Home Άρθρα FM2018: Εισαγωγή στον νέο τομέα scouting
FM2018: Εισαγωγή στον νέο τομέα scouting

FM2018: Εισαγωγή στον νέο τομέα scouting

3.52K
0

Ο τομέας του scouting στο Football Manager 2018 θα θυμίζει ελάχιστα τα όσα είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, με τους ιθύνοντες της SI να προσθέτουν νέα δεδομένα προς την κατεύθυνση της ρεαλιστικής απεικόνισης της αναζήτησης παικτών. Περισσότερες λεπτομέρειες, διεξοδικές οδηγίες και μέθοδοι αναζήτησης παικτών, στοιχεία μέσω των οποίων μαθαίνεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον ποδοσφαιριστή για τον οποίο ετοιμάζεσαι να επενδύσεις τα χρήματα που διαθέτει ο σύλλογος.

SCOUTING CENTER

Η πρώτη προσθήκη αφορά τα scouting reconmendations τα οποία έρχονται στο φάκελο με τα μηνύματα, που προέρχονται από τους scouts, τους data analysts (ρόλος που προστέθηκε στην περσινή έκδοση και φέτος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο), τους συνεργάτες σου, ακόμα και από τους παίκτες σου. Μάλιστα, κατά καιρούς, θα δεις και ελεύθερους παίκτες να αυτοπροτείνονται εφόσον θεωρούν πως μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα σου.

Στην καρτέλα που θα λαμβάνεις υπάρχει μια μεγάλη γκάμα πληροφοριών και μια σειρά ενεργειών που μπορεί να πάρεις από τη πρώτη στιγμή. Αυτό που ξεχωρίζει είναι ένας μεγεθυντικός φακός στον οποίο καταγράφεται το scout recommendation, και ως πληροφορία “συνυπάρχει” με την βαθμολόγηση μέσω αστεριών, όντας η συνολική βαθμολογία που δίνει ο scout στον παίκτη, και όσο αυξάνεται η γνώση, πλησιάζει στα δεδομένα του ποδοσφαιριστή.

Το πόσο συχνά θα έρχονται τέτοιες προτάσεις στα νέα σου είναι δικό σου θέμα, καθώς υπάρχει κουμπί μέσω του οποίου μπορείς να ρυθμίσεις την συχνότητα των προτάσεων που θα σου γίνονται (inbox delivery option).

SCOUTING FOCUS

Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεσαι το κομμάτι της αναζήτησης παικτών αλλάζει, καθώς πλέον μπορείς να προχωρήσεις στην αναζήτηση συγκεκριμένης κατηγορίας χωρίς να χρειάζεται να ορίσεις αποστολές για τους scouts σου. Υπάρχουν δυο κατηγορίες αναζήτησης, general και short term.

Μέσα από την κατηγορία general δίνεις στους scouts σου να καταλάβουν τον τύπο ποδοσφαιριστή που θέλεις να προσθέσεις στο ρόστερ σου χωρίς να δίνεις πολλές λεπτομέρειες.

Μέσα από την κατηγορία short term, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου όταν “καίγεσαι” για μεταγραφές . Σε αυτήν γίνεσαι πιο συγκεκριμένος και γνωστοποιείς όλα όσα θέλει να έχει ο παίκτης που αναζητάς, καθώς ο χρόνος πιέζει και θα πρέπει να γίνει άμεσα καλύτερο ξεσκαρτάρισμα.

SCOUTING BUDGET

Πλέον, ο τομέας του scouting έχει το δικό του μπάτζετ, και θα πρέπει να αποφασίσεις για το κονδύλι που θα ξοδέψεις. Και φυσικά, όσα περισσότερα χρήματα ξοδέψεις για το τομέα του scouting τόσα λιγότερα θα είναι τα διαθέσιμα χρήματα που θα έχει να διαχειριστείς είτε για μεταγραφές είτε για συμβόλαια παικτών.

Όπως συμβαίνει με τις μεταγραφές, έτσι και στο τμήμα scounting έχεις την δυνατότητα είτε να τοποθετήσεις έναν επικεφαλής είτε να έχεις εσύ ο ίδιος την διαχείριση όλου του τομέα.

PLAYER SEARCH SCREEN

Σε αυτό το τομέα, έχει αλλάξει η απεικόνιση της λίστας των παικτών. Σου παρέχονται περισσότερες πληροφορίες, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα όσα γνωρίζουν οι συνεργάτες σου, αλλά έχουν να κάνουν και με τα χρήματα που ξοδεύεις για το τομέα του scouting. Πλέον υπάρχουν “πακέτα” scouting που μπορείς να αγοράσεις.

Όσο περισσότερα χρήματα ξοδέψεις, τόσο μεγαλύτερη είναι η βάση δεδομένων από την οποία οι scouts σου θα σου δίνουν πληροφορίες.

Σκεφτείτε το σαν να έχετε “μάτια” στις χώρες που επιθυμείτε, άρα όσο περισσότερα “μάτια” τόσα περισσότερα χρήματα χρειάζονται για να δουλεύουν για σας. Ανάλογα το πακέτο που θα αγοράσεις, θα έχεις και μεγαλύτερη γκάμα πληροφοριών για τους παίκτες που θα βρίσκονται στις λίστες που θα λαμβάνεις. Μπορείς να αγοράσεις και πακέτα για νέους παίκτες, εκεί που και πάλι, όσα περισσότερα χρήματα ξοδέψεις, τόσο καλύτερη δουλειά θα γίνει από τους scouts σου.

Όπως καταλαβαίνετε, όλες οι ομάδες του κόσμου γνωρίζουν πάνω – κάτω τους καλύτερους παίκτες που κυκλοφορούν κάθε φορά στην αγορά όμως, όπως και στην πραγματικότητα έτσι και στο Football Manager, θα πρέπει η κάθε ομάδα να αναζητά τους παίκτες που θα μπορούσαν να αποκτηθούν.

DATA ANALYSTS

Ο συγκεκριμένος ρόλος προστέθηκε στο Football Manager 2017 όμως ήταν περισσότερο διακοσμητικός. Πλέον, ο data analyst έχει… μπόλικη δουλειά να κάνει εφόσον του το ζητήσεις. Ο data analyst είναι εκείνος που θα σου προσφέρει τη κάθε λεπτομέρεια που αφορά τον παίκτη που εξετάζεις σε επίπεδο στατιστικών. Εκείνος σου προσφέρει μια σειρά από αγωνιστικά δεδομένα, κατηγοριοποιώντας τα ανάλογα με τη σημασία που έχουν με βάση τη θέση στην οποία αγωνίζεται ο παίκτης. Υπάρχει λίστα με τις θετικές και τις αρνητικές του επιδόσεις, καθώς και τα στατιστικά του παίκτη μέσα στη χρονιά που “τρέχει”.

Μάλιστα σου δίνεται η δυνατότητα να επενδύσεις στο τομέα των data analysts προκειμένου να έχεις άμεσα όλα τα στατιστικά στοιχεία των παικτών για τους οποίους ενδιαφέρεσαι. Όπως σε κάθε τομέα, έτσι και σε αυτόν, οι data analysts έχουν δικά τους attributes που καθορίζουν την αξιοπιστία τους, όπως συμβαίνει με τους παίκτες και με το προσωπικό, προκειμένου εσύ να αναζητήσεις τους καλύτερους της αγοράς.

NEXT OPPOSITION SCOUTING REPORT

Η ανάλυση που λαμβάνεις για τον επόμενο αντίπαλο έχει πλέον πολλά περισσότερα και πιο αξιόπιστα στοιχεία. Έχει εμπλουτιστεί με στοιχεία όπως τα δυνατά και τα αδύναμα στοιχεία του προσεχούς αντιπάλου, αλλά – ίσως το κυριότερο – το ρόλο που έχει ο κάθε παίκτης στη τακτική που ακολουθεί ο αντίπαλος προπονητής.

Προσθήκες έχουν γίνει και σε άλλους τομείς του scouting όπως το international scouting και τις νέες scouting shortlist οθόνες όμως η SI προτιμά όλα τα υπόλοιπα να τα ανακαλύψετε εσείς όταν θα πάρετε στα χέρια σας το Football Manager 2018…

Ακολουθεί το video με την παρουσίαση όλων των νέων δεδομένων (μπορείτε να επιλέξετε Ελληνικούς υπότιτλους)

https://www.youtube.com/watch?v=SDfaNEjK9hc

(3518)

Tsakalaki Αν νομίζεις οτι το Football Manager "είναι ένα παιχνίδι μωρέ..." δε θα με καταλάβεις ποτέ. Αν νομίζεις οτι το fmgreece.gr "είναι ένα σάιτ που κατεβάζεις γραφικά" δε θα με καταλάβεις ποτέ. Και δε θα φταις εσύ. Απλά εγώ την έχω δει περίεργα με το Manager που το "κόλλησα" το 1995 και κανείς δε βρέθηκε να πει στη μάνα μου " Κυρία Κλεάνθη, ανίατη είναι η συγκεκριμένη ασθένεια...". Αν το έπαθες κι' εσύ πάντως, είσαι στο σωστό μέρος. Όχι, δε γιατρεύουμε κανέναν. Απλά μαζευτήκαμε εδώ για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Come on, join the joyride...

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close