Το καλύτερο ελληνικό site για το Football Manager

Moderators: koufa, Moderators

Forum rules
 1. Topic Name: "Player Name" [Θέση] "Τιμή"
  π.χ. Alessandro Nesta [DC] 10Μ ?
 2. Παίκτες που θα προτείνετε, θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν τα εξής στοιχεία:
  ·Ονοματεπώνυμο :
  ·Θέση :
  ·Ηλικία :
  ·Ομάδα :
  ·Εθνικότητα :
  ·Αξία αγοράς :
 3. Και καλό θα ήταν για μια πιο ολοκληρωμένη άποψη να ποστάρετε και κάποια ή όλα από τα παρακάτω.
  ·FM Scout rating :
  ·PA:
  ·CA:
  ·Excellent attributes:
  ·Περιγραφή Θέσης στην Τακτική:
 4. Θα ανοίγετε ένα τόπικ για κάθε παίκτη. Δεν θα ποστάρετε πολλούς παίκτες σε ένα.
 
User avatar
koufa
National Manager
National Manager
Topic Author
Posts: 9255
Joined: Sat Oct 29, 2005 9:02 pm
Location: Manchester
Contact:
Send message

Συχνές ερωτήσεις για τον τομέα Παικτών/Προπονητών

Tue Nov 02, 2010 4:42 pm

Τί είναι τα CA-PA και που μπορώ να τα δώ;

Το CA ειναι συντομογραφία του Current Ability και δείχνει την γενικότερη ικανότητα που έχει ένας παίκτης τη συγκεκριμένη στιγμή και κυμαίνεται απο 0 εως 200 με το 200 να είναι το καλύτερο.

Το ΡΑ ειναι συντομογραφία του Potential Ability και δείχνει τη μέγιστη ικανότητα στην οποία μπορεί να φτάσει ένας παίκτης αν προπονηθεί σωστα και σε καλές εγκαταστάσεις. Όπως και το CA, κυμαίνεται στην κλίμακα 0-200. Γενικότερα ενα υψηλό ΡΑ δε σημαίνει πάντα πολλά, αφου ένας μεγάλος ηλικιακά παίκτης, ή ενας παίκτης που δεν προπονείται επιμελώς και σε καλές εγκαταστάσεις, δεν πρόκειται να φτάσει ποτε το ΡΑ του. Παρολα αυτά ειναι ενα ιδιαίτερα χρησιμο στοιχείο για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Το CA όπως και το ΡΑ δεν μπορούμε να το δούμε μέσα στο παιχνίδι, παρα μόνο στον editor του παιχνιδιού. Βέβαια με τη βοήθεια ειδικων προγραμμάτων, όπως π.χ. του mini scout, είναι δυνατον να δούμε τα CA/PA και κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού...

Τί σημαίνει οταν ενα PA ειναι αρνητικό;

Στους παίκτες πολυ νεαρής ηλικίας ειναι δύσκολο να προβλεφθεί τι εξέλιξη θα εχουν στην πραγματικότητα. Γι αυτό υπηρχε η ανάγκη να δημιουργηθεί η δυνατότητα να δίνονται τυχαίες τιμές στο ΡΑ, πάντοτε ομως σε ενα συγκεκριμένο πλαίσιο. Γι αυτο χρησιμοποιούνται οι αρνητικές τιμές. Οι αρνητικές τιμες ειναι στην κλίμακα -1/-10, με το -10 να ειναι το καλύτερο. Πρακτικά αυτο σημαινει οτι ενας παίκτης με ΡΑ -10 θα εχει ενα τυχαίο ΡΑ μεταξυ 170-200, με -9 θα εχει 150-180, με -8 θα εχει 130-160 κ.ο.κ

Γιατί κλειδώθηκε το θέμα που δημιούργησα στον συγκεκριμένο τομέα;

Μαλλον παραβιάσατε καποιον κανόνα του τομέα ή γενικότερα του φόρουμ. Συνηθέστερα, ή ο παίκτης που μας προτείνατε έχει ήδη προταθεί ή δεν ακολουθήσατε το σωστό υπόδειγμα πρότασης παικτών ή ποστάρατε πολλους παίκτες μαζί στο ίδιο τοπικ. Αν για οποιοδήποτε λόγο πιστεύετε οτι το συγκεκριμένο τόπικ δεν έπρεπε να κλειδωθεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιον απο τους moderator του τομεα.
“Love is not about who you can see spending your future with, it’s about who you can’t see spending your life without.”
Πού πας και μπλέκεις...;