Home Άρθρα FM Scene Tifo: το twitter του FM
Tifo: το twitter του FM

Tifo: το twitter του FM

34
0

To Football Manager μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει μια ισχυρή κοινότητα να το στηρίζει. Τα λεγόμενα fansites πάντα “προμήθευαν” τακτικές, γραφικά, λίστες με wonderkids αλλά και αναλύσεις και οδηγούς για το παιχνίδι. Η έλευση των social media και η επέκταση του internet μεγάλωσε αλλά και κατακερμάτισε την κοινότητα του FM. Μια φιλότιμη προσπάθεια να ενοποιηθεί η κοινότητα αποτελεί το Tifo.

Το Tifo (tifo.site) αποτελεί το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για το Football Manager, στην ουσία μια “αντιγραφή” του twitter με περιεχόμενο αποκλειστικά για FM. Οι δημιουργοί του Cleon και Dave ασχολούνται με το FM εδώ και χρόνια και είναι τα μυαλά πίσω από γνωστά FMικά sites όπως το Sortitoutsi, το (ανενεργό πλέον) Supports Interactive και το Sisportscentre. Τι όμως είναι ακριβώς το Tifo και πως λειτουργεί;

Προφίλ
Αρχικά ο κάθε χρήστης δημιουργεί ένα προφίλ το οποίο μπορεί στη συνέχεια να επεξεργαστεί, μπορεί π.χ. να προσθέσει εικόνες προφίλ και εξωφύλλου. Στη σελίδα προφίλ του χρήστη βλέπουμε τα posts του, πόσοι τον ακολουθούν και πόσους ακολουθεί καθώς και τα Groups τα οποία ακολουθεί (για τα οποία θα μιλήσουμε σε λίγο). Κάθε χρήστης μπορεί να ποστάρει κάποια κατάσταση (μια πιθανή επιτυχία στο save του π.χ.) ενώ μπορεί να σχολιασει και τα posts των άλλων χρηστών. Μια μεγάλη διαφορά με το twitter είναι ότι δεν υπάρχει περιορισμός χαρακτήρων. Επιπλέον μπορεί κάποιος να ποστάρει μια εικόνα ή ένω βίντεο ενώ στο προφίλ του εμφανίζονται και όλα τα posts στα οποία έχει κάνει like ή share.

Tifo profile

Groups
Τα groups είναι κατά κάποιο τρόπο οι “εταιρικές” σελίδες του Tifo. Είναι οι σελίδες των διάφορων FMικών sites και blogs μέσω των οποιών οι ακόλουθοι τους ενημερώνονται γαι τα νέα τους άρθρα, βίντεο στο Youtube ή streams στο twitch. Ακόμα και η ίδια η Sports Interactive έχει το δικό της group και δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και το group του fmgreece. Επίσης μπορείτε να δείτε μια λίστα με τα δημοφιλή ή με τα νέα groups ώστε να ανακαλύψετε νέα ενδιαφέροντα sites ή κάποια παλιά που δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψη σας.

Tifo fmgreece

Timeline
Όσοι έχουν έστω και την παραμικρή επαφή με το facebook και το twitter ξέρουν τι να περιμένουν εδώ. Ότι ποστάρουν ( ή κάνουν share ή like) οι χρήστες και τα groups που ακολουθείτε εμφανίζονται στην timeline σας. Αυτή είναι ουσιαστικά και η μεγαλύτερη χρησιμότητα του Tifo. Αν π.χ. παρακολουθείτε τα streams ενος καναλιού, τα βίντεο άλλων δύο και διαβάζετε και άρθρα από 4-5 FMικά sites πλέον θα τα βρείτε όλα μαζεμένα.

Tifo Timeline

Μπάρα Εικονιδίων
Στο πάνω μέρος της κάθε σελίδας στο Tifo βρίσκεται μια μπάρα με εικονίδια. Μέσω αυτής μπορείτε να περιηγηθείτε μέσα στην εφαρμογή.

Tifo navigation bar

Το πρώτο εικονίδιο σας μεταφέρει στο προφίλ σας, το δεύτερο στην timeline σας και το προτελευταίο σε μια λίστα με όλα τα groups. Το τρίτο εικονίδιο σας μεταφέρει στη σελίδα με τα προσωπικά σας μηνύματα. Τα επόμενα δύο σας δείχνουν όλα τα άρθρα και όλα τα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί αντίστοιχα, ακόμα και από groups που δεν ακολουθείτε. Το τελευταίο εικονίδιο είναι για τις ειδοποιήσεις, όταν έχετε έναν νέο ακόλουθο ή κάποιος έχει αναφέρει το όνομα σας σε κάποια συζήτηση.

Tifo notifications

Η χρήση του Tifo είναι δωρεάν. Υπάρχει και συνδρομή για όσους το επιθυμούν η οποία όμως χρησιμεύει μόνο σε όσους θέλουν να προωθήσουν το περιεχόμενο και τα posts τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει ήδη και εφαρμογή για Android κινητά (με ενσωματωμένη δυνατότητα ειδοποιήσεων) ενώ για το μέλλον έχει σχεδιαστεί και η δημιουργία αντίστοιχης εφαρμογής για κινητές συσκευές Apple και Windows.

Για κάποιον που ασχολείται “επαγγελματικά” με το FM το Tifo είναι σωτηρία. Όλα τα άρθρα και οι αναλύσεις από τα κορυφαία FMικά sites βρίσκονται μαζεμένα πλέον σε ένα σημείο. Για κάποιον που ασχολείται πιο επιφανειακά το Tifo μπορεί πάλι να βοηθήσει. Δεν χρειάζεται να ψάχνει τα διάφορα sites για τακτικές, γραφικά ή λίστες με wonderkids. Τα πάντα είναι εδώ. Και η λογική του Tifo είναι ότι μέσω των shares και των likes ότι αξίζει θα ξεχωρίζει, δεν θα χρειαστεί να δοκιμάσετε μια τακτική, θα το έχουν κάνει άλλοι για εσάς. Το Tifo αποτελεί μια καινοτόμα και ιδιαίτερα φιλόδοξη προσπάθεια. Αν θα καταφέρει τον σκοπό της θα φανεί με τον χρόνο, σίγουρα όμως αξίζει μια δοκιμή.

(34)

rimini Κολλημένος με το Football Manager, τον κλειστό ρόμβο και οτιδήποτε ιταλικό. Αν όλα αυτά συνδυάζονται, ακόμα καλύτερα!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close