Home Άρθρα FM2018: Εισαγωγή στο Fantasy Draft
FM2018: Εισαγωγή στο Fantasy Draft

FM2018: Εισαγωγή στο Fantasy Draft

1.32K
0

Ο τομέας του Fantasy Draft είναι ένας από εκείνους που η SI… έπιασε στα χέρια της ενόψει του νέου τίτλου, με στόχο να δώσει περισσότερες επιλογές στους χρήστες του και να τον κάνει πιο εύχρηστο.  Οι φαν αυτού του τομέα θα είναι περισσότερο ικανοποιημένοι ενώ όσοι δοκιμάσουν τη συγκεκριμένη εμπειρία, θα διευκολυνθούν και θα την αγαπήσουν.

Η βασική αρχή του Fantasy Draft είναι απλή και ξεκάθαρη. Οι συμμετέχοντες δημιουργούν ομάδες και ρόστερ από το “σημείο μηδέν” επιλέγοντας παίκτες από μια δεξαμενή παικτών και στη συνέχεια κοντράρονται μεταξύ τους σε θεσμό που δημιουργούν οι ίδιοι, είτε σε μορφή πρωταθλήματος είτε σε μορφή κυπέλλου.

Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα να στήσεις και Fantasy Draft στο οποίο συμμετέχεις μόνο εσύ από φυσικά πρόσωπα και να έχεις αντίπαλο τις ομάδες που θα δημιουργηθούν από τον υπολογιστή.

Καλά ως εδώ, αλλά η ουσία είναι στις προσθήκες που αφορούν τον τομέα του Fantasy Draft στο Football Manager 2018. Η πρώτη και ίσως σημαντικότερη αλλαγή έχει να κάνει με τη δυνατότητα που πλέον υπάρχει προκειμένου οι μάχες σε επίπεδο πρωταθλήματος να διαρκούν περισσότερες από μια σεζόν. Και δεν είναι μόνο αυτή η προσθήκη, καθώς μπορείς πλέον να προγραμματίσεις και μεταγραφικές περιόδους ώστε να γίνονται μικρές ή μεγάλες αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων. Επίσης, υπάρχει πλέον η δυνατότητα, σε μια διοργάνωση να προστεθεί χρήστης, κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός των ενεργών προπονητών στη κάθε διοργάνωση μπορεί να αυξομειωθεί.

Στις νοκ άουτ διοργανώσεις προστέθηκε η επιλογή να υπάρχουν ζευγάρια παιχνιδιών.

 

Πριν ακόμα ξεκινήσεις να στήνεις την κάθε λεπτομέρεια στο Fantasy Draft, θα διαπιστώσεις πως το περιβάλλον του παιχνιδιού έχει αλλάξει. Μάλιστα, οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι προς την κατεύθυνση της ευκολίας των χρηστών προκειμένου όλοι όσοι είναι στο stream να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πλέον σημαντικές πληροφορίες, που βρίσκονται στο κέντρο της οθόνης.

 

Το προφίλ του κάθε παίκτη σχεδιάστηκε σχεδόν από την αρχή, προκειμένου η καρτέλα του κάθε ποδοσφαιριστή να είναι εύχρηστη, με τις σημαντικότερες πληροφορίες που αναζητά ο χρήστης να είναι συγκεντρωμένες αλλά και να είναι ευδιάκριτες. Παράλληλα, σε αυτή την οθόνη έχουν προστεθεί και χρηστικές λεπτομέρειες μέσω γραφήματος, προκειμένου ο χρήστης ανά πάσα στιγμή να ξέρει πόσους παίκτες έχει στην ομάδα του.

 

Οι αλλαγές δεν έχουν σταματήσει εδώ. Σημαντικές είναι και οι προσθήκες που αφορούν τις επιλογές στο στήσιμο του Fantasy Draft

Για παράδειγμα, έχει προστεθεί η επιλογή της γρήγορης έναρξης, μέσω της οποίας αναζητάς ήδη έτοιμες λίγκες, για να τις επιλέξεις και να συνδεθείς σε αυτές. Αν μάλιστα θες κάτι…ακόμα πιο γρήγορο, έχεις την δυνατότητα να αφήσεις τον υπολογιστή να κάνει τις επιλογές για σένα, με βάση το σύστημα που έχεις επιλέξει να ακολουθήσεις, την εθνικότητα των παικτών , αλλά και άλλες παραμέτρους.

Αν είσαι από εκείνους που θέλουν να στήνουν το Fantasy Draft βήμα – βήμα, τότε θα βρεις και μερικές αλλαγές στις επιλογές. Για παράδειγμα, το εύρος του μπάτζετ άνοιξε περισσότερο. Για την ακρίβεια διπλασιάστηκε από τις 250.000.000 λίρες στις 500.000.000 λίρες, κάτι που σημαίνει πως μπορείς να έχεις ένα ρόστερ με περισσότερους “αστέρες”

Μπορεί ακόμα να σετάρεις κατά το δοκούν την δεξαμενή παικτών από την οποία θα γίνει η επιλογή των παικτών με βάση την εθνικότητα, την κατηγορία και την αξία των ποδοσφαιριστών.

Το μοτίβο της λίγκας ή του κυπέλλου που θα δημιουργήσεις, μπορείς πλέον να το ανεβάσεις στο steam workshop με αποτέλεσμα οι χρήστες να ανταλλάσσουν ιδέες για έτοιμες “προκλήσεις” σε επίπεδο Fantasy Draft.

Η τελευταία αλλαγή έχει να κάνει με το τρόπο με τον οποίο κυλά ο χρόνος στο παιχνίδι. Κατά πρώτον, οι παίκτες δεν μεγαλώνουν, όσες σεζόν και αν τρέξει ο θεσμός που έχει δημιουργήσει. Κατά δεύτερον, η απουσία των παικτών σε περίπτωση τραυματισμού δεν μετράει πλέον σε ημερολογιακές ημέρες, αλλά σε αριθμό αγώνων που ένας παίκτης θα χάσει.

Μπορείτε να δείτε όλα τα παραπάνω και στο βίντεο που παρουσίασε η SI:

 

(1315)

Tsakalaki Αν νομίζεις οτι το Football Manager "είναι ένα παιχνίδι μωρέ..." δε θα με καταλάβεις ποτέ. Αν νομίζεις οτι το fmgreece.gr "είναι ένα σάιτ που κατεβάζεις γραφικά" δε θα με καταλάβεις ποτέ. Και δε θα φταις εσύ. Απλά εγώ την έχω δει περίεργα με το Manager που το "κόλλησα" το 1995 και κανείς δε βρέθηκε να πει στη μάνα μου " Κυρία Κλεάνθη, ανίατη είναι η συγκεκριμένη ασθένεια...". Αν το έπαθες κι' εσύ πάντως, είσαι στο σωστό μέρος. Όχι, δε γιατρεύουμε κανέναν. Απλά μαζευτήκαμε εδώ για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Come on, join the joyride...

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close