Home Άρθρα Editorial Πως θα είναι το Football Manager στην εποχή του κορωνοϊού;
Πως θα είναι το Football Manager στην εποχή του κορωνοϊού;

Πως θα είναι το Football Manager στην εποχή του κορωνοϊού;

1.35K
0

Έχουμε αρκετές απορίες, και τις ίδιες απορίες θα έχετε και εσείς. Η πρώτη μας απορία λύθηκε αναφορά με την κυκλοφορία του παιχνιδιού, το οποίο φέτος θα βγει αργότερα από όσο είχαμε συνηθίσει. Τι άλλες αλλαγές θα έχει το Football Manager 2021 λόγω κορωνοϊού; Ας το συζητήσουμε.

Ο επικεφαλής της SI Μάιλς Τζέικομσον είχε μιλήσει για «σημαντικές αλλαγές» οι οποίες και θα παρουσιαστούν στο Football Manager 2021. Το ποιες θα είναι αυτές, αναμένεται να αποκαλυφθεί το προσεχές διάστημα, όσο θα βαδίζουμε μέσα στο φθινόπωρο. Προβλέπεις για το πότε θα κυκλοφορήσει το FM21 δεν έχει νόημα να γίνουν. Ξεχνάμε το «τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου» και ελπίζουμε να καθυστερήσει το μικρότερο δυνατό διάστημα και να το έχουμε στα χέρια μας μέσα στον Δεκέμβριο.

Θα έχει τον κορωνοϊό;

Είναι η πιο δύσκολη και πιο σύνθετη ερώτηση. Παράλληλα, είναι και ο λόγος για τον οποίο το παιχνίδι θα καθυστερήσει. Θα κυλίσει ομαλά το πρώτο μισό της ποδοσφαιρικής σεζόν 20-21; Θα έχουμε lock down; Πως θα λειτουργήσει η UEFA σε περιπτώσεις ομάδων με κρούσματα; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Άλλωστε η φάση των ομίλων σε Champions / Europa League πήγε πίσω χρονικά, σε διάστημα που τα κρύα θα… σφίξουν και όλοι περιμένουν με αγωνία το τι θα συμβεί με τον κορωνοϊό. Θεωρητικά, η εύκολη και λογική λύση είναι να μην έχει το παιχνίδι τον κορωνοϊό και τις παρενέργειές του σε επίπεδο υγείας. Θα επικρατήσει τρέλα στο παιχνίδι.

Θα έχει τις νέες ημερομηνίες μεταγραφών;

Εδώ η απάντηση είναι μάλλον εύκολη καθώς το παιχνίδι αναμένεται να προσαρμοστεί στις ημερομηνίες που τέθηκαν για το καλοκαίρι του 2020 και να επιστρέψει στα γνωστά παράθυρα μεταγραφών από το 2021.

Θα έχει τις φετινές ημερομηνίες έναρξης πρωταθλημάτων;

Η προσαρμογή σε αυτά τα δεδομένα δεν είναι δύσκολη. Άλλωστε υπάρχει το καλεντάρι ώστε να να γίνει και το Euro 2021.

Θα έχει πέντε αλλαγές στα παιχνίδια;

Από τη στιγμή που αυτή η απόφαση έχει παρθεί στα περισσότερα πρωταθλήματα, θα ισχύσει για μια σεζόν, το 2020-21, και από τα επόμενα πρωταθλήματα και διοργανώσεις θα επανέλθουμε στις τρεις αλλαγές.

Θα έχουν κόσμο τα γήπεδα;

Δεν είναι μόνο το οπτικό του θέματος. Άλλωστε, στο Football Manager μπορείς μέσω ρυθμίσεων να έχεις άδειο γήπεδο, για να μειώσει τα γραφικά στο παιχνίδι και να έχεις μικρότερη επιβάρυνση. Το θέμα σε αυτή την περίπτωση έχει να κάνει με τα οικονομικά. Και σε αυτό το κομμάτι, η καθυστέρηση κυκλοφορίας μπορεί να δώσει λύση. Σε περίπτωση που καταγραφεί η σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, τότε η λογική λέει πως δεν θα γίνει κάποια αλλαγή. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην απεικόνιση των άδειων κερκίδων όσο στα οικονομικά δεδομένα, ειδικά για μεγάλες ομάδες με γεμάτα γήπεδα. Τι θα κάνει η SI; Αν μπει στη λογική της μικρότερης δυνατής «εμπλοκής» του κορωνοϊού στο παιχνίδι, δε θα κάνει κάποια αλλαγή και θα έχει τα παιχνίδια κανονικά με κόσμο. Ίσως να κάνει εξαιρέσεις για κάποια Ευρωπαϊκά ματς.

Οι απορίες μας είναι πολλές. Απαντήσεις δεν έχουμε. Προχωρήσαμε σε μια καταγραφή κάποιων εκ των ερωτημάτων που έχουν δημιουργηθεί αναφορά με τον βαθμό επιρροής του κορωνοϊού στο Football Manager λόγω των όσων έχουν συμβεί στο ποδόσφαιρο. Μείνετε συντονισμένοι στο φόρουμ του Fmgreece αλλά και στο Repress που έχει section αφιερωμένο στο Football Manager

(1347)

Tsakalaki Αν νομίζεις οτι το Football Manager "είναι ένα παιχνίδι μωρέ..." δε θα με καταλάβεις ποτέ. Αν νομίζεις οτι το fmgreece.gr "είναι ένα σάιτ που κατεβάζεις γραφικά" δε θα με καταλάβεις ποτέ. Και δε θα φταις εσύ. Απλά εγώ την έχω δει περίεργα με το Manager που το "κόλλησα"στα μέσα του '90 και κανείς δε βρέθηκε να πει στη μάνα μου " Κυρία Κλεάνθη, ανίατη είναι η συγκεκριμένη ασθένεια...". Αν το έπαθες κι' εσύ πάντως, είσαι στο σωστό μέρος. Όχι, δε γιατρεύουμε κανέναν. Απλά μαζευτήκαμε εδώ για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Come on, join the joyride...

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close