Το καλύτερο ελληνικό site για το Football Manager

Moderators: ball38, Moderators

 
ri3891
Trialist
Trialist
Topic Author
Posts: 20
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:52 am
Football Manager της ομάδας: bayern/lyon

4-3-3 ajax 94-96

Tue Oct 28, 2014 11:54 pm

Καλησπέρα. Δεν γνωρίζω πως να ανεβάσω screenshots οπότε θα περιγράψω την τακτική. Παίζω τακτική 4-3-3 όπως λέει και ο τίτλος. Από δεξιά προς αριστερά:
Άμυνα full back support-central defender defend-central defender cover-full back support
Κέντρο ball winning middle defend-ball winning middle defend-central middle attack
Επίθεση target man attack-complete forward attack-advanced forward attack
Team strategy fluid attacking man marking float crosses (και press more όταν παίζετε με αδύναμο αντίπαλο). Όλα αυτά για το 1ο ημίχρονο. Στο 2ο γυρίστε το fluid σε balanced και γύρω στο 70' κάντε το rigid και counter. Θεωρώ ότι οι παίχτες αποδίδουν καλύτερα και πιο δημιουργικά επειδή είναι ξεκούραστοι. Στο 2ο το condition πέφτει οπότε προτιμώ να κρατάνε την θέση τους.
Πάμε στα γιατί: 1) Γιατί 2 ball winning middle? Θεωρώ ότι μου προσφέρουν κάλυψη και επειδή οι bwm έχουν closing down σε όλο το γήπεδο κλεψίματα ψηλά στην περιοχή του αντιπάλου. Αν επιλέξετε μικρομεσαία ομάδα όπως εγώ βάλτε clossing down own half. Δεν μένουν εκτεθειμένα τα σέντερ μπακ.
2) Γιατί man marking? Λόγω rotation. Στην ζώνη δεν μπορείς να αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι τους αμυντικούς.(Εγώ αλλάζω κυρίως τα full backs. Το τέρμα και τα σέντερ μπακ σχεδόν ποτέ. Κρατάω σε εγρήγορση όλη την ομάδα με το rotation..
3) Γιατί 3 επιθετικούς μέσα στην περιοχή? Πως βρίσκουν χώρο να κινηθούν? Διάβασα κάποια στιγμή ένα τύπο που εξηγούσε πως έπαιζε ο έρικσεν στον άγιαξ το ψεύτικο εννιάρι. Πάμε λοιπόν στον complete forward και επιλέγουμε mentality normal (ένα κλικ πριν γίνει attacking). Άρα ο κεντρικός επιθετικός μας τραβιέται έξω από την περιοχή και τραβάει και τα σέντερ μπακ (έστω το ένα). Το κενό το εκμεταλλεύονται ο advanced και ο target man.
4) Γιατί float crosses? Άν μπείτε στον κόπο να φτιάξετε το σύστημα θα παρατηρήσετε ότι ο target man παίζει δεξιά σωστά? Όταν ανεβαίνει το αριστερό μπακ και σεντράρει στο 2ο δοκάρι ποιος μαρκάρει τον target man? Ακριβώς! Το αριστερό μπακ του αντιπάλου. Και επειδή θα υπερτερούμε σε strength, heading, jumping ετοιμαστείτε για πολλά γκολ με κεφαλιά. Σημαντικό: τα μπακ να έχουν καλό crossing. Επειδή κούρασα δεν θα γράψω άλλα. Απλά η τακτική είναι επιθετική οπότε μέχρι να δέσουν οι παίχτες κάντε υπομονή. Και μην ξεχνάτε: Μία τακτική είναι τόσο καλή όσο και οι παίκτες που την εφαρμόζουν.