Home Άρθρα Οι 7 πιο ακριβοί παίκτες της Superleague στο FM2020! (+ σύγκριση με transfermarkt)
Οι 7 πιο ακριβοί παίκτες της Superleague στο FM2020! (+ σύγκριση με transfermarkt)

Οι 7 πιο ακριβοί παίκτες της Superleague στο FM2020! (+ σύγκριση με transfermarkt)

4.65K
0

Ποιοι είναι οι πιο ακριβοί παίκτες των ελληνικών ομάδων στο FM2020; Ποια η διαφορά της εκτίμησης της αξίας τους σε σχέση με το transfermarkt; Αν σας κινήσαμε την περιέργεια, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο!

Πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως γενικότερα η αξιολόγηση των παικτών στο Football Manager (εν αντιθέση με το transfermarkt) δεν είναι real-time, οπότε οι αξίες παικτών που στην αρχή της χρονιάς είναι εξαιρετικοί στην πραγματικότητα (ή το αντίθετο) μπορεί να μην απεικονίζονται απόλυτα ρεαλιστικά σε αυτό.

Επίσης, όπως γνωρίζετε όσοι παίζετε FM, η ονομαστική αξία ενός παίκτη δεν σημαίνει αυτομάτως πως η ομάδα του θα συναίνεσει για την παραχώρησή του με αυτή την τιμή. Αυτό εξαρτάται από πολυάριθμους ingame παράγοντες.

1. Κώστας Φορτούνης

FM: 6.75 εκ.

Transfermarkt: 10 εκ.

Τόσο στο Football Manager, όσο και στο Transfermarkt, ο Κώστας Φορτούνης θεωρείται ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αναμενόμενο, αφού πέραν της αδιαμφισβήτητης αξίας του και της καλής ποδοσφαιρικής του ηλικίας, έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν σενάρια περί πώλησής του στη Γούεστ Χαμ (έναντι 18 εκ. €) και της Φενέρμπαχτσε (έναντι 8 εκ. €). Αξίζει να σημειωθεί πως το transfermarkt δεν έχει ανανεώσει την αξία του από τον Μάιο παρότι τραυματίστηκε σοβαρά, οπότε είναι λογικό να υπάρχει η διαφορά εκτίμησης της αξίας του ύψους 3.25 εκ. € σε σύγκρισή με το FM.

2. Daniel Podence

FM: 5.75 εκ.

Transfermarkt: 6 εκ.

O Daniel Podence καταλαμβάνει τη 2η θέση των πιο ακριβών ποδοσφαιριστών στην ελληνική SL, εν αντιθέσει με το Transfermarkt που τον κατατάσσει στην 4η θέση. Παρόλα αυτά η διαφορά στην εκτίμηση της αξίας του είναι αμελητέα. Άξιο αναφοράς είναι πως ο Ολυμπιακός τον απέκτησε εν τέλει έναντί 7 εκ. ευρώ και σύμφωνα με δημοσιεύματα προσανατολίζεται σε πώλησή του στο μέλλον σε αρκετά υψηλότερη τιμή από αυτή.

3. Marko Livaja

FM: 5.75 εκ.

Transfermarkt: 4 εκ.

3oς σε αξία στο FM ο Livaja και 9ος στο Transfermarkt. Η διαφορά στην εκτίμηση της αξίας (1.75 εκ. €) πιθανόν να ωφείλεται σέ ένα “boost” που δίνει στις αξίες των επιθετικών των FM. Στην πραγματικότητα πάντως, η τιμή του πιθανόν να είναι αρκετά πιο χαμηλή, αφού λαμβάνονται υπόψη και μη αγωνιστικά κριτήρια.

4. Ruben Semedo

FM: 5.25 εκ.

Transfermarkt: 5 εκ.

O Daniel Podence καταλαμβάνει την 4η θέση των πιο ακριβών ποδοσφαιριστών στην ελληνική SL στο FM, εν αντιθέσει με το Transfermarkt που τον κατατάσσει στην 7η θέση. Για τον Semedo η Villareal είχε ξοδέψει περίπου 14 εκ. € το 2017, πριν πάρει η καριέρα του την κατιούσα και καταλήξει στον Ολυμπιακό, όπου δείχνει πως επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Η διαφορά στην εκτίμηση της αξίας του και σε αυτή την περίπτωση είναι αμελητέα (250 χιλ. €)

5. Chuba Akpom

FM: 4.3 εκ.

Transfermarkt: 3 εκ.

O Chuba Akpom καταλαμβάνει την 5η θέση των πιο ακριβών ποδοσφαιριστών στην ελληνική SL στο FM, εν αντιθέσει με το Transfermarkt που τον κατατάσσει στην 24η θέση! Ο ΠΑΟΚ αγόρασε τον Akpom έναντί περίπου 2 εκ. €, αλλά χάρη στην εξαιρετική περσινή του χρονιά κατάφερε να αυξήσει αρκετά την αξία του. Σημαντικό ρόλο στη θέση που καταλαμβάνει στο FM παίζει και η θέση του (συνήθως οι επιθετικοί είναι πιο ακριβοί). Το καλοκαίρι κυκλοφόρησαν φήμες για μεταγραφή του έναντι 7 εκ. λιρών!

6. Guilherme

FM: 4 εκ.

Transfermarkt: 4 εκ.

Η θέση που καταλαμβάνει ο Guilherme στους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές της SL στο FM (6η) είναι αρκετά κοντά σε αυτή που καταλαμβάνει στο Transfermarkt (9η). Η εκτίμηση της αξίας του επίσης είναι ίδια. Ο Ολυμπιακός τον είχει αγοράσει έναντι 2.5 εκ. €, οπότε παρατηρείται μια αισθητή αύξηση της αξίας του.

7. Andre Simoes

FM: 4 εκ.

Transfermarkt: 1.5 εκ.

Η παρουσία του Andre Simoes στην πρώτη 7άδα των πιο ακριβών παικτών στο FM στην ελληνική SL ίσως και να αποτελεί έκπληξη. Στο transfermarkt καταλαμβάνει μόλις την 46η θέση στη σχετική λίστα, αν και αυτό στο παρελθόν (το 2018) είχε αξιολογήσει την αξία του στα 4 εκ. €.

(4648)

peritri Υπεύθυνος της ελληνικής ομάδας έρευνας/εξωτερικός συνεργάτης της SI από το 2002. Mέλος της μεταφραστκής ομάδας του Football Manager. Συνιδρυτής του fmgreece.gr.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close