Το καλύτερο ελληνικό site για το Football Manager

Moderators: mojotzotzo, Moderators

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 7
 
User avatar
Jake13
Manager
Manager
Topic Author
Posts: 4199
Joined: Mon Aug 25, 2008 1:27 pm
Status: Silence will fall when the question is asked.

Παναθηναϊκός

Sun Oct 23, 2011 2:51 pm

Image

Ας ξεκινήσω αναφέροντας πως την παρακάτω ανάλυση την έκανα με σκοπό να αναλύσω το υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού έτσι ο καθένας να εκμεταλλευτεί ή και να πουλήσει ανάλογα τους παίκτες που πιστεύει αυτός. Ξεκάθαρος στόχος εξ' αρχής το πρωτάθλημα, ενώ ελάχιστο ενδιαφέρον είχα στην Ευρώπη. Πολλές φορές μάλιστα κατέβασα πειραματικές ενδεκάδες στην Ευρώπη (4άδα DC των Kante-Sarriegi-Boumsong-Vyntra) για να δω πως θα πορευτώ στο πρωτάθλημα. Για αυτόν τον λόγο δεν έκανα πωλήσεις ενώ η μόνη αγορά που έκανα ήταν αυτή του Marco Materazzi. To save ξεκίνησε με το 12.0.2 και με ανοιχτά τα πρωταθλήματα από Ιταλία,Αγγλία,Ισπανία και Γερμανία. Ελπίζω να βρείτε χρήσιμα έστω και κάποια από αυτά που θα αναφέρω. Ξεκινάμε λοιπόν.

1. Οικονομικά

Σίγουρα η ομάδα δεν καλοπερνάει οικονομικά. Το 1M budget με το οποίο ξεκινούσες στα προηγούμενα FM μοιάζει μακρυνό και έτσι περιοριζόμαστε στις 250Κ αλλά και σε μισθούς που δεν ξεπερνούν τις 350Κ την εβδομάδα, με την ομάδα να ξοδεύει ήδη 330Κ την εβδομάδα.
Spoiler: show
Image
Οπότε χρειαζόμαστε μια καλή πολιτική. Το να αγοράσουμε με 48 δόσεις μπορεί να ακούγεται καλό, αλλά σε βάθος χρόνου δεν θα βοηθήσει την ομάδα. Καλό είναι να πωληθούν κάποιοι παίκτες, και σιγά-σιγά να προσπαθήσουμε να φέρουμε τους υψηλόμισθους που θέλουμε να κρατήσουμε (Κατσουράνη,Boumsong) σε πιο χαμηλά επίπεδα συμβολαίων.

2. Τεχνικό Επιτελείο

Εδώ χρειάζεται τρομερό ψάξιμο. Φεύγοντας ο Jesualdo μας αφήνει τον Jose Gomes και τον Αλεξούδη. Ο δεύτερος μπορεί να μείνει και να βοηθήσει αλλά ο πρώτος δεν είναι ο ιδανικός βοηθός. Λόγω του σφιχτού budget μας δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε μεγάλους μισθούς στο τεχνικό μας επιτελείο. Οπότε καλό είναι έστω την πρώτη χρονιά να βολευτείτε έστω και με δευτεροτρίτους coach (των 3.5 αστεριών δηλαδή). Προσωπικά αφού έλυσα το συμβόλαιο του Jose Gomes, ενός regen coach, αλλά και κάποιων youth coach βρήκα λίγο χώρο για να φτιάξω ένα ποιοτικό staff. Έαν ψάχνετε ένα "must" νομίζω ακούει στο όνομα Giambattista Venturati. Με 900 ευρώ την εβδομάδα έχετε έναν fitness coach των 4.5 αστεριών.

Οι δικές μου αγορές ήταν οι ακόλουθες:
Image

Ενώ έφυγαν από την ομάδα οι εξής:
Image

Για να διαμορφωθεί το staff:
Spoiler: show
Image
(όπως παρατηρήσατε έκανα αναπροσαρμογή συμβολαίου στον Βονόρτα ώστε να τον πάρω από τους youth coach)

Δυστυχώς λόγω περιορισμένου budget δεν κατάφερα να συμφωνήσω με καλούς ελεύθερους coach όπως Aldo Maldera,Massimo Bonini,Cetteo di Mascio και κάποιων άλλων καλών Ιταλών που κυκλοφορούν ελεύθεροι. Εν τέλει τα αστεράκια της προπόνησης διαμορφώθηκαν έτσι:
Spoiler: show
Image
3. Τακτική

Όσο "μόδα" και να 'χει γίνει το 4-2-3-1 για ακόμη μία φορά φαντάζει το ιδανικό σύστημα για τον Παναθηναϊκό. Δίνει ελευθερία στον Νίνη, και με σωστές άμυνες, καλά τρεξίματα μοιάζει ιδανική.

Οπότε έχουμε:
Image

Με ρόλους:
DR-DL: Full Back/Support
DC: Central Defender/Defend
MCR: Ball winning midfielder/Defend
MCL: Advanced Playmaker/Attack
AMR-AML: Winger/Support
AMC: Attacking Midfielder/Support
SC: Poacher/Attack

Όπως βλέπεται όλοι παίζουν για τον επιθετικό για αυτό έχει σημασία να είναι καλός σκόρερ. Μια εναλλακτική τακτική που με βοήθησε κάποια σημαντικά διπλά:
Image

Με ρόλους:
DR-DL: Full Back/Support
DC: Central Defender/Defend
DMC: Anchor Man/Defend
MCR: Box to box/Support
MCL: Advanced Playmaker/Attack
AMR-AML: Winger/Support
SC: Advanced Forward/Attack

(Έχω ήδη κάνει attach τις τακτικές)

4. Ρόστερ

Και φτάνουμε στο ζουμί. Όπως σας είπα επέλεξα να μην κάνω καμία πώληση και να πορευτώ με τους παίκτες που έχει το ρόστερ του Παναθηναϊκού ώστε να μπορέσω να τους κρίνω καλύτερα, καθώς ίσως κάποιοι από αυτούς εν τέλει να αξίζουν να μείνουν στο ρόστερ. Μόνη αγορά ο Materazzi, κυρίως λόγω καψούρας και προσωπικότητας.

Αυτό είναι το ρόστερ:
Spoiler: show
Image
Με την βοήθεια του squad depth αλλά και όσων προσκόμισα την χρονιά που έπαιξα θα αρχίσω να αναλύω τους παίκτες και τις θέσεις με σύστημα 4-2-3-1.

I. Τερματοφύλακες (GK)

Image

Image

Kακά τα ψέμματα. Είναι η πιο νευραλγική θέση στο ποδόσφαιρο. Ο τερματοφύλακας θα τα ακούσει πρώτος, θα πληρώσει τα λάθη της άμυνας, θα πληρώσει τα δικά του λάθη. Μετά την φυγή Τζόρβα τα πράγματα είναι δύσκολα. Όσο να 'ναι τουλάχιστον σε Ελλάδα ο Τζόρβας πρόσφερε μια Χ σταθερότητα, και με την κατάλληλη άμυνα ήταν αποτελεσματικός και σε Ευρώπη. Στο τωρινο ρόστερ υπάρχει ένα ταλέντο (Καπίνος), μία ελπίδα (Καρνέζης) και ο Κοτσόλης. Για μένα ο Κοτσόλης είναι καλός τερματοφύλακας, αλλά αν ο Τζόρβας θέλει μια καλή άμυνα, ο Κοτσόλης θέλει μια καλύτερη. Τον δοκίμασα σε ένα μόλις ματς, έφαγε 5 , δεν ξανάπαιξε.

Ο Καπίνος είναι αρκετά καλός για την ηλικία του. Με κατάλληλη προπόνηση και ευκαιρίες σε 2 χρόνια μπορεί να πάρει φανέλα βασικού. Για μένα αξίζει να παίξει σε ματς Κυπέλλου και αδιάφορα ματς πρωταθλήματος την πρώτη χρονιά.

Του Καρνέζη του έδωσα φανέλα βασικού εξ' αρχής. Στην αρχή τον φοβήθηκα, γιατί και αυτός δεν φαινόταν να εμπιστεύεται τα χέρια του. Με τον καιρό έδεσε με την άμυνα και έκανε αρκετά καλά ματς, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε στο πρωτάθλημα να έχουμε την καλύτερη άμυνα.

Γενική σκέψη για την θέση: Αν θέλετε ελληνικό πρωτάθλημα αρκείστε στον Καρνέζη για μένα. Αν θέλετε το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη πουλάτε Κοτσόλη ή Καρνέζη και δίνεται τα ρέστα σας για Simon Pouplin/Timo Hildebrand που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

II. Κεντρικοί Αμυντικοί (DC)

Image

Image

Εδώ κοιτάμε τον Boumsong και του τραγουδάμε "μετά από σένα το χάος". Είναι ο top class αμυντικός μας και αν μπορέσουμε να του κάνουμε και μια περικοπή στο συμβόλαιο μπορούμε να τον κρατήσουμε για μια 2ετία.

Ο Κατσουράνης ήταν αρκετά καλός όσο τον χρησιμοποίησα σαν κεντρικό αμυντικό, αλλά τουλάχιστον την πρώτη χρονιά τον προτιμώ στο κέντρο.

Κante είναι καλός αμυντικός, αλλά επειδή μπορεί να πιάσει κάποια χρήματα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, και επειδή μέσα στην χρονιά είναι πιθανό να δώσετε περισσότερες συμμετοχές σε Βύντρα/Κατσουράνης καλύτερα να φύγει.

Για τον Βύντρα είναι αγκάθι οι σχεδόν ενός εκατομμύριου ετήσιες απολαβές του. Κατά τα άλλα πολυεργαλείο. Προσωπικά τον προτιμώ στο κέντρο της άμυνας για να συμπληρώνει τον "αργό" Boumsong.

Bjarsmyr δεν είναι κακός αμυντικός, αλλά έφτασε 25 χρονών. Αν τον κρατήσετε νομίζω πως πρέπει να του δώσετε ευκαιρίες, μην πως να τον βάλετε βασικός. Αλλιώς τον πουλάτε.

Ο βάσκος πορθητής παίρνει συμβόλαιο μεγαλύτερο του Σουηδού, και γενικά υστερεί. Για 4ός ίσως θα έμενε, αλλά και για αυτό δύσκολα.

Ο Μελλίσης με συμβόλαιο το 1/4 του Josu, πήρε τις ευκαιρίες του και με δικαίωσε. Είναι Έλληνας, την πρώτη χρονιά για μένα μένει.

Ο Simao μπορεί να παίξει στην θέση αλλά μόνο σε περίπτωση ανάγκης φοβάμαι.

Ο Τριανταφυλλόπουλος μπορεί να εξελιχθεί σε καλό αναπληρωματικό στο μέλλον.

Γενική σκέψη για την θέση: Βασικός ο Boumsong, τον παρτενέρ του τον διαλέγετε εσείς. Κατσουράνης/Βύντρα ή κάποιος από τους ελεύθερους Pavon/Friedrich μπορεί να συντελέσει ένα καλό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αναπληρωματικοί μπορεί να μείνουν οι Μελίσσης,Kante.

ΙΙΙ. Δεξιός μπακ (DR)

Image

Image

Aυτή και η θέση του αριστερού μπακ είναι πολύ σημαντικές για την ισορροπημένη λειτουργία της ομάδας.

Προτιμάμε βασικό τον Μαρίνο, ο οποίος μπορεί να μας δικαιώσει και τις επόμενες χρονιές.

Ο Σεϊταρίδης δυστυχώς δεν τραβάει. Αν βρείτε κάποιον και τον πουλήσετε καλώς.

Με τον Βύντρα έχει σημασία τι θα κάνετε και με την θέση του κεντρικού αμυντικού. Για μένα ναι μεν είναι αρκετά καλός για την θέση αλλά προτιμάμε Μαρίνο.

Ο Μελίσσης μπορεί να παίξει μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

Γενική σκέψη για την θέση: Φανέλα βασικού σε Μαρίνο. Αν πάλι θέλουμε το κάτι παραπάνω σε Ευρώπη Andreas Hinkel και Carlos Diogo κυκλοφορούν ελεύθεροι ζητώντας συμβόλαιο. (Όχι για ένα κομμάτι ψωμί δυστυχώς)


ΙΙΙ. Αριστερός μπακ (DL)

Image

Image

Όπως και η θέση του δεξιού μπακ, και εδώ θέλουμε έναν καλό παίκτη για να βοηθάει σε άμυνα και επίθεση.

Ο Σπυρόπουλος είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην θέση. Παίζει αρκετά τίμια και καλά. Όπως και να 'χει καλό είναι να του ανανεώσετε το συμβόλαιο γιατί από Γενάρη έρχονται προτάσει από Γερμανία και μπορεί να τον χάσετε ελεύθερο.

Kante απλώς μακρυά από την θέση.

Ιωαννίδης ήταν καλός όταν τον έβαζα βασικό σε κάποιο διάστημα που 'ταν τραυματίας ο Σπυρόπουλος. Αλλά αν μείνει μένει απλώς για αναπληρωματικός.

Λεοντίου στην αισχάτη των αισχάτων.

Γενική σκέψη για την θέση: Βασικός ο Σπυρόπουλος για μένα. Αν πάλι τον πουλήσετε θα βρείτε λύσεις, αλλά ο Ιωαννίδης δεν κάνει για κάτι παραπάνω πλην από αναπληρωματικός. Mια καλή σκέψη πάντως είναι ο Luis Ibanez της Dinamo Zagreb.

ΙV. Αμυντικό χαφ (DMC)

Image

Image

H θέση αυτή στην τακτική μας ουσιαστικά μεταφέρεται δίπλα τον MC μας και εκφράζεται ως Ball Winning Midfielder.

Ο Κατσουράνης δεν έχει τα τρεξίματα για την θέση.

Ο Vitolo για μένα είναι ο ιδανικός. Άπειρα τρεξίματα πάνω κάτω και καλύτερη πάσα από τον Simao.

Ο Simao έχει και αυτός άπειρα τρεξίματα, αλλά η πάσα του δεν μας βοηθάει. Μπορείτε να επενδύσετε φυσικά πάνω του γιατί είναι πιθανό στο μέλλον να μας αποφέρει χρήματα. Όπως και να 'χει να του ανανεώσετε το συμβόλαιο.

O Plessis είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Αν μπορέσετε να τον πουλήσετε καλώς, ξεφορτώνεστε και ένα σημαντικό συμβόλαιο.

Ο Λεοντίου δεν κάνει για την θέση, ούτε φυσικά και οι Μελίσσης,Σάμιος.

Γενική σκέψη για την θέση: Είναι δική σας υπόθεση αν προτιμάται τον Ισπανό ή τον τίμιο Μοζαμβικανό. Εμένα με δικαίωσε ο Vitolo, αλλά σίγουρα και ο Simao είναι μια καλή επένδυση. Μην ξεχνάμε πως ελεύθερος κυκλοφορεί και ο Mahamadou Diarra.

V. Κεντρικός μέσος (MC)

Image
Image

Σε ρόλο advanced playmaker είναι τα πάντα στο κέντρο μας. Μαζεύει τις μπαλιές του Ball winning midfielder μας και κάνει παιχνίδι.

Ο Κατσουράνης είναι αρκετά καλός για την θέση γιατί δεν χρειάζεται πάρα πολλά τρεξίματα. Αν θέλετε βέβαια να τον πουλήσετε υπάρχουν λύσεις.

Ο Καραγκούνης είναι καλός για να μπει λίγο μετά το 60', σε κανένα ντέρμπυ, να κρατήσει μπάλα. Δυστυχώς όμως έχει μεγάλο συμβόλαιο. Καλό είναι να διαπραγματευτείτε μπας και πέσει κάτω από το εκατομμύριο, αλλιώς πουλήστε τον.

Ο Zeca ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Είναι ο λόγος που δεν φοβάσαι να πουλήσεις Κατσουράνη ή Καραγκούνη.

Έκπληξη ήταν και ο Φουρλάνος, ο οποίος από τον πρώτο χρόνο δείχνει σημάδια τεράστιας βελτίωσης.

Ο Λεοντίου δεν κάνει, οπότε καλό είναι να τον ξεφορτωθείτε.

Ο Μαρίνος δεν κάνει για την θέση, και ο Νίνης εκεί θα χαραμιστεί φοβάμαι.

Γενική σκέψη για την θέση: Ναι μεν ο Κατσουράνης είναι η σίγουρη λύση, αλλά όχι και η μόνη. Φουρλάνος,Zeca παρά την απειρία τους κάνουν καλά παιχνίδια και έχουν ταχύτατη εξέλιξη. Αν θέλετε να επενδύσετε σε κάποιον άλλον έλληνα προτείνω με κλειστά μάτια Βασιλακάκη, και τον Ανάκογλου.

VI. Επιθετικός μέσος (AMC)

Image

Image

Είναι η θέση του Νίνη. Κακά τα ψέμματα. Είναι ο μελλοντικός ηγέτης του Παναθηναϊκού.

Ο Χριστουδουλόπουλος όπως ξέρουμε ξεκινάει τραυματίας, αλλά και όταν επανέρχεται νομίζω προσφέρει καλύτερα στα άκρα. Όπως και ο Quincy.

O Cleyton είναι πολυεργαλείο και καλό είναι να τον κρατήσετε για αλλαγή.

Καραγκούνη/Zeca δεν τους πολυδοκίμασα σε αυτήν την θέση, όπως και τον Rudolf.

Γενική σκέψη για την θέση: Η θέση του Νίνη. Του δίνεις φανέλα βασικού και απλώς τον ξεκουράζεις που και που. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

VII. Δεξιός εξτρέμ (ΑΜR)

Image

Image

Η αλήθεια είναι πως μετά τις τελευταίες καλές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, ο πειρασμός να βάλεις τον Leto δεξιά είναι μεγάλος. Έπαιξα έτσι, με μέτρια αποτελέσματα μέχρι που τραυματίστηκε ο Leto για 3 μήνες, και ουσιαστικά ενέλλασα από εκεί Μαυρία/Cleyton.

O Quincy έπαιξε μεγάλος μέρος της χρονιάς αριστερά, αλλά από κάποια στιγμή και μετά τον μονιμοποίησα δεξιά. Αρκετά καλός δεν λέω, αλλά δύσκολα θα 'δινα τα χρήματα που ζητάνε για να τον κρατήσω.

Νίνης δεν έχει την ταχύτητα για την θέση.

O Cleyton όπως προείπα είναι αρκετά καλό back-up.

O Λάζαρος στην επαναφορά του καλό είναι να πάρει ευκαιρίες. Για το κάτι παραπάνω ίσως να μην κάνει αλλά για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ταμάμ.

Μαυρίας είναι το μεγάλο στοίχημα. Όσο καιρό ήταν τραυματίας ο Leto του έδωσα αρκετές ευκαιρίες αλλά έκανε μέτριες εμφανίσεις. Σε ματς του κυπέλλου εν αντιθέσει ήταν καλός.

Γενική σκέψη για την θέση: Η πρώτη χρονιά με Quincy και επιστροφή Λάζαρου βγαίνει, υπάρχει δεν υπάρχει Ευρώπη. Το θέμα είναι για μετά. Προσωπικά πιστεύω πως αξίζει να εμπιστευτείς τον Μαυρία. Ελεύθερος κυκλοφορεί ο Soukouna και φυσικά ο El o Hadji o Diouf.


VIII. Αριστερός εξτρέμ (AML)

Image

Image

Όπως είπα και πριν ο Quincy είναι αρκετά καλός για την θέση αλλά καλύτερος ο Leto.

Ο οποίος Quincy κατάφερε και μοίρασε αρκετές ασσίστ και ως AMR αλλά και AML. Απλώς είμαι διστακτικός να δώσω αυτά που ζητάνε.

Ο Leto απλούστατα πάρα πολύ καλός. Και είναι και από τους παίκτες που μπορούν να σου φέρουν χρήματα.

Λάζαρος, Cleyton έχουν την δυνατότητα να παίζουν παντού στην επίθεση με ίδια άνεση, πράγμα που τους κάνεις υπερχρήσιμους.

Γενική σκέψη για την θέση: Leto και πάλι Leto. Ο Quincy ναι μεν παίζει καλύτερα από αριστερά, αλλά είναι και αρκετά καλός στα δεξιά, εν αντιθέσει με τον Αργεντίνο. Στους transfer listed υπάρχουν παίκτες όπως οι Armenteros,Del Nero για αναπληρωματικοί.


IX. Επιθετικός (SC)

Image

Image

Τα χρόνια με τα 30 γκολ του Cisse θεωρούνται περασμένα. Τώρα πρέπει να βολευτούμε με Rudolf και Toche. Και δεν είναι εύκολο.

Ο Rudolf είναι τίμιος. Σε ρόλο poacher και βασικός πιθανώς να ξεπεράσει τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα. Αλλά δεν υπάρχει οψιόν. Αν ζητήσει λίγα η Genoa δεν είναι κακή προοπτική αλλά και πάλι καλύτερα να ψαχτούμε για κάτι καλύτερο.

Ο Toche υπερτίμιος. Μου έβαλε κάποια κρίσιμα γκολ ενώ έπαιξε κυρίως ως αλλαγή σε κάποια ματς. Και για αυτό είναι.

Πετρόπουλος δεν με έπεισε δυστυχώς. Έπαιξε καλά σε ματς του κυπέλλου αλλά στο πρωτάθλημα δεν ταίριαξε τόσο. Βέβαια καλό είναι ή αυτός ή ο Toche να πωληθούν την 2ή χρονιά γιατί δύσκολα θα κάνουν το παραπάνω. Το ποιός θα φύγει είναι πάνω σε σας.

Quincy υστερεί σε αυτήν την θέση λόγω finishing. Cleyton, Λάζαρος επίσης δεν πείθουν τρομερά, αν και μπορούν να παίξουν.

Γενική σκέψη για αυτήν την θέση: Με Rudolf μπροστά μπορούμε να πούμε πως είμαστε καλυμμένοι για έναν χρόνο. Μετά καλό είναι να ψαχτούμε για κάποιον πιο σίγουρο σκόρερ από Toche. Ελεύθερος κυκλοφορεί ο Soukouna, ενώ δεν θα 'ταν κακή ιδέα να δοκιμάσουμε και παιδιά από τις ακαδημίες. (Γιαννητσάνης,Αποστολόπουλος,Μαραθιανός) Όσοι λατρεύουν Αργεντινή ρίχνουν μια ματιά σε Gabriel Hauche, ενώ ο Κροάτης Vukusic δείχνει να 'χει potential.

Χ. Τελικό ρεζουμέ σε συνδυασμό με τους στόχους της ομάδας

Δυστυχώς δεν υπάρχει η άνεση των προηγούμενων ετών για πορεία στην Ευρώπη σε συνδυασμό με πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να ξοδέψεις πολλά. Η πιθανότητα να διώξεις τα 3/4 του τωρινού ρόστερ και να πάρεις καλύτερους είναι μικρή. Με προσεκτικές κινήσεις από την άλλη μπορείς να χτυπήσεις πρωτάθλημα και μια πορεία στο Europa. Για μένα εξ' αρχής το Champions League είναι δύσκολος στόχος. Το Europa από την άλλη φέρνει τον Παναθηναϊκό στους ισχυρούς και με μεγάλη πιθανότητα να βγει έστω δεύτερος σε συνδυασμό καλό πρόγραμμα στην Ελλάδα. Τώρα το παραπάνω από τους "32" του Europa θα πρέπει να κριθεί εκ νέου με βάση την κλήρωση και άλλα. Για μένα ωστόσο είναι προτιμότερο το πρωτάθλημα, και η σιγουριά των ομίλων και των εσόδων για την επόμενη χρονιά, αλλά πάνω από όλα η επιλογή είναι δική σας. Προσωπικά ήθελα πρωτάθλημα, πήρα πρωτάθλημα, είχα καλές κληρώσεις και στο Κύπελλο με αποτέλεσμα να το κατακτήσω και αυτό αλλά τα πήγα πολύ άσχημα στην Ευρώπη.

5. Μια ματιά στην Golden Team

Οι ακαδημίες είναι πολλές φορές η λύση σε αρκετά προβλήματά μας. Συγκεκριμένα στην ακαδημία του Παναθηναϊκού υπάρχουν παίκτες που μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων όταν χρειαστούν, και αρκετοί που σε 2-3 χρόνια μπορούν να είναι βασικοί στην ομάδα.
Spoiler: show
Image
Σε αυτήν την ομάδα σαφώς ξεχωρίζει ο Φουρλάνος, τον οποίο ήδη ανέβασα στην πρώτη ομάδα με αρκετές συμμετοχές όπως ανέφερα παραπάνω. Από την άλλη παίκτες όπως ο Μουζακίτης, ο Γιαννιτσάνης και ο Λαγός μπορούν να αποτελέσουν τιμιότατους αναπληρωματικούς.

6. Κλείνοντας γεμίζω το post με εικόνες μετά το πέρας της πρώτης σεζόν.
Spoiler: show
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
TazZ
The God Of Football
The God Of Football
Posts: 25471
Joined: Fri Dec 17, 2004 12:00 am
Football Manager της ομάδας: Chelsea
Αγαπημένη Ομάδα: Panathinaikos
Status: I intend to spam forever. So far, so good.
Location: Ηράκλειο

Re: [Aνάλυση] Παναθηναϊκός

Sun Oct 23, 2011 3:26 pm

καλή σωστή ανάλυση, αλλά όπως πάντα, μου αρέσει να αλλάζω την ομάδα από την κορυφή ως τα νύχια.

δύο παρατηρήσεις έχω [προς το παρών :P]
γιατί οι DC είναι defend και όχι Stopper-Cover??
3-4 ματς που πρόλαβα να παίξω, ο ΓΚέργκελι δεν με πείθει για poacher και προτίμησα Πετρόπουλο σαν τάργκετ μαν.
και 14 γκολ σε μια σεζόν ΔΕΝ είναι πολλά.
Όσο σε ταξιδεύει ένα γκολ στο FM δε σε ταξιδεύει τίποτε άλλο.
 
User avatar
Jake13
Manager
Manager
Topic Author
Posts: 4199
Joined: Mon Aug 25, 2008 1:27 pm
Status: Silence will fall when the question is asked.

Re: [Aνάλυση] Παναθηναϊκός

Sun Oct 23, 2011 3:50 pm

Την τακτική γενικώς την δοκιμάζω ακόμα (από το demo :D ). Αν και πέρσυ έτσι είχα πορευτεί και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος από τους αμυντικούς μου.

Προφανώς και τα 14 γκολ του Rudolf δεν είναι πολλά. Σε μια προσπάθεια να τον δικαιολογήσω απλώς να αναφέρω πως τραυματίστηκε 2-3 φορές και μάλιστα σε περιόδους τις οποίες έδειχνε να βρίσκει ρυθμό, με αποτέλεσμα να μένει πίσω κάθε φορά. Πάντως με έναν αριθμό γκολ μεγαλύτερου του 15 στο ελληνικό πρωτάθλημα εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος από τον Rudolf.

O Πετρόπουλος με απογοήτευσε. Ίσως ήταν λάθος μου που του έδωσα λίγες ευκαιρίες, αλλά έπαιξε μπάλα μόνο σε ένα ματς Κυπέλλου.
 
User avatar
andreas35
Director Of Football
Director Of Football
Posts: 7202
Joined: Tue Jul 28, 2009 12:18 pm
Football Manager της ομάδας: Παναθηναϊκός
Αγαπημένη Ομάδα: ΠAO, Παναιτωλικός, Real
Location: Αθήνα
Contact:
Send message

Re: [Aνάλυση] Παναθηναϊκός

Sun Oct 23, 2011 4:03 pm

Δν εχω ακομα το νεο FM αλλα η αναλυση σου μου εδωσε να καταλαβω τι θα αντιμετωπισω, κατ'εμε επρεπε να πουλησεις Μελισση, Γιοσου, Καντε, Μαρινο, Γιουρκα και να παρεις ελευθερους ή δανεικους γι να φτιαξεις οικονομικα μιας και το πρωταθλημα ευκολα δυσκολα το παιρνεις, τωρα ειδα πχ Νινη accele 11 δν ανεβηκε καθολου με ειδικη προπονηση? Περασες το πακ του Νικ αν ναι αλλαζουν τα στατσ των παιχτων?
 
User avatar
shadow13m
First Team Regular
First Team Regular
Posts: 1303
Joined: Wed Oct 28, 2009 3:59 pm
Football Manager της ομάδας: searching...
Αγαπημένη Ομάδα: Man Utd
Location: Peristeri

Re: [Aνάλυση] Παναθηναϊκός

Sun Oct 23, 2011 4:44 pm

Πολυ ομορφη αναλυση!Παντως εγω κρατησα μονο boumsong ninh katsourani rudolf simao vitolo seitaridi.Ολοι οι υπολοιποι εφυγαν ειτε με μεταγραφη ειτε σε μορφη δανεισμου δε φτανει που βλεπω τα χαλια irl δε θα παιξω ετσι k manager... (: staff εχουμε περιπου το ιδιο ωστοσο δεν ειχα δει ακομα venturati!!!Ωραια η τακτικη σου btw!Oτι και να κανετε κρατηστε τον rudolf παιδια ειναι μεχρι στιγμης ο πρωτος σκορερ μου σε 23 παιχνιδια 17 γκολ και δε του το ειχα με τιποτα οτι ειναι παστελωτης!!
Last edited by shadow13m on Mon Oct 24, 2011 4:15 pm, edited 1 time in total.
There's a ferie in my head and I call her Lady Rosenred Why she came there I don't know, no I don't know

LIKE A MAN IS A MOUNTAINSIDE
GREATNESS WAITS FOR THOSE WHO TRY
NONE CAN TEACH YOU, IT'S ALL INSIDE
JUST CLIMB
 
geovrettos
Hot Prospect
Hot Prospect
Posts: 562
Joined: Sat Oct 06, 2007 3:42 pm

Re: [Aνάλυση] Παναθηναϊκός

Sun Oct 23, 2011 5:15 pm

αν και εχω παιξει πολυ λιγο συμφωνω στους πιο πολλους παιχτες.αν και θελει ασειασμα ολη η "επιθετικη γραμμη"

αφ τοπικ.ποιο φεις πακ εχεις?
 
troufenios
Rotation
Rotation
Posts: 1041
Joined: Tue Dec 23, 2008 9:21 am
Football Manager της ομάδας: Leeds
Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναικος

Re: [Aνάλυση] Παναθηναϊκός

Sun Oct 23, 2011 6:31 pm

Πολλά συγχαρητήρια για την έξοχη και πολύ αναλυτική ανάλυση.
Πάντα στο fm υπάρχουν δύο τάσεις , συνεχίζω όπως έχει ή τα αλλάζω όλα. Εγώ όπως είπε και ο tazz προτιμώ το δεύτερο .
Αν και δεν έχω ξεκινήσει κάποιο σοβαρό save ( έπαιξα ένα μέχρι αρχές Αυγούστου ,όπου απέκλεισα στα προκριματικά του cl την ontense) διαπίστωσα ότι πουλώντας αρκετούς παίκτες εξοικονομείς αρκετά χρήματα, ενώ μ΄ένα όχι και τόσο αναλυτικό ψάξιμο βρήκα σίγουρα καλύτερους απο αυτούς που είχα με εξαίρεση ίσως τη θέση των επιθετικών όπου απαιτούνται πολύ περισσότερα χρήματα και προτίμησα κάποιος ταλαντούχους νεαρούς. Επίσης στους free υπάρχουν κάποιοι καλοί παίκτες σε όλες τις θέσεις .
Σηματικό ρόλο παίζει το χαμηλό reputation ( 6700) όταν το περσινό ήταν κάπου στο 7200 αν δεν κάνω λάθος.
Πάντως αν κάποιος δεν θέλει να κάνει και πολλές αλλαγές κάπως έτσι πρέπει να πορευτεί .
 
User avatar
lazarosk
Asst Researcher Αναγ. Άρτας & ΕΠΣ Άρτας
Asst Researcher Αναγ. Άρτας & ΕΠΣ Άρτας
Posts: 119
Joined: Thu May 26, 2005 9:06 am
Football Manager της ομάδας: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Αγαπημένη Ομάδα: ΠAΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Re: [Aνάλυση] Παναθηναϊκός

Wed Oct 26, 2011 10:41 am

Πάρα πολύ καλή ανάλυση και εγώ έτσι έχω σκοπό να ξεκινήσω αλλά έχω μία ένσταση για Ασίσταντ μάνατζερ τον Μελέτη Περσία !!!!!!!!
 
ULTRAS 13
Trialist
Trialist
Posts: 32
Joined: Thu Oct 27, 2011 12:41 am
Football Manager της ομάδας: PAO

Re: [Aνάλυση] Παναθηναϊκός

Thu Oct 27, 2011 12:56 am

ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ...ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΑΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ...
ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΟΠΕΡ ΣΕ ΡΟΛΟ DEFEND ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΕ ΡΟΛΟ COVER(ΤΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΕΔΩ)...
ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ?
 
Kostas_GR
Trialist
Trialist
Posts: 6
Joined: Sun Oct 23, 2011 12:45 am
Football Manager της ομάδας: Panathinaikos

Re: [Aνάλυση] Παναθηναϊκός

Fri Oct 28, 2011 5:28 pm

Εξαιρετική Ανάλυση. Σε τρεις επιλογες διαφωνω μονο στο Staff εγω πηρα αυτους και πιστευω ειναι κλασεις ανωτεροι:

1) Assistan Manager: Wilson Quiqueto

Εξαιρετικος και φθηνος.

2) Goalkeeping Coach: Paraíba

Goalkeeper coaching: 20/20
Man management: 19/20

Με μισθο 2,500 το μηνα.

3) Scout: Ayres Albuquerque

Judging Player Ability: 16/20
Judging Player Potential 20/20
Working with youngsters: 17/20

με 2,600 το μηνα


Κατα τα αλλα συγχαρητηρια! O Venturati δεν παιζεται ειδικα!
 
User avatar
de_grecia13
Youth Pro
Youth Pro
Posts: 263
Joined: Thu Oct 27, 2011 4:24 pm
Football Manager της ομάδας: Panathinaikos
Αγαπημένη Ομάδα: Panathinaikos, Juventus
Status: Παναθα μου!!!!
Location: Αιγάλεω Αττικής

Re: [Aνάλυση] Παναθηναϊκός

Fri Oct 28, 2011 7:58 pm

Εξαιρετική Ανάλυση!!!! Μπράβο μεγάλε! -gioupi -gioupi -gioupi

Εγώ έκανα 4 προσθήκες στο ροστερ....
Image

Τον Ellegaard μου τον πρότεινε ατζέντης.. Αν δεν κάνω λάθος, ο Πανιώνιος είχε ενδιαφερθεί για αυτόν τον περασμένο καλοκαίρι.....

Ανέβασα επίσης στην πρώτη ομάδα τον Λαγό, τον Γιαννιτσάνη και τον Φουρλάνο... (Αγαπημένα παικτάκια απο πέρυσι!)

Τέλος, ξεφορτώθηκα Kante,Cleyton,Kotsoli,Melissi,Plessis.....
Vittoria per gli Assassini!
 
Kostas_GR
Trialist
Trialist
Posts: 6
Joined: Sun Oct 23, 2011 12:45 am
Football Manager της ομάδας: Panathinaikos

Re: [Aνάλυση] Παναθηναϊκός

Fri Oct 28, 2011 8:02 pm

Φιλε μου πως εκανες να φαινονται στα στατιστικα των παικτων τα:
Current Ability
Potential Ability
???


Ευχαριστω!
 
User avatar
nikpana
Amateur
Amateur
Posts: 202
Joined: Wed Apr 11, 2007 6:52 am
Location: Xalkida

Re: [Aνάλυση] Παναθηναϊκός

Sun Oct 30, 2011 7:28 pm

Ωραία ανάλυση! (: Μερικές απορίες:
1: Ο Κατσουράνης δεν νομίζεις ότι χαραμίζονται τα αμυντικά του χαρακτηριστηκά με τον ρόλο ως playmaker?
2: Την αμυντική τακτική, σε ποιά παιχνίδια την χρησιμοποίησες?
3: Στην αμυντική τακτική σαν "box to box" χρησιμοποίησες τον Κατσουράνη? Εναλλακτική λύση όμως υπάρχει για αυτή τη θέση?
4: Και πάλι στην αμυντική τακτική, ο επιθετικός σου είναι "Advance" και όχι "Poacher", γιατί?
Αυτά τα λίγα :drinking: και ευχαριστώ προκαταβολικά!
Ότι δέ σε σκοτώνει σε κάνει ποιό δυνατό
 
User avatar
JasonZante
Asst Researcher Ζακύνθου
Asst Researcher Ζακύνθου
Posts: 4302
Joined: Sat Aug 22, 2009 10:37 am
Football Manager της ομάδας: IF Brommapojkarna
Αγαπημένη Ομάδα: Liverpool,ΠΑΟ
Status: Be humble, bitch, sit down, be humble
Location: Bangkok, Thailand

Re: [Aνάλυση] Παναθηναϊκός

Sun Oct 30, 2011 8:23 pm

Και ο Plessis είναι καλός για Box2Box Νίκο.
"Man cannot remake himself without suffering, for he is both the marble and the sculptor"
 
User avatar
nikpana
Amateur
Amateur
Posts: 202
Joined: Wed Apr 11, 2007 6:52 am
Location: Xalkida

Re: [Aνάλυση] Παναθηναϊκός

Sun Oct 30, 2011 8:36 pm

[quote="JasonZante"]Και ο Plessis είναι καλός για Box2Box Νίκο.[/quote]
Δεν είναι στα πλάνα μου. -titanikos
Ότι δέ σε σκοτώνει σε κάνει ποιό δυνατό
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 7