Τα νέα features του Football Manager 2024

0
1652

Το Football Manager 2024 κυκλοφορεί στις 6 Νοεμβρίου αλλά ήδη έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση από τη beta του παιχνιδιού. Ας δούμε λοιπόν τα νέα features του αγαπημένου μας παιχνιδιού!

Προπαραγγείλτε το FM24 τώρα για να μη χάσετε λεπτό παιχνιδιού!
Δείτε εδώ τις προτάσεις μας.

Λάβετε μέρος στην κουβεντούλα που κάνουμε για το FM24 στο forum μας.

Ρεαλιστικότερη Απεικόνιση Παιχνιδιού

Οι κινήσεις των παικτών έχουν βελτιωθεί όσον αφορά τον ρεαλισμό τους. Για παράδειγμα, έστω ότι παίζετε με 4-2-3-1 και οι ρόλοι που έχετε ορίσει στους 3 χαφ σας στο κέντρο είναι Ball-Winning Midfielder, Segundo Volante και Advanced Playmaker. Σε περίπτωση που ο Segundo Volante προωθηθεί τότε ο Advanced Playmaker θα του κάνει χώρο και ο Ball-Winning Midfielder θα μετακινηθεί πιο κεντρικά για να καλύψει τον χώρο που άφησε ο Segundo Volante με την προώθησή του.

Επίσης, προστέθηκε ένας νέος ρόλος, αυτός του Inverted Full-Back, ενώ έγιναν βελτιώσεις στους ρόλους των Inverted Wing-Back και Libero.

Έχουν γίνει γενικότερα βελτιώσεις στην κίνηση της μπάλας και αυτό φαίνεται στις ντρίμπλες και στα σουτ που επιχειρούν οι παίκτες.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Ανανεωμένες Στημένες Φάσεις

Στο FM24 υπάρχει πλέον η δυνατότητα να προσλάβετε προπονητή στημένων φάσεων, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό τον πολύ σημαντικό τομέα του παιχνιδιού μέσω του Δημιουργού Στημένων Φάσεων.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Εξελιγμένο Μεταγραφικό Παζάρι, Χτίσιμο Ρόστερ και Οικονομικά

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη βελτίωση των αποφάσεων των αντίπαλων προπονητών (AI Managers) όσον αφορά τις μεταγραφικές τους επιλογές, καθώς και στα οικονομικά των ομάδων ώστε να είναι περισσότερο δυναμικά και μεταβλητά σε κάθε save.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές όσον αφορά το χτίσιμο του ρόστερ μιας ομάδας είναι η μεγαλύτερη συχνότητα με την οποία επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν οι αντίπαλοι προπονητές νεαρούς παίκτες στην πρώτη ομάδα, ακόμα και αν έχουν χαμηλή τωρινή ικανότητα (current ability).

Επίσης, έγιναν κάποιες αλλαγές όσον αφορά την εξέλιξη των παικτών ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κάποιος παίκτης να έχει ραγδαία εξέλιξη σε μεγάλη ηλικία. Ingame θα τον δείτε ως “Παίκτη με Αργοπορημένη Εξέλιξη/Late Developer”, στην ποδοσφαιρική αργκό είναι οι λεγόμενοι Late Bloomers. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ενός τέτοιου παίκτη είναι ο Jamie Vardy που μέχρι τα 23 του βολόδερνε στις ημιεπαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας.

Οπότε, μην βιαστείτε να καταδικάσετε κάποιον λίγο πιο ηλικωμένο παίκτη σας!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Παραχώρηση παικτών μέσω διαμεσολαβητών

Ένας μεγάλος πονοκέφαλος σε κάθε FM είναι η διαδικασία παραχώρησης παικτών που πλέον δεν χρειαζόμαστε. Σίγουρα μια λύση θα ήταν η προσθήκη προπόνησης 06:00 το πρωί με τις μπουλντόζες για να τους εξαναγκάσουμε να φύγουν αλλά το FM δεν πρόκειται ποτέ (ευτυχώς) να ελληνοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό.

Για αυτό λοιπόν, πλέον έχετε 3 επιλογές για να παραχωρήσετε έναν παίκτη:

  • Ερώτηση σε Ατζέντη για Μεταγραφικό Ενδιαφέρον
  • Πρόσληψη Διαμεσολαβητή για Πώληση Παίκτη
  • Προσφορά μέσω TransferRoom

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η προσθήκη του διαμεσολαβητή που μπορεί να σας βοηθήσει αν ο ατζέντης του παίκτη δεν μπορέσει να φέρει μια προσφορά και δεν υπάρξει επίσης ενδιαφέρον μέσω του TransferRoom. Ο διαμεσολαβητής βέβαια θα ζητήσει και τη σχετική προμήθεια για να σας προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Δυνατότητα Καθορισμού Ατομικών Στόχων Παικτών

Πλέον μπορείτε να καθορίζετε ατομικούς στόχους στους παίκτες ώστε να τους δίνετε κίνητρα για να γίνονται συνεχώς καλύτεροι.

Οι στόχοι αυτοί μπορεί να αφορούν την εκμάθηση μιας θέσης, ρόλου ή χαρακτηριστικού, αριθμό γκολ, ασίστ ή ανέπαφων εστιών ή και τη γενικότερη απόδοσή του παίκτη σας.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Νέοι Τύποι Παιχνιδιού

Πάντα υπάρχαν φανατικοί φίλοι του FM που απορούσαν για ποιο λόγο να ξεκινούν μια σεζόν με την ομάδα που αναλαμβάνουν π.χ. στις 1/7 και να έχουν στη διάθεσή έναν παίκτη που αποκτήθηκε στην πραγματική ζωή π.χ. στις 31/8. Αν είστε εσείς ένας από αυτούς τότε ήρθε η ώρα να παίξετε το FM όπως ακριβώς θέλετε.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν πλέον οι παρακάτω 3 Τύποι Παιχνιδιού:

  1. Παραδοσιακός: Ο κλασικός που γνωρίζουμε. Ξεκινάμε στις 1/7 με όλες τις μεταγραφές που έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα και αν αυτές έγιναν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου.
  2. Πραγματικός Κόσμος: Θα ξεκινάτε τη σεζόν με τα ρόστερ εκείνης ακριβώς της ημερομηνίας και οι μεταγραφές θα είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν επίσης τις πραγματικές ημερομηνίες. Αν για παράδειγμα αναλάβετε τον ΠΑΟΚ, ο Kiril Despodov θα ενταχθεί στην ομάδα σας στις 4/9, ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε στην πραγματικότητα αυτή η μεταγραφή!
  3. Ο Κόσμος Σας: Σε αυτόν τον τύπο παιχνιδιού, όπως και στον Πραγματικό Κόσμο, ξεκινάτε με τα ρόστερ ακριβώς εκείνης της ημερομηνίας που ξεκινάτε τη σεζόν ΑΛΛΑ δεν θα πραγματοποιηθεί καμία μελλοντική μεταγραφή που έγινε στην πραγματικότητα!
    Μπορεί να σας φαίνεται περίεργος αυτός ο τύπος παιχνιδιού, αλλά είναι ταμάμ για τους λάτρεις των προπονητικών προκλήσεων.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ομάδα του Αιολικού στη Super League 2, ο οποίος άργησε πολύ να ξεκινήσει τις μεταγραφές του στην πραγματικότητα, οπότε στο FM το ρόστερ σας θα είναι σχεδόν άδειο! Θα πρέπει να φτιάξετε την ομάδα σας από την αρχή!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Προπαραγγείλτε το FM24 τώρα για να μη χάσετε λεπτό παιχνιδιού!
Δείτε εδώ τις προτάσεις μας.

Λάβετε μέρος στην κουβεντούλα που κάνουμε για το FM24 στο forum μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.