2008, Φεβρουάριος, prt III
Της νίκης του Άρη, ακολούθησε το πρώτο και τελικά μοναδικό "διπλό" εκείνης της σεζόν, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 2-0. Το δεύτερο γκολ το πέτυχε ο Ίβιτσα Ίλιεφ, το πρώτο του και τελευταίο του με τη φανέλα του Δικεφάλου.
Ο ΠΑΟΚ έκανε δυο συνεχόμενες νίκες για πρώτη φορά μετά από τα μέσα Νοεμβρίου, και είχαμε φτάσει Φεβρουάριο. Και κλασικά, 2Χ2, στο -6 από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, και "η ομάδα έχει στόχο το Ευρωπαϊκό εισιτήριο" και μπλα μπλα μπλα. Να πουλήσουμε λίγο αισιοδοξία ρε αδερφέ.
Και μυαλό δεν έβαλα, και καλά να πάθω. Εμπιστεύτηκα να ψάξω για δήλωση τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος μου έδωσε την ατάκα της χρονιάς, συνοδευόμενη από το "μη και το γράψεις ρε ***** θα μας δείρουν και τους δυο".. Τι άλλο να είπε; "Τι; Ευρώπη; Δε λες καλά που σωθήκαμε... Δυο φορές να έρθεις στα αποδυτήρια, θα με πεις ότι έχω δίκιο, να το ξες αυτό".
Μα, κάνει η ομάδα δυο σερί νίκες, υποδέχεται τον Ολυμπιακό, και θα βγάλω δήλωση ποδοσφαιριστή που κρατά χαμηλούς τόνους; Αντιεμπορικό. Σωστό, αληθές αλλά αντιεμπορικό. Όχι πως βρήκα κάποιον να είναι λίγο πιο αισιόδοξος, λίγο πιο επιθετικός. Αν ήθελα, θα μπορούσα. Αρκετοί νεαροί παίκτες, αν τους είχα πιάσει φίλους, θα τους έλεγα "θα γράψω ότι δήλωσες αυτό" και τέλος. Αλλά δεν... Αφήστε που δεν ήμουν πλέον σε τοπικό φύλλο, αλλά σε Αθηναίους. Που ήταν λίγο πιο "σοβαροί" σε τέτοια, ειδικά με ομάδες της Θεσσαλονίκης.
Το ματς με τον Ολυμπιακό (17/2/2008) δεν το είδα λόγω του γάμου το σχολικού κολλητού μου. Ο Θωμάς παντρεύτηκε εκείνο το Σάββατο, και έτυχε να μεταφέρουν το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακό ημέρα Σάββατο. Για τον Ολυμπιακό ήταν ματς φωτιά, διότι το πρωτάθλημα παιζόταν με τον Παναθηναϊκό. Στην εκκλησία, εξήγησα στο Θωμά οτι θα ακούω το ματς. Άρρωστη βαζέλα εκείνος, είχε άγχος. "Να πω οτι είσαι κανας γουρλής, θα σου 'λεγα "μην έρθεις, αλλά βγάλε τον άσο" αλλά μ' αυτούς δεν υπάρχουν γούρια. Σιγά μη γλυτώσετε από τον Παμπορίδη". Το τελικό 1-1 τον έκανε να σκάσει ένα χαμόγελο στο γλέντι.
Την επόμενη μέρα δούλευα, αφού πήρα καταχρηστικά ρεπό με την συγκατάθεση όλων στο γραφείο, και έπρεπε να έχω δήλωση για το ματς. Ε, ποιον θα έψαχνα; Τον σκόρερ.
Τόνι Γκονζάλες. Δυο χρόνια, δυο γκολ, ένα στο τρίτο λεπτό με τη Βέροια και ένα στο δεύτερο λεπτό με τον Ολυμπιακό.
Μετα κόπων και βασάνων τον βρήκα στο κινητό. Μιλάμε κανα δεκάλεπτο, κάνει δηλώσεις ξερω γω, και έρχεται η ώρα για την ουσία. Τη συνάντηση για τις φωτογραφίες. Συνέντευξη χωρίς φωτογραφίες; Δε λέει. "We can't meet my friend, i'm not in saloniki" μου λέει και παγώνω. Μου βγαίνει αυθόρμητα το "και που είσαι ρε γαμώτο;" και πριν το μεταφράσω, απαντά "i'm in drama, with petherika. Psino, psino". Και εγώ σβήνω, σβήνω. Μετά μου εξήγησε για τη κοπέλα που γνώρισε και θα παντρευτούνε και είναι από τη Δράμα και ήταν η δεύτερη φορά που θα πήγαινε στους γονείς της και τέτοια.
Το άγχος μου πλέον, δεν ήταν άλλο από το να μην πάει κανένας μέχρι τη Δράμα και τον βγάλει φωτογραφία. Διότι ήξερα πως όσο και αν του ζητήσω να μη μιλήσει σε άλλο συνάδερφο, αν τον έπαιρναν τηλέφωνο από τα "Σπορ", θα μιλούσε. Εκεί, πάντα μιλάνε. Για να καταλάβετε, του τηλεφωνούσα ανα δυο ώρες μέχρι τις 9 το βράδυ, για να δω αν τον πήρε κανένας άλλος τηλέφωνο και αν πήγε κανείς εκεί, και αν θα γύριζε Θεσσαλονίκη έστω και στις 10 το βράδυ για να πάω να του κάνω φωτογραφία. Για τέτοιες εποχές εφημερίδας μιλάμε.
Τελικά, την επόμενη μέρα εμείς είχαμε συνέντευξη τον σκόρερ του γκολ με τον Ολυμπιακό, χωρίς φωτογραφία και οι άλλοι είχαν παίκτες του ΠΑΟΚ που έπαιξαν στο ματς με φωτογραφία. Βλέπεις, η φωτογραφία του παίκτη με την εφημερίδα στα χέρια, τότε "μετρούσε". Αν δεν είχε βάλει το γκολ στον Ολυμπιακό, θα μου την έλεγαν που είχα συνέντευξη παίκτη χωρίς φωτογραφία μαζί του.
Το πρωτάθλημα ήταν στις 8 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του και ο ΠΑΟΚ ήταν στο -3 από την 5η θέση. Δεν έχασε από τον Ολυμπιακό, κέρδισε τον Άρη, όλα ξαφνικά είχαν ομορφύνει.