Home Top Stories Football Manager 2019: Οι αλλαγές στο τομέα της προπόνησης
Football Manager 2019: Οι αλλαγές στο τομέα της προπόνησης

Football Manager 2019: Οι αλλαγές στο τομέα της προπόνησης

5.73K
0

Η ώρα της αποκάλυψης μέρους των νέων features του Football Manager 2019 έφτασε. Η εταιρία παρουσίασε τομείς του παιχνιδιού στους οποίες είτε έχουν γίνει προσθήκες είτε αλλαγές. Μια από τις πλέον σημαντικές αφορά την σχεδόν ολοκληρωτική αλλαγή στο τομέα της προπόνησης. Περισσότερες λεπτομέρειες, περισσότερος ρεαλισμός, περισσότερη δουλειά…

Τα τελευταία χρόνια, οι συζητήσεις για τον τομέα της προπόνησης ήταν πολλές και αρκετοί φίλοι του FM ζητούσαν την τροποποίηση του συγκεκριμένου τομέα προκειμένου αυτός να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο στην πραγματικότητα. Στην SI αποφάσισαν να προχωρήσουν στον φετινό τίτλο του παιχνιδιού σε σημαντικές αλλαγές, με βάση τις συζητήσεις που έγιναν με ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο του ποδοσφαίρου και συνεργάζονται με την εταιρία. Στον τομέα των προπονήσεων, υπάρχουν πλέον οκτώ διαφορετικές καρτέλες και η SI παρουσίασε τις νέες καρτέλες που προστέθηκαν.

Η ημερήσια προπόνηση είναι πλέον χωρισμένη σε τρία μέρη, και σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις αρχικά σε πόσα από αυτά τα μέρη θα πάρουν μέρος οι ποδοσφαιριστές σου, και ακολούθως έχεις δέκα διαφορετικούς τομείς προπόνησης που θα κληθούν, οι ποδοσφαιριστές σου να ακολουθήσουν. Τα δέκα «είδη» προπόνησης αφορούν είτε τους τομείς της φυσικής κατάστασης είτε της τακτικής. Σε αυτά τα «είδη» προπόνησης περιλαμβάνονται τόσο οι προπονήσεις «γενικής» κατεύθυνσης, όπως για παράδειγμα προπόνηση με ασκήσεις για την επίθεση ή την άμυνα, αλλά και «είδη» που δίνουν έμφαση σε συγκεκριμένες πτυχές της προπόνησης που αφορά είτε την αμυντική είτε την επιθετική λειτουργία. Για παράδειγμα, έχεις την δυνατότητα σε μια από τις προπονήσεις της ημέρας να ζητήσεις από τους ποδοσφαιριστές σου να δουλέψουν πάνω στην αμυντική λειτουργία γενικά ή μπορεί να τους ζητήσεις συγκεκριμένα να εστιάσουν μόνο σε ασκήσεις που αφορούν την αμυντική λειτουργία σε καταστάσεις που η αντίπαλη ομάδα προσπαθεί να φέρει τη μπάλα στην περιοχή σου με γεμίσματα.

Οι αλλαγές στον καθημερινό τρόπο προπόνησης των ποδοσφαιριστών έχουν προσθέσει και την δυνατότητα να «σετάρεις» το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπόνησης και να προγραμματίσεις ώστε να το εφαρμόσεις για το διάστημα που εσύ επιθυμείς. Μπορείς να «σετάρεις» μια σειρά από προγράμματα προκειμένου να τα εφαρμόζεις αναλόγως τον αριθμό των αγώνων που έχουν προγραμματιστεί για την ομάδα σου (αν έχει αγώνες μέσα στην εβδομάδα ή αν έχει διακοπή το πρωτάθλημα) ενώ μπορείς με τον ίδιο τρόπο να προγραμματίσεις και τον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψουν οι ποδοσφαιριστές σου κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Μια ακόμα νέα προσθήκη αφορά το κομμάτι του Mentoring. Πλέον, σου δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσεις γκρουπ στο οποίο θα συμμετέχουν τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές, ώστε οι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι να συνεργάζονται και να καθοδηγούν τους μικρότερους. Σε αυτό τον τομέα καλείσαι να επιλέξεις ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και υψηλά ratings στα καίρια για τη θέση χαρακτηριστικά, προκειμένου οι νεότεροι να βελτιωθούν μαθαίνοντας από τους καλύτερους στο τομέα τους.

Μια σημαντική προσθήκη, που έρχεται σε συνάρτηση με την παρουσία διαφορετικών προγραμμάτων προπόνησης, έχει να κάνει με τη δημιουργία γκρουπ ποδοσφαιριστών ανάλογα με τη θέση τους, προκειμένου αυτοί να προπονούνται κατά «ομάδες» (τερματοφύλακες, αμυντικοί, επιθετικοί). Σε αυτά τα γκρουπ, μπορείς να προσθέσεις και ποδοσφαιριστές από την ομάδα νέων, ενώ οι παίκτες δουλεύουν και πάνω στις θέσεις και τους ρόλους που έχεις επιλέξει. Σε αυτό τον τομέα ουσιαστικά επιλέγεις το τρόπο που θα χωρίσεις την ομάδα σου κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Για παράδειγμα, αν ζητήσεις σε ένα από τα τρία κομμάτια προπονήσεων της ημέρας, να γίνει εστίαση στην προσπάθεια των αμυντικών να αμυνθούν έναντι μιας ομάδας που παίζει με βαθιές μπαλιές, όσοι είναι στους αμυντικούς θα αντιμετωπίσουν όσους είναι στους επιθετικούς.

Μια από τις νέες καρτέλες στην προπόνηση είναι και αυτή στην οποία σου παρουσιάζεται ο βαθμός κούρασης των ποδοσφαιριστών προκειμένου με βάση αυτόν να καθορίσεις και τον βαθμό έντασης της προπόνησης. Μπορείς να ρυθμίσεις τον βαθμό έντασης είτε για όλη την ομάδα είτε για τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά καθώς μέσα από την καρτέλα σου δίνονται οι απαραίτητες συστάσεις για τον βαθμό έντασης της προπόνησης που μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να ακολουθήσει και να αντεπεξέλθει ανάλογα με το ποσοστό της αγωνιστικής του κατάστασης.

Στην αρχική οθόνη της προπόνησης σου προσφέρονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να γνωρίζεις σε ποιον τομέα χρειάζεται να μεταβείς για να προχωρήσεις στις αλλαγές που θέλεις να κάνεις. Οι πληροφορίες για την έκβαση των προπονήσεων αλλά και τον προγραμματισμό που απαιτείται, θα εμφανίζονται στα προσωπικά σου μηνύματα. Βέβαια, μπορείς, μέσω της επιλογής των καθηκόντων, να προχωρήσεις στις απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου να αφήσεις το βάρος της δομής των προπονήσεων στο τεχνικό σου τιμ.

(5731)

Tsakalaki Αν νομίζεις οτι το Football Manager "είναι ένα παιχνίδι μωρέ..." δε θα με καταλάβεις ποτέ. Αν νομίζεις οτι το fmgreece.gr "είναι ένα σάιτ που κατεβάζεις γραφικά" δε θα με καταλάβεις ποτέ. Και δε θα φταις εσύ. Απλά εγώ την έχω δει περίεργα με το Manager που το "κόλλησα"στα μέσα του '90 και κανείς δε βρέθηκε να πει στη μάνα μου " Κυρία Κλεάνθη, ανίατη είναι η συγκεκριμένη ασθένεια...". Αν το έπαθες κι' εσύ πάντως, είσαι στο σωστό μέρος. Όχι, δε γιατρεύουμε κανέναν. Απλά μαζευτήκαμε εδώ για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Come on, join the joyride...

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close