Home Άρθρα FM2018: Εισαγωγή στη Matchday
FM2018: Εισαγωγή στη Matchday

FM2018: Εισαγωγή στη Matchday

2.12K
0

Με αρκετές μικρές αλλά σε ένα βαθμό σημαντικές αλλαγές, η ημέρα του αγώνα εμπλουτίστηκε από την SI, σε μια προσπάθεια προσθήκης (που να μην φτάνει στην υπερφόρτωση) των δεδομένων που θα πρέπει να διαχειρίζεται ο κάθε προπονητής, στο δρόμο προς την αναμέτρηση.

Η πρώτη οθόνη, που είναι και η προεπισκόπηση της αναμέτρησης έχει ουσιαστικά επανασχεδιαστεί, στη λογική των υπόλοιπων φετινών αλλαγών του FM2018.

 

Οι περισσότερες εκ των πληροφοριών που βρισκόταν σε αυτή την οθόνη, στην τελευταία έκδοση, είχαν βάση τα γραφικά. Πλέον, έχει δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στις πληροφορίες που σχετίζονται με την προσεχή αναμέτρηση, και παρέχουν δεδομένα που αφορούν και τις αποφάσεις που θα πάρει ο προπονητής ενόψει του αγώνα.

Για παράδειγμα, υπάρχουν πλέον πληροφορίες του τμήματος σκάουτινγκ που αφορούν τον προσεχή αντίπαλο, στην οποία καταγράφονται τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του, ως μια πρώτη εικόνα. Στα πάνελ που ήδη υπήρχαν, έχει προστεθεί και ένα ακόμα, που αφορά τα παιχνίδια της ομάδας σας.

Στο… δρόμο για το παιχνίδι, έχει προστεθεί μια νέα καρτέλα, που δεν υπήρχε σε κανέναν από τους μέχρι τώρα τίτλους του παιχνιδιού. Αυτή είναι, το δίχως άλλο, η πιο σημαντική αλλαγή, και αφορά την συνάντηση τακτικής, που θα γίνεται είτε την προηγούμενη του αγώνα είτε λίγες ώρες πριν από αυτόν.

Σε αυτόν τον τομέα, ο προπονητής συζητά με τους παίκτες τις σκέψεις του ενόψει της προσεχούς αναμέτρησης και βλέπει τις αντιδράσεις των παικτών του πάνω στις σκέψεις που καταθέτει.

 

Και τώρα, ήρθε η ώρα να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την φετινή Match Engine, δηλαδή το τρόπο απεικόνισης των αγώνων. Οι πρώτες καταγραφές αφορούν κάποιες σκηνές που είχαν κοπεί στα προηγούμενα FM όπως η προθέρμανση και η προεπισκόπηση του γηπέδου.

 

Μόλις επιβεβαιωθούν οι αρχικές συνθέσεις των ομάδων, αυτές εμφανίζονται σε γράφημα, με τη θέση του κάθε παίκτη εντός γηπέδου, για να έχετε μια πρώτη εικόνα και της ενδεκάδας του αντιπάλου.

 

Πριν από την έναρξη του αγώνα, μια από τις τελευταίες κάρτες αφορά την ομιλία σας προς τους παίκτες. Πλέον υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στα όσα μπορείτε να πείτε στους παίκτες, όπως για παράδειγμα ατάκες που αφορούν στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης.

Μόλις ολοκληρώσετε την τοποθέτησή σας, μπορείτε να δείτε την αντίδραση των παικτών και να προχωρήσετε σε δεύτερη τοποθέτηση, απευθυνόμενοι ξεχωριστά στις γραμμές, ή και σε παίκτες μεμονωμένα. Όπως στις προηγούμενες εκδόσεις, έτσι και τώρα, σας δίνετε η δυνατότητα να αφήσετε το κομμάτι των ομιλιών στο βοηθό σας.

 

Καθ’ όλη την διάρκεια των συζητήσεων με τους παίκτες, στατιστικά στοιχεία που αφορούν την αναμέτρηση θα εμφανίζονται περιστροφικά στο επάνω μέρος της οθόνης. Ακολουθούν οι τελευταίες δηλώσεις πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, η απεικόνιση των οποίων έχει αλλάξει.

Η απεικόνιση των πληροφοριών εντός αγώνα έχει και αυτή υποστεί αλλαγές. Ο πίνακας με το αποτέλεσμα και η παρουσίαση του timeline έχουν μετακινηθεί στο επάνω μέρος.

 

Οι τέσσερις καρτέλες που αφορούν τα απαραίτητα στοιχεία που θα διαχειριστείτε κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι οι εξής: Αγωνιστικός χώρος, Τακτικές, Ανάλυση, Ενημερώσεις.

Μέσω της καρτέλας του αγωνιστικού χώρου, παρακολουθείς τη δράση εντός γηπέδου. Μέσω της καρτέλας της τακτικής, μπορείς να κάνεις αλλαγές στην ενδεκάδα. Σε αυτή, σας εμφανίζεται ένας αγωνιστικός χώρος με τους παίκτες ανά θέση, για να κάνετε τις αλλαγές που έχετε στο μυαλό σας, που αφορούν τους παίκτες και τους ρόλους αυτών. Μόλις κάνετε τις αλλαγές που έχετε αποφασίσει, πατάτε την επιβεβαίωση αλλαγών και προχωράτε στον αγώνα

Μέσω της καρτέλας της ανάλυσης λαμβάνετε μια πιο “ζωντανή” και σε πραγματικό χρόνο στατιστική κάλυψη της αναμέτρησης, έχοντας για φόντο την αναμέτρηση που συνεχίζεται. Σας παρέχονται στατιστικά αγώνα, οι θερμικοί χάρτες των δυο ομάδων αλλά και οι τοποθετήσεις του βοηθού σας.

Μέσω της καρτέλας των ενημερώσεων, μαθαίνετε όλα όσα συμβαίνουν στις υπόλοιπους αγώνες της ημέρας, που σας αφορούν.

Στη δεξιά πλευρά, υπάρχουν δυο κουμπιά που σας δίνουν την δυνατότητα διαχείρισης των καμερών παρακολούθησης της αναμέτρησης αλλά και των πληροφοριών του αγώνα.

Η προσθήκη που ξεχωρίζει έχει να κάνει με την παρακολούθηση παικτών. Μέσω αυτού, μπορεί να δείτε, την ώρα του αγώνα, σε παράθυρο που εμφανίζεται, τα στατιστικά του κάθε παίκτη ξεχωριστά.

 

Στα “νεκρά” διαστήματα, στην καρτέλα που εμφανίζεται υπάρχουν πλέον περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τις επιδόσεις των ομάδων.

 

Τέλος, οι φωνές προς τους παίκτες έχουν επανασχεδιαστεί, και έχετε πλέον την δυνατότητα να μιλήσετε σε παίκτες που εσείς θα επιλέξετε μεμονωμένα, και φυσικά να δώσετε οδηγίες ανά αγωνιστική γραμμή.

Σε επίπεδο της Match Engine, από τεχνολογικής άποψης, αυτή υποστηρίζει το DirectX11 την ώρα που μέχρι πέρυσι υποστήριζε μέχρι την DirectX9. Η SI προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρία “The Creative Assembly” για τα γραφικά του αγώνα. Έγινε προσπάθεια βελτίωσης τη απεικόνισης των γηπέδων, προκειμένου αυτά να είναι πιο ρεαλιστικά.

 

Στο κομμάτι της Match Engine, όσα και να ειπωθούν, τα βίντεο που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες αλλά και οι πρώτες εικόνες από τη beta έκδοση, που θα ανοίξει για όσους έχουν προαγοράσει το παιχνίδι (εφόσον στηνσυμφωνία προαγοράς υπάρχει και η απόκτηση πρόσβασης στη beta) το αργότερο στις 27 Οκτωβρίου, θα… μιλήσουν.

(2115)

Tsakalaki Αν νομίζεις οτι το Football Manager "είναι ένα παιχνίδι μωρέ..." δε θα με καταλάβεις ποτέ. Αν νομίζεις οτι το fmgreece.gr "είναι ένα σάιτ που κατεβάζεις γραφικά" δε θα με καταλάβεις ποτέ. Και δε θα φταις εσύ. Απλά εγώ την έχω δει περίεργα με το Manager που το "κόλλησα" το 1995 και κανείς δε βρέθηκε να πει στη μάνα μου " Κυρία Κλεάνθη, ανίατη είναι η συγκεκριμένη ασθένεια...". Αν το έπαθες κι' εσύ πάντως, είσαι στο σωστό μέρος. Όχι, δε γιατρεύουμε κανέναν. Απλά μαζευτήκαμε εδώ για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Come on, join the joyride...

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close