Home Άρθρα FM2018: Η “λογική” του ποδοσφαίρου
FM2018: Η “λογική” του ποδοσφαίρου

FM2018: Η “λογική” του ποδοσφαίρου

3.06K
0

Το τελευταίο video παρουσίασης των νέων στοιχείων του Football Manager 2018 ρίχνει φως σε μέρος των αλλαγών που έχουν γίνει και αφορούν στην “ποδοσφαιρική νοημοσύνη” του παιχνιδιού, και την αντίληψη της μηχανής δεδομένων σε σχέση με την πραγματικότητα.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Η μεταγραφική αγορά αλλάζει χρόνο με τον χρόνο, με τα ποσά που κινούνται για μεταγραφές να έχουν εκτιναχθεί, και το Football Manager 2018 καλείται να ακολουθήσει και να αποτυπώσει in game αυτές τις αλλαγές δεδομένων. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να βάλετε βαθιά το χέρι στο τσέπη του προέδρου όταν θα προσπαθήσετε να ενισχύσετε το ρόστερ σας…

Υπάρχουν πλέον περισσότερες ρήτρες για μεταγραφές, δανεισμούς και συμβόλαια προκειμένου το παιχνίδι να εναρμονιστεί με την πραγματικότητα.

Μια σημαντική αλλαγή που αφορά τις μεταγραφές έχει να κάνει με τον τρόπο καταβολής των χρημάτων που αντιστοιχούν στην εκάστοτε μεταγραφή. Μπορείς, για παράδειγμα να καταβάλλεις δόση ανά έξι μήνες αντί για χρόνο, ή να αποπληρώσεις το ποσό της μεταγραφής σε τρεις δόσεις. Αυτό συμβαίνει για να μπορούν να εναρμονιστούν οι ομάδες στους κανόνες του Financial Fair Play.

ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ

Περισσότερες επιλογές σε επίπεδο συμφωνίας για ένα δανεισμό έχουν προστεθεί στο νέο τίτλο του παιχνιδιού, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα να δανείσεις ή να δανειστείς παίκτη για μια μεταγραφική περίοδο, όπως και να δώσεις σε αυτόν συγκεκριμένα μπόνους για θεσμούς εκτός πρωταθλήματος.

 

ΡΗΤΡΕΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ

Εκτός της ρήτρας εξαγοράς, υπάρχουν και οι ρήτρες που ισχύουν μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως και αυτές που διαχωρίζονται στην χώρα προέλευσης της ομάδας που θα κάνει χρήση αυτής, και πλέον αυτό έχει αποτυπωθεί και στο παιχνίδι.

 

ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

Η αλλαγή στο νέο τίτλο του παιχνιδιού έχει να κάνει με την παρουσία πολλών τύπων του ίδιου μπόνους σε ένα συμβόλαιο. Για παράδειγμα, θα μπορείς να βελτιώνεις τις απολαβές εντός παίκτη ανά 15 παιχνίδια πρωταθλήματος στα οποία συμμετέχει ή ανά 15 γκολ που πετυχαίνει στο πρωτάθλημα.

 

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ AI

Δεν θα μπορούσε να μη γίνει προσπάθεια να αποτυπωθούν όλα αυτά και στα συμβόλαια που θα γίνονται από τις ομάδες που ελέγχει ο υπολογιστής, και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για παράδειγμα, πλέον οι προπονητές των άλλων ομάδων κοιτάζουν και τους παίκτες με βάση τη φόρμα τους και όχι μόνο την τωρινή ή τη μελλοντική τους ικανότητα. Παίκτες που έχουν μια εξαιρετική σεζόν, μπορούν να πάρουν μεταγραφή για λεφτά πολλά περισσότερα από την αξία τους, “εξαργυρώνοντας” την καλή τους σεζόν, όπως στην πραγματικότητα. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι προπονητές των ομάδων που ελέγχει ο υπολογιστής έχει επανασχεδιαστεί.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ

Ήρθε η στιγμή για την αποτύπωση της πορείας της κάθε ομάδας μέσα στη σεζόν, κάτι που επηρεάζει κάθε επίπεδο του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένης και του εαυτού σου. Κατά τη διάρκεια της καριέρας σου, κρίνεσαι και αυτό καταγράφεται και είτε σου “πιστώνεται” όταν τα πηγαίνεις καλά, είτε σε “φθείρει” όταν τα πηγαίνεις άσχημα, με τους φιλάθλους και την άποψη που εκφράζουν να παίζει ρόλο σε αυτό, καθώς και εκείνοι διαμορφώνουν τη κοινή γνώμη.

(3055)

Tsakalaki Αν νομίζεις οτι το Football Manager "είναι ένα παιχνίδι μωρέ..." δε θα με καταλάβεις ποτέ. Αν νομίζεις οτι το fmgreece.gr "είναι ένα σάιτ που κατεβάζεις γραφικά" δε θα με καταλάβεις ποτέ. Και δε θα φταις εσύ. Απλά εγώ την έχω δει περίεργα με το Manager που το "κόλλησα" το 1995 και κανείς δε βρέθηκε να πει στη μάνα μου " Κυρία Κλεάνθη, ανίατη είναι η συγκεκριμένη ασθένεια...". Αν το έπαθες κι' εσύ πάντως, είσαι στο σωστό μέρος. Όχι, δε γιατρεύουμε κανέναν. Απλά μαζευτήκαμε εδώ για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Come on, join the joyride...

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close