Ο διάβολος που έγινε γατάκι

Βρείτε εδώ τα πάντα για τα streams μας στο twitch.tv!
"Καίγεσαι" και λιώνεις με το FM...Do it loud and proud...Μοιράσου τα κατορθώματα και τις αποτυχίες σου. Πες το με μια ιστορία και γράψε ΙΣΤΟΡΙΑ!
Post Reply
chriskon
Hot Prospect
Hot Prospect
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός,Man Utd,Juventus
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, σε κάποια pub του Manchester, ώρα 18:05

“Ο διαιτητής σφυρίζει την λήξη του αγώνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φεύγει με το διπλό από την έδρα της Μπράιτον, με τους κόκκινους διαβόλους να βλέπουν τον τελικό του FA Cup κόντρα στην συμπολίτισσα Σίτι ως τελικό επιβίωσης, καθώς σε περίπτωση που κατακτήσουν το τρόπαιο, θα ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία από την League Phase του Europa League...”

Κοίτα που καταντήσαμε ρε φίλε. Να κρίνεται η επόμενη σεζόν σε τουλάχιστον 90 λεπτά και να κινδυνεύεις και να χάσεις κιόλας. Κάποτε η Σίτι τα έκανε πάνω της και τώρα να έχει γίνει εκείνη το αφεντικό στην πόλη. Αυτό δεν το θέλει ούτε ο ίδιος ο θεός. Ναι, ναι το ξέρω, όλες οι μεγάλες ομάδες κάνανε κοιλιά και μετά επανήλθανε. Τα βαρέθηκα ρε γαμώτο αυτά τα κλισέ. Ήμαστε 11 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, οι πετρελαιάδες μας έχουνε κάνει πελάτες, και εκτός από κάποιες εφήμερες επιτυχίες δεν μπορέσαμε να κάνουμε ποτέ το βήμα παραπάνω.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν αλλάξει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Φέρανε τον Μουρίνιο, φέρανε τον Φαν Χάαλ, φέραν τον Τεν Χαχ κι εγώ δεν ξέρω ακόμα πόσους άλλους. Και τι κάνανε τελικά; Μια μεγάλη, για τον Φρανκενστάιν τζούνιορ που έλεγε κι ο Χόρχε. Τόσα χρόνια έχω το πτυχίο της προπονητικής άχρηστο και κάθεται. Στην Ελλάδα με έχουνε θεό και με το δίκιο τους. Μουντιάλ τους έφερα, Champions League με τον Παναθηναϊκό πήρα, τι άλλο θέλουνε;

Τουλάχιστον θα είμαι στα επίσημα του Wembley στον τελικό Κυπέλλου. Κυρίλα με τα όλα της. Όλη η αφάν γκατέ εκεί θα είναι. Λες να γίνει το θαύμα; Η θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο το τραύμα; Πρώτος στο χωριό έγινα. Θα γίνω άραγε στην πόλη;

Σάββατο 25 Μαΐου 2024, Wembley, λίγο μετά τη λήξη του τελικού του FA Cup

Από κει τους είχαμε του χεριού μας, καταλήξαμε να πανηγυρίζουμε νίκες επί της Σίτι λες και ήμαστε καμιά ομαδούλα της σειράς. Τουλάχιστον η σεζόν έκλεισε με τίτλο και θα παίξουμε Ευρώπη του χρόνου. Μπας και έρθει κανένας παίκτης της προκοπής, γιατί αλλιώς έτσι όπως έχουμε γίνει, ούτε η κυρά Περμαθούλα δεν θα ερχόταν να παίξει. Και με το δίκιο της, αφού έχουμε γίνει νεκροταφείο του κάθε σταρ. Φεύγοντας από τα επίσημα, νιώθω ένα χέρι να με σταματάει.

Χ.Κ: Συγγνώμη, σας ξέρω από κάπου;

A.G: Μάλλον δεν πρέπει να με έχεις ξαναδεί, απ’ότι φαίνεται. Να συστηθώ τότε. Αβράαμ Γκλέιζερ. Μαζί με τον αδελφό μου Μάλκολμ έχουμε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2003.

Χ.Κ: Σαν κάτι να μου θυμίζει όλο αυτό...

A,G: Πράγματι. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φέρει μεγάλα ονόματα της προπονητικής στην ομάδα και κανείς δεν κατάφερε να την επαναφέρει στην κορυφή. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό στα media, αλλά σκεφτόμαστε να διώξουμε τον Τεν Χαχ. Ψάχνουμε για κάποιον νέο και φιλόδοξο προπονητή.

Χ.Κ: Μα καλά οι φίλαθλοι δεν θα στραβώσουν που η Γιουνάιτεντ θα έχει Έλληνα προπονητή;

A.G: Αυτό άστο πάνω μου. Εσύ έλα από το γραφείο μου αύριο και θα τη βρούμε την άκρη...

Την επόμενη μέρα...

A.G: Καλησπέρα Χρήστο

Χ.Κ: Χαίρετε...

A.G: Φαντάζομαι πως από τον χθεσινό μας διάλογο θα ξέρεις πολύ καλά τον λόγο της συνάντησής μας

-...

A.G: Καταλαβαίνω την αμηχανία σου. Όλοι το παθαίνουν όταν θέλουν να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Χ.Κ: Σίγουρα. Αλλά το πρέπει είναι μεγάλο. Όταν πήραμε το τελευταίο μας πρωτάθλημα, ήμουν ακόμα στην Ελλάδα και πάλευα να βγάλω τη σχολή προπονητικής...

A.G: Μη σε απασχολεί αυτό. Πάμε στις λεπτομερείς. Θα αμείβεσαι με 7,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και η διάρκεια του συμβολαίου θα είναι τριετής. Στόχος μας φέτος είναι να ήμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη και να τερματίσουμε στην τριάδα. Τι λες λοιπόν δέχεσαι;

X.Κ: Με μεγάλη μου χαρά!

Off Topic:
Κάπως έτσι το μεγάλο μου όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Πριν βάλω τα κλειδιά στο αμάξι, το τηλέφωνό μου χτυπά και πάλι. Άγνωστος αριθμός. Από καμιά Vodafone θα με παίρνουνε πάλι. Δευτερόλεπτα μετά ξαναχτυπάει το τηλέφωνο...

Χ.Κ: Παρακαλώ;

-Ο κύριος Κονδύλης;

Χ.Κ: Ναι ο ίδιος τι με θέλετε;

-Μάκης Γκαγκάτσης εδώ. Όπως ξέρεις, ο Πογέτ έφυγε από την εθνική και η θέση έχει μείνει κενή.

-Κι από μένα τι θέλετε;

Μ.Γ: Να έρθεις στην Ελλάδα να μιλήσουμε. Τουτ,τουτ,τουτ...

Off Topic:
Ακόμα δεν ανακοινώθηκε η πρόσληψή μου από τη Γιούναιτεντ, να το το τηλέφωνο από τον μίστερ Μάκης. Αν και κάπου πάει το μυαλό μου γιατί θέλει να έρθω Ελλάδα, θα το κάνω αυτό το ταξίδι. Την επόμενη μέρα το μεσημέρι, βρέθηκα στα γραφεία της ΕΠΟ. Η θέση στο γραφείο ήταν κενή. Μέχρι που τελικά ήρθε ο πρόεδρος...

Μ.Γ: Έμαθα ότι θα προπονήσεις την Γιουνάιτεντ...

Χ.Κ: Αλήθεια είναι αυτό. Κακό είναι;

Μ.Γ: Όχι. Ο λόγος που ήθελα να συναντηθούμε είναι διότι θα θέλαμε να αναλάβεις την εθνική Ελλάδας. Νομίζω ξέρεις πως χάσαμε την πρόκριση στο Euro...

Χ.Κ: Γνωρίζω, γνωρίζω! Άμα είναι να τα μάθαινα τελευταίος, ας γινόμουν καφετζής καλύτερα.

Μ.Γ: Χαίρομαι. Άρα ξέρεις και ποιοι είναι οι στόχοι μας έτσι δεν είναι;

Χ.Κ: Ναι. Η φουρνιά που έρχεται μαζί με τους ήδη υπάρχοντες είναι εξαιρετική και μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Μ.Γ: Το πας πολύ καλά! Εδώ είναι τα χαρτιά για το συμβόλαιο σου. Υπογράφεις και όλα αρχίζουν...

Κάπως έτσι λοιπόν, το ταξίδι ξεκινάει. Δύο δύσκολα challenge αλλά ήμαστε μαθημένοι σε αυτά...

:arrow: Στο επόμενο post η ανάλυση του ρόστερ της United.
These users thanked the author chriskon for the post:
mosxovits (Thu Feb 20, 2025 9:27 pm)
Rating: 12.5%
chriskon
Hot Prospect
Hot Prospect

Η παρουσίαση του ρόστερ της United για την σεζόν 2024/25...

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Image

Τουλάχιστον για φέτος ήμαστε πλήρης. Βέβαια με Ευρώπη, πρωτάθλημα και τα δύο κύπελλα, θα χρειαστεί να κουβαλήσει σε αρκετές περιπτώσεις και ο Bayndir. Η καρτέλα του Τούρκου δεν είναι κακή fmικα, είναι διεθνής στην πατρίδα του και προέρχεται από ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Ο Heaton αργά η γρήγορα θα κρεμάσει τα γάντια του, ενώ ο Mee δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Image

Το θετικό εδώ είναι πως υπάρχουν παίκτες που όταν υπάρξει λειψανδρία μπορούν να παίξουν και στην ανάποδη θέση τους. Αυτό το κρατάμε γιατί με τη σεζόν να είναι μεγάλη, σίγουρα θα υπάρξουν τραυματισμοί (που το απευχόμαστε). Σε κάθε περίπτωση πάντως αριστερά θα πάμε με Shaw/Malacia και δεξιά με Mazraoui/Dalot. Μιας και αριστερά θα παίξουμε με αντεστραμμένο μπακ χαφ (small spoil για τακτική, θα την δείτε στο τέλος), ίσως βοηθήσει και ο Martinez.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ (ΚΕΝΤΡΟ)

Image

Τα πρώτα μεγάλα ζόρια, γιατί υπάρχει δυσαναλογία σε δεξιοπόδαρους και αριστεροπόδαρους στόπερ. Από την εξίσωση βγαίνει με το καλημέρα ο Evans διότι διανύει τα τελευταία μίλια της καριέρας του. Πράγμα που σημαίνει πως έχουμε έναν αριστερό αμυντικό και τρεις δεξιούς. Κι εδώ είναι που θα γίνει σίγουρα προσθήκη παίκτη που θα κάνει τα ρεπό του Martinez. Θέμα πώλησης Maguire δεν υφίσταται, γιατί οκ μπορεί να μην κάνει πλέον για πρώτος, αλλά είναι πολύ μεγάλη πολυτέλεια για δεύτερος. Με ότι αυτό συνεπάγεται και στη λίστα για την Premier αλλά και την Ευρώπη.

ΜΕΣΟΙ

Image

Φρέσκα κουλούρια, μπαγιάτικα κουλούρια, κουλούρια για όλα τα γούστα! Για πρώτη χρονιά ήμαστε οκ, αλλά τα επόμενα χρόνια θα χρειασούμε φρεσκάρισμα, καθώς Casemiro και Eriksen μεγαλώνουν και σταδιακά θα φθίνουν. Το υλικό πάντως είναι πολύ καλό. Συν το ότι έρχεται με μεγάλες περγαμηνές ο 19χρονος Mainoo. Σε μια εποχή που πλέον δεν θεωρείται ταμπού να χρησιμοποιείς νεαρούς ποδοσφαιριστές, θα πάρει αρκετά παιχνίδια στα πόδια του. Άλλοι στην ηλικία του σαρώνουν τις κούπες...

ΕΞΤΡΕΜ

Image

Καθότι δεξιά έχουμε παίκτες με αρκετό potential (Diallo,Garnacho), αριστερά έχουμε ένα θεματάκι. Θα πρέπει να διαχειριστώ δύο σχεδόν ισάξιους παίκτες (Sancho,Rashford), ενώ στο ρόστερ υπάρχει και ο Antony, που σκάσαμε για εκείνον μια καραβιά εκατομμύρια. Υπάρχουν παίκτες με ποιότητα, αλλά κάποιοι θα πρέπει να φύγουν προκειμένου να επέλθει μια ισορροπία. Όλα είναι ανοικτά.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Image

Υγεία να έχουν Hojlund και Zirkzee και τίποτε άλλο πραγματικά. Με δύο wonderkids στην αιχμή του δόρατος δεν έχασε κανείς. Μιας και ο Rashford μπορεί να παίξει και ως σέντερ φορ, δεν θα γίνει προσθήκη στην συγκεκριμένη θέση. Βέβαια όποτε λέω πως θα μείνουμε ως έχουμε, ένας από τους δύο θα τραυματιστεί και στο τέλος αναγκαζόμαστε να πάρουμε παίκτη.

Οι τακτικές που θα χρησιμοποιήσουμε με United και εθνική Ελλάδας (φωτό 1 της United, φωτό 2 της εθνικής)

Image

Image

Στο επόμενο post

:arrow: Προετοιμασία/Μεταγραφές
chriskon
Hot Prospect
Hot Prospect

Προετοιμασία

Image

Όπως βλέπετε στο παραπάνω ss, δώσαμε συνολικά έξι φιλικά προετοιμασίας. Τα περισσότερα από αυτά ήταν πιο πολύ για να ξεμουδιάσουν οι παίκτες και να χτίσουν μια άλφα φυσική κατάσταση ενόψει της πολύ μεγάλης από άποψης αριθμών παιχνιδιών σεζόν που μας περιμένει. Ένα πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η βασική μας ενδεκάδα είναι θέμα χρόνου να δέσει 100%. Ωστόσο, στα φιλικά με ομάδες λίγο πιο υψηλού επιπέδου, άρχισαν να βγαίνουν προς τα έξω ορισμένες “ελλείψεις” που έχουμε σε κάποιες θέσεις.

Προς το παρόν θα πορευθούμε με το υλικό που έχουμε, διότι θέλω να το δω να δίνει δείγματα γραφής και στα επίσημα παιχνίδια. Το πρώτο “ξεσκαρτάρισμα” θα υπάρξει στην χειμερινή περίοδο των μεταγραφών. Παρόλα αυτά έφυγε κοσμάκης και το καλοκαίρι, και στην θέση των όσων έφυγαν θα εμπιστευτούμε κάποια παιδιά από την ακαδημία μας. Τουλάχιστον ένα (κι ετοιμάζεται ακόμα ένα) βρίσκεται ήδη στην πρώτη ομάδα.

Η παρουσίαση των μεταγραφών θα γίνει μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, γιατί ενδέχεται να υπάρξουν αποχωρήσεις μέσα στον Αύγουστο.

ΥΓ: Το αρχείο το οποίο με “πήγε” στη σεζόν 2024/25, έκανε simulate την σεζόν 2023/24, με την United να τερματίζει στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Επομένως, η ευρωπαϊκή πορεία των κόκκινων διαβόλων θα ξεκινήσει από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και όχι από το Europa League όπως έγινε στην πραγματικότητα. Αν δεν συμβεί κανένα θαύμα, βλέπω να γινόμαστε ο περίγελος της Ευρώπης...

ΥΓ.2: Στο φιλικό πρόβα-τζενεράλε με την Οσασούνα, ο Christian Eriksen τραυματίστηκε λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο στον αγώνα. Ευτυχώς για εμάς δεν θα μείνει για αρκετό καιρό έξω (5-8 μέρες), αλλά θα στερηθούμε τις υπηρεσίες του στον τελικό του Super Cup κόντρα στην Σίτι αλλά και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και πάλι κόντρα στους "Πολίτες".

Coming up next...

:arrow: 11/8 - Manchester City (1η) (Old Trafford)
:arrow: 14/8 - Manchester City (Τελικός Super Cup) (Narodowy)
:arrow: 17/8 - Newcastle (2η) (St'James Park)
:arrow: 24/8 - Brentford (3η) (Old Trafford)
:arrow: 31/8 - Southampton (4η) (St'Mary's Park)
chriskon
Hot Prospect
Hot Prospect

Το έργο που έχω να φέρω εις πέρας είναι πάρα πολύ δύσκολο και θα εξηγήσω το γιατί. Ο πρώτος στόχος είναι να κάνω αυτό το συνοθύλευμα ομάδα. Έχουμε καλές μονάδες που μπορούμε να στηριχθούμε επάνω τους τα επόμενα χρόνια. Αλλά η πλειοψηφία σε κανονική United δεν θα πέρναγε ούτε έξω από το Old Trafford. Δεν είναι όμως της παρούσης να μιλάμε για μεταγραφές.

Δεν μας βοηθάει και το πρόγραμμα ρε φίλε. Δύο σερί ματς με την Μάντσεστερ Σίτι! Και το ένα από αυτά κρίνει τίτλο. Ακόμα χειρότερα. Το θετικό σε όλο αυτό είναι ότι στα δύσκολα μας χρόνια, σε αυτά τα παιχνίδια ξυπνάει από μέσα μας το αίσθημα του τύπου “πάμε ωρέ παλικάρια να τους κάνουμε πατριωτικό γιουρούσι” και άλλα τέτοια ωραία. Στο δημιουργικό κομμάτι έχουμε θέμα ως προς το βάθος μιας και ο Eriksen θα λείψει για περίπου δέκα μέρες. Κάπως θα τα μπαλώσουμε όμως.

Η προετοιμασία τελείωσε. Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει και θα γίνεται χαμός σε κάθε γκολ. Εδώ όμως δεν έχει στημένα ντέρμπι παρά μονάχα δίχρωμα (κι ενίοτε τρίχρωμα) κασκόλ...

Off Topic:
Disclaimer: Μαζί με τα ματς του Αυγούστου θα γίνει και η παρουσίαση των μεταγραφών μας. Οπότε θα χει μπόλικο πράγμα να διαβάσετε.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Luke Shaw υπέστη οίδημα στο γόνατο. Ο Άγγλος ακραίος μπακ θα μείνει εκτός για μια έως τρεις μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι χάνει 100% τον τελικό του Super Cup και θα είναι εξαιρετικά αμφίβολος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Όχι γαμώτο, το χειρότερο δυνατό σενάριο. Ας ελπίσουμε ότι ο Malacia δεν θα κάνει ότι μαρτυρά το επίθετο του...

Image

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Premier League - 1η Αγωνιστική

Manchester United-Manchester City

Image

Η ομάδα δεν ήταν στο 100% έτσι όπως θα ήθελα να αποδώσει, αρχίζουμε πρώτα από αυτό. Πρωταρχικός στόχος ήταν να κρατήσουμε το μηδέν πίσω, κάτι το οποίο και πετύχαμε. Βρήκαμε τον Mount σε εξαιρετική ημέρα, βρίσκοντας δίχτυα δις κόβοντας έτσι τα πόδια των μισητών μας αντιπάλων. Ωστόσο τον χορό ξεκίνησε ο Hojlund. Μπήκαμε με το δεξί και αυτό είναι που μετράει στο τέλος της μέρας.

Συνθέσεις

Manchester United (4-2-3-1): Onana,Malacia (62’ Mazraoui),Martinez,De Ligt,Dalot,Ugarte (62’ Casemiro),Mount,Rashford (45’ Sancho),B.Fernandes (71’ Mainoo),Antony (71’ Garnacho),Hojlund

Manchester City (4-3-3): Ederson,Ake,Dias,Stones (51’ Gvardiol),Walker,Rodri,De Bruyne,Gundogan,Foden (88’ Doku),Silva (88’ Couto),Haaland

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

UEFA Super Cup - Τελικός

Manchester City-Manchester United

Image

Η αποβολή του Martinez μόλις στο ενδέκατο λεπτό μας άφησε εκτεθειμένους στην άμυνα από πολύ νωρίς. Δικαιότατα κατέκτησε η City το Super Cup, έναν τίτλο που οκ πονάει που το χάσαμε από την μισητή μας αντίπαλο αλλά από την άλλη ανάλογα το πως θα πάει η χρονιά, αυτό μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα. Το αφήνουμε πίσω και προχωράμε καθώς ακολουθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Newcastle.

Συνθέσεις

Manchester City (4-3-3) - Ederson,Gvardiol,Ake,Dias,Walker,Rodri (79’ Stones),De Bruyne,Gundogan (73’ Matheus Nunes),Foden (47’ Doku),Silva,Haaland

Manchester United (4-2-3-1) - Onana,Shaw,Martinez,De Ligt,Dalot (68’ Mazraoui),Ugarte,Mount (59’ Mainoo),Rashford,Fernandes (11’ Branthwate),Garnacho (59’ Sancho),Hojlund (68’ Zirkzee)

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Premier League - 2η Αγωνιστική

Newcastle-Manchester United

Image

Ξέρω έχουμε μπροστά μας άλλα 36 παιχνίδια. Αλλά ρε φίλε δεν πήγε τίποτε σωστά. ΤΙ-ΠΟ-ΤΕ!!! Πάλι καλά που υπήρχε κι ο Onana. Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος στην θέση του, θα είχαμε φάει πάνω από πέντε γκολ. Και λίγα ήταν τα τρία που αρπάξαμε. Μα θα μου πεις, αυτά θα γίνονται μέχρις ώτου η ομάδα να δέσει. Έχω καταλήξει στους βασικούς έντεκα για φέτος. Αλλά ρε φίλε πρέπει να κάνω και rotation. Δεν χάνω την πίστη μου εννοείται. Ήταν από τα ματς που ότι και να έκανα προκειμένου να γυρίσει έστω λίγο το ματς δεν έβγαινε. Με τίποτα.

Συνθέσεις

Newcastle (4-3-3) - Pope,Targett (70’ Burns),Botman,Schar,Trippier,B.Guimaraes,Joelinton,Tonali,Gordon (42’ Barnes),Almiron,Isak

Manchester United (4-2-3-1) - Onana,Shaw (65’ Branthwate),Martinez,De Ligt,Mazraoui (45’ Dalot),Casemiro,Mainoo (72’ Mainoo),Rashford,Eriksen,Sancho (45’ Garnacho),Hojlund (45’ Zirkzee)

Μαζί με όλα τα άλλα, τραυματίζεται ο αναπληρωματικός μας στόπερ. Περίπου δέκα μέρες. Λαμπρά...

Image

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Premier League - 3η Αγωνιστική

Manchester United-Brentford

Image

Επιτέλους νίκη αλλά για λίγο καρδιοχτυπήσαμε καθώς φάγαμε ένα αστείο γκολ στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου. Παίξαμε με λίγο πιο στενό πλάτος επίθεσης στην προσπάθειά μας να περιορίσουμε τον ανελέητο βομβαρδισμό που δεχόταν κάθε λίγο και λιγάκι η άμυνά μας. Σαφώς καλύτερη εικόνα συγκριτικά με το τρίμπαλο μέσα στη Newcastle αλλά για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή...

Συνθέσεις

Manchester United (4-2-3-1) - Onana,Shaw (45’ Mazraoui),Martinez,De Ligt,Dalot,Casemiro (66’ Ugarte),Mount (74’ Mainoo),Rashford (66’ Sancho),Fernandes,Garnacho (66’ Antony),Zirkzee

Brentford (4-3-3) - Valdimarsson,Mee (74’ Collins),Pinnock,Ajer,Hickey,Onyeka (45+5’ Rorselev),Janelt,Norgaard,Wissa,Schade (68’ Lewis-Potter),Mbuemo (36’ Damsgaard, τραυματίστηκε στο 50’)

Συμπλήρωσε κάρτες ο Martinez. Βλέπω να κατεβαίνω εγώ να παίξω στο τέλος κι ας είμαι 1,72

Image

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της League Phase για το Champions League της περιόδου 2024/25. Με μια πρώτη ματιά το πρόγραμμα δεν φαίνεται άσχημο, αλλά οι πιθανότητες για απευθείας οκτάδα πάντως δεν είναι με το μέρος μας. Πάμε και ότι γίνει.

Image

Το μεσημέρι της 29ης Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αγγλικής Ομοσπονδίας η κλήρωση για την φάση του 32 του League Cup (Carabao Cup για διαφημιστικούς λόγους). Ο πρώτος αντίπαλος που θα βρεθεί στον δρόμο μας είναι η Sunderland, η οποία εδώ και χρόνια προσπαθεί να επιστρέψει στην Premier League, έχοντας μια πορεία μεταξύ Championship και League 1.

Image

Η αποστολή της εθνικής Ελλάδας για τις αναμετρήσεις με Καζακστάν και Τουρκία,για το UEFA Nations League

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Newcastle)
Χρήστος Μανδάς (Lazio)
Κωνσταντίνος Τζολάκης (Ολυμπιακός)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Γιώργος Κυριακόπουλος (Monza)
Βασίλης Ζαγαρίτης (Almere)
Κώστας Κουλιεράκης (Dynamo Dresden)
Δημήτρης Νικολάου (Spezia)
Κώστας Μαυροπάνος (West Ham)
Παντελής Χατζηδιάκος (Calgiari)
Λάζαρος Ρότα (ΑΕΚ)
Γιώργος Βαγιαννίδης (Παναθηναϊκός)

ΜΕΣΟΙ

Μανώλης Σιώπης (Cardiff)
Δημήτρης Κουρμπέλης (Al-Khaleej)
Ηλίας Κουτσουπιάς (Benevento)
Γιάννης Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ)
Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ)
Χρήστος Τζόλης (Club Brugge)
Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός)
Ταξιάρχης Φούντας (Ελεύθερος)
Τάσος Χατζηγιοβάνης (Eyupspor)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Τάσος Δουβίκας (Celta)
Φώτης Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός)

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Premier League - 4η Αγωνιστική

Southampton-Manchester United

Image

Αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα καθαρίζουμε από νωρίς. Ευτυχώς για όλους, ο Garnacho φρόντισε να μας βγάλει από την δύσκολη θέση. Φέραμε το ματς από νωρίς στα μέτρα μας, αλλά ένα πράγμα μας έλειπε. Το γκολ. Ελπίζω είτε ο Hojlund, είτε ο Zirkzee, είτε και οι δύο να λυθούν και να αρχίζουν να τα κολλάνε. Αλλιώς στα δύσκολα θα έχουμε τεράστιο θέμα...

Συνθέσεις

Southampton (4-3-3) - Ramsdale,Manning (81’ Walker-Peters),Harwood-Bellis (84’ Bednarek),Stephens,Sugawara,Charles,Lallana,Smallbone,Sulemana (81’ Edozie),Armstrong,Brereton Diaz (56’ Stewart)

Manchester United (4-2-3-1) - Onana,Shaw (78’ Malacia),Branthwate,De Ligt,Dalot (65’ Mazraoui),Ugarte (65’ Casemiro),Mount,Rashford,Fernandes (78’ Mainoo),Garnacho,Zirkzee (45’ Hojlund)

Βαθμολογία

Image

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και επίσημα. Καθώς θέλω να αξιοποιήσω όλο το υλικό που έχουμε και να μην αρχίσω από τώρα την εκκαθάριση, κάναμε μόλις δύο προσθήκες. Ενός τερματοφύλακα και ενός αριστερού στόπερ, αφού η έλλειψη σε αυτές τις θέσεις έκανε τζιζ.

Keylor Navas

Image

Με τον Altay Bayndir να μην υπολογίζεται (παραχωρήθηκε δανεικός στην Κοπεγχάγη, με όχι και τόσο καλό ξεκίνημα), προτιμήσαμε να κινηθούμε εκ του ασφαλούς. Δηλαδή από την αγορά των ελεύθερων. Ο Κοσταρικανός κίπερ θα είναι κάτοικος Μάντσεστερ για τουλάχιστον τον επόμενο χρόνο και βλέπουμε. Άλλωστε θα κάνει τα ρεπό του Onana, που θα είναι και ο βασικός μας τερματοφύλακας.

Jarrad Branthwate

Image

Στην παρουσίαση του ρόστερ, τόνισα την ανισορροπία που υπάρχει ανάμεσα στους αριστεροπόδαρους και δεξιοπόδαρους στόπερ. Έτσι λοιπόν δαπανήσαμε περί τα 66 εκατομμύρια για να φέρουμε στο Old Trafford τον Jarrad Branthwate από την Everton. Η διάρκεια του συμβολαίου του θα είναι τετραετής και θα δίνει ανάσες στον Lisandro Martinez.

Κινητικότητα υπήρξε και στο κομμάτι των πωλήσεων, με τους Victor Lindelof και Harry Maguire να παίρνουν την άγουσα για την Brighton και την Tottenham αντίστοιχα. Συνολικά βάλαμε στα ταμεία μας 34,5 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ και λίγες μέρες ο Leny Yoro προάχθηκε από την Κ21 στην ανδρική ομάδα, ενώ στην λίστα δηλώθηκε και ο Jonny Evans αφού υπήρχε κενή θέση.

Coming up next...

:arrow: 7/9 - Καζακστάν (UEFA Nations League B) (1η) (Ortaliq)
:arrow: 10/9 - Τουρκία (UEFA Nations League B) (2η) (Γ.Καραϊσκάκης)
:arrow: 14/9 - Liverpool (5η) (Anfield)
:arrow: 17/9 - Marsellile (UEFA Champions League - League Phase) (1η) (Stade de Marsellile)
:arrow: 21/9 - Crystal Palace (6η) (Selhurst Park)
:arrow: 24/9 - Sunderland (League Cup - 3ος Γύρος) (Old Trafford)
:arrow: 27/9 - Wolves (7η) (Old Trafford)
Post Reply

Return to “Twitch & Ιστορίες”