Το καλύτερο ελληνικό site για το Football Manager

Moderators: mojotzotzo, Moderators

 
User avatar
DimiZag
Youth Team Manager
Youth Team Manager
Topic Author
Posts: 2239
Joined: Tue Apr 10, 2012 4:30 pm
Football Manager της ομάδας: Leeds United
Αγαπημένη Ομάδα: Milan, Ath. Bilbao, Newcastle
Status: Πολίτης ξανά λέμε και κλαίμε.

A.C. Milan

Sat Nov 03, 2012 12:23 am

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος την ίδια περίοδο, αποφάσισα να κάνω μια όσο το δυνατόν περισσότερο κατατοπιστική ανάλυση για την αγαπημένη μου ομάδα. Θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός και να μην με παρασύρει το... οπαδιλίκι! (: Η ομάδα λοιπόν είναι ο πιο επιτυχημένος σύλλογος διεθνώς ως τώρα και δεν είναι άλλη από την.....

A.C. MILAN

Image

Image

:arrow: Info
http://en.wikipedia.org/wiki/A.C._Milan
Image
Image

Όπως ανέφερα και πιο πάνω η ομάδα ως τώρα στα 112 χρόνια ζωής της (16/12/1899) δεν είναι το πιο πετυχημένο club διεθνώς μόνο στα λόγια, κάτι που φαίνεται και από την πραγματικά εντυπωσιακή και αξιοζήλευτη τροπαιοθήκη της. Διόλου τυχαία λοιπόν η φράση ''Il club piu' titolato al mondo/Ο πιο επιτυχημένος σύλλογος του κόσμου'' που δεσπόζει με χρυσά γράμματα κάτω από το έμβλημα στην φανέλα.
Image

:arrow:Απαιτήσεις 1ης χρονιάς
Άσχημα τα πράγματα. Μόλις 3,5 εκατομμύρια budget για μεταγραφές. Όσοι ονειρεύονται adjust, θα μείνουν με την όρεξη. Τα οικονομικά του club σταθεροποιήθηκαν ύστερα από την πώληση παιχτών της πρώτης γραμμής (Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Antonio Cassano), ενώ παράλληλα ήλθε και το πλήρωμα του χρόνου για πολλούς πιστούς στρατιώτες (όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί), κάτι που παράλληλα έδωσε και επιπλέον ανάσα στη ομάδα. Αν αντικαταστάθηκαν επάξια όλα αυτά τα ονόματα; Η αλήθεια μάλλον βρίσκεται κάπου στην μέση.
Image

Ο ''Cavaliere'' είναι ξεκάθαρος. Μετά τα προσωπικά του χρέη (π.χ. σκάνδαλο Mediaset), που επηρεάζουν όντας ιδιοκτήτης της και την Milan, μας ζητά 2 πράγματα.
:arrow: Επιθετικό/ελκυστικό ποδόσφαιρο
:arrow: Προώθηση νεαρών παιχτών από τις ακαδημίες μας στα πρότυπα της Barcelona και της Athletic Bilbao, ώστε να αποτελέσουν τους θρύλους του μέλλοντος. Ρίχνοντας μια μικρή ματιά στην Primavera/Under 20s του club θα ανακαλύψετε αρκετά πουλέν. (: Ενδεικτικά αναφέρω τους εξής: Davide Derosa, Raouf Compaore, Adria Carmona, Simone Andrea Ganz, Rodrigo Ely, Bryan Cristante, Andrej Modic, Christian Maldini (ναι γιος του Paolo), Christian Galliani, Kingsley Boateng και η λίστα συνεχίζεται. Παρακάτω θα δείτε ποίους επέλεξα να πλαισιώσουν την ομάδα στην καλοκαιρινή προετοιμασία της στην Ρωσία.
Image

Image
:!:
Spoiler: show
Για Training κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία προτείνω:
:arrow: General Training> Team Cohesion> Very High
:arrow: Match Training> Att. Movement
:arrow: Κάθε βδομάδα εστιάζουμε στο Fitness, Βall Control και Tactics. Μετά την προετοιμασία, μπορείτε να εστιάσετε όπου εσείς θέλετε.
Το βελτιωμένο Training είναι ένα εργαλείο που πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια σε αρκετά σημεία. Προσωπικά εμένα με βοήθησε σε μεγάλο βαθμό.
:arrow: Staff
Άκρως σημαντική η προσθήκη του DoF για φέτος. Όπως θα δείτε όμως προτιμώ να έχω στα περισσότερα πράγματα εγώ τον έλεγχο. 8)
Image

Image

:arrow: Roster
Spoiler: show
Image
Ας προσποιηθούμε ότι δεν υπάρχει ο Allegri. (:
α) Τερματοφύλακες
Image
O άγιος Abbiati δεσπόζει μακράν ως η πρώτη επιλογή. Με tutoring από τον ίδιο στον Gabriel ίσως σε 2-3 σεζόν να μιλάμε για τον νέο Nelson Dida στα καλά του χρόνια. Ο Αmelia είναι καλός και σταθερός. Μένει εύκολα.
β) Δεξιοί back
Image
Έχουμε την πολυτέλεια/τύχη να μπορούμε να πειραματιζόμαστε εύκολα με τους ακραίους back μας τόσο δεξιά όσο και αριστερά. Έχουμε και λέμε, 1η επιλογή ο τεράστιος Abate που θα είναι βασικότατος. Ακολουθεί ο De Sciglio, o νέος Tassoti σύμφωνα με τους Ιταλούς. 8) Ήδη μπορεί να σταθεί εξαιρετικά και βασικός. Κάνουμε όμως tutoring από τον Abate. 3h επιλογή ο Αntonini. Αξιοπρεπής και τίμιος στρατιώτης. Προσωπική αντιπάθεια irl. :D Υπάρχει και ως λύση ο Zapata ή ο Bonera, αλλά ευχόμαστε να μην πέσουμε στην ανάγκη του τελευταίου ειδικά.
γ) Αριστεροί back
Image
Προβληματισμός για χρόνια. Ύστερα από την απόσυρση του Grande Paolo Maldini κανείς δεν στάθηκε αξιοπρεπής ούτε στο ελάχιστο. Μέχρι πέρσι ο Antonini είχε αναλάβει τον ρόλο του διαδόχου του (εδώ γελάει και ο Cezare Maldini). Προσωπικά χρησιμοποιώ ως 1η επιλογή τον De Sciglio όπως γίνεται και irl. Ακολουθεί ο Αntonini και μετά ο Didac όταν ξεπεράσει τον τραυματισμό στους μηρούς. Ο Mesbah έχει φύγει νύχτα.
δ) Κεντρικοί back
Image
Ερωτηματικά. Όταν κάποτε παίζαμε με Nesta-Thiagο Silva (για να μην πάω παλαιότερα) και τώρα βλέπουμε τις επιλογές στα κεντρικά back, μια φορά πρόοδο δεν λες πως κάναμε. Πάμε λοιπόν: 1ες επιλογές από αριστερά Ζapata-Mexes. Aκολουθεί ο πρόσφατα κληθής με την Squadra Azzura, Acerbi. Μην τον υποτιμάτε καθόλου. Μπορεί να είναι βαρύ το 13 που φορά στην πλάτη, αλλά είναι καλός και σταθερός με πολύ καλές προοπτικές. Έπειτα έχουμε τον βετεράνο Yepes που είναι αξιοπρεπής και κλασσικός καλός cender. Ο Βonera είναι ο γνωστός Bonera, δηλαδή με τις μέρες του, αλλά όχι τόσο γκαφατζής όπως irl -titanikos . Προώθησα εδώ τον Derosa, που έχει πολύ μέλλον με το κατάλληλο tutoring από τον Yepes και έχει και ως natural position τα αριστερά. Επιπλέον προσέθεσα για βάθος τον Dragovic από την Basel, το γνωστό πουλέν που συμπληρώνει μια αξιοπρεπή και αρκετά δυνατή τετράδα στο κέντρο τις άμυνας με Mexes, Zapata, Acerbi. :D
ε) Αμυντικοί/Κεντρικοί μέσοι
Image
Πολλές επιλογές. 1η επιλογής για σκυλι/κόφτης ο τεράστιος δολοφόνος de Jong που είναι απλά απροσπέλαστος. O Montolivo είναι καλός αλλά χαραμίζεται εδώ. Ακολουθεί ο αρχηγός μας ο Ambrossini που είναι ακόμα και σε αυτή την ηλικία πολύ σταθερός. Έπειτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Nocerino, Flamini. Oι Μuntari-Traore είναι ακριβοί λόγω μισθών και όχι κάτι το τρομερό σαν παίκτες, οπότε φεύγουν με την πρώτη ευκαιρία. Ο Strasser μετά τον τραυματισμό μπορεί να προσφέρει βοήθειες, αλλά εσείς αποφασίζετε αν θα μείνει. Επιπλέον, εγώ χρησιμοποιώ και τον νεοαποκτηθέντα μου, Dragovic.
στ) Κεντρικοί/Δημιουργικοί μέσοι
Image
Από αριστερά: Nocerino-Montolivo παρουσιάζουν ένα πολύ καλό παραδόξως δίδυμο, οπότε τους επιλέγουμε με κλειστά μάτια. Ακολουθoύν οι Flamini, Ambro, Constant για αντι-Nocerino και οι Boateng, Emanuelson και οι μικροί σε βάθος χρόνου Valoti-Cristante για αντι-Μontolivo (με tutoring από τον ίδιο). Ο Constant μπορεί επίσης να φύγει.
ζ) Επιθετικογενείς μέσοι/Wingers
Image
Image
Αρκετές οι επιλογές μας. Βασικός για χαφ-εξτρεμ ο εξαιρετικός Emanuelson. Δεξιά σε ρόλο δεξιού εξτρέμ/δευτέρου επιθετικού ο άπειρα ταλαντούχος διεθνής Εl Shaarawy, που είναι πραγματικά εντυπωσιακός όπως και irl. :D Ακουλουθούν για βοήθειες οι Robinho, Bojan (που εσείς αποφασίζετε αν θα μείνει στην ομάδα), Boateng, Constant, Valoti, Carmona.
η) Επιθετικοί
Image
Απλά πρώτη επιλογή ο Pato. Δεινός σκόρερ που αντιμετωπίζει μικροτραυματισμούς κάποιες φορές, αλλά όχι όπως irl ΕΥΤΥΧΩΣ. Άξιος αντικαταστάτης του ο Pazzini. Μετά μπορείτε να πειραματιστείτε με Bojan, Robinho, El Shaarawy. Πολύ ελπιδοφόρος ο Niang, τον οποίο με πανέξυπνο deal έκλεισε το καλοκαίρι ο Galliani. Tutoring από Pazzini-Pato στον Niang και σε λίγες σεζόν θα έχουμε έναν killer στην γραμμή κρούσης μας. 8)

:arrow: Συστήματα
Image
Το βασικό μας σύστημα. Μια μικρή παραλλαγή του συστήματος που χρησιμοποιούσα πέρσι στις ιστορίες μου με την Athletic Bilbao. Ακριβώς από κάτω παραθέτω τα εναλλακτικά μας συστήματα.
Image
Image

:arrow: Τακτικές
Image
Image
Image


:arrow: Συμπεράσματα
Σε γενικές γραμμές διαθέτουμε ένα αξιοπρεπές roster με πολύ ταλέντο με λίγη προσοχή, με το οποίο μπορούμε να χτυπήσουμε 3αδα στην Serie A και να παλέψουμε τους 8 στο Champions League. Πιθανή μη πρόκριση στους 16 και υποβιβασμός στο Europa League δεν θεωρείται και η συντέλεια του κόσμου, καθώς η ομάδα μπορεί να χτυπήσει με αξιώσεις το τρόπαιο. Βέβαια δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις, καθώς η Milan ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της δεν διαθέτει παίκτες-προσωπικότητες σε όλες τις θέσεις που να μπορούν να την ξελασπώσουν στα δύσκολα. Οπότε οπλιζόμαστε με κουράγιο και υπομονή με σκοπό να οδηγήσουμε την ομάδα σε νέες επιτυχίες, όπως της αξίζει. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με ένα πρώτης τάξεως challenge. Μιλώντας για challenge, θεωρώ την Milan ιδανική για τα φετινά και καινούρια challenges του FM13.

Υ.Γ.: Προγραμματίζω σύντομα αν όλα πάνε καλά και φυσικά λόγω σπουδών να ξεκινήσω να ποστάρω την φετινή μου προσπάθεια με την Milan για να δείτε και την δική μου πορεία και γιατί όχι να σας πείσω να κάνετε και εσείς μια προσπάθεια!

Αυτά λοιπόν από μένα. Καλή FMική χρονιά σε όλους!

Image

Scatena l'orgoglio!
Last edited by DimiZag on Sat Nov 03, 2012 12:07 pm, edited 1 time in total.
 
User avatar
Simao_LFC
Hot Prospect
Hot Prospect
Posts: 536
Joined: Sun Oct 28, 2012 9:33 pm
Football Manager της ομάδας: Monaco
Αγαπημένη Ομάδα: Λίβερπουλ,Μπράουνσβαιγκ

Re: A.C. Milan

Sat Nov 03, 2012 12:56 am

Πολύ ωραία η παρουσίαση σου για την ΜΙΛΑΝΆΡΑ !!! Μπράβο
 
User avatar
DimiZag
Youth Team Manager
Youth Team Manager
Topic Author
Posts: 2239
Joined: Tue Apr 10, 2012 4:30 pm
Football Manager της ομάδας: Leeds United
Αγαπημένη Ομάδα: Milan, Ath. Bilbao, Newcastle
Status: Πολίτης ξανά λέμε και κλαίμε.

Re: A.C. Milan

Sat Nov 03, 2012 1:05 am

Πολύ ωραία η παρουσίαση σου για την ΜΙΛΑΝΆΡΑ !!! Μπράβο
σε ευχαριστώ πολύ φίλε! :D
 
Nasis
Trialist
Trialist
Posts: 96
Joined: Sat Dec 22, 2007 5:00 pm
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός

Re: A.C. Milan

Sat Nov 03, 2012 8:13 am

ΙΝΤΕΡ ΡΕ!! :D
Μπράβο αδερφέ πολύ καλή παρουσίαση και άρχισες να με ψήνεις για να πάρω Ίντερ. Βλέπεις είμαστε οχτροί!!! :-D -glwssa
 
User avatar
kobos550
Director Of Football
Director Of Football
Posts: 5710
Joined: Sat Jan 28, 2012 9:38 pm
Location: Αθήνα

Re: A.C. Milan

Sat Nov 03, 2012 8:48 am

Καταπληκτική παρουσίαση Δημήτρη! Αν και δε μ'αρέσει η Μίλαν (σόρρυ) έκανες μια πολύ ωραια παρουσίαση της!
 
User avatar
Giorgos Giovanis
Director Of Football
Director Of Football
Posts: 6011
Joined: Tue May 01, 2012 6:22 pm
Αγαπημένη Ομάδα: Panathinaikos,Werder Bremen
facebook προφίλ: giorgos.giovanis.giova
twitter: G95Giova

Re: A.C. Milan

Sat Nov 03, 2012 9:34 am

Πολλα μπραβο για τη παρουσιαση !!
Image
 
User avatar
DimiZag
Youth Team Manager
Youth Team Manager
Topic Author
Posts: 2239
Joined: Tue Apr 10, 2012 4:30 pm
Football Manager της ομάδας: Leeds United
Αγαπημένη Ομάδα: Milan, Ath. Bilbao, Newcastle
Status: Πολίτης ξανά λέμε και κλαίμε.

Re: A.C. Milan

Sat Nov 03, 2012 11:23 am

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια παίδες! Να 'στε καλά! :D Οτιδήποτε θα θέλατε να προστεθεί, απλά πείτε το!

Edit: Προσθήκη 3 ακόμα εικόνων.
 
User avatar
kouriotolis
Amateur
Amateur
Posts: 121
Joined: Sat Mar 14, 2009 3:28 pm
Football Manager της ομάδας: Αργοναύτης Νέας Κίου
Αγαπημένη Ομάδα: Ολυμπιακός
Contact:
Send message

Re: A.C. Milan

Wed Nov 07, 2012 10:25 am

Μια εικόνα του πιτσιρικά Maldini please.Τι ποτένσιαλ έχει?
Επιτέλους σταμάτησαν τα greeklish,
επόμενο στάδιο να βάζουμε τις λέξεις που δεν είμαστε σίγουροι σε ένα λεξικό(ή στην google) και να μάθουμε να γράφουμε και σωστά, με ορθογραφία.
Σε πολλές ιστορίες μας βγαίνουν τα μάτια!
 
User avatar
DimiZag
Youth Team Manager
Youth Team Manager
Topic Author
Posts: 2239
Joined: Tue Apr 10, 2012 4:30 pm
Football Manager της ομάδας: Leeds United
Αγαπημένη Ομάδα: Milan, Ath. Bilbao, Newcastle
Status: Πολίτης ξανά λέμε και κλαίμε.

Re: A.C. Milan

Wed Nov 07, 2012 5:13 pm

Μια εικόνα του πιτσιρικά Maldini please.Τι ποτένσιαλ έχει?
Image

Image

ελπιζω να βοηθησα! :D
 
desent
Trialist
Trialist
Posts: 20
Joined: Wed Jan 19, 2011 4:49 pm
Football Manager της ομάδας: fiorentina

Re: A.C. Milan

Mon Nov 12, 2012 9:33 pm

1η χρονιά παίζω multiplayer με ενα φίλο έχω στο πρώτο μισό της σεζόν 3 νίκες 4 ισσοπαλίες 11 ήτες. Δεν κερδίζω με τίποτα και χάνω απο όλες τις μικρές. Μια απο τα ίδια και ο φίλος μου που σώζεται στην 10η θέση.Συνέχεια εχω το μνμ switched off τους παίχτες.
 
User avatar
DimiZag
Youth Team Manager
Youth Team Manager
Topic Author
Posts: 2239
Joined: Tue Apr 10, 2012 4:30 pm
Football Manager της ομάδας: Leeds United
Αγαπημένη Ομάδα: Milan, Ath. Bilbao, Newcastle
Status: Πολίτης ξανά λέμε και κλαίμε.

Re: A.C. Milan

Tue Nov 13, 2012 5:42 pm

Xμμμ. Μπορεις να ανεβασεις screenshots με το συστημα που παιζεις και την βασικη σου 11αδα; Εγω παντως στο save μου πριν περασω τα data packs του Nik, επαιζα στα ισια την Juve και μαλιστα ειχαμε μολις 2 βαθμους διαφορα μεχρι και αρχες Ιανουαριου (1η εκεινη και εγω 2ος).. 8)
 
desent
Trialist
Trialist
Posts: 20
Joined: Wed Jan 19, 2011 4:49 pm
Football Manager της ομάδας: fiorentina

Re: A.C. Milan

Tue Nov 13, 2012 9:30 pm

παιζω με 4-3-1-2 κυριως
. με abiati (kapinos)


abate (de scilio) acerbi mexes antonini


nocerino(cm suport) de jong (bwm Def) aderson (cm att)


boateng (amc)

pato (poacher) pazzini (CF att)

εχω αγοράσει τον aderson apo tin MU transfer listed

ademilson
κακώς που δεν πήρα stoper ο lugano ζητουσε 4 μυρια κ δεν τα είχα.
οι υπολοιπες αλαγές δεν έιναι κ πολλες ξέρετε ποιες ειναι.

fluid , pass shorter , more disciplined

ασε τραγωδία σου λεω....
 
User avatar
DimiZag
Youth Team Manager
Youth Team Manager
Topic Author
Posts: 2239
Joined: Tue Apr 10, 2012 4:30 pm
Football Manager της ομάδας: Leeds United
Αγαπημένη Ομάδα: Milan, Ath. Bilbao, Newcastle
Status: Πολίτης ξανά λέμε και κλαίμε.

Re: A.C. Milan

Tue Nov 13, 2012 10:11 pm

δεν ειναι κακο το συστημα σου παντως! θα το τεσταρω απο περιεργεια! δοκιμασε ομως και την δικη μ πρωτη τακτικη με τους ρολους που εχω. νομιζω θα σε βοηθησει πολυ!
 
desent
Trialist
Trialist
Posts: 20
Joined: Wed Jan 19, 2011 4:49 pm
Football Manager της ομάδας: fiorentina

Re: A.C. Milan

Tue Nov 13, 2012 10:27 pm

έχω δοκιμάσει 4-5-1 με wingers εχω δοκιμάσει 4-4-2 σε ευθεία εχω δοκιμάσει 4-4-2 ρόμβο τπτ. έχω διαβάσει κ σε ξένα φορουμ οτι υπάρχει θέμα με την δυσκολία κ η SI το παραδέχτηκε λεει. τι να πω...
 
User avatar
DimiZag
Youth Team Manager
Youth Team Manager
Topic Author
Posts: 2239
Joined: Tue Apr 10, 2012 4:30 pm
Football Manager της ομάδας: Leeds United
Αγαπημένη Ομάδα: Milan, Ath. Bilbao, Newcastle
Status: Πολίτης ξανά λέμε και κλαίμε.

Re: A.C. Milan

Wed Nov 14, 2012 12:19 am

Αυτο περι δυσκολιας ισχυει. Π.χ. εχανα στο Σαν Σιρο 0-1 μεχρι το 30' κατι απο την Σιενα, ισοφαρισα στα επομενα 5' και στο ημιχρονο εκανα το 2-1. Το ματς τελειωσε 3-1 υπερ μου εστω και ιδρωνοντας. Προσωπικα το προτιμω καπως να υπαρχει ρεαλισμος. :wink: