Home Top Stories Football Manager 2019: Οι αλλαγές στον τομέα της τακτικής
Football Manager 2019: Οι αλλαγές στον τομέα της τακτικής

Football Manager 2019: Οι αλλαγές στον τομέα της τακτικής

5.03K
0

Ο τομέας της προπόνησης δεν είναι ο μόνος τον οποίο οι ιθύνοντες του Football Manager άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό. Ο,τι ξέρατε για τον τομέα των τακτικών, αφήστε το στην άκρη. Στο FM 2019 θα ξεκινήσεις από την αρχή μέχρι να στήσει την τακτική σου, και τα βήματα που θα ακολουθήσεις είναι πολλά περισσότερα μέχρι το τέλος της διαδρομής…

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε δεν είναι άλλο από την σημαντική αλλαγή που υπάρχει και αφορά το πρώτο βήμα δημιουργίας τακτικής. Πλέον, ξεκινάμε από την επιλογή του τακτικού στυλ το οποίο θέλουμε να παρουσιάσει η ομάδα μας. Ανάμεσά τους το Gegenpress, το Tiki-taka, το Catenaccio, το Route one και αρκετά άλλα.

Στην αρχική καρτέλα, εμφανίζονται στην οθόνη τακτικής ο πλήρης κατάλογος των διαθέσιμων στυλ παιχνιδιού, στα οποία υπάρχει και η περιγραφή. Βέβαια, σας δίνετε η δυνατότητα είτε να δημιουργήσετε το δικό σας στυλ είτε να ζητήσετε από τον βοηθό σας να επιλέξει ένα τακτικό στυλ για εσάς.

Μόλις επιλέξετε ένα τακτικό στυλ, θα εμφανιστεί μια επισκόπηση των οδηγιών της ομάδας που σχετίζονται με αυτό, καθώς και οι σχηματισμοί μέσω των οποίων το στυλ παιχνιδιού θα μπορεί να λειτουργεί καλύτερα.

Αμέσως θα διαπιστώσετε ότι οι ρόλοι των ποδοσφαιριστών έχουν επιλεγεί αυτόματα προκειμένου να ταιριάζουν με το τακτικό στυλ που έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε, αλλά έχετε την δυνατότητα να κάνετε τις δικές σας τροποποιήσεις τόσο στον σχηματισμό όσο και στους ρόλους των ποδοσφαιριστών.

Στο παιχνίδι έχει προστεθεί μια σειρά οδηγιών, καθώς πλέον υπάρχει η δυνατότητα να ορίσετε συγκεκριμένες οδηγίες για τρεις διαφορετικές καταστάσεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτές είναι η στάση της ομάδας σας όταν έχει την κατοχή της μπάλας, όταν είστε σε φάση μεταφοράς της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, και όταν δεν έχετε την κατοχή της μπάλας. Οπως συμβαίνει και στον πιο πάνω τομέα, έτσι και σε αυτόν, υπάρχει δυνατότητα επέμβασης για να προσπαθήσετε να εφαρμόσετε τις δικές σας ιδέες.

Τι σημαίνουν οι οδηγίες ανάλογα με τις καταστάσεις τους αγώνα; Οταν η ποδοσφαιριστές σας δεν έχουν την κατοχή της μπάλας, μπορείτε να τους ζητήσετε να είναι πιο επιθετικοί στην προσέγγιση των αντιπάλων, προκειμένου αυτοί να προσπαθήσουν να ανακτήσουν γρήγορα την κατοχή. Διαφορετικά, μπορείτε να ζητήσετε από τους ποδοσφαιριστές σας να ανασυγκροτηθούν πίσω από την μπάλα για να μην δεχθούν επίθεση.

Αντιστοίχως, μπορείτε να ρυθμίσετε το τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί η ομάδα σας την επανάκτηση της κατοχής, επιλέγοντας είτε να επιτεθείτε άμεσα είτε να κρατήσετε τον σχηματισμό σας.

Στον τομέα του transition, έχουν προστεθεί αρκετές επιλογές στο τρόπο με τον οποίο θα ξεκινήσει η πρώτη πάσα από τον τερματοφύλακα. Εσείς δίνετε τις οδηγίες τόσο για το τρόπο που θα δώσει την πρώτη πάσα ο τερματοφύλακάς σας όσο και το σημείο που θα επιχειρήσει να στείλει τη μπάλα.

Στη συνέχεια, στον ίδιο τομέα, μπορείτε να επιλέξετε το πλάτος της επίθεσης, το τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστείτε τη μπάλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ενώ υπάρχει και μια νέα οδηγία που αφορά την διάθεση της ομάδας να κινηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ψάξει την στατική φάση, ειδικά αν είστε από εκείνους που μπορείτε να τις αξιοποιήσετε.

Οι επιλογές που αφορούν την τακτική σας όταν δεν έχετε την κατοχή της μπάλα επικεντρώνονται στην αμυντική πλευρά του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένου του αμυντικού σας σχήματος. Με βάση τις νέες προσθήκες, έχετε την δυνατότητα να ορίσετε το ύψος της αμυντικής σας γραμμής, την ένταση της πίεσης αλλά και το πλάτος αυτής.

Στο παιχνίδι παρουσιάζονται και δυο νέοι ρόλοι ποδοσφαιριστών, ένας στην επίθεση και δυο στην άμυνα. Συγκεκριμένα υπάρχει ο Pressing Forward, ο Νo Νοnsence Defender και ο Νo Nonsence Full Back.

Μια επιπλέον αλλαγή αφορά αυτή των όρων νοοτροπίας προκειμένου να γίνει πιο σαφής η κάθε νοοτροπία που επιλέγουμε. Υπάρχουν πλέον επτά διαφορετικές νοοτροπίες. Πλέον, αποχαιρετούμε τις Contain, Counter, Control και Overload και υποδεχόμαστε τις Very Defensive, Cautious, Positive και Very Attacking. Ολες οι νοοτροπίες εξηγούνται αναλυτικά μέσα στο παιχνίδι προκειμένου να μπορείτε εύκολα να αποφασίσετε ποια νοοτροπία θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε κάθε περίπτωση.

Ο τρόπος με τον οποίο θα «δέσετε» βήμα – βήμα την τακτική σας σε κάθε έναν από τους τομείς είναι κομβικός για μπορέσετε να οδηγήσετε την ομάδα σας στο δρόμο των επιτυχιών. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί προκειμένου οι οδηγίες σας, η νοοτροπία και οι ρόλοι των παικτών να είναι αντιπροσωπευτικοί του τακτικού ύφους που έχετε επιλέξει να παίξετε.

 

 

Στο FM18 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η σύσκεψη τακτικής πριν τον αγώνα. Αυτός το τομέας, στο FM19, έχει επανασχεδιαστεί. Ως αυτού, οι διαθέσιμες επιλογές οδηγιών στους ποδοσφαιριστές είναι περισσότερες, ενώ ο βοηθός σας, σας προτείνει θέματα για συζήτηση που αφορούν την τακτική.


Ετσι όπως είναι δομημένος πλέον ο τομέας των τακτικών, το
FM19 δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να στήσει μια τακτική με περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν τον συγκεκριμένο τομέα, σε μια προσπάθεια για περισσότερο ρεαλισμό, προκειμένου εσείς να έχετε τον έλεγχο κάθε κομματιού της τακτικής που θέλετε να εφαρμόσετε.

 

(5028)

Tsakalaki Αν νομίζεις οτι το Football Manager "είναι ένα παιχνίδι μωρέ..." δε θα με καταλάβεις ποτέ. Αν νομίζεις οτι το fmgreece.gr "είναι ένα σάιτ που κατεβάζεις γραφικά" δε θα με καταλάβεις ποτέ. Και δε θα φταις εσύ. Απλά εγώ την έχω δει περίεργα με το Manager που το "κόλλησα"στα μέσα του '90 και κανείς δε βρέθηκε να πει στη μάνα μου " Κυρία Κλεάνθη, ανίατη είναι η συγκεκριμένη ασθένεια...". Αν το έπαθες κι' εσύ πάντως, είσαι στο σωστό μέρος. Όχι, δε γιατρεύουμε κανέναν. Απλά μαζευτήκαμε εδώ για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Come on, join the joyride...

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close