Home Άρθρα FM2018: Εισαγωγή στον τομέα Medical Centre
FM2018: Εισαγωγή στον τομέα  Medical Centre

FM2018: Εισαγωγή στον τομέα Medical Centre

2.50K
0

Μια ακόμα νέα προσθήκη, που αφορά έναν ολόκληρο τομέα, έχει να κάνει με το ιατρικό κέντρο, που σου προσφέρει έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο καταγραφής της φυσικής κατάστασης των παικτών σου. Όσο περισσότερο ασχοληθείς, τόση μεγαλύτερη επίδραση θα έχει η ενασχόλησή σου πάνω στην ομάδα.

Στο Football Manager 2018, το ιατρικό επιτελεί παίζει μεγαλύτερο ρόλο από κάθε άλλη φορά, καθώς σου παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν τους τραυματισμούς που υπάρχουν, αλλά και μια πλήρη ιατρική εικόνα των υπόλοιπων παικτών, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να διαχειριστείς το έμψυχο δυναμικό του, συμβάλλοντας στην αποφυγή τραυματισμών.

Οι Sports Scientists έκαναν την εμφάνισή τους στο Football Manager 2017, όμως στον φετινό τίτλο παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς είναι εκείνοι που σου παρέχουν όλα τα στοιχεία αναφορά με την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών της ομάδας σου. Με αυτό τον τρόπο απελευθερώνουν τους φυσιοθεραπευτές, που ασχολούνται αποκλειστικά με την αποκατάσταση των παικτών. Όπως είναι λογικό, υπάρχουν και συγκεκριμένα attributes που καθορίζουν την ικανότητα των Sports Scientists

 

Μπορείς να δεις τις αναφορές των Sports Scientists στον τομέα ‘Medical Centre’ στον οποίο είναι συγκεντρωμένες όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείς.

 

Μέσα στον συγκεκριμένο τομέα υπάρχουν πέντε πάνελ που σου προσφέρουν την πλέον λεπτομερή καταγραφή και ανάλυση της φυσικής κατάστασης της ομάδας.

Το πρώτο πάνελ είναι το ‘Overview’. Εκεί θα δεις τους παίκτες της ομάδας που είναι τη δεδομένη στιγμή τραυματίες, το ποιοι παίκτες έχουν πρόσφατα γυρίσει από τραυματισμό και τον κάθε παίκτη που είναι επίφοβος στο να τραυματιστεί με βάση τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί.

Στη κορυφή του συγκεκριμένου πάνελ θα διαπιστώσεις πως υπάρχει η αναφορά του Sports Scientist αναφορά με τον τωρινό φόρτο προπόνησης, τον αριθμό των τραυματιών και η σύγκρισή του με τον συνολικό μέσο όρο της κατηγορίας, αλλά και προτάσεις προκειμένου ο φόρτος εργασίας στις προπονήσεις να προσαρμοστεί ανάλογα με τον αριθμό αγώνων που ακολουθούν, με στόχο να αποφευχθούν οι τραυματισμοί στις προσεχείς αναμετρήσεις. Και πως θα δούμε το αν μπορούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες τραυματισμού ενός παίκτη; Πηγαίνοντας στο πάνελ ‘Risk Assessment’.

Εκεί θα δούμε τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας και τον φόρτο εργασίας στην προπόνηση, προκειμένου να ρυθμίσουμε τον βαθμό πίεσης στις προπονήσεις που ακολουθούν.

Ο Sports Scientist θα σε συμβουλέψει για το πότε θα πρέπει να μειώσεις τον φόρτο εργασίας στις προπονήσεις αλλά αντίστοιχα και το πότε θα είναι καλό να πιέσεις τους παίκτες περισσότερο.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, αν μπορέσεις να βοηθήσεις τους παίκτες σου να αποφύγουν τους τραυματισμούς θα έχεις σε περισσότερα παιχνίδια να επιλέξεις για την ενδεκάδα τους καλύτερους…

Στην οθόνη ‘Risk Assessment’ σου δίνονται και στοιχεία που αφορούν τον κάθε παίκτη ξεχωριστά, όπως η φυσική του κατάσταση, η πιθανότητα με βάση τις προπονήσεις και τους αγώνες που έχει παίξει να βγάλει τραυματισμό αλλά και άλλα στοιχεία προκειμένου να φτάσεις στην καλύτερη δυνατή απόφαση αναφορικά με την διαχείρισή του

 

Από αυτή την οθόνη μπορείς να βρεθείς και στην ατομική καρτέλα του κάθε παίκτη, προκειμένου να δεις το ιστορικό του, την τωρινή του κατάσταση, τα σημεία του σώματος που έχουν επηρεαστεί από τον τραυματισμό, την αποθεραπεία που ακολουθεί αλλά και το διάστημα που απομένει μέχρι να επιστρέψει στις προπονήσεις.

 

Το επόμενο πάνελ είναι το ‘Injuries’. Σε αυτή την οθόνη θα βρεις λίστες με κάθε τραυματισμό που έχει καταγραφεί μέσα στη σεζόν για την ομάδα σου, αλλά και κάθε λεπτομέρεια που τον αφορά. Τη σοβαρότητά του, την επιλογή αποθεραπείας που χρησιμοποιήθηκε αλλά και το διάστημα που ο παίκτης έχει μείνει εκτός δράσης.

Στην κορυφή της συγκεκριμένης οθόνης μπορείς να δεις και μια σύγκριση του αριθμού των τραυματισμών σε σχέση με την υπόλοιπη λίγκα, γράφημα ανάλογα με τους τραυματισμούς που έχουν καταγραφεί την προηγούμενη σεζόν, αλλά ακόμα και γράφημα που αφορά τον αριθμό των τραυματιών ανά μήνα. Στο δεξί άκρο της οθόνης, ψηλά, θα δεις τους παίκτες που έχουν χάσει τα περισσότερα παιχνίδια τους τελευταίους 12 μήνες.

Ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες θα βρεις στο πάνελ ‘Season Summary’.

Σε αυτό καταγράφονται οι αριθμοί τραυματισμού κάθε παίκτη της ομάδας, σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν, το ποσοστό απουσίας από τους αγώνες αλλά και ο αριθμός αγώνων από τους οποίους έχουν απουσιάσει.

 

Ένα ακόμα πάνελ αφορά τον τωρινούς τραυματίες της ομάδας σου. Το ιατρικό σου τιμ είναι εκείνο που μπορεί και θα φιλτράρει όλα τα μηνύματα που αφορούν τους τραυματισμούς και θα σου στέλνει σε μορφή μηνύματος όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις, πριν επιλέξεις να δεις αναλυτικά όλα τα δεδομένα εντός του τομέα.

 

 

Σε περίπτωση που επισκέπτεσαι συχνά το τομέα “Medical Centre” και χρησιμοποιείς τις πληροφορίες που σου παρέχονται, είναι δεδομένο ότι θα βγεις κερδισμένος, όντας πανέτοιμος για κάθε “μάχη” που θα δώσει η ομάδα σου, ανεξαρτήτου επιπέδου, είτε διεκδικείς τίτλους, είτε μάχεσαι να μείνεις στην κατηγορία.

Τέλος, μπορείτε να δείτε και το video μέσω του οποίου η SI παρουσίασε το medical centre:

 

(2500)

Tsakalaki Αν νομίζεις οτι το Football Manager "είναι ένα παιχνίδι μωρέ..." δε θα με καταλάβεις ποτέ. Αν νομίζεις οτι το fmgreece.gr "είναι ένα σάιτ που κατεβάζεις γραφικά" δε θα με καταλάβεις ποτέ. Και δε θα φταις εσύ. Απλά εγώ την έχω δει περίεργα με το Manager που το "κόλλησα" το 1995 και κανείς δε βρέθηκε να πει στη μάνα μου " Κυρία Κλεάνθη, ανίατη είναι η συγκεκριμένη ασθένεια...". Αν το έπαθες κι' εσύ πάντως, είσαι στο σωστό μέρος. Όχι, δε γιατρεύουμε κανέναν. Απλά μαζευτήκαμε εδώ για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Come on, join the joyride...

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close