Home Άρθρα Αφιερώματα Talents Of The Past – Wonderkids του Football Manager 2006
Talents Of The Past – Wonderkids του Football Manager 2006

Talents Of The Past – Wonderkids του Football Manager 2006

10

Football Manager Wonderkids FM 2006Σε συνέχεια του αφιερώματος στα ταλέντα του FM 2005 που είχε γίνει πριν τρία χρόνια, θα δούμε την εξέλιξη των ταλέντων με PA -10 του Football Manager 2006.

Ταλέντα σε κάθε Football Manager υπάρχουν πολλά και τα μεγαλύτερα περιγράφονται με τον χαρακτηρισμό Wonderkids.
Συνήθως το αν είναι wonderkid καθορίζεται από το CA/PA διότι ειδικά τότε εκεί έπεφτε πρώτα το μάτι όταν βλέπαμε τους παίκτες στον Editor, είτε φυσικά από την απόδοση που είχαν στο παιχνίδι.
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τη πορεία που είχαν κάποιοι παίκτες σε όλα τα Football Manager από το update του Ιανουαρίου στο Football Manager 2006 μέχρι το update του Ιανουαρίου στο Football Manager 2014, μέσα από τα CA και τα PA που είχαν σε κάθε έκδοση.
Οι παίκτες αυτοί είναι οι 16 που είχαν Potential Ability -10 (τυχαίο από 170 μέχρι 200) στο update του Ιανουαρίου στο Football Manager 2006.

Φυσικά υπήρχαν και πολλά άλλα wonderkids είτε με -9 potential ability, είτε με πολύ μεγάλο σταθερό PA.
Ενδεικτικά, wonderkids θεωρούνταν εκτός από αυτούς που θα δούμε και οι: Anthony van den Borre, Leandro Gioda, Lebohang Mokoena, David Silva, Freddy Guarin, Joao Moutinho, Giampaolo Pazzini, Stewart Downing, Karim El Mourabet, Andres Guardado, Helder Barbosa, Sergey Kisliy, Igor Akinfeev, Alberto Aquilani, Valeri Bojinov, Rafinha, Jonathan de Guzman αλλά και οι Wayne Rooney και Cristiano Ronaldo.

Τα -10άρια του 2006 ήταν οι: Fredy ADU, Sergio AGUERO, ANDERSON Luis de Abreu, Federico BALZARETTI, Hatem BEN ARFA, Radamel FALCAO Garcia, Fernando GAGO, KERLON Moura Souza, Vincent KOMPANY, Leo MESSI, Guillermo OCHOA, Lukas PODOLSKI, Jose Antonio REYES, SERGIO RAMOS, Carlos VELA και GIOVANI DOS SANTOS.

Δείτε πως εξελίχθηκαν τα Current Abilities και τα Potential Abilities στο παρακάτω infographic:


2 είναι τα ταλέντα που απογοήτευσαν τελείως, o Kerlon και ο Freddy Adu. Αμφότεροι δανεικοί σε πολλές ομάδες (ο Adu και στον Άρη) δεν δικαιολόγησαν τα αφιερώματα και τον ντόρο που είχαν στην αρχή της καριέρας τους με τη πορεία τους. Ο Adu έκανε ντεμπούτο στο MLS στα 14 ενώ ο Kerlon ήταν γνωστός μόνο για τη ντρίμπλα της φώκιας (seal dribble).

Μερικοί ήταν early bloomers, έφτασαν το σχετκό peak νωρίς στη καριέρα τους. Αυτοί είναι οι Lukas Podolski (1.FC Koln
, Bayern, ξανά Koln και τώρα Arsenal με 112 συμμετοχές στην εθνική Γερμανίας) και Jose Antonio Reyes (Arsenal, Real Madrid, Atletico Madrid, Benfica και επιστροφή στη Sevilla).

Gago, Anderson και Balzaretti (-10 ενώ ήταν 24 ετών(!)) έπαιξαν σε υψηλό επίπεδο αλλά ποτέ δεν έκαναν το μπαμ. Ο Ben Arfa ξεκίνησε μαζί με τον Benzema αλλά φαινόταν ότι έμενε πίσω σε σχέση με τον επιθετικό της Ρεάλ, ωστόσο με τη μεταγραφή του στη Newcastle αναγεννήθηκε. Ο Guillermo Ochoa πάλι ήρθε στην Ευρώπη μόλις το 2011 και όχι για κάποια μεγάλη ομάδα (παίζει στην Ajaccio, και όχι δεν έχει έξι δάχτυλα).

2 late bloomers σε υψηλό επίπεδο είναι οι Kompany και Falcao. Ο Falcao έκανε το μπαμ στις χρονιές του στη Porto από το 2009 και μετά, ενώ ο Kompany παρά τους τραυματισμούς του και τις ατυχίες του και ήταν στη καλύτερη ενδεκάδα της Premier League τις σεζόν 10/11 και 11/12 (και παίκτης της χρονιάς το 11/12 στη Premier League).

Άλλοι 2 που φαίνονται late bloomers είναι οι Carlos Vela και Giovani Dos Santos. Ίσως φαινόταν και για τους δυο Μεξικανούς ότι δεν θα παίξουν ποτέ σε υψηλό επίπεδο, αλλά τελικά φαίνεται να ταιριάζουν πολύ στη La Liga (αγωνίζονται σε Real Sociedad και Villareal και είναι ακόμα 25 και 24)

Κορυφαίοι μαζί με τους Kompany και Falcao, είναι ακόμα οι Aguero, Sergio Ramos και φυσικά ο Lionel Messi (που τότε είχε ως common name το “Leo Messi”). Ξέρετε όλοι τη πορεία και των τριων αυτών παικτών. Ο Messi όμως ξέφυγε μαζί με τον Cristiano Ronaldo τόσο πολύ, που ένας από τους λόγους που έπεσε τσεκούρι στα Current και Potential Abilities το 2011, κατά την άποψή μου, είναι η ανάγκη να φαίνεται περισσότερο η διαφορά αυτών των παικτών με τους υπόλοιπους.

Δείτε παρακάτω τις καρτέλες κάθε παίκτη στο Football Manager 2006!

Comment(10)

  1. Πολύ ωραίο άρθρο αν και δεν έπαιζα τότε! Αναμένω τις εκδόσεις από 08 και μετά 😉

  2. O Adu πως ειχε βγει τοσο παικταρας αφου ηταν μεγαλο παλτο ?

    1. Ama exeis dei manager 2003-2004 eleges pos aftos ta epomena xronia tha vgazei matia (itan 14 tote kai itan idi paiktoyra), alla apedeixthi terastia fouska

      1. Ναι ρε ήταν από τους πρώτους που έπαιρνα για αυτό μου έκανε εντύπωση συνήθως σε θέματα scouting το manager δεν έπεφτε σχεδόν πότε έξω.

        1. To palikaraki eixe dunatothta na ginei super star , alla to muallo tou htan, einai kai mallon tha einai gia panta sto “foustani” !!! To mono pou ton eniaze …toulaxiston oso htan edw Thessaloniki !!! 9 stis 10 lekseis tou htan “pussy” !!! Ti na perimeneis apo teteio “mualo” ???

    2. δεν ητανε μονο αυτο παιδια …ξερω 2 ελληνοαμερικανους που παιζανε μαζι του στην παιδικη ομαδα….ο adu ητανε 4 χρονια περιπου μεγαλυτερος απο οτι παρουσιαζοτανε…οποτε αν τον εχωνες τον “18αρη” σε 14αρηδες εχει μεγαλη διαφορα…χωρις να σημαινει οτι ητανε εντελως τυχαιος …γι αυτο δεν ειχε και την εξελιξη που περιμενανε….αυτο με τις ηλικιες ακουγεται και για αλλους αφρικανους παιχτες…οπως . jay jay okocha,taribo west κλπ

  3. Mε αυτα τα atts τον Κομπανι τον εβαζες απο αμυνα μεχρι επιθεση.
    Ειχε το ιδιο dribbling με Μεσσι και Αγκουερο.Γενικα δεν εκαναν τσιγκουνιες τοτε. 😛

  4. Kerlon, ήμουν στη Ρεάλ και θυμάμαι πως τον είχα αγοράσει γύρω στα 20 μύρια την τελευταία μέρα των μεταγραφών, χωρίς καν να ξέρω ότι είναι μεγάλο ταλέντο. Το αποτέλεσμα ήταν 180 γκολ σε 220 αγώνες και 3 Champions League σε 4 χρόνια. Μαζί με τον Daniel Carvalho (καλύτερο χαφ του κόσμου επί 4 συνεχόμενες χρονιές), έκαναν το δίδυμο του αιώνος.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close