να χα...
[Π] - Δεν είχα καμία αμφιβολία.
Παναγιώτης (31): Ο μεγαλύτερος της παρέας και πιο πορωμένος απ’όλους. Καθώς δεν έπαιρνε τα γράμματα, από μικρός ήταν στο μεροκάματο.
Δημήτρης (28): Μην τον βλέπετε που έχει τέτοια αυτοπεποίθηση. Κατά βάθος, είναι χειρότερος κι από τη Ματίνα Μανταρινάκη. Άργησε να βρει τον επαγγελματικό του προσανατολισμό, ωστόσο άλλαξε και πάλι γνώμη. Δουλεύει σε μπυραρία, που αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση.
[Δ] - Θέλει κάκαλα πάντως να αφήσεις έξω έναν μπαρουτοκαπνισμένο παίκτη και να βάλεις στην θέση του έναν πιτσιρικά
[Κ] - Αναγκαστικά θα έκοβε παίκτες. 4 πρέπει να προέρχονται από ακαδημίες και 8 home grown στην Ελλάδα.
[Γ] - Πάντως ο προπονητής τους, είπε ότι θα δυσκολευτεί με τον Παναθηναϊκό. Βλέπετε ακόμα και στην κατάσταση που είμαστε το Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός, αντηχεί ακόμα...
[Π] - Καλά αράξτε, με την Βικτόρια Πλζεν παίζεις προκριματικά. Για να φτάσεις στην League Stage θες τρεις προκρίσεις. Και με το ranking που χεις, αν φτάσεις στα play-off θα πέσεις σε καμιά Μπενφίκα ή καμιά Φενέρ και θα σου ξηγηθεί αλμυρό φυστίκι...
[Κ] - Ξεχνάς μου φαίνεται με τι ρόστερ έφτασες μια ανάσα από τους ομίλους...
[Π] - Δεν έχω πάθει αλτσχάιμερ ακόμα, νεότατος είμαι. Με βασικό δεξί εξτρέμ τον Μαντσίνι και τον Κλεινχέισλερ στον πάγκο.
[Κ] - Α γεια σου. Με πολύ καλύτερο ρόστερ που’χεις τώρα τους πατάς χάμω δέκα φορές.
[Π] - Τον φοβάμαι πάντως τον Σάντσες. Έχει να βγάλει 90λεπτο δύο χρόνια. Αλλά όταν είναι υγιής δεν βλέπει κανέναν
[Δ] - Μα αν ήταν υγιής δεν θα ερχόταν καν στην Ελλάδα. Πολύ δύσκολο πλέον να έρθει παίκτης στα prime του στη χώρα μας. 9 εκατομμύρια ρήτρα έχει. Σιγά μην δώσει τόσα για να τον κρατήσει.
[Γ] - Υποτίθεται ότι θα έδινε τόσα για Ουναϊ. Περιμένετε λίγο, ακόμα δεν ξεκίνησε η σεζόν.
[Π] - Άντε να δούμε...
---------------------------------------
[Δ] - Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι... όλα κι αν τα δώσαμε...
[Κ] - Αφού ο Τετέ κλάδευε αβέρτα λες και ήταν το αμπέλι του πατέρα του, έπρεπε να τον βγάλει νωρίτερα
[Γ] - Αφού είχε τον Πελίστρι έτοιμο ρε
[Π] - Και μπήκε αφού είδε τον ντουβρουτζά, να το βράσω
[Γ] - Προσπάθησε ο καημένος ο Ταμπόρδα δεν μπορώ να πω. Αλλά και ο ένας και ο άλλος δεν πέτυχαν ούτε βαλσαμωμένο ελέφαντα.
[Κ] - Τώρα τι να το κάνω. Πέντε λεπτά σχεδόν πριν πεθάνω. Με Ταμπόρδα, και Πελίστρι από πάνω.
[Δ] - Καλά ρε φίλε, πόσο αναίσθητος παίζει να είσαι; Εδώ αποκλειστήκαμε και συ τραγουδάς; Άσε μας στον πόνο μας
[Κ] - Εγώ φταίω ρε που προσπαθώ να χρυσώσω το χάπι.
[Δ] - Βρε αι από δω...
[Π] - Ηρεμήστε, ακόμα Ευρώπη παίζουμε. Europa League
Μην σας ξεγελάνε οι 13 τελικές, εκ των οποίων οι έξι ήταν στην εστία. Στην πραγματικότητα το ματς ήταν λιοντάρια-χριστιανοί. Όταν με το καλό γυρίσουμε στην Ελλάδα, θα πάω στην Παναγιά της Τήνου γονατιστός και θα ανάψω μια λαμπάδα ίσαμε το μπόι μου στον Λαφόντ. Χωρίς αυτόν το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Τελευταία ζαριά στο ΟΑΚΑ...
Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025
Παναθηναϊκός-Viktoria Plzen
Η αλλαγή του συστήματος σε 4-3-3 απέδωσε πράγματι καρπούς, αλλά όχι τόσους όσους χρειαζόμασταν για να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ. Συγκλονιστική η προσπάθεια στα τελευταία λεπτά, αλλά πήραμε πολύ λίγα πράγματα από την επίθεση. Συνεχίζουμε στο Europa League, αντίπαλός μας η Fredrikstad.