U-19 Euro: Η καλύτερη ενδεκάδα

0
24

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε στη Σλοβακία το U-19 Euro, η διοργάνωση εθνικών ομάδων της UEFA για παίκτες  κάτω των 19 ετών, δηλαδή γεννημένους μετά το 2003. Η Αγγλία κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της επικρατώντας στην παράταση της έκπληξης της διοργάνωσης Ισραήλ και το fmgreece.gr παρακολούθησε όλα τα ματς και σας παρουσιάζει τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης που θα μας απασχολήσουν σίγουρα στα επόμενα Football Μanager.

Τερματοφύλακας – Robert Popa (Ρουμανία)

Η παρουσία της Ρουμανίας και ειδικά  της άμυνας της στο U-19 Euro ήταν απογοητευτική αλλά διεκδίκησε κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο λεπτό την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 κι αυτό χάρη στον αρχηγό της Robert Popa. Ο Ρουμάνος τερματοφύλακας έκανε ότι περνούσε από τα χέρια του και ειδικά στο πρώτο ματς κατά της Ιταλίας ήταν απροσπέλαστος.

 

Δεξί Μπακ – Brayann Pereira (Γαλλία)

Η Γαλλία ήταν εξαιρετική στο τουρνουά μέχρι να πέσει θύμα έκπληξης από το Ισραήλ στα ημιτελικά. Το επιθετικό παιχνίδι των Γάλλων γινόταν κυρίως από τα πλάγια με τα μπακ να συμμετέχουν ενεργά. Ο νεαρός αμυντικός της Lens ήταν εντυπωσιακός, καταγράφοντας και μία ασίστ στο ενεργητικό του.

 

Κεντρικός Αμυντικός – Diego Coppola (Ιταλία)


Οι Ιταλοί φημίζονται για τα μακαρόνια, τις πίτσες και τους κεντρικούς αμυντικούς. Ο κεντρικός αμυντικός της Hellas Verona έκανε ένα καλό τουρνουά αν και η Ιταλία δεν εντυπωσίασε λόγω και των αρκετών απουσιών. Λογικά δεν θα γίνει ο επόμενος Baresi αλλά έδειξε δείγματα ότι μπορεί να σταθεί μελλοντικά σε κάποιο σύλλογο της Serie A.

 

Κεντρικός Αμυντικός – Ronnie Edwards (Αγγλία)

Η Αγγλία παρουσίασε την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης καθώς δέχτηκε μόνο ένα γκολ σε κανονική ροή παιχνιδιού, αν και αυτό παραλίγο να της στερήσει τον τίτλο. Ο ήδη μπαρουτοκαπνισμένος στις μικρές κατηγορίες αμυντικός της Peterborough ήταν μόνιμα σταθερός και μάλλον δεν θα αργήσει η μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα.

 

Αριστερό Μπακ – Samuel Giovane (Ιταλία)

Το καλύτερο αριστερό μπακ της διοργάνωσης ήταν ένας κεντρικός μέσος που έπαιζε σαν αριστερό μπακ. Ο αρχηγός της squadra azzura ανταποκρίθηκε και αμυντικά και επιθετικά και σε καμία στιγμή δεν έδειξε ότι παίζει σε λάθος θέση, ενώ όταν τη θέση του στο ματς με τη Γαλλία πήρε κανονικό αριστερό μπακ οι αντίπαλοι εξτρέμ έκαναν πάρτι. ΥΓ: Δεν ξέρουμε ποιος Ιταλός researcher τον “μέτρησε” αλλά σίγουρα δεν είναι 1,94.

 

Κεντρικός Μέσος – Florent Da Silva (Γαλλία)

Ξεκίνησε το τουρνουά από τον πάγκο αλλά ένας τραυματισμός τον έφερε νωρίς στην ενδεκάδα και δεν ξαναέχασε ποτέ τη θέση του. Εκπληκτική ικανότητα να διαβάζει το γήπεδο και υψηλή τεχνική κατάρτιση, σίγουρα θα μας απασχολήσει και στο μέλλον.

 

Κεντρικός Μέσος – Carney Chukwuemeka (Αγγλία)

Όποιο άλλο αφιέρωμα και να διαβάσετε θα τον δείτε να αναφέρετε σαν τον MVP της διοργάνωσης αλλά όχι στο δικό μας. Εκπληκτικός στα δύο πρώτα παιχνίδια αλλά “χάθηκε” στα επόμενα πριν εμφανιστεί ξανά στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού και πετύχει το νικητήριο γκολ στην παράταση. Ένας σύγχρονος box to box μέσος που πατάει συχνά περιοχή και του αρέσει, όπως και στην υπόλοιπη αγγλική ομάδα, να κουβαλάει την μπάλα, ολοκλήρωσε το τουρνουά με τρία γκολ και δύο ασίστ.

 

Κεντρικός Μέσος – Cesare Casadei (Ιταλία)

Ένας κεντρικός μέσος αρχοντικός όπως τα διάσημα ψηφιδωτά της γενέτειράς του Ravenna. Στιλ παιχνιδιού, πάσες, αντίληψη του χώρου, περιποιημένο μαλλί, ο Casadei θυμίζει σχεδόν στα πάντα σπουδαίους Ιταλούς μέσους του, σχετικά πρόσφατου, παρελθόντος. Επίσης, αν και δεν το έδειξε στο συγκεκριμένο τουρνουά, η δεινότητά του στο σκοράρισμα με το κεφάλι θα έκανε πολλούς επιθετικούς να ντρέπονται.

 

Δεξί Εξτρέμ – Loum Tchaouna (Γαλλία)

Τελείωσε το τουρνουά σαν πρώτος σκόρερ με τέσσερα γκολ αν και αγωνιζόταν σαν εξτρέμ. Από την μία πλευρά αυτός και από την άλλη ο Virginius, οι αντίπαλοι αμυντικοί πέρασαν δύσκολα στο τουρνουά.

 

Επιθετικός Μέσος – Oscar Glouch (Ισραήλ)

Η αποκάλυψη και ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης. Τρία γκολ, μία ασίστ, ένας συνεχής κίνδυνος για τους αντιπάλους κάθε φορά που είχε την μπάλα στα πόδια. Αντίληψη και τεχνική δεκαριού παλαιάς κοπής σε συνδυασμό με τρεξίματα και τακτική προσαρμογή μοντέρνου παίκτη, μάλλον δεν θα παίζει για πολύ ακόμα στο πρωτάθλημα του Ισραήλ.

 

Αριστερό Εξτρέμ – Alan Virginius (Γαλλία)

Θα ήταν υποψήφιος για MVP αν η Γαλλία είχε φτάσει τουλάχιστον στον τελικό. Πότε δεξιά, πότε (κυρίως) αριστερά προκάλεσε εφιάλτες στις αντίπαλες άμυνες που αδυνατούσαν να τον σταματήσουν. Με διαφορά ο πιο γρήγορος παίκτης της διοργάνωσης, κατέγραψε στο ενεργητικό του τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ.

 

Αλλαγή 1 – Matthew Cox (Αγγλία)

Νικήθηκε μόνο δύο φορές, μία από πέναλντι και μία από μια μαγική ενέργεια του Gloukh. Σταθερός τερματοφύλακας με μόνο “ελάττωμα”, όπως και οι περισσότεροι ακόμα σε αυτή την ηλικία, το παιχνίδι με τα πόδια.

 

Αλλαγή 2 – Brooke Norton-Cuffy (Αγγλία)

Ξεκίνησε δυνατά το τουρνουά αλλά ένα απρόσεχτο πέναλντι κόντρα στην Ιταλία τον έριξε ψυχολογικά και αγωνιστικά.  Δυναμικό μπακ που του αρέσει να ανεβαίνει και να τρέχει με την μπάλα.

 

Αλλαγή 3 – Souleymane Isaak Touré (Γαλλία)

Ακόμα ένας παίκτης που ίσως ήταν στη βασική ενδεκάδα αν δεν είχε κάνει ένα μοιραίο λάθος, ένα αυτογκόλ κόντρα στο Ισραήλ. Παίκτης με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς βλέπει τον κόσμο από τα 204 εκατοστά, παρόλα αυτά είναι ικανοποιητικά γρήγορος και ευέλικτος και αρκετά καλός με την μπάλα στα πόδια.

 

Αλλαγή 4 – Elyam Kancepolsky (Ισραήλ)

Ένας πραγματικός μαχητής στο χώρο του κέντρου. Ήταν φανταστικός σε ημιτελικό και τελικό, σταματώντας σχεδόν κάθε επίθεση των αντιπάλων και μετά δίνοντας την μπάλα με σιγουριά στους συμπαίκτες του. Το μόνο πρόβλημα ότι άντεχε να το κάνει αυτό για 60 λεπτά, το 5 στην Αντοχή στην καρτέλα του τον αντιπροσωπεύει πλήρως.

 

Αλλαγή 5 – Ariel Lugassy (Ισραήλ)

Μην ξεγελιέστε από την καρτέλα του. Ο Lugassy ήταν ένας δαίμονας στην αριστερή πλευρά της επίθεσης του Ισραήλ. Γρήγορος, ντριμπλαδόρος, με τρομερή κίνηση στον χώρο και με απίστευτη ικανότητα να συνεργάζεται με τον Gloukh, λογικά θα “αναβαθμιστεί” σοβαρά στο FM23.

 

Αλλαγή 6 – Yusuf Demir (Αυστρία)

Ένα πέρασμα από την Barcelona ήταν αρκετό για να του κολλήσουν το “Αυστριακός Messi”. Παίκτης που θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον, κάποια στιγμή θα δείτε κάπου το αριστερό του πόδι να κάνει μαγικά.

 

Αλλαγή 7 – Giuseppe Ambrosino (Ιταλία)

Μπορεί να μην το προσέξατε αλλά στην βασική μας ενδεκάδα δεν υπάρχει επιθετικός, γενικά δεν ήταν ένα καλό τουρνουά για τους επιθετικούς. Ο Ambrosino της Napoli ήταν ο πιο πλήρης απ’ όλους, κάνει σχεδόν τα πάντα καλά. Δεν είναι ο επόμενος Vieri αλλά στο ποδόσφαιρο εκτός από τους Vieri χρειάζονται και οι Quagliarella και οι Pazzini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.