Αντικαθιστώντας το πραγματικό ποδόσφαιρο

0
23

Η διακοπή σχεδόν όλων των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων έφερε ένα μεγάλο κενό. Ένα κενό τόσο για τους φιλάθλους όσο και για τις ίδιες ομάδες. Το πραγματικό ποδόσφαιρο έπρεπε κάπως, προσωρινά τουλάχιστον, να αναπληρωθεί. Και αφού πρώτα δοκιμάστηκαν διάφορες ακραίες λύσεις, όπως οι αγώνες να γίνονται στην…τρίλιζα στα κοινωνικά δίκτυα των ομάδων, πολλές ομάδες κατέληξαν στο προφανές, στο Football Manager και συγκεκριμένα στο FM20.

Μεμονωμένοι αγώνες

Πολλές ομάδες επέλεξαν να κάνουν το πιο εύκολο. Να παίξουν στο Football Manager 2020 κάποια από τα παιχνίδια που ακυρώθηκαν. Την αρχή έκανε η Watford, ομάδα την οποία χορηγεί κιόλας το Football Manager, η οποία “έπαιξε” στο FM20 τον αναβληθέντα αγώνα με τη Leicester. Το ίδιο παράδειγμα ακολούθησαν και η Leyton Orient με την Plymouth Argyle, η ουαλική Bangor City FC και η πολωνική Piast Gliwice.

Αυτή που το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα όμως ήταν η UD Ibiza, ομάδα της τρίτης κατηγορίας Ισπανίας, που έγινε γνωστή από τις φετινές της αναμετρήσεις στο κύπελλο με την Barcelona. Η Ibiza ανέβασε στο Youtube τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης της με την Atletico Madrid B στο FM20, με τον σχολιασμό να κάνει στην ισπανική έκδοση ο παίκτης της ομάδας David Morillas και στην αγγλική ο σχολιαστής του Sky Sports David Garrido.

Τουρνουά

Η Halstead Town FC, ομάδα της δέκατης κατηγορίας Αγγλίας, αποφάσισε να μαζέψει άλλες 31 ομάδες των χαμηλών κατηγοριών της Αγγλίας και να στήσουν ένα νοκ άουτ τουρνουά στο FM20. Στο τουρνουά λαμβάνουν μέρος οι ίδιες οι ομάδες, μέσω των επίσημων λογαριασμών τους στο twitter, και έχουν επιλέξει να τις εκπροσωπούν ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι ή ακόμα και youtubers. Το τουρνουά διεξάγεται αυτή τη στιγμή και μπορείτε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη του από τα social media των ομάδων που συμμετέχουν.

Πραγματικές διοργανώσεις

H πρώτη επίσημη διοργάνωση που αποφάσισε να “συνεχίσει” μέσω του FM20 ήταν το Κύπελλο Σκωτίας. 82 παίκτες έχουν αναλάβει από μία ομάδα και το κύπελλο θα αρχίσει ξανά ηλεκτρονικά από τον 1ο γύρο. Οι παίκτες επιλέχθηκαν μέσω διαδικασίας και όχι από τις ίδιες τις ομάδες αλλά πολλές από αυτές συμμετέχουν ενεργά εμψυχώνοντας τους εκπροσώπους τους και αναμεταδίδοντας τα αποτελέσματα.

Αυτές όμως που αποφάσισαν πραγματικά να αντικαταστήσουν το πραγματικό ποδόσφαιρο ήταν οι ομάδες της National, της τρίτης κατηγορίας της Γαλλίας. Δημιούργησαν έτσι την eNational, τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά από την 26η αγωνιστική που σταμάτησε και με τη βαθμολογία όπως ήταν εκείνη τη στιγμή. Υπάρχει σελίδα που μπορεί να δει κανείς τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες των παικτών, ανανεώνονται οι πίνακες των σκόρερ και των πασέρ, βγαίνει βίντεο με τα καλύτερα γκολ της αγωνιστικής ενώ υπάρχει ακόμα και εκπομπή ανασκόπησης. Αξίζει να σημειωθεί πως συμμετέχουν όλες οι επίσημες ομάδες, οι οποίες και έχουν επιλέξει οι ίδιες τους παίκτες που θα τους εκπροσωπούν. Το όλο σκηνικό είναι τόσο ρεαλιστικό που υπήρξε ανακοίνωση ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ότι η βαθμολογία στο τέλος της eNational δεν θα είναι η βαθμολογία που θα ισχύσει στο κανονικό πρωτάθλημα.

Με τις περισσότερες χώρες του κόσμου να εφαρμόζουν κάποιας μορφής καραντίνα και το μέλλον των πρωταθλημάτων να είναι αβέβαιο είναι σίγουρο ότι και άλλες ομάδες θα βρουν την προσωρινή λύση στο FM20. Το ερώτημα είναι αν και πότε θα δούμε μια παρόμοια κίνηση και από κάποια ελληνική ομάδα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.