Ο τσελεμεντές του manager
- zidane72003
- The God Of Football
- Posts: 62649
- Joined: Wed Nov 26, 2003 12:00 am
- Football Manager της ομάδας: Arsenal,Barca,OSFP,Juve
- Αγαπημένη Ομάδα: BOUBOUZEL FC
- facebook προφίλ: bill.sakkas.5
- Status: Glasgow here i am
- Location: Μεταξυ του πραγματικου και του δικου μου κοσμου
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 18 times
DUDE ουτε εγω δεν εχω τοσα λεφτα ...
Ελπιζω να δεχεσαι δοσεις
Η πιο ωραια σως που μου αρεσει(περισσοτερο και απο του Αρη την οποια την εχω δοκιμασει τα μαλα-δοκουν-κλασικη etc)
Παει κυριως με κρεατα ΑΛΛΑ εγω την εχω τσακησει με μυτζιθρα(και γενικα τυρι)
Πιατελιτσα...να καλυφθει ο πατος με μελι,προσθετουμε απο πανω ξυδι(λιγο περισσοτερο απο το να καλυψετε απλα το μελι)μπαλσαμικο.Προσθετετε αλατοπιπερο(εγω βαζω για καθε 1 κουταλια αλατι=1/5 πιπερι)ανακατευετε και σιγα σιγα βαζετε το λαδι(εγω τοτε εβαζα ελαιολαδο)
Γαμειιιι.
Spoiler: show
-
- National Manager
- Posts: 8576
- Joined: Sat Oct 20, 2007 1:58 pm
- Αγαπημένη Ομάδα: Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας Α.Ο
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Λοιπον...
Μεσα στο ΣΚ δοκιμασα να κανω το Bannoffee Pie που ποσταρε ο Αρης.Καταρχας ειμαι λατρης της μπανανας αλλα δεν μου αρεσει σε μεγαλο βαθμο η σαντυγι.Βασικα ειναι αναλογα με το τι θα ειναι σε ενα γλυκο.Πχ μονη της δεν με ξετρελενει.Γενικοτερα ειμαι ετσι και ετσι στο θεμα της σαντυγι...
Το γλυκο γενικοτερα μου αρεσε αρκετα.Ειχα μεγαλη συμμετοχη στην παρασκευη του.Βεβαια αυτα που λεγοταν για το καλυτερο γλυκο εβερ και τετοια για εμενα δεν ισχυουν.Απλα ειναι ενα πολυ ωραιο και ελαφρυ γλυκο...
Η μπισκοτενια βαση.Αρη ειδα οτι προτεινεις να την φτιαξουμε με βουτυρο και να την βαλουμε να παγωσει.Εγω με την μανα μου καναμε κατι αλλο(Βτς η μανα μου ειναι εξπερ στα γλυκα και στην μαγειρικη γενικοτερα οποτε εχει μεγαλη εμπειρια),αντι να βαλουμε την βαση να παγωσει την ψησαμε στον φουρνο,στην λειτουργια του αερα,στους 150 βαθμους για 10-15 λεπτα περιπου.Το αποτελεσμα θεωρω πως ειναι πολυ καλυτερο απο αυτο που προτεινεται.Η βαση ηταν πολυ τραγανη και ωραια.
Επειτα.Το ζαχαρουχο.Το εβρασα περιπου 3 ωρες και προσθετα νερο καθε 20λεπτο περιπου.Βεβαια προτεινω οταν βραζεται το νερο ειτε να εχετε κατσαρολα με καπακι για να καθονται εκει οι υδρατμοι ή να εχετε ανοιχτο τον απορροφητηρα.Εγω δεν εκανα τιποτα απο τα δυο και αποτελεσμα ηταν να γεμισω υδρατμους που επειτα εγειναν νερο στα γυρω ντουλαπια της κουζινας,στον τοιχο και στις επιφανειες.Το αποτελεσμα ηταν πολυ ικανοποιητικο.Βεβαια οταν το ανοιξα ειχε το χρωμα του ζαχαρουχου και απογοητευτικα αλλα οταν το αδειασα ηταν ακριβως σαν καραμελα.Πολυ ωραια γευση και αυτο...Στο μελλον θα κανω μια δοκιμη με μια παρα πολυ καραμελα γαλακτος του εμποριου.Δεν θυμαμαι ακριβως μαρκα αλλα την τρωγαμε μαζι με πανακοτα και ειναι πολυ καλη και γευστικη...Αν γινει θα ποσταρω τις λεπτομερειες...Γενικοτερα νομιζω οτι ειναι λιγο λεπτη η στρωση της καραμελας.Ισως για τα γουστα μου μονο...
Οι μπανανες δεν θα μπορουσαν να γινουν και αλλιως και εγιναν οπως αναφερθηκε...
Η σαντυγι.Εμεις χρησιμοποιησαμε "αγλυκη" σαντυγι οπως ειπε η μανα μου.Δηλαδη απο φυτικη κρεμα γαλακτος που ειναι ειδικη για σαντυγι.Απλα την χτυπησαμε με το μιξερ χωρις να προσθεσουμε κατι αλλο.Πχ Ζαχαρη Αχνη...
Εσυ Αρη τι προτεινεις για σαντυγι?Την κανονικη ή την φυτικη?Ηταν το μονο θεμα για το οποιο ειχα αμφιβολειες...
Επειτα αφου το μεγαλυτερο μερος το καλυψε η σαντιγυ,απο επανω εβαλα ξυσματα Κουβερτουρας γιατι δεν ειχαμε Υγειας και λιγη κανελλα...
Γενικοτερα μιας και λατρης της μπανανας μου εκανε πολυ καλη εντυπωση.Ειναι γενικα ευκολο γλυκο,το φτιαχνεις και καποιος με λιγες γνωσεις.Ανετα θα τιμηθει δεοντως απο εδω και περα...
Μεσα στο ΣΚ δοκιμασα να κανω το Bannoffee Pie που ποσταρε ο Αρης.Καταρχας ειμαι λατρης της μπανανας αλλα δεν μου αρεσει σε μεγαλο βαθμο η σαντυγι.Βασικα ειναι αναλογα με το τι θα ειναι σε ενα γλυκο.Πχ μονη της δεν με ξετρελενει.Γενικοτερα ειμαι ετσι και ετσι στο θεμα της σαντυγι...
Το γλυκο γενικοτερα μου αρεσε αρκετα.Ειχα μεγαλη συμμετοχη στην παρασκευη του.Βεβαια αυτα που λεγοταν για το καλυτερο γλυκο εβερ και τετοια για εμενα δεν ισχυουν.Απλα ειναι ενα πολυ ωραιο και ελαφρυ γλυκο...
Η μπισκοτενια βαση.Αρη ειδα οτι προτεινεις να την φτιαξουμε με βουτυρο και να την βαλουμε να παγωσει.Εγω με την μανα μου καναμε κατι αλλο(Βτς η μανα μου ειναι εξπερ στα γλυκα και στην μαγειρικη γενικοτερα οποτε εχει μεγαλη εμπειρια),αντι να βαλουμε την βαση να παγωσει την ψησαμε στον φουρνο,στην λειτουργια του αερα,στους 150 βαθμους για 10-15 λεπτα περιπου.Το αποτελεσμα θεωρω πως ειναι πολυ καλυτερο απο αυτο που προτεινεται.Η βαση ηταν πολυ τραγανη και ωραια.
Επειτα.Το ζαχαρουχο.Το εβρασα περιπου 3 ωρες και προσθετα νερο καθε 20λεπτο περιπου.Βεβαια προτεινω οταν βραζεται το νερο ειτε να εχετε κατσαρολα με καπακι για να καθονται εκει οι υδρατμοι ή να εχετε ανοιχτο τον απορροφητηρα.Εγω δεν εκανα τιποτα απο τα δυο και αποτελεσμα ηταν να γεμισω υδρατμους που επειτα εγειναν νερο στα γυρω ντουλαπια της κουζινας,στον τοιχο και στις επιφανειες.Το αποτελεσμα ηταν πολυ ικανοποιητικο.Βεβαια οταν το ανοιξα ειχε το χρωμα του ζαχαρουχου και απογοητευτικα αλλα οταν το αδειασα ηταν ακριβως σαν καραμελα.Πολυ ωραια γευση και αυτο...Στο μελλον θα κανω μια δοκιμη με μια παρα πολυ καραμελα γαλακτος του εμποριου.Δεν θυμαμαι ακριβως μαρκα αλλα την τρωγαμε μαζι με πανακοτα και ειναι πολυ καλη και γευστικη...Αν γινει θα ποσταρω τις λεπτομερειες...Γενικοτερα νομιζω οτι ειναι λιγο λεπτη η στρωση της καραμελας.Ισως για τα γουστα μου μονο...
Οι μπανανες δεν θα μπορουσαν να γινουν και αλλιως και εγιναν οπως αναφερθηκε...
Η σαντυγι.Εμεις χρησιμοποιησαμε "αγλυκη" σαντυγι οπως ειπε η μανα μου.Δηλαδη απο φυτικη κρεμα γαλακτος που ειναι ειδικη για σαντυγι.Απλα την χτυπησαμε με το μιξερ χωρις να προσθεσουμε κατι αλλο.Πχ Ζαχαρη Αχνη...
Εσυ Αρη τι προτεινεις για σαντυγι?Την κανονικη ή την φυτικη?Ηταν το μονο θεμα για το οποιο ειχα αμφιβολειες...
Επειτα αφου το μεγαλυτερο μερος το καλυψε η σαντιγυ,απο επανω εβαλα ξυσματα Κουβερτουρας γιατι δεν ειχαμε Υγειας και λιγη κανελλα...
Γενικοτερα μιας και λατρης της μπανανας μου εκανε πολυ καλη εντυπωση.Ειναι γενικα ευκολο γλυκο,το φτιαχνεις και καποιος με λιγες γνωσεις.Ανετα θα τιμηθει δεοντως απο εδω και περα...
- zidane72003
- The God Of Football
- Posts: 62649
- Joined: Wed Nov 26, 2003 12:00 am
- Football Manager της ομάδας: Arsenal,Barca,OSFP,Juve
- Αγαπημένη Ομάδα: BOUBOUZEL FC
- facebook προφίλ: bill.sakkas.5
- Status: Glasgow here i am
- Location: Μεταξυ του πραγματικου και του δικου μου κοσμου
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 18 times
Θαναση τη βαση αν θες ακουσε με
Σε φουρνο μικροκηματων βαλε σε πυριμαχο 3 κουβερτουρες και 220-250 γραμ βουτυρο.
Λιωσε τα και ανακατεψε τα καλα...Επειτα ρηξε πανω στο μπισκοτο και ανακατεψε και βαλε τη βαση.Ετσι λοιπον εγω παντα κανω τη βαση σοκολατενια.Πολυ πιο τραγανη και ΙΜΗΟ πιο νοστιμη(εχει μεινει λιγο απο τη Τεταρτη γιατι εγω τιο γλυκο πλεον το μοιραζω σε φιλους και κολητους...Το εχω σχεδον σιχαθει)
Για σαντιγη εγω κανω το εξης:
2 κρεμες γαλακτος(πληρες λιπαρα 35%-ακομα ενας λογος που ουτε το δοκιμαζω σχεδον πλεον )
3 βανιλιες
Μιση κουταλια ζαχαρη αχνη.
Δατ γουοζ ιτ στο μιξερ.
Σε φουρνο μικροκηματων βαλε σε πυριμαχο 3 κουβερτουρες και 220-250 γραμ βουτυρο.
Λιωσε τα και ανακατεψε τα καλα...Επειτα ρηξε πανω στο μπισκοτο και ανακατεψε και βαλε τη βαση.Ετσι λοιπον εγω παντα κανω τη βαση σοκολατενια.Πολυ πιο τραγανη και ΙΜΗΟ πιο νοστιμη(εχει μεινει λιγο απο τη Τεταρτη γιατι εγω τιο γλυκο πλεον το μοιραζω σε φιλους και κολητους...Το εχω σχεδον σιχαθει)
Για σαντιγη εγω κανω το εξης:
2 κρεμες γαλακτος(πληρες λιπαρα 35%-ακομα ενας λογος που ουτε το δοκιμαζω σχεδον πλεον )
3 βανιλιες
Μιση κουταλια ζαχαρη αχνη.
Δατ γουοζ ιτ στο μιξερ.
Spoiler: show
-
- National Manager
- Posts: 8576
- Joined: Sat Oct 20, 2007 1:58 pm
- Αγαπημένη Ομάδα: Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας Α.Ο
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Πολυ καλη φαση η σοκολατενια βαση.Με το Bannoffee λογικα θα λεει αρκετα αφου μπανανα,καραμελα και σοκολατα θα ταιριαζουν.
Παντως αυτην την βαση που εκανα εγω την χρησιμοποιει η μανα μου και στο τσιζκεικ.
Αυτο που παρατηρησα παντως με το ζαχαρουχο ηταν το εξης.Ελιωνε μεσα στο σκευος.Δηλαδη τι θελω να πω.Εκοβες ενα κομματι για παραδειγμα και το υπολοιπο το ξαναεβαζες στο ψυγειο.Οταν το εβγαζες η καραμελα/γαλα ειχε τρεξει απο το γλυκο.Σαν να ελιωνε...
Παντως αυτην την βαση που εκανα εγω την χρησιμοποιει η μανα μου και στο τσιζκεικ.
Αυτο που παρατηρησα παντως με το ζαχαρουχο ηταν το εξης.Ελιωνε μεσα στο σκευος.Δηλαδη τι θελω να πω.Εκοβες ενα κομματι για παραδειγμα και το υπολοιπο το ξαναεβαζες στο ψυγειο.Οταν το εβγαζες η καραμελα/γαλα ειχε τρεξει απο το γλυκο.Σαν να ελιωνε...
- zidane72003
- The God Of Football
- Posts: 62649
- Joined: Wed Nov 26, 2003 12:00 am
- Football Manager της ομάδας: Arsenal,Barca,OSFP,Juve
- Αγαπημένη Ομάδα: BOUBOUZEL FC
- facebook προφίλ: bill.sakkas.5
- Status: Glasgow here i am
- Location: Μεταξυ του πραγματικου και του δικου μου κοσμου
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 18 times
Εχω δοκιμασει και σε καταψυξη.
Γενικα μετα τις 3+ ωρες(εγω κοντα στις 3+1/2 το αφηνω)αφησε τα κανα 20λεπτο να πηξει μεσα.Επειτα ρηξε κανα 5λεπτο κρυο νερο.Επειτα ανοιξε πιο αφοβα.Σε μενα πλεον δε τρεχει που εχω δοκιμασει το κολπο ετσ.
Η σοκολατενια βαση ειναι μαστ.
Εχω πει οτι θα ειμαι λογικα ο πρωτος που θα δοκιμασω και τη στραμπεροφι η οποια φανταζομαι πως λογικα θα ειναι το ιδιο γαματη(αν και τελειως διαφορετικη σε γευση)μιας και τα υλικα σχετιζονται και με τη φραουλα.
Γενικα μετα τις 3+ ωρες(εγω κοντα στις 3+1/2 το αφηνω)αφησε τα κανα 20λεπτο να πηξει μεσα.Επειτα ρηξε κανα 5λεπτο κρυο νερο.Επειτα ανοιξε πιο αφοβα.Σε μενα πλεον δε τρεχει που εχω δοκιμασει το κολπο ετσ.
Η σοκολατενια βαση ειναι μαστ.
Εχω πει οτι θα ειμαι λογικα ο πρωτος που θα δοκιμασω και τη στραμπεροφι η οποια φανταζομαι πως λογικα θα ειναι το ιδιο γαματη(αν και τελειως διαφορετικη σε γευση)μιας και τα υλικα σχετιζονται και με τη φραουλα.
Spoiler: show
- Aris7
- Director Of Football
- Posts: 6702
- Joined: Sun Apr 06, 2003 11:00 pm
- Football Manager της ομάδας: Andy Roddick
- Αγαπημένη Ομάδα: Andy Roddick
- twitter: Maritus7
- Status: Andy Roddick
- Location: Andy Roddick
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
βασιλη με φραουλα δεν θα γινει το ιδιο καλη γιατι η καραμελα δεν ταιριαζει με την φραουλα. simple as that. μακαρι να σου αρεσει αλλα δεν νομιζω να αξιζει (σκεψου οτι στην Αγγλια δεν εχω δει ποτε τετοια παραλλαγη του γλυκου) (και στο λεω γιατι και απο τη μια οι Αγγλοι εφτιαξαν το bannoffee αλλα και επειδη οι Αγγλοι ειναι πρωτοι σε οτιδηποτε εχει σχεση με φραουλες και γενικοτερα ολα τα berries)...τεσπα good luck
για το τρεξιμο της καραμελας ειναι απλο. σημαινει οτι δεν επηξε αρκετα. περισσοτερη ωρα βρασιμο και μετα την αφηνεις να κρυωσει μονη της (οπως ειπε και ο Βασιλης)
για τη σαντιγι που ειπες πριν. Δεν θεωρω καλη λυση τη φυτικη κρεμα γαλακτος. Εγω χρησιμοποιω κανονικη κρεμα γαλακτος (οσο πιο κρυα γινεται) και την χτυπαω σε (αν εχω προνοησει να κρυωσω το μιξερ στο ψυγειο) μιξερ ετσι οπως ειναι. ουτε βανιλιες ουτε τιποτα, γιατι πολυ απλα μου αρεσει αγλυκη και θεωρω υπερβολη το να βαζεις ζαχαρη και στη σαντιγι.
κατα τα αλλα εκανα μαλακια που δεν καταφερα να φτιαξω μια ωραια παβλοβα τωρα που ηταν η εποχη της φραουλας...το ειχα προγραμματισει αλλα παντα κατι τυχαινε και δεν τα καταφερνα. Απιστευτο γλυκο και απιστευτα απλο (νταξ, εχει ενα θεματακι το πως θα χτυπησεις και για ποση ωρα τις μαρεγκες και το ποση ωρα θα τις ψησεις αλλα κατα τα αλλα ειναι ενα τιποτα...μαρεγκες, σαντιγι, φραουλες και σιροπι φραουλας (που εχεις φτιαξει απο τις φραουλες). ηδονη!! (ειναι τελειο, επισης και με passion fruit αν αρεσκεται καποιος στα ξινα)
για το τρεξιμο της καραμελας ειναι απλο. σημαινει οτι δεν επηξε αρκετα. περισσοτερη ωρα βρασιμο και μετα την αφηνεις να κρυωσει μονη της (οπως ειπε και ο Βασιλης)
για τη σαντιγι που ειπες πριν. Δεν θεωρω καλη λυση τη φυτικη κρεμα γαλακτος. Εγω χρησιμοποιω κανονικη κρεμα γαλακτος (οσο πιο κρυα γινεται) και την χτυπαω σε (αν εχω προνοησει να κρυωσω το μιξερ στο ψυγειο) μιξερ ετσι οπως ειναι. ουτε βανιλιες ουτε τιποτα, γιατι πολυ απλα μου αρεσει αγλυκη και θεωρω υπερβολη το να βαζεις ζαχαρη και στη σαντιγι.
κατα τα αλλα εκανα μαλακια που δεν καταφερα να φτιαξω μια ωραια παβλοβα τωρα που ηταν η εποχη της φραουλας...το ειχα προγραμματισει αλλα παντα κατι τυχαινε και δεν τα καταφερνα. Απιστευτο γλυκο και απιστευτα απλο (νταξ, εχει ενα θεματακι το πως θα χτυπησεις και για ποση ωρα τις μαρεγκες και το ποση ωρα θα τις ψησεις αλλα κατα τα αλλα ειναι ενα τιποτα...μαρεγκες, σαντιγι, φραουλες και σιροπι φραουλας (που εχεις φτιαξει απο τις φραουλες). ηδονη!! (ειναι τελειο, επισης και με passion fruit αν αρεσκεται καποιος στα ξινα)
Sponis wrote:την τριγωνομετρία που δίδαξαν οι Σπόνης-Τζιο-Αρης ούτε ο Αρσέν ούτε ο σερ Αλεξ την έχουν δει ακόμα λέμε...
-
- National Manager
- Posts: 8576
- Joined: Sat Oct 20, 2007 1:58 pm
- Αγαπημένη Ομάδα: Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας Α.Ο
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Θα το δοκιμασω με κανονικη σαντιγυ την επομενη φορα ή στο τελος περνω και απο ενα ζαχαροπλαστειο.Κλαιν...
Αρη δοκιμασε και εσυ να ψησεις την βαση.Γινεται πιο καλη πιστευω.Πολυ τραγανη.
Επισης και αυτο με την φραουλα καλο φαινεται αν και το πιο τελειο γλυκο με φραουλα,εστω και ως σιροπι θεωρω το τσιζκεικ.Προσωπικα το αγαπημενο μου.Κανει φοβερο η μανα μου βτς.Το καλυτερο βεβαια εβερ το εφαγα στο Georgetown της Washington σε ενα Ιταλικο εστατοριο.Εξαιρετικο πραγματικα.Μαζι με της μανας μου τα καλυτερα
Θα ποσταρω συνταγη απο τσιζκεικ στο αμεσο μελλον αμα θυμηθω.Απλη συνταγη.Βαση οπως περιεγραψα πιο επανω.Για την κρεμα,τυρι φιλαδελφια και σαντυγι και απο επανω φραουλες με σιροπι φτιαγμενο απο τις φραουλες.Βεβαια η εφευρετικη μαμα thanasis10 το κανει με ζελε φραουλας και κομματια φραουλας φυσικα.Φοβερο και ετσι.Ανετα τρωω ολο το ταψι.ΦΟΒΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
Αρη δοκιμασε και εσυ να ψησεις την βαση.Γινεται πιο καλη πιστευω.Πολυ τραγανη.
Επισης και αυτο με την φραουλα καλο φαινεται αν και το πιο τελειο γλυκο με φραουλα,εστω και ως σιροπι θεωρω το τσιζκεικ.Προσωπικα το αγαπημενο μου.Κανει φοβερο η μανα μου βτς.Το καλυτερο βεβαια εβερ το εφαγα στο Georgetown της Washington σε ενα Ιταλικο εστατοριο.Εξαιρετικο πραγματικα.Μαζι με της μανας μου τα καλυτερα
Θα ποσταρω συνταγη απο τσιζκεικ στο αμεσο μελλον αμα θυμηθω.Απλη συνταγη.Βαση οπως περιεγραψα πιο επανω.Για την κρεμα,τυρι φιλαδελφια και σαντυγι και απο επανω φραουλες με σιροπι φτιαγμενο απο τις φραουλες.Βεβαια η εφευρετικη μαμα thanasis10 το κανει με ζελε φραουλας και κομματια φραουλας φυσικα.Φοβερο και ετσι.Ανετα τρωω ολο το ταψι.ΦΟΒΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
- Aris7
- Director Of Football
- Posts: 6702
- Joined: Sun Apr 06, 2003 11:00 pm
- Football Manager της ομάδας: Andy Roddick
- Αγαπημένη Ομάδα: Andy Roddick
- twitter: Maritus7
- Status: Andy Roddick
- Location: Andy Roddick
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
βαζεις το μιξερ στο ψυγειο για να κρυωσειiceburn wrote:?(αν εχω προνοησει να κρυωσω το μιξερ στο ψυγειο)
γιατι ειναι σημαντικο οταν χτυπας σαντιγι για να εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να σου πετυχει και να μην παραμεινει υγρη η κρεμα γαλακτος ή για να μην ξεφουσκωσει αμεσα, να ειναι κρυο το σκευος στο οποιο την χτυπας και να μην την χτυπησεις για παααααααααρα πολυ ωρα και σφιξει.
μικρα μυστικα
Sponis wrote:την τριγωνομετρία που δίδαξαν οι Σπόνης-Τζιο-Αρης ούτε ο Αρσέν ούτε ο σερ Αλεξ την έχουν δει ακόμα λέμε...
-
- Webmaster
- Posts: 11864
- Joined: Fri Dec 06, 2002 12:00 am
- Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκός
- facebook προφίλ: thkouk
- twitter: thkouk
- Location: Τρίκαλα
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
- Contact:
Έχει πέσει πείνα και το ψυγείο άδειο... Πάω για ύπνο γκρρρ
- Free Games!
- Παιχνιδια στρατηγικης
- Πώς μπορώ να βοηθήσω το fmgreece.gr;
- https://www.thkouk.gr - Προσωπική ιστοσελίδα
- follow me on twitter @thkouk
- Παιχνιδια στρατηγικης
- Πώς μπορώ να βοηθήσω το fmgreece.gr;
- https://www.thkouk.gr - Προσωπική ιστοσελίδα
- follow me on twitter @thkouk
- theotses
- Director Of Football
- Posts: 6914
- Joined: Mon May 29, 2006 12:15 pm
- Football Manager της ομάδας: Reading
- Αγαπημένη Ομάδα: Παναθηναϊκος, Man Utd, T.F.F.
- Status: Non-stop projecting!!!
- Location: Stockholm
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Αρη επειδη η καραμελα δεν αρεσει στο ατομο για το οποιο προοριζεται το γλυκο ( ) τι μπορω να χρησιμοποιησω αντι για την καραμελα???
Form Follows Function Follows Financing
- katsaplias7
- First Team Regular
- Posts: 1253
- Joined: Sat Dec 19, 2009 12:50 pm
- Football Manager της ομάδας: Olympiakos
- Αγαπημένη Ομάδα: olympiakos
- facebook προφίλ: tanasis.gl
- Status: alt-tab.gr
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Μόλις βρήκα το θρεντ.Δεν ήξερα οτι υπήρχε,αν ήξερα θα είχα ποστάρει πολυ πιο νωρίς.
Λοιπόν πάμε:
Χοιρινό ψαρονέφρι γεμιστό με μανιτάρια και τυρί(κασεράκι προτείνω για να λιώσει κιόλας)
Καταρχήν το ψαρονέφρι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΑΡΙ,είναι πολυ τρυφερό κομμάτι του σφάγιου.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ψαρονέφρι,εάν θέλουμε του αφαιρούμε τα περιττά λίπη.Μετά,το ανοίγουμε στην μέση με ένα μαχαίρι(προσοχή δεν θέλει πολυ απότομα,ίσα-ίσα να ανοίξει,να μην κοπει στα 2).Τότε παίρνουμε ενα κοπανιστήρι/μπατη/αυτό το σιδερενιο 'η ξύλινο σφυράκι με τα "καρφιά" στις 2 πλευρές,και το χτυπάμε ΟΧΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ,μην το διαλύσουμε,ειναι πολυ τρυφερό κρέας.Το ψαρονέφρι μας,όπως ολα τα φιλέτα,"απλώνει" όταν χτυπηθεί.
Στην συνέχεια σωτάρουμε τα μανιτάρια μας(τα μικρά ξερετε,αυτά που μπαίνουν και σε κονσέρβα) σε χαμηλή φωτιά,με λίγο λαδάκι,αν θέλουμε μαζί με λαχανικά(κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,πρασο,σέλινο,φινοκιογια τους πιο "μερακλήδες") ίσα ίσα να πάρουν χρώμα.Τα βάζουμε στο ψαρονέφρι μαζί με το τυρί,το οποίο πρέπει να είναι κομμένο σε μικρά κυβακια για να λιώσει όμορφα.Το κλείνουμε σαν ρολό,και στις άκρες βάζουμε μερικές οδοντογλυφίδες για να κλείσει καλά και να μην μας "ανοιξει" κατά το ψήσιμο.ΣΟΣ:Θέλει μεγάλη προσοχή,στο κλείσιμο να γινει σωστά,για να μην ανοιξει μετά και χαλάσει,και επιπλέον να θυμάστε πόσες οδοντογλυφίδες βάλατε για να τις αφαιρέσετε στο τέλος.
Το βάζουμε αρχικά στο τηγάνι,να ροδίσει,ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ,και απο τις 2 πλευρές,και μετά(επειδή προφανώς δεν ψηνεται ομοιόμορφα και απο μέσα πάνω στο τηγάνι) το βάζουμε σε μια λαμαρίνα στο φούρνο.Η ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΙΜΕΝΗ ΜΕ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ!Στο φούρνο δε το κρατάμε πολυ,απλά μεχρι να δούμε οτι ψήθηκε.Ο χρόνος ψησίματος στο φούρνο είναι ανάλογα πόσο χοντρό σας έχει βγει το ρολάκι,αλλά take into acount οτι γενικά δεν θελει πολυ ψήσιμο γιατί μετά αρχίζει και στεγνώνει.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με λίγες πατάτες(ή μερικές σαλτσες που θα σας πω άλλη φορά) και πιστεύω οτι του ταιριάζει θαυμάσια το ελαφρύ κόκκινο κρασί.Δοκιμάστε το και πείτε μου.
Λοιπόν πάμε:
Χοιρινό ψαρονέφρι γεμιστό με μανιτάρια και τυρί(κασεράκι προτείνω για να λιώσει κιόλας)
Καταρχήν το ψαρονέφρι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΑΡΙ,είναι πολυ τρυφερό κομμάτι του σφάγιου.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ψαρονέφρι,εάν θέλουμε του αφαιρούμε τα περιττά λίπη.Μετά,το ανοίγουμε στην μέση με ένα μαχαίρι(προσοχή δεν θέλει πολυ απότομα,ίσα-ίσα να ανοίξει,να μην κοπει στα 2).Τότε παίρνουμε ενα κοπανιστήρι/μπατη/αυτό το σιδερενιο 'η ξύλινο σφυράκι με τα "καρφιά" στις 2 πλευρές,και το χτυπάμε ΟΧΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ,μην το διαλύσουμε,ειναι πολυ τρυφερό κρέας.Το ψαρονέφρι μας,όπως ολα τα φιλέτα,"απλώνει" όταν χτυπηθεί.
Στην συνέχεια σωτάρουμε τα μανιτάρια μας(τα μικρά ξερετε,αυτά που μπαίνουν και σε κονσέρβα) σε χαμηλή φωτιά,με λίγο λαδάκι,αν θέλουμε μαζί με λαχανικά(κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,πρασο,σέλινο,φινοκιογια τους πιο "μερακλήδες") ίσα ίσα να πάρουν χρώμα.Τα βάζουμε στο ψαρονέφρι μαζί με το τυρί,το οποίο πρέπει να είναι κομμένο σε μικρά κυβακια για να λιώσει όμορφα.Το κλείνουμε σαν ρολό,και στις άκρες βάζουμε μερικές οδοντογλυφίδες για να κλείσει καλά και να μην μας "ανοιξει" κατά το ψήσιμο.ΣΟΣ:Θέλει μεγάλη προσοχή,στο κλείσιμο να γινει σωστά,για να μην ανοιξει μετά και χαλάσει,και επιπλέον να θυμάστε πόσες οδοντογλυφίδες βάλατε για να τις αφαιρέσετε στο τέλος.
Το βάζουμε αρχικά στο τηγάνι,να ροδίσει,ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ,και απο τις 2 πλευρές,και μετά(επειδή προφανώς δεν ψηνεται ομοιόμορφα και απο μέσα πάνω στο τηγάνι) το βάζουμε σε μια λαμαρίνα στο φούρνο.Η ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΙΜΕΝΗ ΜΕ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ!Στο φούρνο δε το κρατάμε πολυ,απλά μεχρι να δούμε οτι ψήθηκε.Ο χρόνος ψησίματος στο φούρνο είναι ανάλογα πόσο χοντρό σας έχει βγει το ρολάκι,αλλά take into acount οτι γενικά δεν θελει πολυ ψήσιμο γιατί μετά αρχίζει και στεγνώνει.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με λίγες πατάτες(ή μερικές σαλτσες που θα σας πω άλλη φορά) και πιστεύω οτι του ταιριάζει θαυμάσια το ελαφρύ κόκκινο κρασί.Δοκιμάστε το και πείτε μου.
- Off Topic:
- Σάλτσες με βάση την κετσαπ και την μουστάρδα θέλετε να ποστάρω;